łamAga Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Super filmik :lol: ale Etna jest duża :lol: wydawało mi się że jest dużo mniejsza :lol: Quote
motyleqq Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='dOgLoV']Super filmik :lol: ale Etna jest duża :lol: wydawało mi się że jest dużo mniejsza :lol:[/QUOTE] kamera ją powiększa :D na tym w domu to sama jestem zdziwiona, że taka duża :D Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Fajna suczka. Robicie z nią już jakieś komendy wplatane w zabawe aportem? Czy na razie szlifujecie oddawanie? Jest tak fajnie nakręcona na łup, że szkoda tego nie wykorzystać do pracy :) Quote
motyleqq Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 dzięki :) jedyne, co robimy przy aporcie, to siad i leżeć. jest tak nakręcona, że czasem nic do niej nie dociera ;) głównie jestem nastawiona na frisbee, agility też mi chodzi po głowie. masz na myśli jeszcze jakąś inną pracę? :) Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Mam na myśli wszystkie komendy jakie znacie (i jeszcze poznacie na pewno), tylko nagradzane zabawką, nie żarciem. Ja całe posłuszeństwo (pod obi) robię praktycznie tylko na piłkę. Dla łupowego psa to zwykle bardziej wkręcające. No i dynamika i obraz wykonywanych ćwiczeń bardzo sie poprawia! :) Ale praca na zabawkę przy najaranym psie to na pewno jest jakaś sztuka. Quote
Unbelievable Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 A ja dodam że zwykle łatwiej jest psu na piłkę robić dynamiczne komendy (typu obrót czy turlanie na samą komendę), niż statyczne ;) Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 A ja dodam że zwykle łatwiej jest psu na piłkę robić dynamiczne komendy (typu obrót czy turlanie na samą komendę), niż statyczne Ha! Cała sztuka to tak zrobić, że by nawet te statyczne komendy były... dynamiczne w wyrazie :evil_lol: Np. sama taka pozycja przy nodze...Pies może siedzieć jak znudzona ciapa, albo jak na szpilkach :) Quote
evel Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='yamayka'] Ale praca na zabawkę przy najaranym psie to na pewno jest jakaś sztuka.[/QUOTE] Oj tak! I to nie "jakaś" sztuka, tylko czasami cholernie ciężka sztuka ;) Ale jak pies ma piłkę zamiast mózgu (na wyraźne życzenie właściciela :roll:) to tak bywa :lol: Etna jest super dynamiczna! :cool3: A co do frisbee i nauki rzutów - najtrudniej chyba zacząć, później jakoś idzie ;) Quote
Unbelievable Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='yamayka']Ha! Cała sztuka to tak zrobić, że by nawet te statyczne komendy były... dynamiczne w wyrazie :evil_lol: Np. sama taka pozycja przy nodze...Pies może siedzieć jak znudzona ciapa, albo jak na szpilkach :)[/QUOTE] dlatego się tak robi żeby było łatwiej, i dla psa i dla nas ;) mój pies na przykład nigdy nie będzie miał dynamicznych komen statycznych bo ich nienawidzi i mu w dupkę zimno ;) pac robi całkiem fajnie ale i to nie jest tak szybko jak bym chciała Quote
motyleqq Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='yamayka']Mam na myśli wszystkie komendy jakie znacie (i jeszcze poznacie na pewno), tylko nagradzane zabawką, nie żarciem. Ja całe posłuszeństwo (pod obi) robię praktycznie tylko na piłkę. Dla łupowego psa to zwykle bardziej wkręcające. No i dynamika i obraz wykonywanych ćwiczeń bardzo sie poprawia! :) Ale praca na zabawkę przy najaranym psie to na pewno jest jakaś sztuka.[/QUOTE] [quote name='Unbelievable']A ja dodam że zwykle łatwiej jest psu na piłkę robić dynamiczne komendy (typu obrót czy turlanie na samą komendę), niż statyczne ;)[/QUOTE] no właśnie rzecz w tym, że dość trudno jest u niej coś wyegzekwować kiedy się tak nakręca... z drugiej strony, skoro cokolwiek się da, to znaczy, że da się wszystko, więc będziemy próbować różnych komend na zabawkę :) akurat piłki nie używam, bo w ogóle nie oddaje. ona wraca z aportem, bo lubi się szarpać, a wie, że piłka do szarpania nie służy. [quote name='yamayka']Ha! Cała sztuka to tak zrobić, że by nawet te statyczne komendy były... dynamiczne w wyrazie :evil_lol: Np. sama taka pozycja przy nodze...Pies może siedzieć jak znudzona ciapa, albo jak na szpilkach :)[/QUOTE] oj tak, różnica jest ogromna. właściwie jak na szpilkach Etna siedzi nie tylko przy zabawkach, ale też przy niektórych smakach ;) [quote name='evel']Oj tak! I to nie "jakaś" sztuka, tylko czasami cholernie ciężka sztuka ;) Ale jak pies ma piłkę zamiast mózgu (na wyraźne życzenie właściciela :roll:) to tak bywa :lol: Etna jest super dynamiczna! :cool3: A co do frisbee i nauki rzutów - najtrudniej chyba zacząć, później jakoś idzie ;)[/QUOTE] czasem myślę, że Etna ma szarpak zamiast mózgu :cool3: ale jakoś da się ją przywołać do porządku. najbardziej dynamiczna jest właśnie przy Piotrze, wydaje mi się, że szybciej biega, gdy on rzuca. może to kwestia tego, że ja nie umiem rzucać :lol: i nawet nie ma kiedy się rozpędzić, a już dobiega do aportu :lol: Quote
Amber Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Wklejam fotki z dzisiejszych szaleństw :). Etna trzeba przyznać jest bardzo dzielna, że znosi zaczepki mojego kloca :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 nie chcę nic mówić, ale na tych zdjęciach to Etna wygląda na zaczepiającą :lol: ciągle kły szczerzy :lol: Quote
Amber Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Taaa na fotach może tak... To nie jest propaganda z mojej strony, nic takiego :evil_lol: Ale obie dobrze wiemy jak jest naprawdę :lol: Jari się nie musi szczerzyć, bo to nie on jest molestowany :evil_lol: Czekam na twoje fotki :) Quote
zaba14 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Etna na tych fotkach nie wygląda na dużo mniejszą od Jariego ;) Quote
motyleqq Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='zaba14']Etna na tych fotkach nie wygląda na dużo mniejszą od Jariego ;) hehe, tu najlepiej widać różnicę: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_5171.jpg Quote
omry Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 A ja Wam powiem, że piękna z nich para :) Planujecie może szczeniaczki? :evil_lol: Quote
Amber Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Nawet dziś mówiłam motyleqq, że Jari wlałby trochę rasy w Etnę i były by piękne szczeniaczki :loveu: :lol: (z zakręconymi ogonami :evil_lol:) Quote
motyleqq Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 ale ale, biorąc pod uwagę to, że Etnie naturalnie stoją uszy, to nie trzeba by ich ciąć! i ładne dobko-kundelki by byłby bez TOZu na głowie :evil_lol: Quote
łamAga Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Cokolwiek by z tego nie wyszło zamawiam szczeniaka :evil_lol: Quote
Fides79 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 super zdjęcia z szaleństw Etny z Jarim :p http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_5187.jpg strzał z liścia :evil_lol::evil_lol: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_5158.jpg baba gada, gada, gada a biedny chłopak skruszony słucha i nie wie o co chodzi :lol:;) Quote
kalyna Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_5177.jpg ja jej tutaj wcale na początku nie widziałam :D a miny to ma świetne, oglądam fotki i śmieję sie do monitora... :) Swoją drogą to doskonale się rozumieją i tworzą świetny duet.... a szczeniaki musiałyby być Boskie, i to z jakim ADHD, nikt nie wytrzymałby :lol: Quote
Recommended Posts