Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

motyleqq napisał(a):

co do grzywek... :lol: ciężko było, chłop jeszcze trochę urażony że go przekonałam :lol: teraz czekam na odpowiedź z Vivy i mam nadzieję, że w piątek do mnie przyjedzie :loveu:

Super, będziesz miała grzywka szybciej niż myślałaś ;)

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i Etna będzie mieć przyjaciela/przyjaciółkę do zabaw :D ciekawe które to będzie większe ADHD :lol:
i do dobrego domu przyjedzie :multi: 3mamy kciuki aby wszystko się udało :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Super, będziesz miała grzywka szybciej niż myślałaś ;)

Aleksandra95 napisał(a):
Na DT, czy adopcja ? :D

gops napisał(a):
o to czekamy razem z Tobą na grzywka :lol: nigdy nie miałam okazji obcować z tą rasą a wydają się fajnymi psami ;)

Fides79 napisał(a):
ooo grzywek jako nowy domownik, ale numer, super :multi:

kalyna napisał(a):
i Etna będzie mieć przyjaciela/przyjaciółkę do zabaw :D ciekawe które to będzie większe ADHD :lol:
i do dobrego domu przyjedzie :multi: 3mamy kciuki aby wszystko się udało :)

dzięki za Wasz entuzjazm :lol: grzywek będzie na DT, na DS na pewno by się Piotr nie zgodził ;) sama jeszcze do końca nie wierzę, że się udało, ale bardzo się cieszę :loveu:

Posted

O co ja czytam, zmiany, zmiany... Bardzo się cieszę i z grzywka bo będzie miał super DT i z twojego szczęścia :multi: Tylko na spacerki z Jarim to bez grzywka proszę :evil_lol:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
dzisiaj oglądałam zdjęcia grzywek na fejsie :( coś strasznego...

fajnie, że możesz pomóc!!! trzymam kciuki, żeby wszystko się udalo, czekamy razem z Wami na grzywkę :)

no, okropne jest to co widać na zdjęciach...

dzięki :)

Amber napisał(a):
O co ja czytam, zmiany, zmiany... Bardzo się cieszę i z grzywka bo będzie miał super DT i z twojego szczęścia :multi: Tylko na spacerki z Jarim to bez grzywka proszę :evil_lol:

grzywka w torebkę włożę i można iść :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
dzięki za Wasz entuzjazm :lol: grzywek będzie na DT, na DS na pewno by się Piotr nie zgodził ;) sama jeszcze do końca nie wierzę, że się udało, ale bardzo się cieszę :loveu:

e tam, zakocha się w grzywku i zabroni Ci go oddawać:cool3:

Posted

Beatrx napisał(a):
e tam, zakocha się w grzywku i zabroni Ci go oddawać:cool3:

mam nadzieję, że on tego nie przeczyta: chciałabym żeby było tak jak mówisz :lol: ale obiecałam mu, że DT to DT, bo w kółko mówił 'na pewno go potem nie oddasz' :evil_lol:

dziewczyny, przydałby mi się jakiś kubraczek dla tego tymczasowicza, bo pewnie dostanę łysolka. nie ma ktoś na zbyciu? ;)

Posted

Amber napisał(a):
Hm... Ja mam takie jamnicze, nie wiem czy na grzywka będą dobre? :roll: Jak już będzie u ciebie to go pomierz to się zobaczy ;)

dzięki, kubraczek już załatwiony :)

Molowe napisał(a):
super że dajecie domek biednemu grzywkowi :loveu: <3

sama się strasznie cieszę! :loveu:

evel napisał(a):
Ach, wiem, że to brzydko, ale zazdraszczam grzywkersa! :oops: :oops: :oops:

hihihi :lol:

vege* napisał(a):
A płaci się coś za te kursy agility? Jak tak to ktoś wie ile? :lol:

wszystko jest na stronach konkretnych klubów, koszt między 300 a 450 zł :)

Posted

Joann napisał(a):
kurcze to jest dużo biorąc pod uwagę ze taka lekcja nie trwa długo..

ale to jest za cały kurs, 15-20 spotkań godzinnych lub półtoragodzinnych :)

Posted

motyleqq napisał(a):
ale to jest za cały kurs, 15-20 spotkań godzinnych lub półtoragodzinnych :)

nie no wiem, ale na takim spotkaniu są tez inne psiaki ( czy to kurs indywidualny?) i ten czas sie dzieli na psy i wychodzi po 20 min na psa, czy może sie myle
Myślałam o takim kursie ale własnie mnie ta kasa zniechęciła i krótki czas kursu. i to ze z 6 miesięcznym psem nie mogłam przyjść na kurs tylko mial przeskakaiwac poprzeczki leżące na ziemi.. a on w tym wieku to juz latał sam z siebie

Posted

vege* napisał(a):
A płaci się coś za te kursy agility? Jak tak to ktoś wie ile? :lol:

My w Forcie zapłaciliśmy 420zł, za cały kurs. Przewidziane było 20 h spotkań, 2 razy w tygodniu. Jednak kadra jest tak fajna, że spotkań było sporo więcej i dłuższe, gdy któryś psiak miał problem nie było problemu by zostać dłużej z instruktorem i wszystko dopracować. Ja nigdy czegoś takiego nie widziałam, widać że chodzi im głównie o psy, nie kase tak naprawdę, dlatego club polecam. :smile:

Posted

Joann napisał(a):
nie no wiem, ale na takim spotkaniu są tez inne psiaki ( czy to kurs indywidualny?) i ten czas sie dzieli na psy i wychodzi po 20 min na psa, czy może sie myle
Myślałam o takim kursie ale własnie mnie ta kasa zniechęciła i krótki czas kursu. i to ze z 6 miesięcznym psem nie mogłam przyjść na kurs tylko mial przeskakaiwac poprzeczki leżące na ziemi.. a on w tym wieku to juz latał sam z siebie

Nie do końca, w Forcie akurat na początku gdy nie biegaliśmy całych torków na placu rozłożone były pare zestawów przeszkód, przy każdej stał instruktor i przez cały czas ktoś się nami zajmował. ;) Teraz nie ma takiej możliwości, bo po prostu nie starczyło by miejsca i przeszkód. Ale grupy są dosyć małe do 5 psów, więc jest okej. Jeśli jednemu psu zajmie dłużej ogarnięcie czegoś, to zawsze Magda pozwalała nam przelecieć torek jeszcze raz, żeby nie było problemów żadnych. :smile:
No, szczeniakom niestety opuszczane są tyczki ale to tylko i wyłącznie ze względu na zdrowie, sama czekałam ze Scoobem z agility do ukończenia roku. Chociaż jest u nas suka owczarka szwajcarskiego 8-mies i już biega na postawionych.. ;)

Posted

Też polecam Fort, a do Magdy można spokojnie zadzwonić, nie zje. :D

Sama nie biegałam, ale byłam na wielu ich treningach czy pomagałam organizować zawody, z następnym psem pewnie do nich się na szczeniaczkowo wybiorę.

Co do opuszczonych tyczek - naprawdę lepiej dmuchać na zimne, szczególnie że niektórzy trenują z dużą częstotliwością, a stawy są jedne na całe życie...

Posted

mi się nie wydaje żeby to było dużo :) całkiem normalna cena, podobna do cen kursów posłuszeństwa, a nawet niższa.

w związku z moim tymczasowiczem mam pytanie :) jak w miarę ugodowo wprowadzić drugiego psa do mieszkania? jak w ogóle się wobec nich zachowywać, czego się spodziewać? najbardziej obawiam się zazdrości o zabawki. i np jak na spacerze ćwiczę z Etną aport, to co w tym czasie robić z drugim psem? ona nie lubi żeby jej przeszkadzać w aportowaniu :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
spacerki wybieganiowe bezwzględnie oddzielnie :)

kurczę... ale jakoś mi się wydaje, że jak wyjdę z grzywkiem, zostawiając Etnę, to Etna będzie urażona...