motyleqq Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 [quote name='Unbelievable']nie no ja rozumiem, mówię jak można robić i jak ja mam zrobione bo wydaje mi się wygodniejsze i bardziej jasne dla psa. W ogóle to nie napisałam wcześniej że zostaje o wiele dłużej niż gram zostawał na początku więc jest super i fajnie to wygląda bo siedzi spokojnie, nie wyrywa się. Tylko jeszcze uważaj na te machanie zabawką.[/QUOTE] może ja po prostu do końca Cię nie rozumiem :D my już kiedyś to robiłyśmy, także etap naprawdę krótkiego zostawania mamy za sobą. tylko ona nigdy tego nie lubiła, no i nie mogłam sobie tak po prostu pójść, tylko przodem do niej i to chciałabym teraz zmienić Quote
Unbelievable Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='motyleqq']może ja po prostu do końca Cię nie rozumiem :D my już kiedyś to robiłyśmy, także etap naprawdę krótkiego zostawania mamy za sobą. tylko ona nigdy tego nie lubiła, no i nie mogłam sobie tak po prostu pójść, tylko przodem do niej i to chciałabym teraz zmienić[/QUOTE] a to też możliwe, mam trudności z przelewaniem swoich myśli na słowa : P fajne do tego jest obchodzenie psa dookoła, stawanie nad psem itp. tylko to już musiałabyś robić ze smakołykami, bo smaki trzeba dawać na początku jeden za drugim, przy każdym kroku, żeby nie wstawała Quote
paulaa. Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Może na początku ćwiczcie zostawanie na smaki, a nie na coś na co się tak nakręca ? Powoli przedłużajcie, ćwiczcie odwracanie się itp. U nas to poskutkowało i teraz moge się schować za drzewo, odejść daleko normalnie, a on zostanie przez cały czas w miejscu. Potem dopiero wporowadziliśmy piłke... ;) Quote
motyleqq Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 no ale przecież zostaje na szarpak, to po co zmieniać? ;) ona zna tą komendę, uczyłam ją na smaki, na szarpak idzie lepiej, bo ma większą motywację. dziś warowała w zostań patrząc się na mnie, kiedy obok łaził pies :multi: a jak ćwiczyłyśmy obieganie drzew i aportowanie, to jakiś dziadek z wnuczkiem patrzył jak zaczarowany :lol: Quote
Yuveza Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 a ja podczytując rady Martyny, i wasze postępy, robiłam dzisiaj komende zwalniającą, bo to dobra sprawa;) a nigdy tego nie uczyłam, tylko pies przychodził brał smaka i odchodził, albo przy aporcie tak samo;) a teraz zrobilam krótką sesje i juz Dot nie leci za piłką od razu tylko jak pańcia da "go!" :lol: Quote
Kirinna Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='motyleqq']no ale przecież zostaje na szarpak, to po co zmieniać? ;) ona zna tą komendę, uczyłam ją na smaki, na szarpak idzie lepiej, bo ma większą motywację. dziś warowała w zostań patrząc się na mnie, kiedy obok łaził pies :multi: a jak ćwiczyłyśmy obieganie drzew i aportowanie, to jakiś dziadek z wnuczkiem patrzył jak zaczarowany :lol:[/QUOTE] ale jaka duma w nas się budzi:) jak ćwiczyłam z Junem obieg, siad, poproś, przeskakiwanie nad nogami i dotykanie łapami kolan to ok. 10 letnia dziewczynka z tata tez podziwiali wyczyny J:) po twojej radzie z nowa energią ucze Juna przywoływania:) Piłki piszczące dzisiaj dały rade zobaczymy co będzie jutro:) Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='westie_justa']a ja podczytując rady Martyny, i wasze postępy, robiłam dzisiaj komende zwalniającą, bo to dobra sprawa;) a nigdy tego nie uczyłam, tylko pies przychodził brał smaka i odchodził, albo przy aporcie tak samo;) a teraz zrobilam krótką sesje i juz Dot nie leci za piłką od razu tylko jak pańcia da "go!" :lol:[/QUOTE] fajnie, że tak szybko poszło :) [quote name='Kirinna']ale jaka duma w nas się budzi:) jak ćwiczyłam z Junem obieg, siad, poproś, przeskakiwanie nad nogami i dotykanie łapami kolan to ok. 10 letnia dziewczynka z tata tez podziwiali wyczyny J:) po twojej radzie z nowa energią ucze Juna przywoływania:) Piłki piszczące dzisiaj dały rade zobaczymy co będzie jutro:)[/QUOTE] fajnie jak tak się ludzie patrzą, dziś ćwiczyłam chwilę przed blokiem, żeby Etna w końcu zrozumiała, że na smyczy też wszystko obowiązuje, to znów stał jakiś facet z pieskiem i się patrzył :) no to fajnie że się udaje, powodzenia! :) u nas też coraz lepiej z zostawaniem, teraz nawet jak pomacham zabawką, to Etna zostaje w siadzie. za to ja mam dziurę w kciuku, bo mi się o węzeł w szarpaku obciera:roll: Quote
A&L Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Dokopałam się do zdjęć grzywka, słodki jest :loveu: Nie wiem co, ale coś mi się bardzo podoba w tych psach, choć mieć bym go nie chciała. No i fajnie, że przy okazji DT zrozumiałaś, że to nie jest dobry czas na drugiego psa, bo gorzej by było, gdybyś to zrozumiała kiedy pies by był już u Was. Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='A&L']Dokopałam się do zdjęć grzywka, słodki jest :loveu: Nie wiem co, ale coś mi się bardzo podoba w tych psach, choć mieć bym go nie chciała. No i fajnie, że przy okazji DT zrozumiałaś, że to nie jest dobry czas na drugiego psa, bo gorzej by było, gdybyś to zrozumiała kiedy pies by był już u Was.[/QUOTE] nie byłby, bo mój chłopak nie chce teraz psa :cool3: ale liczę że we wrześniu przeniesiemy się na większe i swoje, a wtedy... :loveu: :lol: Quote
A&L Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Do września niedaleko, więc................ szykuj chłopa :diabloti: Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='A&L']Do września niedaleko, więc................ szykuj chłopa :diabloti:[/QUOTE] on już naszykowany :D widziałam, że polubił grzywka, tylko po prostu nie mamy teraz miejsca, taki prozaiczny powód... Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 wrzucam fociaszki Zuzanki :) pozdro dla evel :lol: tylko ona nie boi się Etny. tzn Miziunia boi się straszliwie, chodzi na paluszkach i w ogóle udaje, że nie istnieje ;) Malta robi awantury, ciągle się ganiają :roll: a z Zuzą spoko, nawet Zuza sama wącha Etnę ;) Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 i jeszcze jeden z nowych identyfikatorów :) Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='Aleksandra95']ale śliczna.:loveu:[/QUOTE] dzięki :) 10znaków Quote
Aleksa. Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 ja chciałam Dorze Krowe zamówić i chyba to zrobię.:diabloti: Quote
Amber Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Fajne te ID, chyba tak nie brzęczą jak zwykle blaszki? Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='Aleksandra95']ja chciałam Dorze Krowe zamówić i chyba to zrobię.:diabloti:[/QUOTE] zrób zrób, bardzo fajnie wyglądają :) [quote name='Amber']Fajne te ID, chyba tak nie brzęczą jak zwykle blaszki?[/QUOTE] nie, minimalnie słychać :) Quote
*Magda* Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='motyleqq'] http://img141.imageshack.us/img141/6472/img9105l.jpg Cudna :loveu: [quote name='motyleqq'] http://img151.imageshack.us/img151/1518/img9119n.jpg Tak się wkomponowała, że można by ją było przeoczyć :D Quote
kalyna Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 koty jak leniwie porozkładane :loveu: 3 koty i całkiem inne charaktery, ale u mnie jest podobnie choć nie ma takich skrajności.. Szary do domu nie wchodzi bo pies jest, Łatek jest ganiany przez Ciapę, a Milka pokazuje, że to ona tu rządzi :D wszystko po to aby równowaga została zachowana :D i gratuluję postępów :) jeszcze sporo nauki przed Wami, a wtedy Etna będzie chodzić jak w zegarku ;) Quote
Fides79 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 http://img141.imageshack.us/img141/6472/img9105l.jpg ha ha ha świetna pozycja :lol::lol: http://img855.imageshack.us/img855/1042/img9124s.jpg no prawdziwa dama :p Quote
evel Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Piękna kocica :) To jakaś rasa jest? Czy wystawiana jako europejka? Quote
Soko Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Ja bym się bała kupić taką piękną pościel mając w domu kota, ale cudownie się wpasowała, ochy i achy! Quote
motyleqq Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='magdabroy']Cudna :loveu: Tak się wkomponowała, że można by ją było przeoczyć :D[/QUOTE] dzięki :) no w kolorze pościeli kot :D [quote name='kalyna']koty jak leniwie porozkładane :loveu: 3 koty i całkiem inne charaktery, ale u mnie jest podobnie choć nie ma takich skrajności.. Szary do domu nie wchodzi bo pies jest, Łatek jest ganiany przez Ciapę, a Milka pokazuje, że to ona tu rządzi :D wszystko po to aby równowaga została zachowana :D i gratuluję postępów :) jeszcze sporo nauki przed Wami, a wtedy Etna będzie chodzić jak w zegarku ;)[/QUOTE] na fotach jest jeden kot :D dzięki :) [quote name='evel']Piękna kocica :) To jakaś rasa jest? Czy wystawiana jako europejka?[/QUOTE] dzięki :) jako kot domowy, ale tatusia i dziadka miała persa :diabloti: [quote name='Soko']Ja bym się bała kupić taką piękną pościel mając w domu kota, ale cudownie się wpasowała, ochy i achy![/QUOTE] powiem Ci, że te nasze to za bardzo nie niszczą. oprócz Malty, ona jest wg mnie szatanem, ciągle wygląda jakby myślała, co tu zepsuć :evil_lol: Quote
Recommended Posts