Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BBeta']Może ma na coś uczulenie, np. żwir lub siano? :hmmmm:[/QUOTE]

tylko raz widziałam, żeby się drapała, i to w innym miejscu... napisałam do hodowcy.

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze masz za suche powietrze w pokoju?
nasza swinka miala zima wokol oczu taka zrogowaciala skore.
przemywalysmy jej to jakimis ziolkami i zamontowalysmy nawilzac powietrza, bo ona ciagle siedziala pod grzejnikiem i przeszlo.

Posted

hodowczyni mi doradziła co robić, mam się nie martwić ;)

moja mama zamówiła na pół z bratem świnię na święta i dostałam 3kg kości z dużą ilością mięska :loveu: oczywiście dla psa :evil_lol:

Posted

prosiałki nie zamierzamy zjeść, nie :evil_lol:

jest płochliwa, ale pierwszego dnia to siedziała nieruchomo, teraz przynajmniej ucieka ;) zaczęła nawet jeść suchą karmę, ale nadal w większości wsuwa siano i warzywka. daje się głaskać i nosić na rękach :loveu:

Posted

Pytałam w kontekście oczka, nie w kontekście kości dla Etny, żeby nie było :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zresztą taka mała droga świnka to chyba dość nieekonomiczne :diabloti:

Posted

[quote name='evel']Pytałam w kontekście oczka, nie w kontekście kości dla Etny, żeby nie było :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zresztą taka mała droga świnka to chyba dość nieekonomiczne :diabloti:[/QUOTE]

Świński kawior :lol:

Posted

[quote name='motyleqq']nie lubię tatara, fuu :evil_lol:

a co do oczka, to mamy czymś smarować, muszę się zaopatrzyć w aptece. będzie trudno tak nad okiem gmerać :shake:[/QUOTE]

kurcze, juz pierwszy problemik z rasowym zwierzątkiem :shake:

Posted

miałam już nie dyskutować na tym dziwnym forum... i ciągle nie umiem się powstrzymać :evil_lol:

Amorek znalazł nowego właściciela... :-( za to moi rodzice w sobotę przywożą kolejną kotkę :roll:

Posted

[quote name='motyleqq']miałam już nie dyskutować na tym dziwnym forum... i ciągle nie umiem się powstrzymać :evil_lol:

Amorek znalazł nowego właściciela... :-( za to moi rodzice w sobotę przywożą kolejną kotkę :roll:[/QUOTE]

tzn na tym forum od kotów?

Posted

A kto to jest Amorek ?

forum jest zajebiste , tu trzeba dyskutować ... wzrost endorfin gwarantowany , a śmiech to zdrowie ;) Byle się nie gotować i źle nie emocjonować i jest gitarra :diabloti:

Posted

nie, na dogo :evil_lol: to jest najdziwniejsze miejsce na ziemi :evil_lol: i jakiś czas temu pisałam, że nie będę się już wdawać w głupie dyskusje ;)

Vectra, Amorek to jedyny kocur w naszym domu, pierwszy urodzony w hodowli moich rodziców, syn Malty, już wiesz? :cool3:

Posted

To już wiem , a jak nie wiem to pytam :grins:

A mam takie pytanie , ja myślę że ciekawe dlatego dam publicznie.
Czy Twoi rodzice mają umowy kupna - sprzedaży kotów ?
Bo mnie fascynują tam pewne zapisy, odnośnie zwierząt wystawowych i nie wystawowych i kar za nie przestrzeganie umowy.

Masz możliwość np podesłać mi taką kocią umowę ? Bo mam ochotę wprowadzić taki wynalazek u psów , właśnie te fragmenty o kasie za złamanie umowy :diabloti:

Posted

moi rodzice po raz pierwszy sprzedają kota :lol: a Amorek już jest ciachnięty
ale jak kupowali Maltę, to początkowo miała być kotem niehodowlanym i był taki zapis w umowie. potem został zmieniony. mogę zapytać rodziców i Ci podesłać później skan ;)
tylko że z kotami jest trochę inaczej. nawet wykastrowane są wystawiane, a rozmnażać można nawet te, co nigdy na wystawie nie były ;) to, który kot zostanie rodzicem, zależy tylko od hodowcy

Posted

Dogo dyskusyjki wciągają, ale fejs jest jeszcze gorszy w sumie :evil_lol: Chociaż ja mam mocne postanowienie znacznego ograniczenia pisania i jakoś mi w miarę wychodzi ;)