Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

evel zabije Cie za to,że mi pokazałas fotke tego grzywka o!!!!!!

Jaki pięęęęękny grzywek...buuuuu też go chcę:-(

a tak w ogóle to się ładnie przywitam, bo mimo, ze podczytuje to się chyba tu jeszcze nie odzywałam nigdy:-)

a co do kapania, to ja swojego yorasa często kąpie w ludzkim swoim szamponie (do włosów farbowanych) i nic się nie dzieje;-)
zreszta inne psy też kapałam swoimi w razie awarii pod tytułem spotkanie z czyms mega smierdzacym i brak psiego szamponu w domu, tylko raz po szamponie przeciwłupieżowym dostał wyżeł łupieżu;-)

Posted

motyleqq napisał(a):
u mnie będzie wulkanicznie :)

a jeszcze w kwestii żywienia... ile takiego gotowanego dawać grzywkowi?

Hah fajnie :D
udko z kurczaka? z ryzem :)

Posted

motyleqq napisał(a):

ja bym dała tak z garść, może trochę więcej, żeby biedny brzuszek się za szybko nie napełnił bo zwróci. I w ogóle karmiłabym ze 2-3 razy dziennie

Posted

motyleqq napisał(a):

a jakiej on jest wielkości ? ja obstawiam jakieś 200g wszystkiego razem , pół udka plus ryż na jeden posiłek powinien starczyć .

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
evel zabije Cie za to,że mi pokazałas fotke tego grzywka o!!!!!!

Jaki pięęęęękny grzywek...buuuuu też go chcę:-(

a tak w ogóle to się ładnie przywitam, bo mimo, ze podczytuje to się chyba tu jeszcze nie odzywałam nigdy:-)

a co do kapania, to ja swojego yorasa często kąpie w ludzkim swoim szamponie (do włosów farbowanych) i nic się nie dzieje;-)
zreszta inne psy też kapałam swoimi w razie awarii pod tytułem spotkanie z czyms mega smierdzacym i brak psiego szamponu w domu, tylko raz po szamponie przeciwłupieżowym dostał wyżeł łupieżu;-)

przywituję się także :)

Apo będzie jeszcze dziś kąpany w normalnym szamponie :)

westie_justa napisał(a):
Hah fajnie :D
udko z kurczaka? z ryzem :)

tak tak, tylko mi chodziło i ilość :D

Unbelievable napisał(a):
ja bym dała tak z garść, może trochę więcej, żeby biedny brzuszek się za szybko nie napełnił bo zwróci. I w ogóle karmiłabym ze 2-3 razy dziennie

gops napisał(a):
a jakiej on jest wielkości ? ja obstawiam jakieś 200g wszystkiego razem , pół udka plus ryż na jeden posiłek powinien starczyć .

on jest mały, ważny ze 4kg. dzięki za rady :)

Marta_Ares napisał(a):
jak nie przepadam za łysymi (wole pp), tak Apo jest uroczy:loveu: :loveu: :loveu:

mam nadzieje, że szybko się u Was zaaklimatyzuje i DT zmieni się w DS:diabloti:

ah jakbym chciała by się spełniło Twoje życzenie :loveu: bo już go kocham :)

FredziaFredzia napisał(a):
Fajna mordka - a Etna dostanie po nosie jak za bardzo się zbliży i będzie spokój.
Możesz gotować, a jaką karmę dostawała Etna? Jak dla wszystkich ras ( a nie np. dla dużych) myślę że nic się nie stanie. :)

Etna dostaje TOTW, narazie nie zmieniam, a Apo będzie miał gotowane :)

Beatrx napisał(a):
jaki super psiak:D Etna się go nie boi, bo już wyczuła co to za bohater i że on tak tylko ją straszy tym warczeniem to i coraz bliżej podchodzi:P

dzięki :D

już u nas spokojniej, Apo się w końcu położył! najśmieszniej jak oboje się lizali w tym samym momencie :lol:
a tak poza tym, Etnie się znowu coś w łapę zrobiło, bo grzebie tam sobie, ale krwi nie ma

Posted

westie_justa napisał(a):
a no wlasnie jak z tą łapą, bo na spacerze juz cos tam kulała ?

no właśnie coś w niej grzebała sobie, ma jakby trochę zdarty naskórek, ale krew nie leci, więc spoko :)

Posted

niestety to pod moimi nogami i Etna wstała za mną :( ale macie śpiącego-no prawie:D- Aposka :)

te kości, brr...
swoją drogą, dziwne ma te jądra... :roll: to koło ogonka to jego jajka, tylko mi się wydaje, czy są duże?

Posted

grzywek śliczny:)
w szamponie dla ludzi nic mu nie bedzie, czasami pp kąpie się w szaponach i odżywkach żeby obciążyć albo odżywić włos a łysy ma podobny włos ;)
jakby co mogę ci dać szampon do białego, odżywkę też bym jakąś zanalazła;) peeling też jakiś mam na zbyciu
a co do Etny i grzywka to się dogadają, mój też jest takim warczydupkiem i na psy też warczy, tak sobie gada i gada do nich jak mu się nie spodoba ktoś lub coś, ale już się do tego przyzwyczaiłam
co do jedzenia- mój je i suche i gotowane, ale na początku lepiej dać mu coś lekkiego żeby nie podrażniać bo wiadomo co jadł w tej "hodowli"

Posted

motyleqq napisał(a):

on jest mały, ważny ze 4kg. dzięki za rady :)
Etna dostaje TOTW, narazie nie zmieniam, a Apo będzie miał gotowane :)

pogotuj mu kilka dni a potem spokojnie możesz go karmić totwem ;) on nie ma dużych granulek powinien dać sobię radę .
jeśli ma 4kg docelowo pewnie koło 5kg to k.200g starczy .
Apo bardzo ładne imię ;)

Posted

Beatrx napisał(a):
to jeszcze nie wykąpany?:cool3:

w końcu go nie kąpaliśmy, jak już usnął to nie chcieliśmy go znów stresować :D

*anusia&ajlu* napisał(a):
grzywek śliczny:)
w szamponie dla ludzi nic mu nie bedzie, czasami pp kąpie się w szaponach i odżywkach żeby obciążyć albo odżywić włos a łysy ma podobny włos ;)
jakby co mogę ci dać szampon do białego, odżywkę też bym jakąś zanalazła;) peeling też jakiś mam na zbyciu
a co do Etny i grzywka to się dogadają, mój też jest takim warczydupkiem i na psy też warczy, tak sobie gada i gada do nich jak mu się nie spodoba ktoś lub coś, ale już się do tego przyzwyczaiłam
co do jedzenia- mój je i suche i gotowane, ale na początku lepiej dać mu coś lekkiego żeby nie podrażniać bo wiadomo co jadł w tej "hodowli"

posyłam Ci PW w sprawie szamponu :)
już jest między nimi coraz lepiej :)

gops napisał(a):
pogotuj mu kilka dni a potem spokojnie możesz go karmić totwem ;) on nie ma dużych granulek powinien dać sobię radę .
jeśli ma 4kg docelowo pewnie koło 5kg to k.200g starczy .
Apo bardzo ładne imię ;)

dzięki za rady:)

no moje drogie :D aktualnie Piotr, Etna i Apo śpią razem na łóżku:cool3: ogólnie Apo coraz mniej warczy, teraz tylko jak Etna dostaje szału i lata ;) wróciłam z nią ze spaceru, to się schował za TŻ i sobie warczał nad jego głową :roll:
wczoraj nie pomyślałam i po spacerze pozwoliłam Etnie wbiec do pokoju i go pogoniła :shake: ale przy okazji Apo odkrył spore pudło, w którym mamy rzeczy do prania, no i spał tam całą noc :lol: nie umiał wyjść, budziłam się ze 2 razy w nocy i słyszałam jak próbował, ale uznałam, że lepiej będzie jak tam zostanie i rano go wyjmę. rano go wyjęłam i wtedy się zsikał, ale jakby z emocji, bo baardzo mało. poza tym nic nie sika :shake: ani w domu, ani na dworze.
dwór to w ogóle jego wielki strach. wczoraj w ogóle nie chciał chodzić, stał i się trząsł ze strachu(ma ciepłe ubranko). dziś go przekonałam że schody i chodnik nie gryzą :cool3: trochę podreptał, powąchał i skierował mnie do klatki... uznałam, że będę z nim dużo wychodzić żeby się z tym oswoił, to dobry pomysł?

potem wrzucę śliczne foty :loveu:

Posted

staraj się go na razie wyprowadzać tam gdzie jest cicho i zdala od ulicy samochodów ;)
pomysł z częstymi spacerami według mnie bardzo dobry , może masz jakąś adresówke Etny żeby mu założyć? wiesz różnie bywa :roll: lepiej dmuchać na zimne .

Posted

gops napisał(a):
staraj się go na razie wyprowadzać tam gdzie jest cicho i zdala od ulicy samochodów ;)
pomysł z częstymi spacerami według mnie bardzo dobry , może masz jakąś adresówke Etny żeby mu założyć? wiesz różnie bywa :roll: lepiej dmuchać na zimne .

on ma przypięte do obroży takie coś jak się czasem do kluczy przypina, z karteczką w środku, to może napiszę tam po prostu numer telefonu

Posted

motyleqq napisał(a):
on ma przypięte do obroży takie coś jak się czasem do kluczy przypina, z karteczką w środku, to może napiszę tam po prostu numer telefonu

myślę że jak nie masz adresówki to takie coś lepsze niż nic , napisz nr telefonu na tym powinno być ok ;)