motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 [quote name='Unbelievable']treiballu uczy się przez targetowanie łapami?[/QUOTE] pies musi się umieć wysłać w określone miejsce ;) Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']pies musi się umieć wysłać w określone miejsce ;)[/QUOTE] ah, kumam ;) to czemu nie uczysz go przez włażenie najpierw do klatki a później na kocyk? ciekawsze zajęcie, targetowanie łapami czy nosem jest nudne :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 [quote name='Unbelievable']ah, kumam ;) to czemu nie uczysz go przez włażenie najpierw do klatki a później na kocyk? ciekawsze zajęcie, targetowanie łapami czy nosem jest nudne :diabloti:[/QUOTE] uczę tak, jak znalazłam na grupie yahoo ;) i myślę, że tak jest dobrze. poza tym on ma pewien problem z klatką w tym momencie. zresztą co za różnica, czy wchodzi na kocyk czy na książkę? :cool3: Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']uczę tak, jak znalazłam na grupie yahoo ;) i myślę, że tak jest dobrze. poza tym on ma pewien problem z klatką w tym momencie. zresztą co za różnica, czy wchodzi na kocyk czy na książkę? :cool3:[/QUOTE] na kocyk łatwiej wejść ;) i łatwiej skumać z klatką to już w ogóle, bo pies ma bardzo wyraźnie określone granice i dokładnie wie o co chodzi Quote
motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 [quote name='Unbelievable']na kocyk łatwiej wejść ;) i łatwiej skumać z klatką to już w ogóle, bo pies ma bardzo wyraźnie określone granice i dokładnie wie o co chodzi[/QUOTE] Etna szybciej skumała wchodzenie na książkę niż na kocyk :cool3: różnie to jest. nie wiem czemu Ti ma z tym taki problem. mam wrażenie, że w ogóle nie może załapać, a ja mam problem z przestawieniem się na to, że to nie jest Etna :evil_lol: podawanie łapki załapał w 3 powtórzenia, a to nic... w sumie, żeby było śmiesznie, Etna miała odwrotnie: wchodzenie na książkę załapała od razu, podawanie łapy to była moja udręka i myślałam, że nigdy się nie nauczy :lol: edit: ale spróbuję dziś z kocykiem, może akurat bardziej mu się spodoba. ostatnio miał swój pomysł na ksiązkę: otworzyć ją zębami :diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']Etna szybciej skumała wchodzenie na książkę niż na kocyk :cool3: różnie to jest. nie wiem czemu Ti ma z tym taki problem. mam wrażenie, że w ogóle nie może załapać, a ja mam problem z przestawieniem się na to, że to nie jest Etna :evil_lol: podawanie łapki załapał w 3 powtórzenia, a to nic... w sumie, żeby było śmiesznie, Etna miała odwrotnie: wchodzenie na książkę załapała od razu, podawanie łapy to była moja udręka i myślałam, że nigdy się nie nauczy :lol:[/QUOTE] dla Brumy jeżeli chodzi o targetowanie straszną sprawą było nauczenie jej żeby nie deptała po targecie, który leży na ziemi, i ma dotknąć nosem :mdleje: Już nie mówię o tym, że to było najnudniejsze zajęcie ewer, ale z tym sobie jakoś poradziłam :evil_lol: ale ona np. targetowała nosem i pchała tam łapy chwilę potem, a jak jej raz to kliknęłam to pchała łapy pierwsze i później dotykała nosem :evil_lol: a Gram jest najmądrzejszym pieskiem na świecie i on nie miał z targetowaniem problemów mimo, że to było pierwsze co robiłam z nim klikerem :grins: Quote
motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 no ja właśnie chcę, by dotykał łapami :evil_lol: jego to nie nudzi, ogon mu lata jak szalony, no i drze mordę Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']no ja właśnie chcę, by dotykał łapami :evil_lol: jego to nie nudzi, ogon mu lata jak szalony, no i drze mordę[/QUOTE] Brum z łapami żadnych problemów nie miała, więc mówię o nosie : P tak to jest z pieskami, jedne wolą nosem dotykać, inne łapą. A jak lata jak szalony, to bym chyba zaczęła od skupiania się na zadaniu :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 ej, napisałam, że mu OGON lata jak szalony :cool3: Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']ej, napisałam, że mu OGON lata jak szalony :cool3:[/QUOTE] a, to ja nie widzę problemu- patrz Gram :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Gram jest super i nie drze mordy :evil_lol: czasem myślę, że to szczekanie zagłusza mu myślenie :lol: Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']Gram jest super i nie drze mordy :evil_lol: czasem myślę, że to szczekanie zagłusza mu myślenie :lol:[/QUOTE] fakt, nie drze, tylko by spróbował :diabloti: Brum się nie drze a i tak nie myśli :siara: Quote
motyleqq Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Martyńcia dziękuję, na kocyku poszło dużo lepiej, CHYBA coś zakumał :loveu: Quote
Unbelievable Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='motyleqq']Martyńcia dziękuję, na kocyku poszło dużo lepiej, CHYBA coś zakumał :loveu:[/QUOTE] do usług :evil_lol: jeszcze teraz mi wpadło że żeby było o stopień bardziej zrozumiałe, to możesz dać mu na początku coś dużego podwyższonego, typu kilka książek obok siebie, duże plastikowe pudło, deska na czymś położona, i na tym kocyk żeby było łatwo skumać, ale będzie mu się ciężko do tego wysyłać Quote
betty_labrador Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 o, to sporo juz umie :D A ten treiball fajnie wyglada-w treningu :) nie wiedzialam ze tak sie to odbywa :D tzn zaczyna :D Quote
zaba14 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Motylku a czym Ti byl karmiony w hodowli? Moze nie warto zmieniac mu karmy jesli taki wrazliwy jest ;) Quote
motyleqq Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 [quote name='zaba14']Motylku a czym Ti byl karmiony w hodowli? Moze nie warto zmieniac mu karmy jesli taki wrazliwy jest ;)[/QUOTE] Totwem, teraz mu to kupię, ma już czerwony brzuch i pysk... to na pewno alergia, męczy się, piszczy:shake: jak mu przejdzie to będę pewnie wracać do barfa, ale bez kurczaka Quote
Beatrx Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 ciekawe czy będzie chciał suche kulki wcinać jak zasmakował w świeżej krwi:evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Dawałam mu karmę jako smaczki, jemu jest wszystko jedno, zawsze je jakbym go głodziła :evil_lol: Quote
Beatrx Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 zupełnie jak mój za czasów szczyla:cool3: a potem mu się odmieniło i jadł wtedy kiedy musiał:cool3: Quote
zaba14 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 i pies i kot mogą miec niezły kamuflaż na tej małej podusi :P Quote
Luzia Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='zaba14']i pies i kot mogą miec niezły kamuflaż na tej małej podusi :P[/QUOTE] dokładnie :evil_lol: jak zobaczyłam tą fotkę na face to przez minutę patrzyłam co to, dopiero po powiększeniu zobaczyłam gdzie kto leży :lol: Quote
motyleqq Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 (edited) chyba muszę wymienić poduszki :hmmmm::evil_lol: alergia potwierdzona przez weta :shake: nikogo nie interesuje los mojego pieseczka, ale może słodkie kotki się spodobają :diabloti: wszystkie już zaklepane ;) czarna zostaje w hodowli Edited May 28, 2013 by motyleqq Quote
Luzia Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Czyli teraz TOTW? Jak bym miała warunki ukradła bym Ci któregoś - byle nie rudego, rude to zło :lol: Quote
Recommended Posts