Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='motyleqq']pies musi się umieć wysłać w określone miejsce ;)[/QUOTE]
ah, kumam ;) to czemu nie uczysz go przez włażenie najpierw do klatki a później na kocyk? ciekawsze zajęcie, targetowanie łapami czy nosem jest nudne :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']ah, kumam ;) to czemu nie uczysz go przez włażenie najpierw do klatki a później na kocyk? ciekawsze zajęcie, targetowanie łapami czy nosem jest nudne :diabloti:[/QUOTE]

uczę tak, jak znalazłam na grupie yahoo ;) i myślę, że tak jest dobrze. poza tym on ma pewien problem z klatką w tym momencie. zresztą co za różnica, czy wchodzi na kocyk czy na książkę? :cool3:

Posted

[quote name='motyleqq']uczę tak, jak znalazłam na grupie yahoo ;) i myślę, że tak jest dobrze. poza tym on ma pewien problem z klatką w tym momencie. zresztą co za różnica, czy wchodzi na kocyk czy na książkę? :cool3:[/QUOTE]
na kocyk łatwiej wejść ;) i łatwiej skumać
z klatką to już w ogóle, bo pies ma bardzo wyraźnie określone granice i dokładnie wie o co chodzi

Posted

[quote name='Unbelievable']na kocyk łatwiej wejść ;) i łatwiej skumać
z klatką to już w ogóle, bo pies ma bardzo wyraźnie określone granice i dokładnie wie o co chodzi[/QUOTE]

Etna szybciej skumała wchodzenie na książkę niż na kocyk :cool3: różnie to jest. nie wiem czemu Ti ma z tym taki problem. mam wrażenie, że w ogóle nie może załapać, a ja mam problem z przestawieniem się na to, że to nie jest Etna :evil_lol: podawanie łapki załapał w 3 powtórzenia, a to nic... w sumie, żeby było śmiesznie, Etna miała odwrotnie: wchodzenie na książkę załapała od razu, podawanie łapy to była moja udręka i myślałam, że nigdy się nie nauczy :lol:

edit: ale spróbuję dziś z kocykiem, może akurat bardziej mu się spodoba. ostatnio miał swój pomysł na ksiązkę: otworzyć ją zębami :diabloti:

Posted

[quote name='motyleqq']Etna szybciej skumała wchodzenie na książkę niż na kocyk :cool3: różnie to jest. nie wiem czemu Ti ma z tym taki problem. mam wrażenie, że w ogóle nie może załapać, a ja mam problem z przestawieniem się na to, że to nie jest Etna :evil_lol: podawanie łapki załapał w 3 powtórzenia, a to nic... w sumie, żeby było śmiesznie, Etna miała odwrotnie: wchodzenie na książkę załapała od razu, podawanie łapy to była moja udręka i myślałam, że nigdy się nie nauczy :lol:[/QUOTE]
dla Brumy jeżeli chodzi o targetowanie straszną sprawą było nauczenie jej żeby nie deptała po targecie, który leży na ziemi, i ma dotknąć nosem :mdleje: Już nie mówię o tym, że to było najnudniejsze zajęcie ewer, ale z tym sobie jakoś poradziłam :evil_lol: ale ona np. targetowała nosem i pchała tam łapy chwilę potem, a jak jej raz to kliknęłam to pchała łapy pierwsze i później dotykała nosem :evil_lol:
a Gram jest najmądrzejszym pieskiem na świecie i on nie miał z targetowaniem problemów mimo, że to było pierwsze co robiłam z nim klikerem :grins:

Posted

[quote name='motyleqq']no ja właśnie chcę, by dotykał łapami :evil_lol: jego to nie nudzi, ogon mu lata jak szalony, no i drze mordę[/QUOTE]
Brum z łapami żadnych problemów nie miała, więc mówię o nosie : P tak to jest z pieskami, jedne wolą nosem dotykać, inne łapą.
A jak lata jak szalony, to bym chyba zaczęła od skupiania się na zadaniu :diabloti:

Posted

[quote name='motyleqq']Gram jest super i nie drze mordy :evil_lol: czasem myślę, że to szczekanie zagłusza mu myślenie :lol:[/QUOTE]
fakt, nie drze, tylko by spróbował :diabloti:

Brum się nie drze a i tak nie myśli :siara:

Posted

[quote name='motyleqq']Martyńcia dziękuję, na kocyku poszło dużo lepiej, CHYBA coś zakumał :loveu:[/QUOTE]
do usług :evil_lol:
jeszcze teraz mi wpadło że żeby było o stopień bardziej zrozumiałe, to możesz dać mu na początku coś dużego podwyższonego, typu kilka książek obok siebie, duże plastikowe pudło, deska na czymś położona, i na tym kocyk żeby było łatwo skumać, ale będzie mu się ciężko do tego wysyłać

Posted

[quote name='zaba14']Motylku a czym Ti byl karmiony w hodowli? Moze nie warto zmieniac mu karmy jesli taki wrazliwy jest ;)[/QUOTE]

Totwem, teraz mu to kupię, ma już czerwony brzuch i pysk... to na pewno alergia, męczy się, piszczy:shake: jak mu przejdzie to będę pewnie wracać do barfa, ale bez kurczaka

Posted

[quote name='zaba14']i pies i kot mogą miec niezły kamuflaż na tej małej podusi :P[/QUOTE]

dokładnie :evil_lol: jak zobaczyłam tą fotkę na face to przez minutę patrzyłam co to, dopiero po powiększeniu zobaczyłam gdzie kto leży :lol:

Posted (edited)

chyba muszę wymienić poduszki :hmmmm::evil_lol:

alergia potwierdzona przez weta :shake:

nikogo nie interesuje los mojego pieseczka, ale może słodkie kotki się spodobają :diabloti:

wszystkie już zaklepane ;) czarna zostaje w hodowli

Edited by motyleqq