Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczerze , to dawno temu przestałam przenikać , przez tajemnice dziwnych umysłów - ciężko się brodzi w nicości.

staffik dla karka ? no co Ty , taki nie może mieć psa , który szerszy ma uśmiech niż on długość tego tam w majtach ;)

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łaciate to mają po 7 miesięcy ;)

Planuje , a co trzeba coś planować ;)
Rodzicem zostanie Marysia , o ile zostanie :cool3:

eee no takie te pseudo karki , to chcą staffiki - najlepiej duże , z wielkim łbem
ważące ze 30 kilo :diabloti:
jeden taki "klyent" był wstrząśnięty i niemieszany ... jak mu oświadczyłam , że u mnie to dwa staffiki nie ważą 30 kilo.
No może Terrierek , jak by wzięła worek cebuli i dwa kilo cukru - będzie równe 30 kilo

Posted

Vectra napisał(a):
Łaciate to mają po 7 miesięcy ;)

Planuje , a co trzeba coś planować ;)
Rodzicem zostanie Marysia , o ile zostanie :cool3:

A ojca nie będzie ? :evil_lol:
Penn mi się podoba ;) i Rosy :)
A jest jakaś zależność w dziedziczeniu kolorów u nich czy to loteria? (moze trochę niewprawne pytanie, przepraszam)

Posted

Penn jest emerytem , a Rosy została tydzień temu wysterylizowana :)
w moich rodowodach , pozostaje zawsze odrobina adrenaliny ... jak się ułożą kolory.

Oczywiście że jest ojciec ..... taki cienki był , biały , długi i na końcu miał pompkę :diabloti:
o drugim ojcu nie piszę , bo on ten palec był w lateksie ;) więc udział w rozrodzie miał bierny

Posted

Vectra napisał(a):

staffik dla karka ? no co Ty , taki nie może mieć psa , który szerszy ma uśmiech niż on długość tego tam w majtach ;)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ja się Wam przyznam do czegoś. jak pierwszy raz zobaczyłam staffika na żywo, to powiedziałam do kolesia tak: 'a ten amstaff taki młody, czy nie urósł?' :oops::evil_lol: to oczywiście był dorosły staffik :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ja się Wam przyznam do czegoś. jak pierwszy raz zobaczyłam staffika na żywo, to powiedziałam do kolesia tak: 'a ten amstaff taki młody, czy nie urósł?' :oops::evil_lol: to oczywiście był dorosły staffik :evil_lol:

Mnie kiedyś paniusia z kolei powiedziała że Waldek wyrósł za duży.
Więc mowię jej ze nie, absolutnie, one mają być małe i lekkie żeby im się dobrze biegało w polu.
Na to ona mi że wszystkie amstaffy które ona widziała to mniejsze znacznie były...
:p

Posted

Majkowska napisał(a):
Mnie kiedyś paniusia z kolei powiedziała że Waldek wyrósł za duży.
Więc mowię jej ze nie, absolutnie, one mają być małe i lekkie żeby im się dobrze biegało w polu.
Na to ona mi że wszystkie amstaffy które ona widziała to mniejsze znacznie były...
:p

ahahahaha ta pani była lepsza ode mnie :evil_lol:

Posted

no w sumie najpopularniejsze są czarne w pręgi i pożądane błękity

akurat nie moja bajka :grins: bo ja wielbię rude i mahoniowe , wypadki przy pracy w postaci bieli ... rodzą się też czarne, ale to pojedyncze sztuki
teraz nie wiem co się wykluje , dmuchana była na rudo ;) ale ona może rudego nie dać , to da jasne pręgutki :loveu:
Niech zajdzie w ciążę , potem będą zakłady bukmacherskie dot kolorów i znów będę bogata :diabloti: wezmę fusy , z kawy rozpuszczalnej i będziem wróżyć
takie fusy się nie mylą

Motylek , ale to jest takie dość powszechne pytanie = oooo sceniacek ? nie , to pies dorosły ... oooo co taki mały , chorował ? :cooldevi:
Ja daje w wyprawce , milion najdurniejszych pytań jakie możesz napotkać i jak sobie z tym radzić

Emila jest bokserem , a Ludka labradorem ... tu też mamy dość nową teorie
Tosia była JTR , bo przecież nie ma białych staffików w czarne łatki - no pewno że nie , bo niby skąd ? :evil_lol: to że pierwsze staffiki głównie były białe w czarne łatki , to jest tam drobiazg i kto by się przejmował ... jakimiś starymi psami.

Posted

Vectra napisał(a):

teraz nie wiem co się wykluje , dmuchana była na rudo ;) ale ona może rudego nie dać , to da jasne pręgutki :loveu:

Te tygryski :loveu: chyba każdy z moich znajomych się takimi zachwyca. Mogłyby mi się takie urodzić :loveu:

Posted

[quote name='motyleqq']ahahahaha ta pani była lepsza ode mnie :evil_lol:
I co lepsze - zdarza się to często.
Kiedyś byłyśmy z pointerami na wystawie (był cz-b pies i b-pom suka) a podchodzi do nas babka i wrzeszczy zachwycona - " o jezu amstafki!!! młode amstaffki!! Ja uwielbiam amstaffy, ja jestem pasjonatką rasy!! " .

ehe...

[quote name='Martens']Chyba na kole tego amstaffa rozciągałaś, taki długi i chudy :evil_lol:
Albo może to pitbull, bo wielki, tylko cienki, bo zagłodzony :diabloti:
Amor był niski, krępy i szeroki, a też nikt mi racji nie chciał przyznać że to ast... :diabloti:
Waldziu za duży, za chudy.
Ja nie wiem,nic ludziom nie pasuje nigdy :evil_lol:

[quote name='Vectra']
wypadki przy pracy w postaci bieli ... rodzą się też czarne, ale to pojedyncze sztuki
Niech zajdzie w ciążę , potem będą zakłady bukmacherskie dot kolorów i znów będę bogata :diabloti: wezmę fusy , z kawy rozpuszczalnej i będziem wróżyć
takie fusy się nie mylą

To białe i łaciate są wypadkami przy pracy ogólnie (slyszałam coś takiego więc nie wiem jak to jest) czy poprostu nie tym co chciałaś osiągnąć?
Ja bym tam taki wypadek przy pracy chciała - lubię łaciate zwyczajnie ;)

Posted

Merlaki nie są jakieś częste w narodzinach i raczej laik to tak łatwo do tego nie doleci.
W Polsce merle jesio nie było., ale widziałam w świecie ;)
Ja tam nie kręce się dookoła takich kolorów , ale pewno trzeba by dobrze niebieskim rządzić , żeby takie coś wypadło z którejś macicy.

Z białym to żart ;) biały musi się rodzić , tak wynika z rodowodów i skojarzeń ... ale nie w przypadku Marysi.

Powiem tak , naj niech zajdzie , donosi , urodzi ... wypiorę szmaty , posprzątam kojec , wypije kawę i usiądę - potem jest orgazm na kolory ;)

Posted

Kiedyś go słuchałam, teraz jakoś nie mogę przetrawić :eviltong:

A sprawdź to :cool3:

http://www.youtube.com/watch?v=UR02HSscQg8

http://www.youtube.com/watch?v=N8vO0GL6i04

http://www.youtube.com/watch?v=6WcudkYMfFM

http://www.youtube.com/watch?v=1xnl-VMl6TQ

http://www.youtube.com/watch?v=KgBnyjlMhGE

http://www.youtube.com/watch?v=_8J5pkuIfAA

Kali z Paluchem są po prostu jak dla mnie nie do przebicia, a mój pies na tysiąc procent będzie się Kali nazywał :loveu:

Posted

motyleqq napisał(a):
zaraz przesłucham, ale przecież w tej piosence co dałam śpiewa tylko Cleo :cool3: i jest zarąbista :loveu:

Ale produkcja Donatana, ona tylko sobie wyje :lol: