Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak kot ziaje, to jest to strasznie dziwne... nie pasuje im to :evil_lol:
u nas największą furorę robi laser, wszystkie wtedy biegają usiłując na siebie nie wpadać :lol: Zuzanka rozbija się o meble, bo ona nie ma funkcji hamowania... zatrzymuje się dopiero jak na coś wpadnie :diabloti:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='motyleqq']nasza najstarsza kotka aportuje, nikt jej nie uczył, po prostu sama uznała, że trzeba przynieść, to znowu jej rzucą :cool3: niestety jej wieloletnia zabawka zginęła w odkurzaczu, innych już tak chętnie nie nosi :shake: ta to miała dopiero FIKSACJĘ na punkcie zabawki :evil_lol:[/QUOTE]

dobrze, ze nie na snieg!!!!!!!

Posted

[quote name='a_niusia']dobrze, ze nie na snieg!!!!!!!

całe szczęście, zimy za bardzo nie lubi i mało na śniegu bywa, bo co by to było... :shake:

Ti:

dajcie mi pracę, bo czas upływa...:shake:

Posted

Ciekawa jestem, co z niego wyrośnie, bo coraz ładniejszy się robi. A jak on ma na imię - to coś znaczy konkretnego? ;)

Posted

[quote name='asiak_kasia']Zajebisty jest :cool3: i co fota to ładniejszy, tak jak mi się pleśniowe pieski nie podobają, tak ten jest zacny :loveu:

[quote name='Rinuś']eee teraz to on ładny już jest i można potitac :loveu:

i fajnie, że zachowuje się jak kot, będziesz miała psa skaczącego po meblach :evil_lol:

dziękujemy za titanie :evil_lol:

[quote name='evel']Ciekawa jestem, co z niego wyrośnie, bo coraz ładniejszy się robi. A jak on ma na imię - to coś znaczy konkretnego? ;)

Teemo- to taka śmieszna postać z gry :lol:

uwaga, będą zdjęcia :cool3:

Posted

spotkaliśmy dziś 3 sarny. Etna straciła mózg i słuch, a ja byłam przerażona. oczywiście jak zwykle przy zwierzynie wywęszyła je zanim je zobaczyliśmy i latała jak debil. jako że nic nie było widać, to uznaliśmy, że nic się nie dzieje, ale za chwile wyszły sarenki. najpierw się odwołała, ale te sarny w kółko latały i w pewnym momencie poleciała za jedną... stały chwilę jak wryte-i Etna i sarna-po czym sarna uciekła, a Etna zawróciła.

Posted

[quote name='Beatrx']Etna chciała po prostu się z sarenką pobawić, w końcu ileż to można za sznurkiem biegać:evil_lol:[/QUOTE]

no może i tak, ale najpierw były sarenki, a potem bieganie za sznurkiem :cool3:

Posted

[quote name='motyleqq']

spotkaliśmy dziś 3 sarny. Etna straciła mózg i słuch, a ja byłam przerażona. oczywiście jak zwykle przy zwierzynie wywęszyła je zanim je zobaczyliśmy i latała jak debil. jako że nic nie było widać, to uznaliśmy, że nic się nie dzieje, ale za chwile wyszły sarenki. najpierw się odwołała, ale te sarny w kółko latały i w pewnym momencie poleciała za jedną... stały chwilę jak wryte-i Etna i sarna-po czym sarna uciekła, a Etna zawróciła.[/QUOTE]

My spotkaliśmy dzisiaj zająca. Przebiegł jakieś 15 metrów od nas, a Jupi... cóż, Jupi wąchał jakiś krzak, nawet nie zauważył :evil_lol:

Posted

[quote name='motyleqq']no może i tak, ale najpierw były sarenki, a potem bieganie za sznurkiem :cool3:[/QUOTE]
ej, według zdjęć to najpierw był sznurek, potem Etniasta pokazała podniebienie agresywnego psa i rozpoczęła polowanie na sarenki:eviltong:

Posted

[quote name='dog193']My spotkaliśmy dzisiaj zająca. Przebiegł jakieś 15 metrów od nas, a Jupi... cóż, Jupi wąchał jakiś krzak, nawet nie zauważył :evil_lol:[/QUOTE]

Ostatnio rzuciłem piłkę w pole ,Lucas leci oh ah a może z metr przed piłką wyskoczył zając.:diabloti:Luc jako mega odważny ,tak się wydygał ,że wyskoczył chyba na pół m w górę :evil_lol: Ale zwykle ma jak Jupek-dupek czyli leci zajac/sarna ,a on wącha szczochy.:evil_lol:

Posted

no niestety, Etna zawsze wie, że coś jest lub było w krzakach. piłki nie umie wyniuchać, a ptactwo czy inne sarny to owszem :evil_lol: od razu po niej widać, że coś wyniuchała, biega w charakterystyczny sposób zataczając kręgi

Posted

Ja po przejściach z psem "myśliwskim" za każde zainteresowanie bażantem ,sarną tak op... Lucasa ,że może mu defilada przejść przed ryjem i nie zauważy:diabloti:

Posted

Jari też ma problem ze znalezieniem dysku leżącego dosłownie pod nim :eviltong: To się bierze z nadmiernego podekscytowania, pieskowi wyłącza się mózg. Jari ma własny sposób na taką sytuację, zaczyna drzeć ryja na człowieka, żeby ON mu znalazł dysk :diabloti:

Posted

[quote name='Aleks89']Ostatnio rzuciłem piłkę w pole ,Lucas leci oh ah a może z metr przed piłką wyskoczył zając.:diabloti:Luc jako mega odważny ,tak się wydygał ,że wyskoczył chyba na pół m w górę :evil_lol: Ale zwykle ma jak Jupek-dupek czyli leci zajac/sarna ,a on wącha szczochy.:evil_lol:[/QUOTE]

Wiesz, tylko Luc to owczar, a nie foksterier :evil_lol: Tzn żeby nie było, to mnie to absolutnie nie przeszkadza, bo gonić zwierzyny bym mu nie pozwoliła i tak (nie wiem jak zające i sarny - pies nigdy nie zauważył :diabloti: - od ptaków się odwołuje), no ale swoim starym to wstyd przynosi :D

[quote name='Amber']Jari też ma problem ze znalezieniem dysku leżącego dosłownie pod nim :eviltong: To się bierze z nadmiernego podekscytowania, pieskowi wyłącza się mózg. Jari ma własny sposób na taką sytuację, zaczyna drzeć ryja na człowieka, żeby ON mu znalazł dysk :diabloti:[/QUOTE]

Hiehie, ja już nie zliczę, ile zabawek zgubiliśmy na polu, bo mój zajebisty pies myśliwski ich nie znalazł :diabloti: Tylko to jest tak jak mówisz - podjarka i mózg się wyłącza, on nie obiera żadnego systemu szukania, tylko lata tam i z powrotem bez ładu i składu, kilka razy dosłownie przebiegając nad tą zabawką. Węch ma doskonały, tylko używa go nie do tego, do czego powinien :evil_lol: Plus to, że podczas szukania zabawki to on polega głównie na wzroku, nie na węchu ;)

Posted

Kurde, to nawet moje bordero znajduje zabawki w krzakach :diabloti: kiedyś jej piłka wpadła w krzaki w ogrodzie, szukała szukała, nie mogła znaleźć, no kij z tym, poszłyśmy do domu. Kilka dni później coś robiłyśmy przy tych samych krzakach, Brum się mega rozkojarzała więc ją zwolniłam, a ona poleciała w krzaki i przyniosła piłkę :evil_lol:
Gram to jest w ogóle mistrzu, raz nam się zgubiła w gęstych chaszczach piłka, a tak mogłam mu rzucać w zboże, trawy, gdziekolwiek, a on przynosił, i miał mega zabawę z tego, że mógł sobie powęszyć i poszukać czegoś, złapać to, i jeszcze dostać nagrodę ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
Gram to jest w ogóle mistrzu, raz nam się zgubiła w gęstych chaszczach piłka, a tak mogłam mu rzucać w zboże, trawy, gdziekolwiek, a on przynosił, i miał mega zabawę z tego, że mógł sobie powęszyć i poszukać czegoś, złapać to, i jeszcze dostać nagrodę ;)[/QUOTE]

Jupi też ma frajdę :D Ogon to mu ma odpaść, jak szuka. I najczęściej znajduje, ale jednak trochę zabawek już zgubiliśmy :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']To się bierze z nadmiernego podekscytowania, pieskowi wyłącza się mózg.[/QUOTE]

Nooo też to zauważyłam.
Ja na przykład przed szkoleniem nie mogę pokazać zabawki czy patyczka, bo się Avrilce mózgownica wyłącza i robi wszystko po kolei, a nie myśli.
Ale znaleźć zabawkę to zawsze znajdzie, nie ma innej opcji. Gdziekolwiek by nie była, ile by nie szukała zawsze znajdzie, bo nocha ma dziewczyna :)
Nas kiedyś obiegło 21 dzików, dorosłe z młodymi. Wybiegły z krzaków, zrobiły wokół nas koło biegnąc w gęsiego i poleciały na pola. Jeszcze z kilka kilometrów biegły po tych polach bez zatrzymywania :evil_lol: Wszystkie psy złapały zonka konkretnego na szczęście i nikt się nawet nie ruszył.