motyleqq Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Beatrx napisał(a):po raz drugi sorki, bo dla mnie leżeć to leżeć póki nie powiem inaczej:P ucz ją i zostawania w leżeć równolegle z zostawaniem w siadzie, bo ona widzę mądra jest bardzo i Ci będzie zwiewała jak się położy:P ale to nie jest tak, że ona każdorazowo zrywa warowanie, wtedy się zdarzyło. dlatego napisałam, że wstała "sama" ;) ale generalnie ona ma mały problem z leżeniem, bo zawsze próbuje wstać, kiedy chcę ją nagrodzić żarciem, żeby szybciej zeżreć:roll: rezultat jest taki, że często leży w pozycji sfinksa, jak to nazywam :lol: Quote
Beatrx Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 motyleqq napisał(a):ale to nie jest tak, że ona każdorazowo zrywa warowanie, wtedy się zdarzyło. dlatego napisałam, że wstała "sama" ;) ale generalnie ona ma mały problem z leżeniem, bo zawsze próbuje wstać, kiedy chcę ją nagrodzić żarciem, żeby szybciej zeżreć:roll: rezultat jest taki, że często leży w pozycji sfinksa, jak to nazywam :lol: ależ ja tu widzę jej logikę:cool3: no bo zobacz: mówisz do niej siad, ona siada. mówisz zostań, więc siedzi i się nie rusza. idziesz zostawiasz szarpak, wracasz i mówisz leżeć. ona się kładzie, ale Ty nie mówisz zostań, więc po położeniu się można sobie wstać albo co:eviltong: a tak na poważnie: jak Ci wyłamie to daj jej z powrotem tę komendę, którą wyłamała, w tym samym miejscu, w którym miała ja wykonywać i potrzymaj ją w niej znacznie dłużej niż wcześniej zamierzałaś. ona ogarnie, ze wszelkie kombinacje są niewskazane, bo nic w ten sposób nie zyskuje. Quote
Molowe Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 super Wam idzie a na początku nogi jej latają jak mojej Molly z taki podnieceniem boże boże tam jest zabawka a ja muszę tutaj siedzieć !!! :D Quote
Amber Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Jak tak patrzę na Etnę, to się uśmiecham pod nosem, bo ja te same ćwiczenia byłam ZMUSZONA wykonywać z Jarim rok temu. Inaczej był nie do opanowania na zwykłym spacerze. Komenda zostań jest jedną z moich ulubionych, zawsze nam o dziwo dobrze wychodziła ;). Etna btw ma super warunki do szkolenia, pozazdrościć :) Quote
gops Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 motyleqq napisał(a): przepraszam za przywołanie wspomnień :oops: ale najważniejsze, że sobie z tym poradziłaś i teraz jest dobrze, prawda? ;) jest lepiej to na pewno ale do końca nigdy nie będzie dobrze ;) na spacer z Etną czy innymi psami raczej nie mogłabym isć i strasznie nad tym ubolewam jak oglądam takie fajne zdjęcia bawiących się psów ;) dokładnie widać że Etna szybko się uczy , ma chyba jednak trochę z belgijskiego :razz: widziałam kiedyś tak świetnie wyszkolonego belga że to było aż nie możliwe że pies sie może tak słuchać ;) Quote
motyleqq Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Beatrx napisał(a):ależ ja tu widzę jej logikę:cool3: no bo zobacz: mówisz do niej siad, ona siada. mówisz zostań, więc siedzi i się nie rusza. idziesz zostawiasz szarpak, wracasz i mówisz leżeć. ona się kładzie, ale Ty nie mówisz zostań, więc po położeniu się można sobie wstać albo co:eviltong: a tak na poważnie: jak Ci wyłamie to daj jej z powrotem tę komendę, którą wyłamała, w tym samym miejscu, w którym miała ja wykonywać i potrzymaj ją w niej znacznie dłużej niż wcześniej zamierzałaś. ona ogarnie, ze wszelkie kombinacje są niewskazane, bo nic w ten sposób nie zyskuje. dzięki za rady :) Molowe napisał(a):super Wam idzie a na początku nogi jej latają jak mojej Molly z taki podnieceniem boże boże tam jest zabawka a ja muszę tutaj siedzieć !!! :D oj tak, ledwo siedzi... :D jakby miała zaraz eksplodować ;) Amber napisał(a):Jak tak patrzę na Etnę, to się uśmiecham pod nosem, bo ja te same ćwiczenia byłam ZMUSZONA wykonywać z Jarim rok temu. Inaczej był nie do opanowania na zwykłym spacerze. Komenda zostań jest jedną z moich ulubionych, zawsze nam o dziwo dobrze wychodziła ;). Etna btw ma super warunki do szkolenia, pozazdrościć :) Ty to wiesz, psujesz rasę, bo robisz z dobka kanapowca :evil_lol: masz na myśli jej charakter? :) gops napisał(a):jest lepiej to na pewno ale do końca nigdy nie będzie dobrze ;) na spacer z Etną czy innymi psami raczej nie mogłabym isć i strasznie nad tym ubolewam jak oglądam takie fajne zdjęcia bawiących się psów ;) dokładnie widać że Etna szybko się uczy , ma chyba jednak trochę z belgijskiego :razz: widziałam kiedyś tak świetnie wyszkolonego belga że to było aż nie możliwe że pies sie może tak słuchać ;) no niestety, pociesz się tym, że sporo psów musi chodzić na samotne spacery... ;) właśnie się zastanawiam, na ile ma belgijski charakter, bo gdybym kiedyś zdecydowała się na rasowego psa, to chciałabym żeby był jak najbardziej podobny do Etny :lol: Quote
Amber Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Ty to wiesz, psujesz rasę, bo robisz z dobka kanapowca :evil_lol: masz na myśli jej charakter? :smile:Robię kanapowca, bo przecież nie ma już dobków do sportu :evil_lol: Mam na myśli jej styl pracy, jest skupiona, wpatrzona ale i mocno nakręcona - lubię coś takiego :). Jestem prawie pewna, że spodobało by jej się wiszenie na rękawie :razz: :p Quote
motyleqq Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Amber napisał(a):Robię kanapowca, bo przecież nie ma już dobków do sportu :evil_lol: Mam na myśli jej styl pracy, jest skupiona, wpatrzona ale i mocno nakręcona - lubię coś takiego :). Jestem prawie pewna, że spodobało by jej się wiszenie na rękawie :razz: :p hehe, nie ukrywam, że trochę o tym myślę... tym bardziej, że Etnie przechodzi strach przed obcymi, ostatnio daje się głaskać facetom w autobusach, do jednego się nawet przytuliła, a akurat miał czarne spodnie... :lol: ale najpierw muszę pójść do pracy, a potem myśleć o szkoleniach :roll: Quote
Aleksa. Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 motyleqq napisał(a):hehe, nie ukrywam, że trochę o tym myślę... tym bardziej, że Etnie przechodzi strach przed obcymi, ostatnio daje się głaskać facetom w autobusach, do jednego się nawet przytuliła, a akurat miał czarne spodnie... :lol: ale najpierw muszę pójść do pracy, a potem myśleć o szkoleniach :roll: to ten facet co ja wtedy z wami jechałam ? :D hihi, no byłaś zdziwiona.:D Quote
A&L Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Heeeeeeeej! Ja mam znowu zaległości... Nauka przynoszenia fajek - w sumie przydatne :D Tylko mój białas miałby problem ze ściągnięciem ich ze stołu na przykład :P Ogólnie fajnie Wam idzie :) Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Aleksandra95 napisał(a):to ten facet co ja wtedy z wami jechałam ? :D hihi, no byłaś zdziwiona.:D tak ten :) A&L napisał(a):Heeeeeeeej! Ja mam znowu zaległości... Nauka przynoszenia fajek - w sumie przydatne :D Tylko mój białas miałby problem ze ściągnięciem ich ze stołu na przykład :P Ogólnie fajnie Wam idzie :) Etna też miała problem, ale od wczoraj zrozumiała że w tym jednym wypadku można jej położyć łapy na stół :D Aleksandra95 napisał(a):a gdzie Wy jesteście ??:( aa zepsuł mi się modem i nie miałam neta, ale już jestem :) Quote
Aleksa. Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 no właśnie, a ja się zastanawiałam co tak Ciebie nie ma..:lol: Quote
A&L Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Tylko Etna dosięga łapami do stołu, a Lena nie bardzo :P Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Aleksandra95 napisał(a):no właśnie, a ja się zastanawiałam co tak Ciebie nie ma..:lol: miło, że ktoś się o mnie martwi :D A&L napisał(a):Tylko Etna dosięga łapami do stołu, a Lena nie bardzo :P no tak, możesz podstawić jakieś krzesło :) Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 narazie wrzucam filmik z przynoszenia fajek, przynosi już elegancko ze stołu, i czasem rzuci na łóżko, zamiast pod nogi:lol: [video=youtube;FiTuIcp_u7o]http://www.youtube.com/watch?v=FiTuIcp_u7o&feature=youtu.be[/video] później wrzucę zostawanie ;) Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 znowu nikt do nas nie zagląda :placz: [video=youtube;amuLJOwEBLs]http://www.youtube.com/watch?v=amuLJOwEBLs&feature=youtu.be[/video] jestem zaskoczona i mega dumna z tego, że Etna zostaje po wyrzuceniu zabawki :loveu: próbowałam robić komendy na odległość, efekt był taki, że najpierw Etna na 'leżeć' podbiegała do mnie radośnie :splat:a później niczym border się do mnie skradała :mdleje: siadanie za to jej wychodziło :lol: Quote
LadyS Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 A ja się zastanawiam - skąd Wy macie tyle śniegu? :diabloti: Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 ladySwallow napisał(a):A ja się zastanawiam - skąd Wy macie tyle śniegu? :diabloti: z nieba :evil_lol: to jest w lesie, więc wiadomo, jest więcej niż na ulicach :lol: Quote
A&L Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Dobra jest ta sztuczka :P Gorzej jak zaczniesz inne papierosy palić :D Quote
Aleksa. Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 ja byłam wcześniej, ale zapomniałam napisać.:D super am idzie.:loveu: Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 A&L napisał(a):Dobra jest ta sztuczka :P Gorzej jak zaczniesz inne papierosy palić :D to akurat mojego chłopaka fajki, zadeklarował że nie będzie zmieniał :lol: Quote
motyleqq Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):Świetne zostawanie!! :) Aleksandra95 napisał(a):ja byłam wcześniej, ale zapomniałam napisać.:D super am idzie.:loveu: dzięki dziewczyny! :) Quote
A&L Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 motyleqq napisał(a):to akurat mojego chłopaka fajki, zadeklarował że nie będzie zmieniał :lol: Haha :D Chyba że tak :P Quote
Recommended Posts