motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 zaba14 napisał(a):jak przyjął go Piotr? :) Piotra jeszcze nie ma, wraca dopiero koło 24 :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 evel zabije Cie za to,że mi pokazałas fotke tego grzywka o!!!!!! Jaki pięęęęękny grzywek...buuuuu też go chcę:-( a tak w ogóle to się ładnie przywitam, bo mimo, ze podczytuje to się chyba tu jeszcze nie odzywałam nigdy:-) a co do kapania, to ja swojego yorasa często kąpie w ludzkim swoim szamponie (do włosów farbowanych) i nic się nie dzieje;-) zreszta inne psy też kapałam swoimi w razie awarii pod tytułem spotkanie z czyms mega smierdzacym i brak psiego szamponu w domu, tylko raz po szamponie przeciwłupieżowym dostał wyżeł łupieżu;-) Quote
Yuveza Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):u mnie będzie wulkanicznie :) a jeszcze w kwestii żywienia... ile takiego gotowanego dawać grzywkowi? Hah fajnie :D udko z kurczaka? z ryzem :) Quote
Unbelievable Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):u mnie będzie wulkanicznie :) a jeszcze w kwestii żywienia... ile takiego gotowanego dawać grzywkowi? ja bym dała tak z garść, może trochę więcej, żeby biedny brzuszek się za szybko nie napełnił bo zwróci. I w ogóle karmiłabym ze 2-3 razy dziennie Quote
gops Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):u mnie będzie wulkanicznie :) a jeszcze w kwestii żywienia... ile takiego gotowanego dawać grzywkowi? a jakiej on jest wielkości ? ja obstawiam jakieś 200g wszystkiego razem , pół udka plus ryż na jeden posiłek powinien starczyć . Quote
Marta_Ares Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 jak nie przepadam za łysymi (wole pp), tak Apo jest uroczy:loveu: :loveu: :loveu: mam nadzieje, że szybko się u Was zaaklimatyzuje i DT zmieni się w DS:diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Fajna mordka - a Etna dostanie po nosie jak za bardzo się zbliży i będzie spokój. Możesz gotować, a jaką karmę dostawała Etna? Jak dla wszystkich ras ( a nie np. dla dużych) myślę że nic się nie stanie. :) Quote
Beatrx Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 jaki super psiak:D Etna się go nie boi, bo już wyczuła co to za bohater i że on tak tylko ją straszy tym warczeniem to i coraz bliżej podchodzi:P Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):evel zabije Cie za to,że mi pokazałas fotke tego grzywka o!!!!!! Jaki pięęęęękny grzywek...buuuuu też go chcę:-( a tak w ogóle to się ładnie przywitam, bo mimo, ze podczytuje to się chyba tu jeszcze nie odzywałam nigdy:-) a co do kapania, to ja swojego yorasa często kąpie w ludzkim swoim szamponie (do włosów farbowanych) i nic się nie dzieje;-) zreszta inne psy też kapałam swoimi w razie awarii pod tytułem spotkanie z czyms mega smierdzacym i brak psiego szamponu w domu, tylko raz po szamponie przeciwłupieżowym dostał wyżeł łupieżu;-) przywituję się także :) Apo będzie jeszcze dziś kąpany w normalnym szamponie :) westie_justa napisał(a):Hah fajnie :D udko z kurczaka? z ryzem :) tak tak, tylko mi chodziło i ilość :D Unbelievable napisał(a):ja bym dała tak z garść, może trochę więcej, żeby biedny brzuszek się za szybko nie napełnił bo zwróci. I w ogóle karmiłabym ze 2-3 razy dziennie gops napisał(a):a jakiej on jest wielkości ? ja obstawiam jakieś 200g wszystkiego razem , pół udka plus ryż na jeden posiłek powinien starczyć . on jest mały, ważny ze 4kg. dzięki za rady :) Marta_Ares napisał(a):jak nie przepadam za łysymi (wole pp), tak Apo jest uroczy:loveu: :loveu: :loveu: mam nadzieje, że szybko się u Was zaaklimatyzuje i DT zmieni się w DS:diabloti: ah jakbym chciała by się spełniło Twoje życzenie :loveu: bo już go kocham :) FredziaFredzia napisał(a):Fajna mordka - a Etna dostanie po nosie jak za bardzo się zbliży i będzie spokój. Możesz gotować, a jaką karmę dostawała Etna? Jak dla wszystkich ras ( a nie np. dla dużych) myślę że nic się nie stanie. :) Etna dostaje TOTW, narazie nie zmieniam, a Apo będzie miał gotowane :) Beatrx napisał(a):jaki super psiak:D Etna się go nie boi, bo już wyczuła co to za bohater i że on tak tylko ją straszy tym warczeniem to i coraz bliżej podchodzi:P dzięki :D już u nas spokojniej, Apo się w końcu położył! najśmieszniej jak oboje się lizali w tym samym momencie :lol: a tak poza tym, Etnie się znowu coś w łapę zrobiło, bo grzebie tam sobie, ale krwi nie ma Quote
Yuveza Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 a no wlasnie jak z tą łapą, bo na spacerze juz cos tam kulała ? Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 westie_justa napisał(a):a no wlasnie jak z tą łapą, bo na spacerze juz cos tam kulała ? no właśnie coś w niej grzebała sobie, ma jakby trochę zdarty naskórek, ale krew nie leci, więc spoko :) Quote
FredziaFredzia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 TOTWa mogłabyś mu spokojnie podawać. ;) Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 FredziaFredzia napisał(a):TOTWa mogłabyś mu spokojnie podawać. ;) dziś dałam troszkę, bo był baaardzo głodny. śpią jakieś 40cm od siebie:lol: Quote
Aleksa. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):dziś dałam troszkę, bo był baaardzo głodny. śpią jakieś 40cm od siebie:lol: zrób fotkę .:D Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 niestety to pod moimi nogami i Etna wstała za mną :( ale macie śpiącego-no prawie:D- Aposka :) te kości, brr... swoją drogą, dziwne ma te jądra... :roll: to koło ogonka to jego jajka, tylko mi się wydaje, czy są duże? Quote
Unbelievable Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 szczur miał chyba podobnej wielkości. A i pewnie wydają się większe przez to że jest chudy ;) ale jest prześliczny :loveu: myślałam że będzie bardziej zaniedbany Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 też właśnie tak pomyślałam, że to przez jego chudość. racja, nie jest bardzo zaniedbany, tyle tylko że śmierdzi moczem i odchodami... Quote
*anusia&ajlu* Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 grzywek śliczny:) w szamponie dla ludzi nic mu nie bedzie, czasami pp kąpie się w szaponach i odżywkach żeby obciążyć albo odżywić włos a łysy ma podobny włos ;) jakby co mogę ci dać szampon do białego, odżywkę też bym jakąś zanalazła;) peeling też jakiś mam na zbyciu a co do Etny i grzywka to się dogadają, mój też jest takim warczydupkiem i na psy też warczy, tak sobie gada i gada do nich jak mu się nie spodoba ktoś lub coś, ale już się do tego przyzwyczaiłam co do jedzenia- mój je i suche i gotowane, ale na początku lepiej dać mu coś lekkiego żeby nie podrażniać bo wiadomo co jadł w tej "hodowli" Quote
gops Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 motyleqq napisał(a): on jest mały, ważny ze 4kg. dzięki za rady :) Etna dostaje TOTW, narazie nie zmieniam, a Apo będzie miał gotowane :) pogotuj mu kilka dni a potem spokojnie możesz go karmić totwem ;) on nie ma dużych granulek powinien dać sobię radę . jeśli ma 4kg docelowo pewnie koło 5kg to k.200g starczy . Apo bardzo ładne imię ;) Quote
motyleqq Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Beatrx napisał(a):to jeszcze nie wykąpany?:cool3: w końcu go nie kąpaliśmy, jak już usnął to nie chcieliśmy go znów stresować :D *anusia&ajlu* napisał(a):grzywek śliczny:) w szamponie dla ludzi nic mu nie bedzie, czasami pp kąpie się w szaponach i odżywkach żeby obciążyć albo odżywić włos a łysy ma podobny włos ;) jakby co mogę ci dać szampon do białego, odżywkę też bym jakąś zanalazła;) peeling też jakiś mam na zbyciu a co do Etny i grzywka to się dogadają, mój też jest takim warczydupkiem i na psy też warczy, tak sobie gada i gada do nich jak mu się nie spodoba ktoś lub coś, ale już się do tego przyzwyczaiłam co do jedzenia- mój je i suche i gotowane, ale na początku lepiej dać mu coś lekkiego żeby nie podrażniać bo wiadomo co jadł w tej "hodowli" posyłam Ci PW w sprawie szamponu :) już jest między nimi coraz lepiej :) gops napisał(a):pogotuj mu kilka dni a potem spokojnie możesz go karmić totwem ;) on nie ma dużych granulek powinien dać sobię radę . jeśli ma 4kg docelowo pewnie koło 5kg to k.200g starczy . Apo bardzo ładne imię ;) dzięki za rady:) no moje drogie :D aktualnie Piotr, Etna i Apo śpią razem na łóżku:cool3: ogólnie Apo coraz mniej warczy, teraz tylko jak Etna dostaje szału i lata ;) wróciłam z nią ze spaceru, to się schował za TŻ i sobie warczał nad jego głową :roll: wczoraj nie pomyślałam i po spacerze pozwoliłam Etnie wbiec do pokoju i go pogoniła :shake: ale przy okazji Apo odkrył spore pudło, w którym mamy rzeczy do prania, no i spał tam całą noc :lol: nie umiał wyjść, budziłam się ze 2 razy w nocy i słyszałam jak próbował, ale uznałam, że lepiej będzie jak tam zostanie i rano go wyjmę. rano go wyjęłam i wtedy się zsikał, ale jakby z emocji, bo baardzo mało. poza tym nic nie sika :shake: ani w domu, ani na dworze. dwór to w ogóle jego wielki strach. wczoraj w ogóle nie chciał chodzić, stał i się trząsł ze strachu(ma ciepłe ubranko). dziś go przekonałam że schody i chodnik nie gryzą :cool3: trochę podreptał, powąchał i skierował mnie do klatki... uznałam, że będę z nim dużo wychodzić żeby się z tym oswoił, to dobry pomysł? potem wrzucę śliczne foty :loveu: Quote
gops Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 staraj się go na razie wyprowadzać tam gdzie jest cicho i zdala od ulicy samochodów ;) pomysł z częstymi spacerami według mnie bardzo dobry , może masz jakąś adresówke Etny żeby mu założyć? wiesz różnie bywa :roll: lepiej dmuchać na zimne . Quote
motyleqq Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 gops napisał(a):staraj się go na razie wyprowadzać tam gdzie jest cicho i zdala od ulicy samochodów ;) pomysł z częstymi spacerami według mnie bardzo dobry , może masz jakąś adresówke Etny żeby mu założyć? wiesz różnie bywa :roll: lepiej dmuchać na zimne . on ma przypięte do obroży takie coś jak się czasem do kluczy przypina, z karteczką w środku, to może napiszę tam po prostu numer telefonu Quote
gops Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 motyleqq napisał(a):on ma przypięte do obroży takie coś jak się czasem do kluczy przypina, z karteczką w środku, to może napiszę tam po prostu numer telefonu myślę że jak nie masz adresówki to takie coś lepsze niż nic , napisz nr telefonu na tym powinno być ok ;) Quote
Recommended Posts