motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 zawsze można wziąć bezdomniaka papisia :cool3: Quote
asiak_kasia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Toteż dlatego jest plan wizyty w schronie ;) zobaczymy co to z tego będzie. :cool3: Quote
motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 trzymam kciuki :cool3: zostały dwa dni :loveu: jutro szybko zleci, bo jestem cały dzień poza domem, od 6 rano do 21 :evil_lol: a w niedzielę o 15 kurs Skierniewice :loveu: za to dziś mam trochę sprzątania, bo prosiaki latały ostatnie dni non stop poza klatką :cool3: no i jeszcze idę na zakupki pieskowe :cool3: Quote
asiak_kasia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Foty brzydala poproszę. :razz: Bedę sobie zaglądac do mudika, jestem ciekawa jak wam się bedzie zyło z tym szczekaczem :diabloti: Rodziców tez tu przyślę :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 pewnie już w poniedziałek napiszę, że jeszcze trochę i oszaleję :evil_lol: Quote
Beatrx Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 to w połowie drogi się z psiakiem umówiłaś? myślałam, że pojedziesz na Wrocław:eviltong: Quote
motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 Beatrx napisał(a):to w połowie drogi się z psiakiem umówiłaś? myślałam, że pojedziesz na Wrocław:eviltong: nie, on już dawno nie jest we Wrocławiu ;) Quote
Vectra Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 powiem NO W KOŃCU :loveu: będziesz miała weselsze życie odrobinkę :grins: Quote
a_niusia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 z chaty cie zaraz wyrzuca... kilka lat temu, jak mieszkalam we francji to w paryzu byla wiosna taka akcja, ze bezdomnym rozdawali te szybko rozkladajace sie namioty z decatlonu. lepiej zainwestuj. Quote
Unbelievable Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 ma być dużo filmików :diabloti: tym razem bez wymówek :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 Unbelievable napisał(a):ma być dużo filmików :diabloti: tym razem bez wymówek :diabloti: ok ok :evil_lol: jego to akurat mogę na podwórku nagrywać :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 mam nowe zmartwienie :cool3: jak dobrze zapoznać Etnę z Ti :hmmmm: Quote
a_niusia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 normalnie. nie sluchaj tych sciem o zapoznawaniu na neutralnym terenie itd. to sa mity:)))) Quote
motyleqq Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 i tak się zapoznają na neutralnym, bo pójdziemy razem na spacer. narazie będą mieszkać gdzie indziej. Aposka to nam po prostu przyniesiono do mieszkania :cool3: ale boję się głównie bronienia zabawek przez Etnę Quote
a_niusia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 ja nie pozwalalam natakie rzeczy. od poczatku zakaz takich wyskow z jednej strony i zakaz zabierania z drugiej. na poczatu zdarzylo mi sie kilka razy jakies wyskoki z jednej czy drugiej strony, ale zdusilam to w zarodku. teraz oczywiscie zdarza sie, ze starszy pies mlodszemu sie odwinie, ale to jest zupelnie nieszkodliwe i nastepuje wtedy, kiedy faktycznie ten gnojek powinien dostac po prostu po lbie. gnojek natomiast non stop probuje zdobyc wladze i chamsko przepycha sie dupa i zalatwia rozne rzeczy masa, ale jest na razie jeszcze na takim etapie, ze jak starszy piesek-histeryk sie rozedrze to ucieka a potem strasznie jamniczy, bo chce wzbudzic litosc i liczy, ze ktos jej da to co chce. i to sie sprawdza, bo od jej jeczenia kazdy dostaje gesiej skorki od srodka i starszy kundel woli oddac, co tam gnoj chce i isc na kanape:))) Quote
Beatrx Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 jak pies jest terytorialny to zapoznanie na neutralnym terenie ściemą nie jest. pochowaj zabawki Etniastej, niech nie będzie żadnych punktów zapalnych póki się nie zapoznają i nie zakumplują. i nie spinaj się, podejdź do tego na luzie, żeby Twoja sucz nie wyczuła złego nastawienia i się humorem nie dostosowała do Ciebie:eviltong: Quote
Unbelievable Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 U mnie to było tak, że przywiozłam Brumę, ona się rozgościła, a później przywieźli mi Grama ;) i nie było większych problemów, jak Brum się trochę oswoiła to zaczęli się bawić. Jak Etna broni zabawki czy miski, to zabawki pozabierać i wyjmować tylko do oddzielnej zabawy, szczeniaczek musi nabrać pewności siebie, plus pokazujesz że wszystkie pieski są tak samo ważne. Karmienie w tym samym momencie, o ile szczeniak potrafi zaczekać na swoją kolej (a powinien już to umieć : P ), każesz im poczekać, dajesz sygnał do jedzenia, jedzą jednocześnie. Sesje na smaczki podobnej długości i na zmianę z jednym psem i z drugim. Inne przyjemności też po równo rozdawać : P Quote
Riannei&Garshii Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Że tak ni z tego ni z owego wyskoczę, mieszkałam z dwoma mudikami miesiąc u brata na mieszkaniu w centrum Wro i nas nie wywalili, baaa, skarg nie było! Mudi jak zmęczony, to cichy. :D Ogólnie z nimi to jest tak, dwa lata masz przygłupawe adhd, a potem nie wiesz co się stało, ale pies super! XD Quote
motyleqq Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Unbelievable napisał(a):U mnie to było tak, że przywiozłam Brumę, ona się rozgościła, a później przywieźli mi Grama ;) i nie było większych problemów, jak Brum się trochę oswoiła to zaczęli się bawić. Jak Etna broni zabawki czy miski, to zabawki pozabierać i wyjmować tylko do oddzielnej zabawy, szczeniaczek musi nabrać pewności siebie, plus pokazujesz że wszystkie pieski są tak samo ważne. Karmienie w tym samym momencie, o ile szczeniak potrafi zaczekać na swoją kolej (a powinien już to umieć : P ), każesz im poczekać, dajesz sygnał do jedzenia, jedzą jednocześnie. Sesje na smaczki podobnej długości i na zmianę z jednym psem i z drugim. Inne przyjemności też po równo rozdawać : P zapomniałaś że teraz nie będą mieszkać razem :cool3: ale miski Etna nigdy nie broniła, jak jej kot wyjmuje żarcie to bez żadnego warczenia czy czegoś w tym stylu przeciąga żarcie na swoją stronę :evil_lol: przed Apo też nie broniła, jadła szybciej, ale nie było spięć jak podchodził jej do miski w ogóle ona jest innym psem w domu ;) dziwne może, ale mniej broni w domu, niż na dworze. na dworze wszystko musi być JEJ. ale ostatnio na podwórku karmiłam obcego psa i jakoś to zniosła po krótkim 'nie wolno' jak chciała wyrywać smaki na pewno poznają się na dworze, na spacerze, nie w domu też tak macie, że jak kupujecie coś dla jednego psa, to czujecie wewnętrzny przymus kupienia i dla drugiego? :mdleje: Quote
Amber Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 też tak macie, że jak kupujecie coś dla jednego psa, to czujecie wewnętrzny przymus kupienia i dla drugiego? :mdleje: Albo dla trzeciego? :siara: :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Fakt, zapomniałam :diabloti: ale i tak to co napisałam później będzie miało jakieś zastosowanie, może :siara: ja mam tak samo z tym kupowaniem, masakra :evil_lol: dobrze, że chociaż obroże te same na nie pasują :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 jesteśmy już od kilku godzin w domu. oboje zmęczeni wrażeniami :evil_lol: Quote
evel Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Szura napisał(a):Ja chcę relaaacje! I zdjęcia! I filmiki! A Tobie nic nie przybyło ostatnio? :hmmmm: Quote
Recommended Posts