Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mnie odkad mam nowa kuchnie znacznie bardziej jaraja blogi kulinarne i sledze motylqa na fejsie, zeby miec dostep do nowych, gdyz samej mi sie nie chce wyszukiwac.

przynajmniej sluza mojemu samorozwojowi.

bo idealnym psiarzem to i tak nie zostane, ale mam to w dupie, bo mam idealne pieski, wec jakos se z tym radze.
ale przyznaje, ze nie sprzatnelam raz sikow w bramie, tylko nakrylam je chodniczkiem, bo mi sie nie chcialo wracac po recznik na gore.

Posted

Vectra napisał(a):
a te dropsy z lidla są dobre :diabloti: a ciasteczka słone :grins:

ja tych dropsów już nie kupuję, bo zjadałam ich więcej niż psy :diabloti:

Dzięki Motylkowi mam przepis na jutrzejszy obiad :lol:

Posted

Mnie i tak najbardziej rozwala podtytuł bloga. Wiadomo jak bardzo do dupy jest większość instrukcji :grins: szczególnie tych źle przetłumaczonych z cudzego na nasze :diabloti:

Generalnie, ja jak przeczytałam jakiś jeden z pierwszych postów, to uznałam, że zmywanie naczyń jest ciekawsze.

Posted

weszłam na tego bloga, bo póki co tylko jeden temat o kolczatce widziałam coście o nim na fejsie rozmawiali i serio napisane jest to w taki sposób, że czytać się nie da.

Posted

Beatrx napisał(a):
weszłam na tego bloga, bo póki co tylko jeden temat o kolczatce widziałam coście o nim na fejsie rozmawiali i serio napisane jest to w taki sposób, że czytać się nie da.

ooo no.
tylko profesjonalista ci powie, czego uzyc na wlasnym kundlu.
a profesjonalista to ktos, kto pracuje z psem:)))))

spoko byla ta gadka pamietam ja.

Posted

ile pościków na moim blożku :loveu:

[quote name='Amber']Kurde podczytuje tego bloga i widzę, że być może mój pies (i ja) został inspiracją do jednego akapitu :diabloti:

Idę czytać dalej :eviltong:

ha, jak to czytałam to też odniosłam takie wrażenie :cool3:

[quote name='Luzia']

Dzięki Motylkowi mam przepis na jutrzejszy obiad :lol:

oo, który, czyżby zupka z kalarepy? :cool3: moja mama właśnie poszła posiać kalarepę :loveu:

niedziela się zbliża, kupiłam frolica w ramach smakołyków, jutro idę nakupić zabawek :lol:

Posted

Brzydal będzie w niedziele? :cool3:

a ja mam pytanko jak z ich kłakiem? Bo nie wiem czy to takie wełniane jest czy sztywne? Fruwa to po chałupie?
Moi staruszkowie chcą psa. Spanielica ma juz swoje lata i głownie żre i śpi. I właśnie im kiedys mudik w oko wpadł. Rodzice aktywni mamuska z kijkami zasuwa, ojciec biega i rower, do tego oboje mają fizia np pozytywnego szkolenia. Nie wiem czy by dali rade z takim psem, a podoba im się... :roll: JA im cavisia chciałam wcisnąc, ale nie bo to taki "babski" pies :shake:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
Brzydal będzie w niedziele? :cool3:

a ja mam pytanko jak z ich kłakiem? Bo nie wiem czy to takie wełniane jest czy sztywne? Fruwa to po chałupie?
Moi staruszkowie chcą psa. Spanielica ma juz swoje lata i głownie żre i śpi. I właśnie im kiedys mudik w oko wpadł. Rodzice aktywni mamuska z kijkami zasuwa, ojciec biega i rower, do tego oboje mają fizia np pozytywnego szkolenia. Nie wiem czy by dali rade z takim psem, a podoba im się... :roll: JA im cavisia chciałam wcisnąc, ale nie bo to taki "babski" pies :shake:

tak :)

ja nigdy nie głaskałam mudika :oops: w niedzielę będzie mój pierwszy raz :cool3: pytałam hodowcy i jak dobrze pamiętam to mówiła, że włos jest miękki. powiem Ci w niedzielę :evil_lol:
jak są aktywni, to myślę, że daliby sobie radę. dużo ruchu to podstawa :) albo właśnie coś z ozdóbek, jakiś mniej babski pies :evil_lol:

a_niusia napisał(a):
weeez frolic???????!!!!!!!!!!!!!!

dla papiego?!!!

no wiem, karny...

Posted

Oni są z serii tych cieszących się zyciem, także pies musi byc aktywny, ale blabladorki nie, goldenki nie, Pudel-nigdy w zyciu, płoskoryje tez nie.

Moi staruszkowie po 50tce, ale ludzie w kwiecie wieku, i wiem, że z kazdym psem by sobie poradzili, ale z tym drącym ryja mudikiem to chyba letka przesada.
Może im coś z myśliwskich wcisnę, ale oni mają wiecznie ale gordon nie, sweter nie, wyzły tyz nie. A taki tałatajstwo im się widzi :niewiem:

Dawaj znać, bo może chociaż kłakiem ich wystraszę :diabloti:

Posted

a_niusia napisał(a):
moi starzy maja bulla i sie sprawdza swietnie.

ale u nich w chacie jest juz zarzesienie karnych...

A może faktycznie im jakiegoś TTB wpakować :razz:
Moi rodzice na wiele tematów mają swoje zdanie, pies żre żarcie gotowane, spi w wyrze, i ogólnie robią z nią wiele błedów, które niegodne prawdziwego przewodnika-typu matula psa wyprowadza całkiem bez smyczy :diabloti:

może znajdzie się jakieś kundliszcze owczarkowate, które im się spodoba. Coś czuje, że pojedziemy najpierw do schronu :roll:

Posted

asiak_kasia napisał(a):

może znajdzie się jakieś kundliszcze owczarkowate, które im się spodoba. Coś czuje, że pojedziemy najpierw do schronu :roll:

a to źle? ja to nawet namawiam moich rodziców na adopcję :eviltong:

Posted

motyleqq napisał(a):
ile pościków na moim blożku :loveu:

oo, który, czyżby zupka z kalarepy? :cool3: moja mama właśnie poszła posiać kalarepę :loveu:

nie ma to jak mały papiś i od razu tabuny na wątku :diabloti:

Dokładnie :loveu:

czemu nie można dawać psu frolica ? :hmmmm:

Posted

a_niusia napisał(a):
ale to hodowca by musial im odpowiedniego psa dobrac.
kundel mojej matki to sie po prostu dla niej narodzil.

to ja wiem, chodziło mi o to zeby się zdecydowali na rasę. Uparte jak muły te rodzice :diabloti:

motyleqq napisał(a):
a to źle? ja to nawet namawiam moich rodziców na adopcję :eviltong:

Nie, źle na pewno nie, u nas zawsze były same znajdy, albo bidy. I chciałam zeby chociaz raz mieli psa bezproblemowego, takiego, którego se zrobią od podstaw. A tak zawsze trzeba siębyło użerac z chorobami, problemami itd. Także tym razem im nie pozwolę wybrać najwiekszego brzydala, którego nigdy nikt by nie wziął. Mają syndrom matki teresy z katapulty czy jakoś tak ;)

a_niusia napisał(a):
moi starzy zawsze mieli psy z adopcji i powiem wam, ze zaden pies z adopcji nie byl takim przypadkiem jak pies rasowy, ktorego teraz maja.

o to to. Chodzi mi własnie o to, żeby nie brali znowu kota w worku, tym bardziej, że jest Spanielica i tez trzeba jej zdanie uszanować. No i wiek tez :)
Dlatego taki papiś by im się przydał, no i może by się skończyło marudzenie o wnukach :diabloti:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
Także tym razem im nie pozwolę wybrać najwiekszego brzydala, którego nigdy nikt by nie wziął. Mają syndrom matki teresy z katapulty czy jakoś tak ;)

żeby Cię czasem nie zaskoczyli i jakiejś bidy z ulicy nie przygarnęli jak nie będziesz patrzyła:eviltong:

Posted

Beatrx napisał(a):
żeby Cię czasem nie zaskoczyli i jakiejś bidy z ulicy nie przygarnęli jak nie będziesz patrzyła:eviltong:

no w tym względzie sobie ich wychowałam, i się ładnie pytają mnie o zdanie :diabloti:
a tak już powazniej, chciałabym zeby mieli trochę spokoju, bo jednak papiś w porównaniu z takim dzikusem-bezdomniakiem, to jest urlop ;)