Aleks89 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 :diabloti::diabloti:Jesteśmy źli ,źli do szpiku kości:evil_lol: Quote
a_niusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 mnie odkad mam nowa kuchnie znacznie bardziej jaraja blogi kulinarne i sledze motylqa na fejsie, zeby miec dostep do nowych, gdyz samej mi sie nie chce wyszukiwac. przynajmniej sluza mojemu samorozwojowi. bo idealnym psiarzem to i tak nie zostane, ale mam to w dupie, bo mam idealne pieski, wec jakos se z tym radze. ale przyznaje, ze nie sprzatnelam raz sikow w bramie, tylko nakrylam je chodniczkiem, bo mi sie nie chcialo wracac po recznik na gore. Quote
Luzia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Vectra napisał(a):a te dropsy z lidla są dobre :diabloti: a ciasteczka słone :grins: ja tych dropsów już nie kupuję, bo zjadałam ich więcej niż psy :diabloti: Dzięki Motylkowi mam przepis na jutrzejszy obiad :lol: Quote
Unbelievable Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Mnie i tak najbardziej rozwala podtytuł bloga. Wiadomo jak bardzo do dupy jest większość instrukcji :grins: szczególnie tych źle przetłumaczonych z cudzego na nasze :diabloti: Generalnie, ja jak przeczytałam jakiś jeden z pierwszych postów, to uznałam, że zmywanie naczyń jest ciekawsze. Quote
Beatrx Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 weszłam na tego bloga, bo póki co tylko jeden temat o kolczatce widziałam coście o nim na fejsie rozmawiali i serio napisane jest to w taki sposób, że czytać się nie da. Quote
Vectra Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 ja nigdy nie czytam instrukcji obsługi niczego , knuje sama :diabloti: Quote
a_niusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Beatrx napisał(a):weszłam na tego bloga, bo póki co tylko jeden temat o kolczatce widziałam coście o nim na fejsie rozmawiali i serio napisane jest to w taki sposób, że czytać się nie da. ooo no. tylko profesjonalista ci powie, czego uzyc na wlasnym kundlu. a profesjonalista to ktos, kto pracuje z psem:))))) spoko byla ta gadka pamietam ja. Quote
motyleqq Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 ile pościków na moim blożku :loveu: [quote name='Amber']Kurde podczytuje tego bloga i widzę, że być może mój pies (i ja) został inspiracją do jednego akapitu :diabloti: Idę czytać dalej :eviltong: ha, jak to czytałam to też odniosłam takie wrażenie :cool3: [quote name='Luzia'] Dzięki Motylkowi mam przepis na jutrzejszy obiad :lol: oo, który, czyżby zupka z kalarepy? :cool3: moja mama właśnie poszła posiać kalarepę :loveu: niedziela się zbliża, kupiłam frolica w ramach smakołyków, jutro idę nakupić zabawek :lol: Quote
asiak_kasia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Brzydal będzie w niedziele? :cool3: a ja mam pytanko jak z ich kłakiem? Bo nie wiem czy to takie wełniane jest czy sztywne? Fruwa to po chałupie? Moi staruszkowie chcą psa. Spanielica ma juz swoje lata i głownie żre i śpi. I właśnie im kiedys mudik w oko wpadł. Rodzice aktywni mamuska z kijkami zasuwa, ojciec biega i rower, do tego oboje mają fizia np pozytywnego szkolenia. Nie wiem czy by dali rade z takim psem, a podoba im się... :roll: JA im cavisia chciałam wcisnąc, ale nie bo to taki "babski" pies :shake: Quote
a_niusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 weeez frolic???????!!!!!!!!!!!!!! dla papiego?!!! Quote
motyleqq Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 asiak_kasia napisał(a):Brzydal będzie w niedziele? :cool3: a ja mam pytanko jak z ich kłakiem? Bo nie wiem czy to takie wełniane jest czy sztywne? Fruwa to po chałupie? Moi staruszkowie chcą psa. Spanielica ma juz swoje lata i głownie żre i śpi. I właśnie im kiedys mudik w oko wpadł. Rodzice aktywni mamuska z kijkami zasuwa, ojciec biega i rower, do tego oboje mają fizia np pozytywnego szkolenia. Nie wiem czy by dali rade z takim psem, a podoba im się... :roll: JA im cavisia chciałam wcisnąc, ale nie bo to taki "babski" pies :shake: tak :) ja nigdy nie głaskałam mudika :oops: w niedzielę będzie mój pierwszy raz :cool3: pytałam hodowcy i jak dobrze pamiętam to mówiła, że włos jest miękki. powiem Ci w niedzielę :evil_lol: jak są aktywni, to myślę, że daliby sobie radę. dużo ruchu to podstawa :) albo właśnie coś z ozdóbek, jakiś mniej babski pies :evil_lol: a_niusia napisał(a):weeez frolic???????!!!!!!!!!!!!!! dla papiego?!!! no wiem, karny... Quote
asiak_kasia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Oni są z serii tych cieszących się zyciem, także pies musi byc aktywny, ale blabladorki nie, goldenki nie, Pudel-nigdy w zyciu, płoskoryje tez nie. Moi staruszkowie po 50tce, ale ludzie w kwiecie wieku, i wiem, że z kazdym psem by sobie poradzili, ale z tym drącym ryja mudikiem to chyba letka przesada. Może im coś z myśliwskich wcisnę, ale oni mają wiecznie ale gordon nie, sweter nie, wyzły tyz nie. A taki tałatajstwo im się widzi :niewiem: Dawaj znać, bo może chociaż kłakiem ich wystraszę :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 a może jakiś terrierek? ja się trochę obawiam tego darcia ryja ;) zwłaszcza dopóki mieszkam u rodziców, bo mój tata tego nie znosi Quote
a_niusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 moi starzy maja bulla i sie sprawdza swietnie. ale u nich w chacie jest juz zarzesienie karnych... Quote
asiak_kasia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 a_niusia napisał(a):moi starzy maja bulla i sie sprawdza swietnie. ale u nich w chacie jest juz zarzesienie karnych... A może faktycznie im jakiegoś TTB wpakować :razz: Moi rodzice na wiele tematów mają swoje zdanie, pies żre żarcie gotowane, spi w wyrze, i ogólnie robią z nią wiele błedów, które niegodne prawdziwego przewodnika-typu matula psa wyprowadza całkiem bez smyczy :diabloti: może znajdzie się jakieś kundliszcze owczarkowate, które im się spodoba. Coś czuje, że pojedziemy najpierw do schronu :roll: Quote
a_niusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 ale to hodowca by musial im odpowiedniego psa dobrac. kundel mojej matki to sie po prostu dla niej narodzil. Quote
motyleqq Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 asiak_kasia napisał(a): może znajdzie się jakieś kundliszcze owczarkowate, które im się spodoba. Coś czuje, że pojedziemy najpierw do schronu :roll: a to źle? ja to nawet namawiam moich rodziców na adopcję :eviltong: Quote
a_niusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 moi starzy zawsze mieli psy z adopcji i powiem wam, ze zaden pies z adopcji nie byl takim przypadkiem jak pies rasowy, ktorego teraz maja. Quote
Luzia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 motyleqq napisał(a):ile pościków na moim blożku :loveu: oo, który, czyżby zupka z kalarepy? :cool3: moja mama właśnie poszła posiać kalarepę :loveu: nie ma to jak mały papiś i od razu tabuny na wątku :diabloti: Dokładnie :loveu: czemu nie można dawać psu frolica ? :hmmmm: Quote
asiak_kasia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 a_niusia napisał(a):ale to hodowca by musial im odpowiedniego psa dobrac. kundel mojej matki to sie po prostu dla niej narodzil. to ja wiem, chodziło mi o to zeby się zdecydowali na rasę. Uparte jak muły te rodzice :diabloti: motyleqq napisał(a):a to źle? ja to nawet namawiam moich rodziców na adopcję :eviltong: Nie, źle na pewno nie, u nas zawsze były same znajdy, albo bidy. I chciałam zeby chociaz raz mieli psa bezproblemowego, takiego, którego se zrobią od podstaw. A tak zawsze trzeba siębyło użerac z chorobami, problemami itd. Także tym razem im nie pozwolę wybrać najwiekszego brzydala, którego nigdy nikt by nie wziął. Mają syndrom matki teresy z katapulty czy jakoś tak ;) a_niusia napisał(a):moi starzy zawsze mieli psy z adopcji i powiem wam, ze zaden pies z adopcji nie byl takim przypadkiem jak pies rasowy, ktorego teraz maja. o to to. Chodzi mi własnie o to, żeby nie brali znowu kota w worku, tym bardziej, że jest Spanielica i tez trzeba jej zdanie uszanować. No i wiek tez :) Dlatego taki papiś by im się przydał, no i może by się skończyło marudzenie o wnukach :diabloti: Quote
Beatrx Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 asiak_kasia napisał(a):Także tym razem im nie pozwolę wybrać najwiekszego brzydala, którego nigdy nikt by nie wziął. Mają syndrom matki teresy z katapulty czy jakoś tak ;) żeby Cię czasem nie zaskoczyli i jakiejś bidy z ulicy nie przygarnęli jak nie będziesz patrzyła:eviltong: Quote
asiak_kasia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Beatrx napisał(a):żeby Cię czasem nie zaskoczyli i jakiejś bidy z ulicy nie przygarnęli jak nie będziesz patrzyła:eviltong: no w tym względzie sobie ich wychowałam, i się ładnie pytają mnie o zdanie :diabloti: a tak już powazniej, chciałabym zeby mieli trochę spokoju, bo jednak papiś w porównaniu z takim dzikusem-bezdomniakiem, to jest urlop ;) Quote
Recommended Posts