motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Unbelievable napisał(a):dlatego ja gardzę wszelkimi behawiorystami ;) raczej to mało sprawiedliwe, bo nie znasz pewnie nawet połowy z nich ;) Quote
a_niusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 naczesciej ludzie, ktorzy wiedza cos o psach, nie nazywaja siebie behawiorystami. Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 motyleqq napisał(a):raczej to mało sprawiedliwe, bo nie znasz pewnie nawet połowy z nich ;) dokładnie ... Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 a_niusia napisał(a):naczesciej ludzie, ktorzy wiedza cos o psach, nie nazywaja siebie behawiorystami. biorąc pod uwagę to, że dopiero się to rozwija w Polsce, to pewnie za jakiś czas się to zmieni ;) Quote
Unbelievable Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 motyleqq napisał(a):raczej to mało sprawiedliwe, bo nie znasz pewnie nawet połowy z nich ;) wystarczą mi ci których znam :grins: behawiorysta w polsce to nie jest ktoś, kto coś wie, tylko ktoś, kto zdobył papierek ;) a jak coś oprócz tego ma w głowie, to się nie tytuuje raczej w ten sposób, a już ja bym się wstydziła nazywać siebie behawiorystą :grins: Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 no cóż, ja jestem daleka od wszelkiego generalizowania, więc się z Tobą nie zgadzam ;) Quote
a_niusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 niestety w polsce najczesciej razem wystepuja nasttepujace "tytuly":behawiorysta, zoopsycholog, treser a oprocz tego zwykle dalej mozna przeczytac o metodzie naturalnej ortegi... i bardzo, badzo ciezko brac cos takiego na powaznie. Quote
Aleks89 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Teraz tego tałatajstwa będzie pełno ,bo co rusz są jakieś kursy durne.I za parę stówek masz papier ,a wiedzę taką jaką i przed. Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Aleks89 napisał(a):Teraz tego tałatajstwa będzie pełno ,bo co rusz są jakieś kursy durne.I za parę stówek masz papier ,a wiedzę taką jaką i przed. raczej pare tysi ;) jak się dowiadywałam ostatnio to zawołali 8 tys + dojazdy, noclegi itd we własnym zakresie . Quote
Aleks89 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 To tym bardziej śmiech na sali 8tys za wiedzę ,którą można wyciągnąć z 1 lepszej książki za złotych 20-50:lol:Ale dzięki za info ,bo sądziłem ,że to sporo tańsze max 2kloce. Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 gops napisał(a):raczej pare tysi ;) jak się dowiadywałam ostatnio to zawołali 8 tys + dojazdy, noclegi itd we własnym zakresie . jeżeli mowa o kursie o którym myślę, to trwa on rok i w sumie mnie ta cena specjalnie nie dziwi. przyjeżdża do nich np Inki Sjosten, ale przecież ona na pewno nic nie wie o pracy z psami ;) Quote
Unbelievable Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 motyleqq napisał(a):jeżeli mowa o kursie o którym myślę, to trwa on rok i w sumie mnie ta cena specjalnie nie dziwi. przyjeżdża do nich np Inki Sjosten, ale przecież ona na pewno nic nie wie o pracy z psami ;) też o tym samym pomyślałam, to jest jedyny sensowny kurs w polsce i znam osoby po nim, wiem co tam się dzieje i warto ;) Ale jak ktoś nie ma mózgu, to i to mu nie pomoże (ergo nasza wspólna koleżanka Oluś :grins:) Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 motyleqq napisał(a):jeżeli mowa o kursie o którym myślę, to trwa on rok i w sumie mnie ta cena specjalnie nie dziwi. przyjeżdża do nich np Inki Sjosten, ale przecież ona na pewno nic nie wie o pracy z psami ;) i Gałuszka :evil_lol: wiem że to nie dużo i taki kurs jest coś wart . Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Unbelievable napisał(a):też o tym samym pomyślałam, to jest jedyny sensowny kurs w polsce i znam osoby po nim, wiem co tam się dzieje i warto ;) Ale jak ktoś nie ma mózgu, to i to mu nie pomoże (ergo nasza wspólna koleżanka Oluś :grins:) ale po tym kursie chyba nie ma się tytułu behawiorysty, bo chyba tylko po kursie COAPE można się tak oficjalnie nazwać? no jak się nie ma mózgu, to i za milion się go nie kupi na kursie ;) Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 gops napisał(a):i Gałuszka :evil_lol: wiem że to nie dużo i taki kurs jest coś wart . plusy i minusy zawsze są :evil_lol: Quote
Aleks89 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Pewnie ,że przyjeżdżają spece Mrzewińska(na owczarach sie zna ,ale z racji jej podejścia do TTB jest u mnie skreślona jako autorytet),Gałuszka(:lol:) itp gwiazdy. Tylko tak naprawdę ile jesteśmy w stanie wynieść z 1-2dniowego spotkania z taką osobą ,gdzie grupa liczy X osób?Sam na sam owszem super sprawa i można wynieść sporo. Quote
Unbelievable Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 motyleqq napisał(a):ale po tym kursie chyba nie ma się tytułu behawiorysty, bo chyba tylko po kursie COAPE można się tak oficjalnie nazwać? no jak się nie ma mózgu, to i za milion się go nie kupi na kursie ;) raczej wątpię, to jest kurs na psiego szkoleniowca a nie na behawiorystę Olek, te spotkania to wykłady, wierz mi że z tego się mnóstwo wynosi, to nie są zajęcia w liceum Quote
Amber Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Sam na sam owszem super sprawa i można wynieść sporo. Sam na sam z Gałuszką? :evil_lol: Quote
a_niusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 i wierzba. on tez jest czesto nauczycielem na kursikach. Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Amber napisał(a):Sam na sam z Gałuszką? :evil_lol: nie podoba Ci się ta wizja? :cool3: Quote
Aleks89 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Amber napisał(a):Sam na sam z Gałuszką? :evil_lol: Hahaha dlatego w nawiasie było :lol: Miałem ,przecież propozycję spotkań sam na sam:diabloti: Martyna-część wynosi ,a część jak WIEMY wynosi g....no:diabloti:Wiesz o kim myślę:evil_lol: Quote
Amber Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Hahaha dlatego w nawiasie było :lol: Miałem ,przecież propozycję spotkań sam na sam:diabloti: I nie skorzystałeś? Mogłeś tyle wynieść... Np. wspólne czytanie... katechizmu :eviltong: Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 żeby zaliczyć taki kurs/szkolenie na pewno trzeba na koniec przejść jakieś testy więc jakąś wiedze wynieść trzeba tak samo są " prace domowe" (np. referaty na jakiś temat których nie da się spisać z netu), trzeba przeczytac dane książki itd . na pewno ten kto ni zasłuży nie dostanie papierka na koniec ;) Quote
Unbelievable Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Aleks89 napisał(a): Martyna-część wynosi ,a część jak WIEMY wynosi g....no:diabloti:Wiesz o kim myślę:evil_lol: o tym samym pisałam do ciebie, ciole :diabloti: gops napisał(a):żeby zaliczyć taki kurs/szkolenie na pewno trzeba na koniec przejść jakieś testy więc jakąś wiedze wynieść trzeba tak samo są " prace domowe" (np. referaty na jakiś temat których nie da się spisać z netu), trzeba przeczytac dane książki itd . na pewno ten kto ni zasłuży nie dostanie papierka na koniec ;) to działa na zasadzie roku szkoły ;) Quote
Aleks89 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Właśnie nie zauważyłem:-(NIE HEJTUJ MNIE ,bo pójdę płakusiać:diabloti: Quote
Recommended Posts