Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzymam kciuki :cool3:

zostały dwa dni :loveu: jutro szybko zleci, bo jestem cały dzień poza domem, od 6 rano do 21 :evil_lol: a w niedzielę o 15 kurs Skierniewice :loveu:
za to dziś mam trochę sprzątania, bo prosiaki latały ostatnie dni non stop poza klatką :cool3: no i jeszcze idę na zakupki pieskowe :cool3:

Posted

Beatrx napisał(a):
to w połowie drogi się z psiakiem umówiłaś? myślałam, że pojedziesz na Wrocław:eviltong:

nie, on już dawno nie jest we Wrocławiu ;)

Posted

z chaty cie zaraz wyrzuca...

kilka lat temu, jak mieszkalam we francji to w paryzu byla wiosna taka akcja, ze bezdomnym rozdawali te szybko rozkladajace sie namioty z decatlonu. lepiej zainwestuj.

Posted

Unbelievable napisał(a):
ma być dużo filmików :diabloti: tym razem bez wymówek :diabloti:

ok ok :evil_lol: jego to akurat mogę na podwórku nagrywać :evil_lol:

Posted

i tak się zapoznają na neutralnym, bo pójdziemy razem na spacer. narazie będą mieszkać gdzie indziej. Aposka to nam po prostu przyniesiono do mieszkania :cool3: ale boję się głównie bronienia zabawek przez Etnę

Posted

ja nie pozwalalam natakie rzeczy. od poczatku zakaz takich wyskow z jednej strony i zakaz zabierania z drugiej.
na poczatu zdarzylo mi sie kilka razy jakies wyskoki z jednej czy drugiej strony, ale zdusilam to w zarodku.

teraz oczywiscie zdarza sie, ze starszy pies mlodszemu sie odwinie, ale to jest zupelnie nieszkodliwe i nastepuje wtedy, kiedy faktycznie ten gnojek powinien dostac po prostu po lbie.
gnojek natomiast non stop probuje zdobyc wladze i chamsko przepycha sie dupa i zalatwia rozne rzeczy masa, ale jest na razie jeszcze na takim etapie, ze jak starszy piesek-histeryk sie rozedrze to ucieka a potem strasznie jamniczy, bo chce wzbudzic litosc i liczy, ze ktos jej da to co chce. i to sie sprawdza, bo od jej jeczenia kazdy dostaje gesiej skorki od srodka i starszy kundel woli oddac, co tam gnoj chce i isc na kanape:)))

Posted

jak pies jest terytorialny to zapoznanie na neutralnym terenie ściemą nie jest.

pochowaj zabawki Etniastej, niech nie będzie żadnych punktów zapalnych póki się nie zapoznają i nie zakumplują. i nie spinaj się, podejdź do tego na luzie, żeby Twoja sucz nie wyczuła złego nastawienia i się humorem nie dostosowała do Ciebie:eviltong:

Posted

U mnie to było tak, że przywiozłam Brumę, ona się rozgościła, a później przywieźli mi Grama ;) i nie było większych problemów, jak Brum się trochę oswoiła to zaczęli się bawić.
Jak Etna broni zabawki czy miski, to zabawki pozabierać i wyjmować tylko do oddzielnej zabawy, szczeniaczek musi nabrać pewności siebie, plus pokazujesz że wszystkie pieski są tak samo ważne.
Karmienie w tym samym momencie, o ile szczeniak potrafi zaczekać na swoją kolej (a powinien już to umieć : P ), każesz im poczekać, dajesz sygnał do jedzenia, jedzą jednocześnie. Sesje na smaczki podobnej długości i na zmianę z jednym psem i z drugim. Inne przyjemności też po równo rozdawać : P

Posted

Że tak ni z tego ni z owego wyskoczę, mieszkałam z dwoma mudikami miesiąc u brata na mieszkaniu w centrum Wro i nas nie wywalili, baaa, skarg nie było! Mudi jak zmęczony, to cichy. :D

Ogólnie z nimi to jest tak, dwa lata masz przygłupawe adhd, a potem nie wiesz co się stało, ale pies super! XD

Posted

Unbelievable napisał(a):
U mnie to było tak, że przywiozłam Brumę, ona się rozgościła, a później przywieźli mi Grama ;) i nie było większych problemów, jak Brum się trochę oswoiła to zaczęli się bawić.
Jak Etna broni zabawki czy miski, to zabawki pozabierać i wyjmować tylko do oddzielnej zabawy, szczeniaczek musi nabrać pewności siebie, plus pokazujesz że wszystkie pieski są tak samo ważne.
Karmienie w tym samym momencie, o ile szczeniak potrafi zaczekać na swoją kolej (a powinien już to umieć : P ), każesz im poczekać, dajesz sygnał do jedzenia, jedzą jednocześnie. Sesje na smaczki podobnej długości i na zmianę z jednym psem i z drugim. Inne przyjemności też po równo rozdawać : P

zapomniałaś że teraz nie będą mieszkać razem :cool3: ale miski Etna nigdy nie broniła, jak jej kot wyjmuje żarcie to bez żadnego warczenia czy czegoś w tym stylu przeciąga żarcie na swoją stronę :evil_lol: przed Apo też nie broniła, jadła szybciej, ale nie było spięć jak podchodził jej do miski
w ogóle ona jest innym psem w domu ;) dziwne może, ale mniej broni w domu, niż na dworze. na dworze wszystko musi być JEJ. ale ostatnio na podwórku karmiłam obcego psa i jakoś to zniosła po krótkim 'nie wolno' jak chciała wyrywać smaki

na pewno poznają się na dworze, na spacerze, nie w domu

też tak macie, że jak kupujecie coś dla jednego psa, to czujecie wewnętrzny przymus kupienia i dla drugiego? :mdleje:

Posted

też tak macie, że jak kupujecie coś dla jednego psa, to czujecie wewnętrzny przymus kupienia i dla drugiego? :mdleje:

Albo dla trzeciego? :siara: :evil_lol:

Posted

Fakt, zapomniałam :diabloti: ale i tak to co napisałam później będzie miało jakieś zastosowanie, może :siara:

ja mam tak samo z tym kupowaniem, masakra :evil_lol: dobrze, że chociaż obroże te same na nie pasują :evil_lol: