Unbelievable Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 no mi Brum zrobiła mega rewolucję ze wszystkim i nawet pójście na spacer z obydwoma psami było problemem. Ale to Brum ;) Quote
Szura Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ja się wychodzenia z dwójką nie boję, ale to tylko dlatego, że Tonic jest grzeczny. I tak latam na spacery podwójnie, bo jeszcze Beza z nami mieszka, a nie ma opcji, żebym wyprowadziła ją i malucha na raz, niech lepiej nie patrzy na takich psycholi. ;) Małemu zdarza się siknąć, ale 80% siku robi na dworze. A jak już w domu, to moja wina, bo go za długo przetrzymałam, albo nie zauważyłam, że się obudził itd. No i jeszcze nie do końca wiem, ile po jedzeniu on powinien wychodzić, w końcu tylko kilka dni u mnie jest. Za to kupy jeszcze w domu nie było, więc super. :) Śmieszne są szczeniaki, dużo radochy będziesz miała. :loveu: Quote
motyleqq Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Aleks89 napisał(a):A co w tym strasznego?:P ogarnianie dwóch biegających psów bez smyczy mnie przeraża :evil_lol: Vectra napisał(a):nic w tym strasznego i nadzwyczajnego ;) strach ma wielgachne oczy , strach przed nowym i nieznanym. jedyne ryzyko to takie, że jak Etna będzie pruła się do psów , to młody ją chętnie będzie wspierał i ew lekko Ci rączki wydłużą :diabloti: a to akurat nie problem, bo ona pyszczy tylko do psów sąsiadów, a tak to jest w pełni opanowywalna krótkim 'nie wolno' :cool3: Amber napisał(a):Ja kocham wychodzić z Jarim i Cortiną :loveu: Wredne rude dobrze zdaje sobie sprawę kto z nią idzie i staje się postrachem osiedla i okolic. A jak idzie z Finką to już taka dzielna nie jest :diabloti: no wiadomo, ma ochroniarza to sobie pozwala :evil_lol: Unbelievable napisał(a):no mi Brum zrobiła mega rewolucję ze wszystkim i nawet pójście na spacer z obydwoma psami było problemem. Ale to Brum ;) Brum się nie liczy :diabloti: ja po prostu nie umiem sobie wyobrazić pilnowania dwóch spuszczonych psów. te kilka dni co był Aposek to on i tak chodził na smyczy, bo bał się całego świata ;) Szura, Etna spuszczona ze smyczy też jest grzecznym pieskiem i tego to się w ogóle nie obawiam. jak już to ona nauczy się od niego czegoś złego- szczekania :diabloti: Quote
Amber Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Wyrobisz się szybko ;). Nie masz wyjścia :diabloti: A na serio to nic trudnego, kwestia ogarnięcia i przyzwyczajenia. Np. ja nadal zaskakuje ludzi swoim "sokolim wzrokiem" bo mam oczy dookoła głowy jak idę z Jarim i potrafię np. wypatrzeć joggera nadbiegającego w ciemności, kiedy mój kumpel widzi go dopiero jak nas mija :eviltong: Dlatego wszystko jest do ogarnięcia w zależności od potrzeb. Quote
Aleks89 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ja wole miec psy luzem niż na smyczy:evil_lol:Nie pilnuje ich ,sami sie pilnują.Ew rozglądam się czy wróg nie nadchodzi.O ile wrogowie Lucasa są zwykle na smyczach to wróg nr jeden Kai czyli ONka Zora jest ZAWSZE luzem w kagańcu ,który jej spada i fajnie sie żrą:diabloti: Ćma-3kielichy przed spacerem i idziesz na lajcie:diabloti: Quote
motyleqq Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 no wiecie, najgorsze jest to, że nie znam zachowań Ti. Etna jest dla mnie przewidywalna i wiem, kiedy ją zawołać, a kiedy może sobie biec i nic się nie wydarzy. z drugiej strony przy drugim psie może zachowywać się inaczej, przy Apo szybko została osobistym ochroniarzem :diabloti: przypominam że Apo był u nas 3 dni a co do kielichów, to ja mam bardzo słabą głowę i jak to ostatnio ujął mój TŻ 'wódki nie pij, bo się po wódce nie kontrolujesz' i miał rację, bo wtedy tylko jedno mi w głowie :diabloti: i nie jest to spacer z psami :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 No bo chyba gorzej niż Brumsztylem nie będzie :evil_lol: Dla mnie ogarnięcie dwóch psów na spacerze teraz jest spoko, ale chodzę z nimi razem tylko na pola czy do lasu, gdzie nie ma dużo ludzi, a Gram jak pójdzie w misję to nie wleci pod samochód ;) Generalnie, Grama muszę pilnować, Brumy nie. Jak robię coś z Brumą to Grama przywiązuję, jak z Gramem coś robię, to Brum siedzi na waruju. Gram jak dostaje smaczki i wołam go w odpowiednich odstępach czasu to nie czuje się urażony :diabloti: i chętnie przybiega na komendę. Z kolei jak idę z Brumem i drugim ogarniętym psem to w ogóle zero problemu, tylko smaczki rozdaję za przychodzenie ;) albo w ogóle nie, bo taka Draka reaguje na każde słowo niezależnie od wszystkiego :loveu: Quote
Amber Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 To czeka cię nauka i tyle... Później będziesz z rozrzewnieniem wracać do czasów, jak nie znałaś zachowań swoich psów w bandzie :evil_lol: a co do kielichów, to ja mam bardzo słabą głowę i jak to ostatnio ujął mój TŻ 'wódki nie pij, bo się po wódce nie kontrolujesz' i miał rację, bo wtedy tylko jedno mi w głowie :diabloti: i nie jest to spacer z psami :evil_lol: Iiiii masz 2 TŻtów to i łatwiej spełniasz te zachcianki :evil_lol: Quote
a_niusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Aleks89 napisał(a):Ja wole miec psy luzem niż na smyczy:evil_lol:Nie pilnuje ich ,sami sie pilnują.Ew rozglądam się czy wróg nie nadchodzi.O ile wrogowie Lucasa są zwykle na smyczach to wróg nr jeden Kai czyli ONka Zora jest ZAWSZE luzem w kagańcu ,który jej spada i fajnie sie żrą:diabloti: Ćma-3kielichy przed spacerem i idziesz na lajcie:diabloti: ooo ja tez tak wole. w sumie nie po to tyle czasu bylam takim zajebiistym dogomaniakiem, zeby teraz drzec o to, gdzie sa moje pieseczki na spacerze. dodatkowo wypatruje jeszcze bialych dup zajecy, a szczegolnie saren. swojego starszego kundla to nawet puszczam bez smyczy u nas na alejkach, a obok jezdza nawet samochody. mam do niej pelne zaufanie. teraz z zajebistego dogomaniaka zrobilam sie nieodpowiedzialnym szarym kowalskim i ktos moze mnie nawet opisze na blozku hahahahaha a tak na serio to jestem zwolennikiem osobnych spacerow z psami dopoki z tym nowym psem nie wytworzy sie odpowiednia wiez. chodzi o to po prostu, zeby pies nie znalazl sobie "idola" i nie zaczal slepo nasladowac starszego czlonka stada, gdyz z tego sa klopoty. psy powinny miec wieksza wiez z wlascicielem niz miedzy soba. Quote
Unbelievable Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ja Brum na skwerku też bez smyczy puszczam, w nocy w ogóle bez smyczy wychodzę, bo ona wie, że się z klatki bez pozwolenia nie wychodzi, że na "do domu" ma natychmiast lecieć do domu, i to wystarczy ;) Quote
Vectra Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Motyleqq nie dramatyzuj .... będzie drugi pies , wtedy ocenisz stan jaki nastąpi. Teorią i wyobrażeniami , nic nie osiągniesz. Da się z 3 , 5 i 10 psami na smyczy ..... jak masz starsze psy wychowane , to młody pięknie małpuje :) Quote
Unbelievable Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 a_niusia napisał(a):tak wiem. wiem tez, ze rzucasz jej snieg. dziwne, że jeszcze żyje :roll: Quote
Amber Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Bosze, czemu Cortina nie małpowała nigdy Finki? :lol: Quote
Vectra Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Amber napisał(a):Bosze, czemu Cortina nie małpowała nigdy Finki? :lol: za mało śniegu jadła :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 a_niusia napisał(a): a tak na serio to jestem zwolennikiem osobnych spacerow z psami dopoki z tym nowym psem nie wytworzy sie odpowiednia wiez. chodzi o to po prostu, zeby pies nie znalazl sobie "idola" i nie zaczal slepo nasladowac starszego czlonka stada, gdyz z tego sa klopoty. psy powinny miec wieksza wiez z wlascicielem niz miedzy soba. dlatego chciałam, żeby najpierw pomieszkał tylko ze mną Unbelievable napisał(a):Ja Brum na skwerku też bez smyczy puszczam, w nocy w ogóle bez smyczy wychodzę, bo ona wie, że się z klatki bez pozwolenia nie wychodzi, że na "do domu" ma natychmiast lecieć do domu, i to wystarczy ;) to tak jak Etna :loveu: mieszkając w Wawie wychodziliśmy na ostatni spacer jakoś koło północy, na trawnik pod klatkę, bez smyczy Vectra napisał(a):Motyleqq nie dramatyzuj .... będzie drugi pies , wtedy ocenisz stan jaki nastąpi. Teorią i wyobrażeniami , nic nie osiągniesz. Da się z 3 , 5 i 10 psami na smyczy ..... jak masz starsze psy wychowane , to młody pięknie małpuje :) no dobra dobra, ja zawsze tak przeżywam wszystko :oops: Amber napisał(a):Bosze, czemu Cortina nie małpowała nigdy Finki? :lol: bo małpuje się tylko złe zachowania :evil_lol: Quote
Amber Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Pewnie tak, frustracja z nieosiągniętego orgazmu przełożyła się na brak wychowania :eviltong: Quote
dog193 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 motyleqq napisał(a): to tak jak Etna :loveu: mieszkając w Wawie wychodziliśmy na ostatni spacer jakoś koło północy, na trawnik pod klatkę, bez smyczy O, widzę że nie tylko ja to praktykuję :diabloti: Nasz ostatni spacer wygląda tak, że stoję w drzwiach, wypuszczam psa, pies się wysika i wracamy. Nie dłużej niż minutę to trwa :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Lalka i Kano nocą , to wcale nie wiedziały co to smycz :evil_lol: mieszkałam blok w blok z policją i SM :grins: ale chłopaki przywykli , że moje morderce fruwają luzem. Nocą nie było pół ludzia ;) Nienawidzę chodzić z psami na smyczy. Quote
Amber Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 U mnie mogłoby tak wyglądać z jamnicami, ale niestety zbyt blisko mam śmietnik :evil_lol: U mnie w nocy nawet o 3-4 łażą ludzie :shake: Quote
a_niusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 masakra... jak gdzies przeczytacie o "szarym kowalskim" to wezcie to do siebie. Quote
Vectra Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 tam gdzie mieszkałam za dziecka , to grasują ludzie całą dobę :angryy: nie wiem jak ja tam funkcjonowałam , fakt wtedy jeszcze nie było tylu słoików na osiedlu ... a to jest plaga obleśna Quote
Aleks89 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Aniusia-jak przeczytałem o blożku orzygałem pół monitora kawa:evil_lol:Również uwielbiam te wypociny:diabloti:Ciekawi mnie tylko kto to czyta. Quote
a_niusia Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Aleks89 napisał(a):Aniusia-jak przeczytałem o blożku orzygałem pół monitora kawa:evil_lol:Również uwielbiam te wypociny:diabloti:Ciekawi mnie tylko kto to czyta. TY!!!!!!! jeszcze sie przyznaj, ze jestes szarym kowalskim. Quote
Vectra Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 ja jestem oliwkowa i nie mam na nazwisko kowalska :evil_lol: Quote
Recommended Posts