motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='BBeta']Może ma na coś uczulenie, np. żwir lub siano? :hmmmm:[/QUOTE] tylko raz widziałam, żeby się drapała, i to w innym miejscu... napisałam do hodowcy. Quote
a_niusia Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 moze masz za suche powietrze w pokoju? nasza swinka miala zima wokol oczu taka zrogowaciala skore. przemywalysmy jej to jakimis ziolkami i zamontowalysmy nawilzac powietrza, bo ona ciagle siedziala pod grzejnikiem i przeszlo. Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 hodowczyni mi doradziła co robić, mam się nie martwić ;) moja mama zamówiła na pół z bratem świnię na święta i dostałam 3kg kości z dużą ilością mięska :loveu: oczywiście dla psa :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 przez dłuższą chwilę zastanawiałam się o co chodzi z tą świnią :diabloti: w końcu wymyśliłam, że jednak nie o tą morską :evil_lol: Quote
evel Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Ale z prosiałke wszystko OK? Ożywiła się już? :) Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 prosiałki nie zamierzamy zjeść, nie :evil_lol: jest płochliwa, ale pierwszego dnia to siedziała nieruchomo, teraz przynajmniej ucieka ;) zaczęła nawet jeść suchą karmę, ale nadal w większości wsuwa siano i warzywka. daje się głaskać i nosić na rękach :loveu: Quote
betty_labrador Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 małych prosiaczków sie przecież nie je :loveu: tylko te duze mięsiste :diabloti: Quote
evel Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Pytałam w kontekście oczka, nie w kontekście kości dla Etny, żeby nie było :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zresztą taka mała droga świnka to chyba dość nieekonomiczne :diabloti: Quote
Aleks89 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='evel']Pytałam w kontekście oczka, nie w kontekście kości dla Etny, żeby nie było :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zresztą taka mała droga świnka to chyba dość nieekonomiczne :diabloti:[/QUOTE] Świński kawior :lol: Quote
Rinuś Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Aleks89']Świński kawior :lol: Abo tatar :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 nie lubię tatara, fuu :evil_lol: a co do oczka, to mamy czymś smarować, muszę się zaopatrzyć w aptece. będzie trudno tak nad okiem gmerać :shake: Quote
betty_labrador Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='motyleqq']nie lubię tatara, fuu :evil_lol: a co do oczka, to mamy czymś smarować, muszę się zaopatrzyć w aptece. będzie trudno tak nad okiem gmerać :shake:[/QUOTE] kurcze, juz pierwszy problemik z rasowym zwierzątkiem :shake: Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 tak to jest jak się chciało być snobem :shake: :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='motyleqq']tak to jest jak się chciało być snobem :shake: :evil_lol:[/QUOTE] no ba, nic za darmo :eviltong: Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 miałam już nie dyskutować na tym dziwnym forum... i ciągle nie umiem się powstrzymać :evil_lol: Amorek znalazł nowego właściciela... :-( za to moi rodzice w sobotę przywożą kolejną kotkę :roll: Quote
betty_labrador Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='motyleqq']miałam już nie dyskutować na tym dziwnym forum... i ciągle nie umiem się powstrzymać :evil_lol: Amorek znalazł nowego właściciela... :-( za to moi rodzice w sobotę przywożą kolejną kotkę :roll:[/QUOTE] tzn na tym forum od kotów? Quote
Vectra Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 A kto to jest Amorek ? forum jest zajebiste , tu trzeba dyskutować ... wzrost endorfin gwarantowany , a śmiech to zdrowie ;) Byle się nie gotować i źle nie emocjonować i jest gitarra :diabloti: Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 nie, na dogo :evil_lol: to jest najdziwniejsze miejsce na ziemi :evil_lol: i jakiś czas temu pisałam, że nie będę się już wdawać w głupie dyskusje ;) Vectra, Amorek to jedyny kocur w naszym domu, pierwszy urodzony w hodowli moich rodziców, syn Malty, już wiesz? :cool3: Quote
Vectra Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 To już wiem , a jak nie wiem to pytam :grins: A mam takie pytanie , ja myślę że ciekawe dlatego dam publicznie. Czy Twoi rodzice mają umowy kupna - sprzedaży kotów ? Bo mnie fascynują tam pewne zapisy, odnośnie zwierząt wystawowych i nie wystawowych i kar za nie przestrzeganie umowy. Masz możliwość np podesłać mi taką kocią umowę ? Bo mam ochotę wprowadzić taki wynalazek u psów , właśnie te fragmenty o kasie za złamanie umowy :diabloti: Quote
betty_labrador Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 NO miałaś a jednak siedzisz- dziwne co nie :cool3: Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 moi rodzice po raz pierwszy sprzedają kota :lol: a Amorek już jest ciachnięty ale jak kupowali Maltę, to początkowo miała być kotem niehodowlanym i był taki zapis w umowie. potem został zmieniony. mogę zapytać rodziców i Ci podesłać później skan ;) tylko że z kotami jest trochę inaczej. nawet wykastrowane są wystawiane, a rozmnażać można nawet te, co nigdy na wystawie nie były ;) to, który kot zostanie rodzicem, zależy tylko od hodowcy Quote
evel Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Dogo dyskusyjki wciągają, ale fejs jest jeszcze gorszy w sumie :evil_lol: Chociaż ja mam mocne postanowienie znacznego ograniczenia pisania i jakoś mi w miarę wychodzi ;) Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 fejs jest gorszy przez to, że tam jest jeszcze więcej totalnych kretynów :evil_lol: bo tutaj to każdy wie wszystko, wiadomo :cool3: Quote
betty_labrador Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 to po co wystawiac skoro mozna rozmnazac wedle uznania?:D Quote
motyleqq Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 bo generalnie rzecz biorąc, kot z tytułami jest więcej warty ;) ale nawet jak nie masz tytułów, to możesz rozmnażać. właściwie to hodowle kotów to dno :evil_lol: Quote
Recommended Posts