Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evel'][URL]http://img502.imageshack.us/img502/2408/95467624.jpg[/URL] słitaśna! :loveu: Tej różowej to bym się brzydziła, ale ta jest jak mały hipcio :lol:[/QUOTE]

dokładnie jak mały hipcio :lol: dlatego się tak zakochałam :lol:
[quote name='A&L']A ile żyją takie świnki?
Matko, szynszyla Ci w nocy nie przeszkadzała? :mdleje: Ja w klatkę swojej nawalałam w nocy kapciami lub innymi rzeczami, które miałam pod ręką. Ona robiła taki rozp**ol w nocy, że spać się nie dało :shake:[/QUOTE]

do 7 lat :)

no ja właśnie przywykłam do hałasu... wręcz nie umiem usnąć u mnie na wsi, jak jest tak cichutko... :evil_lol: zdecydowanie lepiej mi się usypia przy telewizorze i tramwajach za oknem ;)

[quote name='Vectra']Gratuluje kłikacza łysacza .... a czemu nie rószofffyyyy ? bardziej dziewczeński niż taki szary :shake: :diabloti:[/QUOTE]

jestem mało dziewczyńska :shake:

[quote name='zaba14']Fajna świnka! :) ta czarna oczywiście ;) miałam kiedyś świnki morskie, zwykłe z sklepo zoo i powiem szczerze że lubię te zwierzaki, są sympatyczne, łagodne i kontaktowe ;) piszczeć? piszczą ale wcale nie wiele i nie jest to denerwujące ;) nasze piszczały jak ktoś wchodził do domu ;)[/QUOTE]

mam nadzieję, że będzie miała właśnie taki charakter jak opisujesz :)

zobaczymy, jak będzie u nas z piszczeniem :lol:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Vectra']a apartament gotowy ?

to to ma jakieś specjalne wymagania , co do mieszkania ?[/QUOTE]

apartament będzie dopiero w sobotę ;)

ja wybrałam klatkę o długości 80cm. w sumie to jak każdy gryzoń-klatka, domek, miseczka, poidełko, ściółka. ja jeszcze zrobię hamak z polaru :)

[quote name='Kirinna']fajny mały prosiak:)
a rodowód ma? no bo wiesz teraz to bez rodowodu ciężko....:diabloti:[/QUOTE]

owszem, ma :cool3:

Posted

generalnie koty nie mają wstępu do mojego pokoju ;) oczywiście różnie z tym bywa, ale jak miałam agamy to wprawdzie terrarium było dla nich jak telewizor :evil_lol: ale nie miałam problemu z odgrodzeniem kotów od jaszczurek, jak te drugie miały 'spacer' po pokoju ;)

Posted

Jak przybył do mnie kot , to musiałam natychmiast oddać koszatniczki .... łatwiej był im znaleźć dom , niż kotkowi którego się wykarmiło w sumie butelką ... pisałam , że jego właścicielka zmarła i przybył niespodziewanie i niechcianie.
Jedyny jego cel , to było zjeść "myszki"

Posted

Mój wychodzący kot na świnie nie poluje, a ma do nich łatwy dostęp ;) [url]https://lh3.googleusercontent.com/-SFfXTeuZqCc/T3mDDEVBKzI/AAAAAAAAEdQ/6jZLCu84crc/s640/IMG_3338.JPG[/url]
Raczej jej nie wpuszczam do pokoju, gdy świnie biegają, chociaż parę razy mi wlazła i nic nie zrobiła :)

Posted

ja jestem pewna, że najstarsza kotka spróbowałaby upolować, gdyby miała okazję. bardzo chciała zjeść moje jaszczurki :evil_lol:

Naklejka, ale masz fajne mieszkanko dla świnek :loveu:

Posted

[quote name='Naklejka']Mój wychodzący kot na świnie nie poluje, a ma do nich łatwy dostęp ;) [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-SFfXTeuZqCc/T3mDDEVBKzI/AAAAAAAAEdQ/6jZLCu84crc/s640/IMG_3338.JPG[/URL]
Raczej jej nie wpuszczam do pokoju, gdy świnie biegają, chociaż parę razy mi wlazła i nic nie zrobiła :)[/QUOTE]
wow , zarąbisty lokal !!!!! kto Ci takie cudo zmajstrował ?
Serio szczęka mi opadła :)

Posted

no wygodniejsze ;) jak ci sie chce to prać i codziennie goowna z tego zmiatać. Ja tam wole tradycyjne wiorki, aczkolwiek jak prosiaki byly u mnie w pokoju to mate miałam, bo mnie wiorki na podłodze wkurzały.
Ale jak świnie nauczysz srac do kuwety to mata jest idealna :razz:

Posted

[quote name='motyleqq']ja jestem pewna, że najstarsza kotka spróbowałaby upolować, gdyby miała okazję. bardzo chciała zjeść moje jaszczurki :evil_lol:

Naklejka, ale masz fajne mieszkanko dla świnek :loveu:[/QUOTE]
No to musisz uważać :eviltong: Moja się już chyba przyzwyczaiła do małych zwierząt w domu :)
Dzięki!
[quote name='Vectra']wow , zarąbisty lokal !!!!! kto Ci takie cudo zmajstrował ?
Serio szczęka mi opadła :)[/QUOTE]
Ojciec :grins:
Nie wiele mniejsza jest od mojego łóżka, kosztowała mnie aż 150zł (bez wyposażenia).
Cieszę się, że się podoba :)
[quote name='motyleqq']a łatwo się czyści taką matę? to wygodniejsze niż ściółka jakaś?[/QUOTE]

[quote name='Victoria']no wygodniejsze ;) jak ci sie chce to prać i codziennie goowna z tego zmiatać. Ja tam wole tradycyjne wiorki, aczkolwiek jak prosiaki byly u mnie w pokoju to mate miałam, bo mnie wiorki na podłodze wkurzały.
Ale jak świnie nauczysz srac do kuwety to mata jest idealna :razz:[/QUOTE]

Pod matą jest żwirek, aktualnie taki z obi. Matę piorę raz, dwa razy w tygodniu, w pralce w 30-40 stopniach, na krótkim programie. Bobki zmiatam czasem dwa razy dziennie, czasem raz na dwa dni. albo ściepuję je pod paśniki, bo tam nie mam maty, tylko żwirek przykryty siatką plastikową. Żwirek wymieniam raz na tydzień, myję klatkę płynem do naczyń lub do podłóg (na dnie jest linoleum). Czasem szybciej się żwirek zabrudzi, więc wymieniam tylko brudne miejsca, dosypuję świeżego, żeby nie sprzątać całej klatki.
Przy długowłosych świniach trociny nie są praktyczne, musiałam je wymieniać częściej niż żwirek i wszędzie był syf.
Miałam też polarowy kocyk i żwirek, kocyk zmieniałam dwa razy w tygodniu, żwirek raz w tygodniu lub wybierałam częściej brudne miejsca.
Niestety szybko się obkłaczał i zapychała mi się pralka kłakami, więc go wyrzuciłam. Ale dla skinny taki polarek byłby świetny. Kupiłam w realu za 10zł :P

Wersja z polarkiem [url]https://lh5.googleusercontent.com/-nybmYnjHeyo/TuNRofcgKEI/AAAAAAAABmk/6tPNJ8TYeXE/s640/IMG_0949.JPG[/url]
A tu z trocinami [url]https://lh3.googleusercontent.com/-FhBob2Pvm1M/TzgePJr2L-I/AAAAAAAADXc/uYeHdrjUUAQ/s640/IMG_2094.JPG[/url]
domków już nie mam, został mi tylko ten z patyczków, wszystkie zasikane i przemoczone.

Posted

to może kupię sweet różowy polarek? :loveu:

mam zamiar kupić żwirek drewniany, bo trociny to się strasznie sypią i w ogóle ponoć nie są dobre dla gryzoni, bo pylą. przynajmniej tak czytałam w kwestii szynszyli ;)

Posted

[quote name='motyleqq']to może kupię sweet różowy polarek? :loveu:

mam zamiar kupić żwirek drewniany, bo trociny to się strasznie sypią i w ogóle ponoć nie są dobre dla gryzoni, bo pylą. przynajmniej tak czytałam w kwestii szynszyli ;)[/QUOTE]

Tak! :evil_lol:

żwirek jest niewygodny, łapki podrażnia, moje się nie pylą...
A ja muszę dzisiaj wykąpać całe świńskie stado :mdleje: