Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a_niusia napisał(a):
naczesciej ludzie, ktorzy wiedza cos o psach, nie nazywaja siebie behawiorystami.

biorąc pod uwagę to, że dopiero się to rozwija w Polsce, to pewnie za jakiś czas się to zmieni ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
raczej to mało sprawiedliwe, bo nie znasz pewnie nawet połowy z nich ;)

wystarczą mi ci których znam :grins: behawiorysta w polsce to nie jest ktoś, kto coś wie, tylko ktoś, kto zdobył papierek ;) a jak coś oprócz tego ma w głowie, to się nie tytuuje raczej w ten sposób, a już ja bym się wstydziła nazywać siebie behawiorystą :grins:

Posted

niestety w polsce najczesciej razem wystepuja nasttepujace "tytuly":behawiorysta, zoopsycholog, treser a oprocz tego zwykle dalej mozna przeczytac o metodzie naturalnej ortegi...

i bardzo, badzo ciezko brac cos takiego na powaznie.

Posted

Aleks89 napisał(a):
Teraz tego tałatajstwa będzie pełno ,bo co rusz są jakieś kursy durne.I za parę stówek masz papier ,a wiedzę taką jaką i przed.

raczej pare tysi ;)
jak się dowiadywałam ostatnio to zawołali 8 tys + dojazdy, noclegi itd we własnym zakresie .

Posted

To tym bardziej śmiech na sali 8tys za wiedzę ,którą można wyciągnąć z 1 lepszej książki za złotych 20-50:lol:Ale dzięki za info ,bo sądziłem ,że to sporo tańsze max 2kloce.

Posted

gops napisał(a):
raczej pare tysi ;)
jak się dowiadywałam ostatnio to zawołali 8 tys + dojazdy, noclegi itd we własnym zakresie .

jeżeli mowa o kursie o którym myślę, to trwa on rok i w sumie mnie ta cena specjalnie nie dziwi. przyjeżdża do nich np Inki Sjosten, ale przecież ona na pewno nic nie wie o pracy z psami ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
jeżeli mowa o kursie o którym myślę, to trwa on rok i w sumie mnie ta cena specjalnie nie dziwi. przyjeżdża do nich np Inki Sjosten, ale przecież ona na pewno nic nie wie o pracy z psami ;)

też o tym samym pomyślałam, to jest jedyny sensowny kurs w polsce i znam osoby po nim, wiem co tam się dzieje i warto ;)
Ale jak ktoś nie ma mózgu, to i to mu nie pomoże (ergo nasza wspólna koleżanka Oluś :grins:)

Posted

motyleqq napisał(a):

i Gałuszka :evil_lol:
wiem że to nie dużo i taki kurs jest coś wart .

Posted

Unbelievable napisał(a):
też o tym samym pomyślałam, to jest jedyny sensowny kurs w polsce i znam osoby po nim, wiem co tam się dzieje i warto ;)
Ale jak ktoś nie ma mózgu, to i to mu nie pomoże (ergo nasza wspólna koleżanka Oluś :grins:)

ale po tym kursie chyba nie ma się tytułu behawiorysty, bo chyba tylko po kursie COAPE można się tak oficjalnie nazwać?
no jak się nie ma mózgu, to i za milion się go nie kupi na kursie ;)

Posted

Pewnie ,że przyjeżdżają spece Mrzewińska(na owczarach sie zna ,ale z racji jej podejścia do TTB jest u mnie skreślona jako autorytet),Gałuszka(:lol:) itp gwiazdy. Tylko tak naprawdę ile jesteśmy w stanie wynieść z 1-2dniowego spotkania z taką osobą ,gdzie grupa liczy X osób?Sam na sam owszem super sprawa i można wynieść sporo.

Posted

motyleqq napisał(a):
ale po tym kursie chyba nie ma się tytułu behawiorysty, bo chyba tylko po kursie COAPE można się tak oficjalnie nazwać?
no jak się nie ma mózgu, to i za milion się go nie kupi na kursie ;)

raczej wątpię, to jest kurs na psiego szkoleniowca a nie na behawiorystę

Olek, te spotkania to wykłady, wierz mi że z tego się mnóstwo wynosi, to nie są zajęcia w liceum

Posted

Amber napisał(a):
Sam na sam z Gałuszką? :evil_lol:

Hahaha dlatego w nawiasie było :lol:
Miałem ,przecież propozycję spotkań sam na sam:diabloti:

Martyna-część wynosi ,a część jak WIEMY wynosi g....no:diabloti:Wiesz o kim myślę:evil_lol:

Posted

Hahaha dlatego w nawiasie było :lol:
Miałem ,przecież propozycję spotkań sam na sam:diabloti:

I nie skorzystałeś? Mogłeś tyle wynieść... Np. wspólne czytanie... katechizmu :eviltong:

Posted

żeby zaliczyć taki kurs/szkolenie na pewno trzeba na koniec przejść jakieś testy więc jakąś wiedze wynieść trzeba tak samo są " prace domowe" (np. referaty na jakiś temat których nie da się spisać z netu), trzeba przeczytac dane książki itd . na pewno ten kto ni zasłuży nie dostanie papierka na koniec ;)

Posted

Aleks89 napisał(a):

Martyna-część wynosi ,a część jak WIEMY wynosi g....no:diabloti:Wiesz o kim myślę:evil_lol:

o tym samym pisałam do ciebie, ciole :diabloti:

gops napisał(a):
żeby zaliczyć taki kurs/szkolenie na pewno trzeba na koniec przejść jakieś testy więc jakąś wiedze wynieść trzeba tak samo są " prace domowe" (np. referaty na jakiś temat których nie da się spisać z netu), trzeba przeczytac dane książki itd . na pewno ten kto ni zasłuży nie dostanie papierka na koniec ;)

to działa na zasadzie roku szkoły ;)