Amber Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 bo po pierwsze mam wystarczająco dużo do wzięcia, po drugie muszę ogarniać dwa psy najpierw na smyczach, a potem luzem :eviltong: po prostu nie jest to wygodne Wyrobisz się :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Amber napisał(a):Wyrobisz się :diabloti: oj nie sądzę, po prostu jak idę z psami to się zajmuję nimi, a nie zdjęciami :eviltong: nawet jak wychodzę tylko z jednym to rzadko biorę aparat, bo mi on przeszkadza :evil_lol: filmikiem się proszę jarać! :shake::diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Brum też tak robi i uważam to za co najmniej niepokojące ;) Quote
motyleqq Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Unbelievable napisał(a):Brum też tak robi i uważam to za co najmniej niepokojące ;) bez przesady :eviltong: co jest niepokojącego w próbie zakopania kości? po prostu to samo robi na kocu/pościeli i uznał, że na dworze też zadziała ;) Quote
Riannei&Garshii Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Unbelievable napisał(a):Brum też tak robi i uważam to za co najmniej niepokojące ;) Jego mama robi to i kilka innych idiotycznych rzeczy, a jest kochanym, bezproblemowym mudikiem. :) Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 to jest zakopywanie? ok ;) ja to inaczej widzę, ale niech będzie Quote
Riannei&Garshii Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Ja nie zauważyłam żeby Gaś miała jakieś problemy ze sobą, mimo że zakopuje. Quote
motyleqq Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Unbelievable napisał(a):to jest zakopywanie? ok ;) ja to inaczej widzę, ale niech będzie mhm, więc co to jest? Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 u Brumy to jest właśnie jeden z objawów, który pojawił się jak zaczęła się bać jedzenia, więc widząc to u innego psa, jak już pisałam, byłabym co najmniej zaniepokojona ;) Quote
motyleqq Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 :lol: Martyna, sorry, ale ten pies jest tak żarty, że sugerowanie, że zaczyna bać się jedzenia, jest zabawne :cool3: i powtórzę raz jeszcze: Ti robi dokładnie to samo na kocu, czyli przesuwa koc nosem. przeniósł sobie zachowanie i tyle Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 motyleqq napisał(a)::lol: Martyna, sorry, ale ten pies jest tak żarty, że sugerowanie, że zaczyna bać się jedzenia, jest zabawne :cool3: ale ja nie mówię że się boi jedzenia :grins: tylko że to może być objaw czegoś złego : P ale w zasadzie nieważne, Brum to ma a i tak nie mogę nic z tym zrobić, więc bez różnicy Quote
omry Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Jak już pisałam na FB, Tori robiła tak całe swoje życie i nie miała ze sobą żadnych problemów :) Quote
Szura Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Tonic dokładnie tak samo zakopuje przedmioty w kocach, kołdrach, ubraniach, w podłodze czasem też próbuje. ;) Jak zakopuje komórkę, książkę czy coś to pół biedy, ale jak próbuje zakopać moje stopy, to się zastanawiam, czy on mi subtelnie nie daje czegoś do zrozumienia. :evil_lol: Quote
Beatrx Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 bo on nie zakopuje tej kości tylko ją chce doprawić trawą tak dla smaku:eviltong: Quote
motyleqq Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 to nie jest objaw niczego złego, tylko zwykłe przeniesienie zachowania ;) Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 a_niusia napisał(a):tiamat tez tak robi i to jest typowy atawizm. a to ciekawe, możesz rozwinąć? Quote
a_niusia Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 normalne, zwykle chowanie zarcia na pozniej, a ze w rzeczywistosci nie trzeba chowac na pozniej to czesto pieski troche poudaja, ze chowaja a potem to zra. moj pies tak robi od osmego tygodnia zycia. jak miala wczesniej wiecej szmat w klatce, to potrafila schowac np troche suchej karmy. robi identycznie jak teemo-zaczyna od nakrywania zarcia np kocem czy wlasnie trawa przy pomocy wlasnego ryja. nigdy nie zakopywala zarcia np. w ziemi. Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Brum to robi tylko i wyłącznie przy misce, jak jej zostanie trochę karmy a ona boi się jeść dalej, bo będzie miała wypchany żołądek i zwymiotuje ;) Quote
a_niusia Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 serio sadzisz, ze ona kojarzy fakty w ten sposob? bo ja szczerze watpie. Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 a_niusia napisał(a):serio sadzisz, ze ona kojarzy fakty w ten sposob? bo ja szczerze watpie. też bym wątpiła : P gdyby tak się nie zaczęło dziać po tym, jak 3-4 dni z rzędu wymiotowała z przejedzenia ;) następnego dnia, zanim zaczęła jeść, właśnie przesuwała miskę nosem, trochę jadła, trochę przesuwała, no i ewidentnie bała się jeść, patrzyła na mnie czy na pewno musi. Teraz zjada określoną porcję i więcej nie chce, a jak jest bardzo głodna, a już zjadła tyle ile je normalnie, to tą resztkę przesuwa nosem, czasem jeszcze skubnie kilka kulek, ale zazwyczaj zjada kilka-kilkanaście godzin później. Nigdy nic nie zakopywała ani nie chowała, stosunek do jedzenia ma raczej ambiwalentny ;) chce jeść, lubi dobre smakołyczki, lubi pracować na samą karmę, ale też czasem się boi, potrafi pluć najlepszymi smaczkami czy karmą. Quote
dog193 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 A mój nic nie zakopuje, żre od razu wszystko :diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Gram też :diabloti: Brum niestety ma bardzo źle w móżdżku ;) Quote
motyleqq Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Unbelievable napisał(a):też bym wątpiła : P gdyby tak się nie zaczęło dziać po tym, jak 3-4 dni z rzędu wymiotowała z przejedzenia ;) następnego dnia, zanim zaczęła jeść, właśnie przesuwała miskę nosem, trochę jadła, trochę przesuwała, no i ewidentnie bała się jeść, patrzyła na mnie czy na pewno musi. Teraz zjada określoną porcję i więcej nie chce, a jak jest bardzo głodna, a już zjadła tyle ile je normalnie, to tą resztkę przesuwa nosem, czasem jeszcze skubnie kilka kulek, ale zazwyczaj zjada kilka-kilkanaście godzin później. Nigdy nic nie zakopywała ani nie chowała, stosunek do jedzenia ma raczej ambiwalentny ;) chce jeść, lubi dobre smakołyczki, lubi pracować na samą karmę, ale też czasem się boi, potrafi pluć najlepszymi smaczkami czy karmą. no, ale to dotyczy Brumy, a nie Timiego. on robi tak cały czas, wszystko sobie chowa w koc i po prostu to samo chciał zrobić na trawie ;) i nie ma w tym nic niepokojącego Quote
Unbelievable Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 motyleqq napisał(a):no, ale to dotyczy Brumy, a nie Timiego. on robi tak cały czas, wszystko sobie chowa w koc i po prostu to samo chciał zrobić na trawie ;) i nie ma w tym nic niepokojącego no kurde, a co ja napisałam? że uważam to za niepokojące. Bo Brum tak robi. I jak widzę to samo u innego psa, to dla mnie też jest to niepokojące. Nie powiedziałam że jest z nim coś nie tak ;) Quote
Recommended Posts