Amber Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Na pocieszenie ci powiem, że Jari kiedyś zalał przedpokój olejem... silnikowym :diabloti: Dla niedoinformowanych, olej silnikowy to jedna z najbardziej nowoczesnych substancji na świecie, zaprojektowana tak aby nie dała się usunąć praktycznie niczym, oczywiście również się nie utlenia :p Zwykłe detergenty spływają po nim jak woda po kaczce, jedyną rzeczą jaka rozpuszcza olej jest benzyna ekstrakcyjna. Jak zobaczyłam ten przedpokój to aż mnie wryło... Całe szczęście głupkowi chyba olej nie zasmakował :diabloti: i tylko miał w nim połowę głowy wymazaną ;) Za tel. do znajomego mechanika czym ten olej usunąć, potem pędem do Castoramy po tę benzynę, a potem już tylko mozolne czyszczenie... Całe szczęście benzyna jest lotna więc nawet nie śmierdziało, a suma summarum mama się nawet ucieszyła, że tak czystego przedpokoju to nigdy nie było :evil_lol: Klatka dobra rzecz, oby się Etna szybko zaklimatyzowała :) Quote
Aleksa. Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 ojej łóżko o którym słyszałam że piesek wchodzić nie może.:diabloti: Quote
motyleqq Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 [quote name='Amber']Na pocieszenie ci powiem, że Jari kiedyś zalał przedpokój olejem... silnikowym :diabloti: Dla niedoinformowanych, olej silnikowy to jedna z najbardziej nowoczesnych substancji na świecie, zaprojektowana tak aby nie dała się usunąć praktycznie niczym, oczywiście również się nie utlenia :p Zwykłe detergenty spływają po nim jak woda po kaczce, jedyną rzeczą jaka rozpuszcza olej jest benzyna ekstrakcyjna. Jak zobaczyłam ten przedpokój to aż mnie wryło... Całe szczęście głupkowi chyba olej nie zasmakował :diabloti: i tylko miał w nim połowę głowy wymazaną ;) Za tel. do znajomego mechanika czym ten olej usunąć, potem pędem do Castoramy po tę benzynę, a potem już tylko mozolne czyszczenie... Całe szczęście benzyna jest lotna więc nawet nie śmierdziało, a suma summarum mama się nawet ucieszyła, że tak czystego przedpokoju to nigdy nie było :evil_lol: Klatka dobra rzecz, oby się Etna szybko zaklimatyzowała :) dobrze, że nie mam takich rzeczy w domu :lol: bo tego to nie wiem, czy bym zniosła ;) wczoraj było ok, dziś znowu rewolucja, eh... [quote name='Aleksandra95']ojej łóżko o którym słyszałam że piesek wchodzić nie może.:diabloti: a no nie może :evil_lol: mam dla Was niespodziewajkę. to małe: jutro do mnie przyjeżdża na DT :loveu: Quote
Aleksa. Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 haha, a ja wiem już jako pierwsza :evil_lol: :p Quote
*Magda* Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='motyleqq'] http://img857.imageshack.us/img857/5080/koteczka.jpg jutro do mnie przyjeżdża na DT :loveu: Super ;) Ale ma fajnie umaszczoną główkę :loveu: A co Cię nagle na kota wzięło?? Quote
motyleqq Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Aleksandra95 napisał(a):haha, a ja wiem już jako pierwsza :evil_lol: :p zostałaś wyróżniona :cool3: magdabroy napisał(a):Super ;) Ale ma fajnie umaszczoną główkę :loveu: A co Cię nagle na kota wzięło?? jest piękna :loveu: nagle? :lol: toż w moim rodzinnym domu 4 koty są :cool3: Quote
paulaa. Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Piękna jest, widziałam ją już wcześniej na fb. :loveu: Quote
zaba14 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kotka ma super umaszczenie :)) pewnie szybko znajdzie się chetny na nią:) Quote
motyleqq Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 piękna piękna, ale ma jedną wadę- białaczkę... Quote
Beatrx Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 też ją widziałam na fb:cool3: a ta kocia białaczka to czasem nie jest śmiertelna choroba? kocur mojego faceta miał podejrzenie tejże i weterynarz stwierdził, ze jak to białaczka to kotek nie pożyje długo:-( Quote
motyleqq Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Beatrx napisał(a):też ją widziałam na fb:cool3: a ta kocia białaczka to czasem nie jest śmiertelna choroba? kocur mojego faceta miał podejrzenie tejże i weterynarz stwierdził, ze jak to białaczka to kotek nie pożyje długo:-( z pewnością nieuleczalna. ale to, ile pożyje kot i jaki to będzie żywot jest różne, zależne od konkretnego kota. bywa, że jest tylko nosicielem, a nie ma w ogóle objawów, a bywa, że nie dożywa 3 lat... Quote
Beatrx Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 motyleqq napisał(a):z pewnością nieuleczalna. ale to, ile pożyje kot i jaki to będzie żywot jest różne, zależne od konkretnego kota. bywa, że jest tylko nosicielem, a nie ma w ogóle objawów, a bywa, że nie dożywa 3 lat... to może zostanie z wami ta kotka na zawsze? a nie tylko na tymczas:cool3: Quote
motyleqq Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Beatrx napisał(a):to może zostanie z wami ta kotka na zawsze? a nie tylko na tymczas:cool3: haha:lol: zobaczymy, jak to będzie z kotem i psem w tym mini mieszkanku Quote
Amber Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 To kot czy kotka? Umaszczenie - bomba :loveu: Szkoda, że chore jest biedactwo, ale teraz przynajmniej będzie miało super DT :) Ciekawe jak Etnie się spodoba? ;) No i wszystkim odwiedzającym wątek zapowiadam, że może w środę będą jakieś świeże fotki Etny bo się razem z motyleqq wybieramy na spacerek :). Quote
evel Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Super kocizna :) Miałam taki plan, żeby kiedyś przygarnąć jakiegoś kota np. FIV+, albo kota bez oczka, co prawda nie wiem, co na to TŻ... Ale jak byłam na wolontariacie w schroniskowej kociarni to takie koty zawsze okazywały się najbardziej kochane :oops: Quote
gops Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 piękny kot! świetne umaszczenie . oby szybko znalazł swój dom :) Quote
łamAga Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Mojemu Sebastianowi sie bardzo szylkretki podobaja :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Beatrx Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 motyleqq napisał(a):haha:lol: zobaczymy, jak to będzie z kotem i psem w tym mini mieszkanku Etna będzie miała towarzystwo po prostu i razem z kotkiem będą Ci mieszkanie demolowały po prostu:evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 motyleqq napisał(a): jest piękna :loveu: nagle? :lol: toż w moim rodzinnym domu 4 koty są :cool3: Wiem, że u rodziców są 4 koty ;) Ale jak wspominałaś o DT, to zawsze w kontekście psa, a nie kota ;) Quote
A&L Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Heeeej :) Coś czuję, że ten kot u Was zostanie :diabloti: Nie jestem miłośniczką kotów, ale ten jest piękny :loveu: Quote
FredziaFredzia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Uwielbiam "dziwne" umaszczenia u kociaszczy. ;) Quote
Joann Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/857/koteczka.jpg/ świetne umaszczenie, wygląda jak by był pozszywany z rożnych kotów hehhe Quote
motyleqq Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 koteczka jest superowa, miziasta totalnie! ciągle włazi na Piotra i go trąca główką i mruczy :) jest malutka, bardzo drobna, i spokojna. wręcz powolna ;) z Etną jest w miarę ok, Etna jak to Etna świruje ;) nie ma czasu teraz na nic, bo musi pilnować kota ;) uszy już ma Koma wylizane. Koma się nie boi Etny, ale coraz bardziej ją chyba ona wkurza swoim natręctwem. ale kilka razy leżały obok siebie, oczywiście na Piotrze:lol: Quote
*Magda* Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Super :) Jeszcze będą razem spały jak moja Tora z Lumpkiem :loveu: Quote
Recommended Posts