Amber Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Może nie skomentuje wątku ambicji lub ich braku chcę tylko zauważyć, że nie ważne kto jaki jest, wspaniały albo durny :diabloti: nadal ma prawo robić co mu się podoba i nie w tonie jest pisanie, że coś jest głupsze lub mądrzejsze. Jak dla mnie to motyleqq jest wręcz kreatywna, że zwróciła uwagę na mało popularny sport i chciała by spróbować. Ale to tylko moje małe, maluczkie zdanie ;). bo flyball jest głupi ;-) i nie, nie polega na darciu ryja Nigdzie nie napisałam, że polega na darciu ryja. Napisałam, że drzecie przy tym ryja. Quote
Unbelievable Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):jak dla mnie to bawienie się psimi sportami nie musi oznaczać, że robi się coś na pół gwizdka. w ogóle uważam, że dobra zabawa to podstawa w sporcie z psem i dlatego wolę rally-o niż obi, które jest trochę sztywne ;) i jeśli ktoś całe życie psa startuje tylko w rally, to chyba nie znaczy, że robi na pół gwizdka? obi też można robić na tyle fajnie, że jest dynamiczne, ale do tego trzeba duuuuuuuużo roboty, dłubania, motywowania psa ;) jakbym miała dobrego psa do tego sportu, to bym coś poważniej myślała o nim, ale nie mam : P no i fakt, ogląda się to mega nudno, za to robienie wszystkiego z psem nudne nie musi być jak ktoś startuje tylko w rally to dla mnie albo ma słabego psa do sportów (typu mój Gram), albo mu się nie chce nic więcej produktywnego robić :diabloti: no bo kurde, na prawdę, pies w rally musi umieć to, co moje psy muszą umieć do życia plus chodzenie przy nodze, i to nawet nie na kontakcie ;) co jest emocjonującego w takich zawodach? ja bym z raz wystartowała tylko dla sprawdzenia kundli, ale jeździć gdzieś specjalnie nie widzę sensu omry napisał(a):Poczułam się teraz jak mała głupia dziewczynka, która nawet nie wie, czy zda maturę z matmy :diabloti: I nie piszę ironicznie ani zawistnie. Ogólnie cenię w ludziach ambicje i to, że mają swoje pasje, ale mi osobiście ich brakuje :evil_lol: Ale! Wiem, co chcę robić w życiu, mam plan, mam psy, które kocham i to one są moją pasją. No i te, które będę miała, te wymarzone. To mi wystarcza :razz: matura z matmy to dla mnie odrębny temat :evil_lol: ja jak miałam maturę ustną z polskiego, dostałam 15/20 punktów, ale byłam mega wkuźwiona, zła na siebie, że tragicznie mi poszło i nie powiedziałam wszystkiego tego co chciałam, mimo, że mi to do niczego nie jest potrzebne :diabloti: a przy tym wszystkim jestem okrutnym leniem :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Amber napisał(a): Jak dla mnie to motyleqq jest wręcz kreatywna, że zwróciła uwagę na mało popularny sport i chciała by spróbować. Ale to tylko moje małe, maluczkie zdanie ;). :loveu::loveu: jak miło :loveu: :lol: sport jest na tyle mało popularny, że z pewnością nawet na zawody nie pojedziemy, więc nie wiem, to pewnie będzie na pół gwizdka :cool3: Quote
Unbelievable Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Amber napisał(a): Nigdzie nie napisałam, że polega na darciu ryja. Napisałam, że drzecie przy tym ryja. drzemy, nie da się ukryć, ale tak samo drę ryja przy agi czy frisbee : P pieski lubią debili ;) Quote
Riannei&Garshii Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ehh, każdy kto co lubi! Dla mnie to odrobinkę przypomina dyskusję pt. " - Niebieski jest śliczny! - Nie bo różowy! - Różowy jest głupi, ja się znam lepiej bo cośtam." Flyball, rally - o oraz treibball mają swoje zastosowanie i owszem, to również praca z psem tylko że inna i nie, nie robi się tego na pół gwizdka. Szczególnie nie wypowiadałabym się na temat treibballu o którym w Polsce bardzo mało wiadomo. Sport z psem przede wszystkim wg mnie ma budować relację i być pasją nie tylko człowieka, ale i psa. Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Unbelievable napisał(a):obi też można robić na tyle fajnie, że jest dynamiczne, ale do tego trzeba duuuuuuuużo roboty, dłubania, motywowania psa ;) jakbym miała dobrego psa do tego sportu, to bym coś poważniej myślała o nim, ale nie mam : P no i fakt, ogląda się to mega nudno, za to robienie wszystkiego z psem nudne nie musi być jak ktoś startuje tylko w rally to dla mnie albo ma słabego psa do sportów (typu mój Gram), albo mu się nie chce nic więcej produktywnego robić :diabloti: no bo kurde, na prawdę, pies w rally musi umieć to, co moje psy muszą umieć do życia plus chodzenie przy nodze, i to nawet nie na kontakcie ;) co jest emocjonującego w takich zawodach? ja bym z raz wystartowała tylko dla sprawdzenia kundli, ale jeździć gdzieś specjalnie nie widzę sensu dynamika obi ma się nijak do dynamiki np frisbee ;) ale mi nie o to chodziło. chodziło mi o sztywność zasad, regulaminów. nie lubię takiego oceniania ;) nie ma nic złego w tym, że kogoś interesuje tylko rally. jak wiadomo, to, że dla Ciebie to mało ekscytujące, nic nie znaczy :eviltong: Quote
Riannei&Garshii Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):dynamika obi ma się nijak do dynamiki np frisbee ;) ale mi nie o to chodziło. chodziło mi o sztywność zasad, regulaminów. nie lubię takiego oceniania ;) nie ma nic złego w tym, że kogoś interesuje tylko rally. jak wiadomo, to, że dla Ciebie to mało ekscytujące, nic nie znaczy :eviltong: Tutaj popieram. Dla mnie np obi jest diabelnie nudne i sztywne, ale jak ktoś lubi i widzi w tym coś super, to świetnie, powodzenia i miłej współpracy z psem. Nie ma głupich sportów. Chyba że byłyby zawody w leżeniu na kanapie lub żarciu. ;P Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Riannei&Garshii napisał(a):Sport z psem przede wszystkim wg mnie ma budować relację i być pasją nie tylko człowieka, ale i psa. o, właśnie. a to, czy startujemy, czy nie, czy jest to rally, treibball czy cokolwiek innego, ma drugorzędne znaczenie Quote
Unbelievable Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Riannei&Garshii napisał(a):Ehh, każdy kto co lubi! Dla mnie to odrobinkę przypomina dyskusję pt. " - Niebieski jest śliczny! - Nie bo różowy! - Różowy jest głupi, ja się znam lepiej bo cośtam." Flyball, rally - o oraz treibball mają swoje zastosowanie i owszem, to również praca z psem tylko że inna i nie, nie robi się tego na pół gwizdka. Szczególnie nie wypowiadałabym się na temat treibballu o którym w Polsce bardzo mało wiadomo. Sport z psem przede wszystkim wg mnie ma budować relację i być pasją nie tylko człowieka, ale i psa. ja kiedyś kiedyś dawno temu przeczytałam o rally-o i wydawało mi się mega głupie, wszedł ten sport do polski, widziałam zawody i tylko się w tym utwierdziłam ;) treiball też tak samo dla mnie brzmi : P i TAK mam prawo pisać gdziekolwiek że coś jest głupie bo to moje zdanie, ale jak ktoś chce coś robić, niech robi, dobrze, że w ogóle cokolwiek ;) byleby zwierzaka nie krzywdzić przy tym Quote
Amber Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ja nic nie robię, a jak robię to krzywdzę... Bosze :shake: :diabloti: Quote
dog193 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ej, ja kiedyś spotkałam się z dyscypliną przebijania balonów na czas :diabloti: No, dla mnie to akurat jest głupie :evil_lol: Quote
Riannei&Garshii Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Unbelievable napisał(a):ja kiedyś kiedyś dawno temu przeczytałam o rally-o i wydawało mi się mega głupie, wszedł ten sport do polski, widziałam zawody i tylko się w tym utwierdziłam ;) treiball też tak samo dla mnie brzmi : P i TAK mam prawo pisać gdziekolwiek że coś jest głupie bo to moje zdanie, ale jak ktoś chce coś robić, niech robi, dobrze, że w ogóle cokolwiek ;) byleby zwierzaka nie krzywdzić przy tym Oczywiście że masz prawo, a pisałam że nie masz? Mówię po prostu że dla mnie wytykanie palcami że coś jest głupie raczej nie prezentuje zbyt wysokiego poziomu. Jak coś wg mnie nie ma większego sensu, to tego nie robię i tyle, a jeśli dla kogoś ma sens i komuś się podoba, to proszę bardzo, nie ma co oceniać. Quote
Riannei&Garshii Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Amber napisał(a):Ja nic nie robię, a jak robię to krzywdzę... Bosze :shake: :diabloti: E tam, robienie czegoś z psem jest super, ale najważniejsze żeby pies w domu nie siedział i nie durniał na kanapie, przecież nie każdy kto ma psa musi od razu sporty i 'robienie czegoś'. Za to uważam że potrzebne są spacery i zapewnienie psu wysiłku fizycznego. Quote
Unbelievable Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Riannei&Garshii napisał(a):Oczywiście że masz prawo, a pisałam że nie masz? Mówię po prostu że dla mnie wytykanie palcami że coś jest głupie raczej nie prezentuje zbyt wysokiego poziomu. Jak coś wg mnie nie ma większego sensu, to tego nie robię i tyle, a jeśli dla kogoś ma sens i komuś się podoba, to proszę bardzo, nie ma co oceniać. nie nie, spoko, to akurat nie było do ciebie ;) dlatego ja pewnych rzeczy nie robię :diabloti: a wyrażeniem swojego zdania wywołałam wielką burzę :grins: i nie sądzę żebym kogoś obraziła, a już na pewno ja nie poczułam się obrażona jak Amber napisała, że flyball jest głupi ;) a teraz wybaczcie koleżanki fotoblożanki, wybywam na szpazieren gehen ;) Quote
Riannei&Garshii Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Unbelievable napisał(a):nie nie, spoko, to akurat nie było do ciebie ;) dlatego ja pewnych rzeczy nie robię :diabloti: a wyrażeniem swojego zdania wywołałam wielką burzę :grins: i nie sądzę żebym kogoś obraziła, a już na pewno ja nie poczułam się obrażona jak Amber napisała, że flyball jest głupi ;) a teraz wybaczcie koleżanki fotoblożanki, wybywam na szpazieren gehen ;) No, szpazieren się chwali, a nie dyskusje! O gustach się nie dyskutuje zazwyczaj. ;) Quote
nick_ Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Amber napisał(a):Może nie skomentuje wątku ambicji lub ich braku chcę tylko zauważyć, że nie ważne kto jaki jest, wspaniały albo durny :diabloti: nadal ma prawo robić co mu się podoba i nie w tonie jest pisanie, że coś jest głupsze lub mądrzejsze. Jak dla mnie to motyleqq jest wręcz kreatywna, że zwróciła uwagę na mało popularny sport i chciała by spróbować. Ale to tylko moje małe, maluczkie zdanie ;). Nigdzie nie napisałam, że polega na darciu ryja. Napisałam, że drzecie przy tym ryja. jeszcze nie doczytałem całej rozmowy, ale już "klikam" lubie to:eviltong: Quote
nick_ Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Unbleble (sorki nie chce mi się pisac tego) nie mam nic do Ciebie, ale czasami podczytuję Twój wątek i odniosłem wrażenie, że TY WSZYSTKO wiesz najlepiej i super gdyby każdy robił tak jak Ty.. Musisz mieć zawsze rację i to co robi ktoś ze swym pieskiem, zawsze krytykujesz, "bo nie tak się rzuca, bo nie tak upada na łapeczki".. a nie pomyślałaś, że świat nie kręci się w okół Ciebie? i już prostuję, nie znam Cie, nie piszę tego obraźliwie itp.. Quote
Amber Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Jest po prostu cienka granica między chęcią pomocy i dobrymi radami, a przemądrzałością ;) Quote
nick_ Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 amber napisał(a):jest po prostu cienka granica między chęcią pomocy i dobrymi radami, a przemądrzałością ;) d o k ł a d n i e Quote
kalyna Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Nie pamiętam czy gratulowałam szczylka... mimo to gratulacje :) Ti nie jest w moim typie, ale najważniejsze, że Tobie się podoba... Motyleqq dzięki :) teraz już wiem, jak to to się nazywa.. bo kiedyś szukałam informacji jako pasienie i niewiele znalazłam :shake: W końcu Treibball pozwala wykorzystać walory ras stworzonych do tego. Poza tym w PL jest pasienie owiec, więc możecie próbować i tego, jeśli Cię to interesuje :loveu: aaaa tropienie jest faaajne :loveu: ogólnie to cokolwiek się robi z psem, co sprawia radość i psu i przewodnikowi to jest dobre. Lepiej robić przykładowo Treibball i pies jest prtzeszczęśliwy niż na siłę bawić się np. frisbee, ale to taki moje skromne zdanie ;) Quote
nick_ Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 ja się nie znam na rasie.. ALE fajny kundel :) ile cm będzie miał? Quote
Riannei&Garshii Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 nick_ napisał(a):ja się nie znam na rasie.. ALE fajny kundel :) ile cm będzie miał? Fajny mudi, jakieś 45 cm. :) Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 kalyna napisał(a):Nie pamiętam czy gratulowałam szczylka... mimo to gratulacje :) Ti nie jest w moim typie, ale najważniejsze, że Tobie się podoba... Motyleqq dzięki :) teraz już wiem, jak to to się nazywa.. bo kiedyś szukałam informacji jako pasienie i niewiele znalazłam :shake: W końcu Treibball pozwala wykorzystać walory ras stworzonych do tego. Poza tym w PL jest pasienie owiec, więc możecie próbować i tego, jeśli Cię to interesuje :loveu: aaaa tropienie jest faaajne :loveu: ogólnie to cokolwiek się robi z psem, co sprawia radość i psu i przewodnikowi to jest dobre. Lepiej robić przykładowo Treibball i pies jest prtzeszczęśliwy niż na siłę bawić się np. frisbee, ale to taki moje skromne zdanie ;) jest pasienie, ale nie w moich okolicach :( dlatego nie mam takiej możliwości. jeżdżenie raz na ruski rok wydaje mi się bezsensu ;) więc zdecydowałam się na treibball o reszcie już mi się nie chce dyskutować, zresztą chyba nie ma o czym :eviltong: byliśmy na spacerze z kolegą w wieku Ti, trochę warczał, ale potem się bawili. za to pięknie aportował piłeczkę :loveu: zdjęć nie ma, bo zapomniałam aparatu :evil_lol: Quote
łamAga Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 A ja tu zaglądam w innej sprawie :oops: ale Ti oczywiście przepiękny :loveu::loveu::loveu::loveu: mam pytanie w sprawie kotów , tez posiadacie dlugowłose więc .... jak często i jakie pasty podajecie im na ułatwienie "wydalania" włosów jakie połykają ?? ;) Quote
Recommended Posts