ageralion Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Ego ponownie zniknal ze stony schroniska, postaramy sie ustalic czy zostal adoptowany czy nie... Quote
ageralion Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Dostalismy informacje, ze Ego jest w bardzo zlym stanie fizycznym i psychicznym, moze nie dac rady w schronisku i ta zima bedzie ostatnia w jego zyciu :( Dziewczyny pojechaly dzisiaj do niego, zeby ocenic stan psiaka i... zabraly go do hoteliku. Psiak byl smierdzacy, zupelnie nie wyczesany, a stary wlos mial zlepiony odchodami. Jest tak chudy, ze mozna sie na nim uczyc anatomi :( Niestety wracal do schroniska tyle razy i przebywal w nim tak dlugo, ze jest bardzo wyniszczony :( Dowiedzialysmy sie tez, dlaczego wracal do schroniska, nasz chlopaczek nie potrafi zostawac sam w domu i niszczy... trzeba mu znalezc dom, w ktorym zawsze bedzie ktos obecny, a narazie przyzwyczajamy go do kenela... Ogolnie pierwsze wrazenia dziewczyn sa bardzo pozytywne :) To bardzo fajny psiak, bardzo ladnie chodzi na obrozy zaciskowej, ktora Rudamania wziela z domu. Psiak nie dal sie wykapac niestety, poziom stresu mial chyba za wysoki niestety, wiec zostalo wyczesywanie i szmatka z octem, zeby chociaz troche zniwelowac paskudny zapach. Niestety jak go wziela mama blanki, troszke mu sie zamiary zminily i probowal nam Anie lekko zbalamucic seksualnie, ale to juz nie pierwszy pies, ktory mial wobec niej takie zamiary :evil_lol: Cos w sobie ma ta kobita, oj ma :evil_lol: Jak juz pisalam na watku glownym, Ego trafil do hoteliku nowo otwartego pod Szczecinem, do hmmm pokoju :) Caly hotelik skalda sie z pokoi, psiaki maja cieplo, sa wyprowadzane na spacery i w miare potrzeby przygotowywane do adopcji. Koszt miesiecznego pobytu to 450zl + karma z naszej strony. W tym momencie Ego dostanie 12kg worek karmy, ktory dostalismy w prezencie jakis czas temu, ale od nastepnego miesiaca bedziemy musialy kupowac mu ja z puli pieniazkow astowych. Moze ktos bedzie w stanie wesprzec Ego workiem karmy? Jakis dobr kong czy duza "mamucia" kosc, tez byla by dla niego wspanialym prezentem :modla: Pozniej wstawimy zdjecia z dzisiaj i filmiki, bo wiem ze dziewczyny poswiecily dzisiaj prawie caly dzien dla Ego, za co im bardzo, bardzo dziekuje :calus: Quote
agnieszka32 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Matko, ja nawet nie wiedziałam, że tak jest z nim źle :( Marta, podasz mi adres hoteliku na PW? Zamówię dla niego karmę i smaczki, przyjdzie bezpośrednio do hotelu. Jaką karmę najlepiej? Quote
ageralion Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 No nie jest w najciekawszym stanie, przyznam ze sie troszke boje zdjec od dziewczyn... nie zazdroszcze tez zapachu unoszacego sie w hoteliku, ale za kilka dni znow sprobujemy zmierzyc sie z problemem wanny ;) Przeciez musi sie nam chlopak wypachnic i wypieknic :) Poprosilam na FB o pomoc dla Ego i zglosily sie 4 osoby :multi: Trzy zawioza jutro do hoteliku karme, jedna wysle worek do mnie, zeby nie zarzucac hoteliku jedzeniem :) Ania z Marta dzisiaj zawiozly Ego worek 12kg, ktory nasze psiaki dostaly w prezencie jakis czas temu i tak sobie czekal na swoja kolej :) Egus ma wiec pierwszy miesiac/dwa zabezpieczone :multi: Co do hoteliku, to jest on na Osowie na Chłodnej :) Quote
Rudamania Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 W tym momencie Nasz Egosław nie ma co w swoim pokoju zjeść prócz posłania które traktuje jak sztabkę złota wtula się w nią i śpi.. Dostał wielkiego badyla ( takiego jak się daje do kominka polizał polizał i poszedł spać.. I teraz Was zadziwię!!! Egusławiec ma dwie piękne miski u siebie w pokoju i co???? I NIC!!!! Zjadł wypił i poszedł do kenela spać!!! Nakryłyśmy mu klatkę prześcieradłami żeby miał swoją prywatną budę i bardzooo ale to bardzooo mu się Ona podoba.. Egusławiec jest re-we-la-cy-jny ( w schronie nakręcony jak zegareczek wciągnął mi spodnie do boksu zębami ( te spodnie miałam na tyłku wspomnę) , prawie zjadł Nam ręce jak zapięłam linkę , więc powrót do boksu.. Pomógł Nam pracownik wyprowadził Nam kawalerro u weta siedział jak dupa zero wyrywania , zero ciągania ot tak sobie siedział.. Poszłyśmy z nim na spacer i okazało się ,że pies kompletnie nie ciągnie idzie ładnie , popuszczałyśmy linkę wołanie i pięknie wracał na psy w ogóle nie reaguje ( więc z tym gryzieniem przez kraty to raczej bajka , widziałam ,że On nie rzuca się na psa za kratami On chciał łapkami wyjąć jego miskę!!!) koty tylko w sosie własnym :) powrót pod bramę schronu nie był miły zaczęło się targanie skomlenie i wyrywanie ( takie z barkami) wskoczył na pakę ( bo niestety na siedzenie w takim stanie bidny nie zasłużył) jechał pięknie oglądał sobie świat a jak mu się znudziło położył się .. Na wybiegu ( obok hotelu) było bliskie spotkanie z dalmatyńcem , pies zjeżony a nasz Egosław popatrzył powąchał i olał plamiastego.. Miałyśmy okazję widzieć jak Egosław nakręca się ciocia Ania zapragnęła się przebiec z kawalerem , skończyło się to na powrocie do założenia kagańca.. Nie wiem czy dobrze ale żeby ratować ręce Ani poddusiłam go i to dosyć mocno ( aaa łaził na obroży zaciskowej) po założeniu kagańca , cholera jedna wiedział ,że źle zrobił z łebkiem na dole przepraszał.. Kąpiel to była masakra hehehhe My mokre śmierdzące kałem i szczochami a pies tak wystrachany że szok, więc nie było innego wyjścia woda + ocet i szorowanie szmatami ( trochę smrodek zmalał ale nie całkiem) Puściłyśmy go na terenie tego domku luzem i świetnie się zachowywał chodził za Nami krok w krok , złapał szczotkę w zęby ale po kilku "zostaw", nie wolno pięknie oddał.. 1 razem zostawiłyśmy go w zamkniętym kenelu i poszłyśmy obserwować pod okno co będzie robił, trochę popiszczał z 5 razy szczeknął i położył się spać , po jakiś 2 godzinach wróciłyśmy i zastałyśmy zaspanego choć szczęśliwego Egosława w całej klatce!! Został nakarmiony i zostawiony na próbę w otwartej klatce o 21 był na spacerku wieczornym.. Quote
Rudamania Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Tak prawdę mówiąc poza tym ,że Nasz Egosław jest chudziutki to nic mu nie jest , został wyczesany i odkażony ( miał rozwalone od krat ucho ( taka ranka 5 mm) ) Jest radosny i wygląda ,że kolejny pies jest wdzięczny za pomoc bo na pewnych zdjęciach ( mam nadzieję ,że już niedługo zobaczycie) to się uśmiecha jak niemowlak hehehe , powiem tylko tyle ,że tarzał się na tych fotach z ciocią Anią po posłanku hehehehe.. Quote
ageralion Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Martus oczy mi sie spocily jak cholera :loveu: Moj wczorajszy stres okazal sie kompletnie nieuzasadniony, jestescie WIELKIE!!! :calus: Quote
ageralion Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Rudamania napisał(a):Tak prawdę mówiąc poza tym ,że Nasz Egosław jest chudziutki to nic mu nie jest , został wyczesany i odkażony ( miał rozwalone od krat ucho ( taka ranka 5 mm) ) Jest radosny i wygląda ,że kolejny pies jest wdzięczny za pomoc bo na pewnych zdjęciach ( mam nadzieję ,że już niedługo zobaczycie) to się uśmiecha jak niemowlak hehehe , powiem tylko tyle ,że tarzał się na tych fotach z ciocią Anią po posłanku hehehehe.. Anka Ty zboczencu!!!! Wszystkie nasze psy musisz oblapiac?? :evil_lol::evil_lol: Quote
Rudamania Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Wieści z ostatniej chwilki... Egosław przespał całą noc w otwartej klatce nie zjadł kompletnie nic , rano na spacerku załatwił swoje potrzeby i biegiem do domu :) podreptał wraz z Panem Marcinem do schowka gdzie jest karma dał sobie nasypać w michę zmienić wodę , bez skakania i natarczywości zjadł ładnie i poszedł grzecznie spać.. Pan Marcin stwierdził ,że nasz wariatuńcio to bardzoooo grzeczny psiak hehehe ( oby tak dalej Ego) Quote
mama blanki Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ageralion napisał(a):Anka Ty zboczencu!!!! Wszystkie nasze psy musisz oblapiac?? :evil_lol::evil_lol: oj tam oj tam, chociaż psy na mnie lecą;) a wczoraj znowu odwiedziłyśmy naszego Przystojniaka i baaaardzo się ucieszył na nasz widok;) zNie taki Ego straszny jak go malują hihihih, będą z niego ludzie, ja to wiem! Quote
ageralion Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Dzisiaj Ego zostal wykapany, lacznie z nalozeniem odzywki :evil_lol: Aska tez nie ma zastrzezen do jego zachwoania i charakteru, jedynie potwierdza sie dalej, ze psiak wymaga stanowczego opiekuna, ktory bedzie glowa stada. Wszelkie wynagradzanie psiakowi jego trudnego zycia, niuniania i rozpieszczania, matkowanie zemszcza sie i to szybko ;) Wlezie na glowe i owinie wokol malego paluszka, inteligent jeden ;) To naprawde wspanialy psi towarzysz! Quote
gagatekk Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/219847-Dla-NADZIEI-AMSTAFFA-nowe-czapki-do-konca-roku-2011?p=18248805#post18248805 bazarek dla naszych psiaków bardzo proszę o pomoc w podnoszeniu i reklamowaniu :) Quote
ageralion Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Zapomnialam wogole napisac, ze Ego zostal obdarowany przez ludzi z FB :) Dostal karme, obroze, szelki, gryzaka, kosci i inne smakolyki :) Doskonale wie gdzie sie znajduja i dopomina sie o nie przy kazdej okazji ;) Quote
ageralion Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 No wlasnie? Gdzie fotki?!! :mad::mad: I chyba ktos mi cos wspominal o filmikach?:mad::mad: Quote
gagatekk Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 ale super :) czyli chłopak dostał prezent pod choinkę :D Quote
ageralion Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Ego jest bardzo nieszczesliwy w hoteliku. Pod katem mieszkaniowymnic mu nie brakuje, ale bardzo ale to bardzo potrzebuje czlowieka :( Pracowalysmy dla niego nad DT ale nic z tego nie wyszlo, a on musi zamieszkac w domu z czlowiekiem :( Jak sie od niego wychodzi, to tak panicznie nie chce zostawac juz sam, ze plakac sie chce. Pomimo tak wielkiej potrzeby bliskosc czlowieka nie ma leku separacyjnego, nie zniszczyl nic! Ale na widok ludzia ma taka mega radosc, ze potrafi przewrocic osobe dorosla, tak bardzo chce byc w towarzystwie ludzi. Na spacerach chodzi idealnie, nie ma z nim zadnych klopotow, a z powodu energi jaka wydziela z siebie podczas ekscytacji, nie moze zamieszkac z dziecmi mlodszymi niz gimnazjum. Kto ma pomysl na DT dla Ego???? :( Quote
mama blanki Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 dla mojego Kochanego Ciasteczkowego Potwora udało się załatwić profesjonalną sesję zdjęciową:multi::multi::multi: Fotograf z wieeeeelkim serduchem dla zwierząt, z wyczuciem, z miłością. Fotki jego autorstwa po prostu rozbrajają mnie... oto kilka przykładów: http://www.fotohnatstudio.pl/Przyroda.php Ego potrzebuję tej sesji u Wojtka. Quote
kamilqax95x Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Biedny Ego :( Taki wspaniały psiak z niego. A co do fotografa to świetny jest. Quote
ageralion Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 A tutaj brakuje calej sesji Egosława i nikt nic nie mowi :( Quote
kamilqax95x Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 A no właśnie ja zauważyłam, ale pomyślałam, ze ktoś wstawi niedługo i proszę bardzo są :D Quote
Recommended Posts