Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatrx napisał(a):
po raz drugi sorki, bo dla mnie leżeć to leżeć póki nie powiem inaczej:P ucz ją i zostawania w leżeć równolegle z zostawaniem w siadzie, bo ona widzę mądra jest bardzo i Ci będzie zwiewała jak się położy:P

ale to nie jest tak, że ona każdorazowo zrywa warowanie, wtedy się zdarzyło. dlatego napisałam, że wstała "sama" ;) ale generalnie ona ma mały problem z leżeniem, bo zawsze próbuje wstać, kiedy chcę ją nagrodzić żarciem, żeby szybciej zeżreć:roll: rezultat jest taki, że często leży w pozycji sfinksa, jak to nazywam :lol:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):
ale to nie jest tak, że ona każdorazowo zrywa warowanie, wtedy się zdarzyło. dlatego napisałam, że wstała "sama" ;) ale generalnie ona ma mały problem z leżeniem, bo zawsze próbuje wstać, kiedy chcę ją nagrodzić żarciem, żeby szybciej zeżreć:roll: rezultat jest taki, że często leży w pozycji sfinksa, jak to nazywam :lol:

ależ ja tu widzę jej logikę:cool3: no bo zobacz: mówisz do niej siad, ona siada. mówisz zostań, więc siedzi i się nie rusza. idziesz zostawiasz szarpak, wracasz i mówisz leżeć. ona się kładzie, ale Ty nie mówisz zostań, więc po położeniu się można sobie wstać albo co:eviltong:

a tak na poważnie: jak Ci wyłamie to daj jej z powrotem tę komendę, którą wyłamała, w tym samym miejscu, w którym miała ja wykonywać i potrzymaj ją w niej znacznie dłużej niż wcześniej zamierzałaś. ona ogarnie, ze wszelkie kombinacje są niewskazane, bo nic w ten sposób nie zyskuje.

Posted

Jak tak patrzę na Etnę, to się uśmiecham pod nosem, bo ja te same ćwiczenia byłam ZMUSZONA wykonywać z Jarim rok temu. Inaczej był nie do opanowania na zwykłym spacerze. Komenda zostań jest jedną z moich ulubionych, zawsze nam o dziwo dobrze wychodziła ;). Etna btw ma super warunki do szkolenia, pozazdrościć :)

Posted

motyleqq napisał(a):

przepraszam za przywołanie wspomnień :oops: ale najważniejsze, że sobie z tym poradziłaś i teraz jest dobrze, prawda? ;)

jest lepiej to na pewno ale do końca nigdy nie będzie dobrze ;) na spacer z Etną czy innymi psami raczej nie mogłabym isć i strasznie nad tym ubolewam jak oglądam takie fajne zdjęcia bawiących się psów ;)

dokładnie widać że Etna szybko się uczy , ma chyba jednak trochę z belgijskiego :razz: widziałam kiedyś tak świetnie wyszkolonego belga że to było aż nie możliwe że pies sie może tak słuchać ;)

Posted

Beatrx napisał(a):
ależ ja tu widzę jej logikę:cool3: no bo zobacz: mówisz do niej siad, ona siada. mówisz zostań, więc siedzi i się nie rusza. idziesz zostawiasz szarpak, wracasz i mówisz leżeć. ona się kładzie, ale Ty nie mówisz zostań, więc po położeniu się można sobie wstać albo co:eviltong:

a tak na poważnie: jak Ci wyłamie to daj jej z powrotem tę komendę, którą wyłamała, w tym samym miejscu, w którym miała ja wykonywać i potrzymaj ją w niej znacznie dłużej niż wcześniej zamierzałaś. ona ogarnie, ze wszelkie kombinacje są niewskazane, bo nic w ten sposób nie zyskuje.

dzięki za rady :)

Molowe napisał(a):
super Wam idzie a na początku nogi jej latają jak mojej Molly z taki podnieceniem boże boże tam jest zabawka a ja muszę tutaj siedzieć !!! :D

oj tak, ledwo siedzi... :D jakby miała zaraz eksplodować ;)

Amber napisał(a):
Jak tak patrzę na Etnę, to się uśmiecham pod nosem, bo ja te same ćwiczenia byłam ZMUSZONA wykonywać z Jarim rok temu. Inaczej był nie do opanowania na zwykłym spacerze. Komenda zostań jest jedną z moich ulubionych, zawsze nam o dziwo dobrze wychodziła ;). Etna btw ma super warunki do szkolenia, pozazdrościć :)

Ty to wiesz, psujesz rasę, bo robisz z dobka kanapowca :evil_lol:
masz na myśli jej charakter? :)

gops napisał(a):
jest lepiej to na pewno ale do końca nigdy nie będzie dobrze ;) na spacer z Etną czy innymi psami raczej nie mogłabym isć i strasznie nad tym ubolewam jak oglądam takie fajne zdjęcia bawiących się psów ;)

dokładnie widać że Etna szybko się uczy , ma chyba jednak trochę z belgijskiego :razz: widziałam kiedyś tak świetnie wyszkolonego belga że to było aż nie możliwe że pies sie może tak słuchać ;)

no niestety, pociesz się tym, że sporo psów musi chodzić na samotne spacery... ;)

właśnie się zastanawiam, na ile ma belgijski charakter, bo gdybym kiedyś zdecydowała się na rasowego psa, to chciałabym żeby był jak najbardziej podobny do Etny :lol:

Posted

Ty to wiesz, psujesz rasę, bo robisz z dobka kanapowca :evil_lol:
masz na myśli jej charakter? :smile:
Robię kanapowca, bo przecież nie ma już dobków do sportu :evil_lol:

Mam na myśli jej styl pracy, jest skupiona, wpatrzona ale i mocno nakręcona - lubię coś takiego :). Jestem prawie pewna, że spodobało by jej się wiszenie na rękawie :razz: :p

Posted

Amber napisał(a):
Robię kanapowca, bo przecież nie ma już dobków do sportu :evil_lol:

Mam na myśli jej styl pracy, jest skupiona, wpatrzona ale i mocno nakręcona - lubię coś takiego :). Jestem prawie pewna, że spodobało by jej się wiszenie na rękawie :razz: :p

hehe, nie ukrywam, że trochę o tym myślę... tym bardziej, że Etnie przechodzi strach przed obcymi, ostatnio daje się głaskać facetom w autobusach, do jednego się nawet przytuliła, a akurat miał czarne spodnie... :lol: ale najpierw muszę pójść do pracy, a potem myśleć o szkoleniach :roll:

Posted

motyleqq napisał(a):
hehe, nie ukrywam, że trochę o tym myślę... tym bardziej, że Etnie przechodzi strach przed obcymi, ostatnio daje się głaskać facetom w autobusach, do jednego się nawet przytuliła, a akurat miał czarne spodnie... :lol: ale najpierw muszę pójść do pracy, a potem myśleć o szkoleniach :roll:

to ten facet co ja wtedy z wami jechałam ? :D hihi, no byłaś zdziwiona.:D

Posted

Heeeeeeeej!
Ja mam znowu zaległości... Nauka przynoszenia fajek - w sumie przydatne :D Tylko mój białas miałby problem ze ściągnięciem ich ze stołu na przykład :P
Ogólnie fajnie Wam idzie :)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
to ten facet co ja wtedy z wami jechałam ? :D hihi, no byłaś zdziwiona.:D

tak ten :)

A&L napisał(a):
Heeeeeeeej!
Ja mam znowu zaległości... Nauka przynoszenia fajek - w sumie przydatne :D Tylko mój białas miałby problem ze ściągnięciem ich ze stołu na przykład :P
Ogólnie fajnie Wam idzie :)

Etna też miała problem, ale od wczoraj zrozumiała że w tym jednym wypadku można jej położyć łapy na stół :D

Aleksandra95 napisał(a):
a gdzie Wy jesteście ??:(

aa zepsuł mi się modem i nie miałam neta, ale już jestem :)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
no właśnie, a ja się zastanawiałam co tak Ciebie nie ma..:lol:

miło, że ktoś się o mnie martwi :D

A&L napisał(a):
Tylko Etna dosięga łapami do stołu, a Lena nie bardzo :P

no tak, możesz podstawić jakieś krzesło :)

Posted

narazie wrzucam filmik z przynoszenia fajek, przynosi już elegancko ze stołu, i czasem rzuci na łóżko, zamiast pod nogi:lol:

[video=youtube;FiTuIcp_u7o]http://www.youtube.com/watch?v=FiTuIcp_u7o&feature=youtu.be[/video]

później wrzucę zostawanie ;)

Posted

znowu nikt do nas nie zagląda :placz:

[video=youtube;amuLJOwEBLs]http://www.youtube.com/watch?v=amuLJOwEBLs&feature=youtu.be[/video]

jestem zaskoczona i mega dumna z tego, że Etna zostaje po wyrzuceniu zabawki :loveu:

próbowałam robić komendy na odległość, efekt był taki, że najpierw Etna na 'leżeć' podbiegała do mnie radośnie :splat:a później niczym border się do mnie skradała :mdleje: siadanie za to jej wychodziło :lol:

Posted

ladySwallow napisał(a):
A ja się zastanawiam - skąd Wy macie tyle śniegu? :diabloti:

z nieba :evil_lol: to jest w lesie, więc wiadomo, jest więcej niż na ulicach :lol:

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Świetne zostawanie!! :)

Aleksandra95 napisał(a):
ja byłam wcześniej, ale zapomniałam napisać.:D super am idzie.:loveu:

dzięki dziewczyny! :)

Posted

motyleqq napisał(a):
to akurat mojego chłopaka fajki, zadeklarował że nie będzie zmieniał :lol:

Haha :D Chyba że tak :P