Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulaa. napisał(a):
Przynoszenie fajek najlepsze. :D Widze, że zostawanie idzie wam sto razy lepiej, bez Scoobiego. :smile:

no tak, bo tak to myśli tylko o tym, że Scooby dostanie zabawkę, jak ona będzie czekać:lol: zwłaszcza że on też za mną łazi :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
no tak, bo tak to myśli tylko o tym, że Scooby dostanie zabawkę, jak ona będzie czekać:lol: zwłaszcza że on też za mną łazi :evil_lol:

bo zawsze masz pyszności.:D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
bo zawsze masz pyszności.:D

paulaa. napisał(a):
właśnie, masz za dobre smaczki. :D zresztą on każdego okrada, złodziejaszek mały. :diabloti:

haha, to że mi grzebie w saszetce to swoją drogą :lol: zresztą jego bezczelność w tej kwestii mnie rozbawia :lol: ale teraz miałam na myśli to, że jak mam piłkę, to on też chce ją mieć :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
Jak wyrzucasz jej szarpak i ona zostaje, to nagródź ją szarpaniem tym szarpakiem który masz w ręce, żeby ona wiedziała że nie zawsze tamten drugi szarpak może wziąć :)

fajnie już jest :diabloti:

dzięki, spróbuję tak :) ona właściwie woli zawsze tą zabawkę, którą mam ja:cool3:

ah komplement od Ciebie :loveu::evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
dzięki, spróbuję tak :) ona właściwie woli zawsze tą zabawkę, którą mam ja:cool3:

ah komplement od Ciebie :loveu::evil_lol:

nie obrastaj w piórka bo zaraz coś znajdę i opieprzę :grins: :evil_lol: :evil_lol:
nie no żarty sobie robię

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie obrastaj w piórka bo zaraz coś znajdę i opieprzę :grins: :evil_lol: :evil_lol:
nie no żarty sobie robię

żarty żartami, ale jak wstawiam filmik, a potem widzę że napisałaś to nastawiam się na to, że przestanę się cieszyć z sukcesów :evil_lol: ale ktoś musi mnie motywować :razz:

Posted

motyleqq napisał(a):
żarty żartami, ale jak wstawiam filmik, a potem widzę że napisałaś to nastawiam się na to, że przestanę się cieszyć z sukcesów :evil_lol: ale ktoś musi mnie motywować :razz:

motywować mówisz :diabloti: :evil_lol:

Posted

Ale fajnie. Normalnie mnie zmotywowałaś do pracy :diabloti: Jestem ciekawa czy Jari by się nauczył zostawania po rzuceniu patyka... Tj. jestem pewna, że tak tylko ciekawe jak szybko ;)

Posted

Amber napisał(a):
Ale fajnie. Normalnie mnie zmotywowałaś do pracy :diabloti: Jestem ciekawa czy Jari by się nauczył zostawania po rzuceniu patyka... Tj. jestem pewna, że tak tylko ciekawe jak szybko ;)

ja byłam pewna, że to niemożliwe:lol: a po ćwiczeniu zostawania ogólnie, nawet nie musiałam jej trzymać przy wyrzucaniu, tzn za pierwszym razem się zerwała, ale ją przyblokowałam i to wystarczyło :)

Posted

zostawanie super:D! ja robiłam ta zwalniającą ale Doti ma chyba jeszcze większe porywy :o :eviltong:
Widze ze też sobie zawiązałaś szarpak w pętelke :evil_lol:

Posted

Beatrx napisał(a):
ja bym mogła się do czegoś doczepić, ale mi głupio bo zawsze się czepiam:eviltong:

ale całkiem fajnie wam zostawanie wychodzi;)

chętnie posłucham :eviltong:

sacred PIRANHA napisał(a):
nie no zostawianie przy wyrzucie zabawki wychodzi wam juz super :-) jaka zmiana:-)
brawo:-) a za kilka tygodni jak juz bedzie!

dzięki :)

westie_justa napisał(a):
zostawanie super:D! ja robiłam ta zwalniającą ale Doti ma chyba jeszcze większe porywy :o :eviltong:
Widze ze też sobie zawiązałaś szarpak w pętelke :evil_lol:

zawiązałam, bo odpadły mi piłki i tak lekkie szarpaki kiepsko latają :roll: związane nieco lepiej ;) a poza tym są wygodniejsze :lol:

Posted

urozmaicaj;) obejrzyj pierwszy filmik: do połowy super a potem mądrala zaczyna poruszać się schematem i zamiast Cię słuchać sama coś robi, bo wie co będzie dalej;) a co innego by było, gdybyś np. po położeniu fajek na stół rzuciła jej szarpak (chyba, ze masz wybitnie małe mieszkanie to lepiej nie, bo się młoda zabije:evil_lol:) albo dała na zmianę siad-waruj, albo po prostu się z nią po podłodze przetarzała czy coś. w każdym razie chodzi mi o to, żeby to nie był schemat, ze cały czas robimy to samo, w tej samej kolejności, bo Cię Etna będzie wyprzedzała zamiast słuchać.
tego, jak robi 'do mnie' zamiast 'leżeć' na drugim filmiku nie widzę/nie słyszę ale pewnie działa na tej samej zasadzie, że pierwszy raz dałaś jej 'do mnie' a potem zamiast Cię słuchać, to robi to co kazałaś jej wcześniej:eviltong:

Posted

Beatrx napisał(a):
urozmaicaj;) obejrzyj pierwszy filmik: do połowy super a potem mądrala zaczyna poruszać się schematem i zamiast Cię słuchać sama coś robi, bo wie co będzie dalej;) a co innego by było, gdybyś np. po położeniu fajek na stół rzuciła jej szarpak (chyba, ze masz wybitnie małe mieszkanie to lepiej nie, bo się młoda zabije:evil_lol:) albo dała na zmianę siad-waruj, albo po prostu się z nią po podłodze przetarzała czy coś. w każdym razie chodzi mi o to, żeby to nie był schemat, ze cały czas robimy to samo, w tej samej kolejności, bo Cię Etna będzie wyprzedzała zamiast słuchać.
tego, jak robi 'do mnie' zamiast 'leżeć' na drugim filmiku nie widzę/nie słyszę ale pewnie działa na tej samej zasadzie, że pierwszy raz dałaś jej 'do mnie' a potem zamiast Cię słuchać, to robi to co kazałaś jej wcześniej:eviltong:

wiesz, znam swojego psa już dość dobrze i wiem, jak stopniować naukę nowych rzeczy, a przynoszenie fajek jest taką rzeczą ;) nie pozwalam jej na samodzielne decyzje, zresztą widać na filmiku, że jak chciała sama pójść to ją zawróciłam. ale wiem o co Ci chodzi :)
rzucanie w mieszkaniu kończy się różnie, bo mamy baardzo mało miejsca :D
nie ma tego na filmiku ale z pewnością nie jest tak jak mówisz, bo jakoś 'siad' rozumie ;) poza tym ona się kładła, tylko że w drodze do mnie, jakby za nic nie chciała się kłaść zbyt daleko, tylko koniecznie pod nogami

Posted

Beatrx napisał(a):
a robiłaś z nią stopniowanie odległości, z której komenda do leżenia pada?

tak, próbowałam z różnej odległości, może za daleko poszłam na początek, tylko że jak zostawię ją w leżeniu i odejdę i dam 'siad' to siada bez problemu, nie podbiega do mnie...

Posted

Przyjemnie się ogląda te filmiki, jaka zmiana :) Widzisz, bałaś się, że Etna się za bardzo wystopuje, ale chyba nie jest tak źle? ;)

Ja miałam nakręcić, ale nie mam aparatu :placz: A dzisiaj taka świetna pogoda, słonecznie, bezchmurnie... :(

Posted

motyleqq napisał(a):
tak, próbowałam z różnej odległości, może za daleko poszłam na początek, tylko że jak zostawię ją w leżeniu i odejdę i dam 'siad' to siada bez problemu, nie podbiega do mnie...

a może by ją tak nauczyć skradania się na komendę?:cool3: co prawda w obi nieprzydatne, ale za to ciekawie by to wyglądało:eviltong:

Posted

evel napisał(a):
Przyjemnie się ogląda te filmiki, jaka zmiana :) Widzisz, bałaś się, że Etna się za bardzo wystopuje, ale chyba nie jest tak źle? ;)

Ja miałam nakręcić, ale nie mam aparatu :placz: A dzisiaj taka świetna pogoda, słonecznie, bezchmurnie... :(

nie jest nie jest :eviltong:

telefonem kręć :lol:

Beatrx napisał(a):
a może by ją tak nauczyć skradania się na komendę?:cool3: co prawda w obi nieprzydatne, ale za to ciekawie by to wyglądało:eviltong:

cóż, zawsze to jakieś rozwiązanie :lol: jednak chciałabym żeby się kładła na odległość :lol:

spróbowałam w domu to zrobić, na piłki. no i niby załapała, nie skradała się, ale na dworze od nowa to samo :splat:siada prawie bez problemu-raz się poderwała i zaczęła do mnie biec i ją olśniło, że chyba jednak nie o to chodziło, zatrzymała się w połowie drogi i położyła :lol: ale z siad zrobić leżeć na odległość, za nic... podbiega na zgiętych łapach i kładzie się przede mną zadowolona z siebie :roll: blisko mnie bez problemu zmienia pozycje siad-leżeć, zostaje też w leżeniu z różnymi kombinacjami

Tina.Sara napisał(a):
dzień dobry :loveu:

podziwiam filmiki :loveu: ja ostatnio moją pierdołę nauczyłam przeturlania się :cool3:

witamy!

dzięki :loveu: turlanie się mamy dawno za sobą :cool3: ale gratuluję :lol: