nikusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Witam Pudlomaniaków! :) Przyznam się, że nigdy nie miałam "styczności" z Pudlami i nic na temat tej rasy nie wiem. Sama mam Yorka i zagłębiam się głównie w ich tematy ;) I tu pytanie: Co powinien wiedzieć przyszły właściciel Pudelka jeśli tak jak ja, jest laikiem w tym temacie? - od razu piszę, żeby nie było nieporozumień- nie ja chcę sprawić sobie psiaka ;) Jakie Pudelki mają wymagania, charakter itd.? Czyli wszyściutko od początku :) Zwracam się do Was, ponieważ ważne są dla mnie informacje od właścicieli, nie książkowa wiedza. Quote
Gośka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 nikusia napisał(a):Jakie Pudelki mają wymagania, charakter itd.? Czyli wszyściutko od początku :) Wszystko od początku i bardzo wyczerpująco znajdziesz w tematach Pudel nie taki straszny, Galeria-masz tam zdjęcia, które są pełnym obrazem charakteru pudla i mówią więcej niż tysiąc słów. Oraz w większości tematów o pudlach na tym forum:p Quote
miniuwka Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Pudelki są kochane,bardzo inteligentne i posłuszne.Są to pieski bardzo uczuciowe i związane z rodziną. Decydując sie na pudelka trzeba pamiętać,że wymaga on strzyżenia.Jeśli nie jest on wystawowy to można strzyc go w domu.Wbrew pozorom nie jest to trudne. Quote
kamaz Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 PUDEL?cud miód i orzeszki w jednym.Esencja pudla to: szalona radość życia,zwinność i dynamika, niesamowity polot i pomysłowość,zaskakująca inteligencja,wielkie przywiązanie i oddanie oraz elegancja i szlachetność. Czasem nazywam pudle GEJSZAMI:są jak one piękne, błyskotliwe, inteligentne, zapewniające najmilsze towarzystwo na najwyższym poziomie. Pozdrawiam ciepło . KASIA Quote
Alfa1 Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Bardzo pięknie i bardzo trafnie,takie właśnie są pudelki.:Cool!: Quote
Recommended Posts