A&L Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 A kiedy będzie u Ciebie? I dlaczego jednak jedną? Quote
A&L Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Aleks89']Dziś mikołaj więc będę miły:loveu:[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Naklejka Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='motyleqq']ta co wstawiłaś, to nie jest świnka z ich hodowli, tylko z zaprzyjaźnionej :) ale jest paskudna :evil_lol:[/QUOTE] Napisałam prawdę, bo zdjęcie znajduje się na stronie hodowli syriusz cavia :eviltong: Quote
Amber Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Mi się nie podoba :evil_lol: Wolę wersję owłosioną. Miałam kiedyś świnię i szczerze powiem nie powalają mnie te zwierzaki swoim charakterem :eviltong: Niemniej gratulacje ;) Quote
motyleqq Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 [quote name='A&L']A kiedy będzie u Ciebie? I dlaczego jednak jedną?[/QUOTE] w niedzielę. jedną, bo nie mam teraz kasy na dwie :oops: za jakiś czas dokupię towarzysza :) [quote name='BBeta']To samiec czy samica? ;)[/QUOTE] samica :) [quote name='Amber']Mi się nie podoba :evil_lol: Wolę wersję owłosioną. Miałam kiedyś świnię i szczerze powiem nie powalają mnie te zwierzaki swoim charakterem :eviltong: Niemniej gratulacje ;)[/QUOTE] a ja nigdy nie miałam żadnej świnki, mam nadzieję, że moja nie będzie za dużo piszczeć :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 [quote name='Aleks89']Dziś mikołaj więc będę miły:loveu:[/QUOTE] na mikołajki macie wszyscy babeczki ode mnie :loveu: edit: zdjęcie się nie chce wkleić :angryy: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/845/img0371yv.jpg/"]klik[/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/845/img0371yv.jpg/"][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/1826/img0371yv.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/845/img0371yv.jpg/"][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/1826/img0371yv.jpg[/IMG][/URL] Quote
Victoria Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Spoko na początku będzie cicho i każdy jęk bedzie cie cieszył xd a jak sie rozkreci bedziesz musiala spać z zatyczkami do uszu :diabloti: a jak dwie beda to dopiero ;d ale sa tez plusy - taki maly alarm antywlamaniowy :evil_lol: Quote
Amber Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Moja świnia bardzo mało piszczała z tego co pamiętam. Quote
Aleks89 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Moje w nocy spały i nie piszczały ,ale za to na dźwięk lodówki darły ryj jak walnięte ,a szelest siatki z zieleniną też itd. Nawet na klucz w zamku hehe:diabloti: Quote
motyleqq Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 ja ogólnie nie umiem zasnąć w ciszy i np kotłujący się nocami szynszyl mi nie przeszkadzał :lol: chyba, że rzucał ceramiczną miską o pręty :diabloti: więc może prosiaczek nie będzie zakłócał mi snu :lol: o właśnie, jak byłam na zastępstwie w zoologicznym i przechodziłam koło świnek z sianem, to był taki pisk... :evil_lol: Quote
Victoria Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 jak jest jedna swinia to jest ciszej niz jak sa dwie. im wiecej swin tym wiecej wrzaskow ;P moje teraz w przedpokoju stoja i maja widok na kuchnie, wiec zdarza im sie wrzeszczec jak tylko widza ze ktos cos je. Na lodowke tez reaguja. A juz najbardziej krzycza jak ktos chrupie np. marchewke, albo reaguja na dzwiek obieranego jabka (wtedy pies tez przylatuje) :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 a moja mała gada. :p ale i tak mnie wkurza :p gryzie mi każdego wieczoru w kratki wr :p Quote
Unbelievable Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 mojej siostry świnka kwiczy zawsze jak ktoś koło jej pokoju przechodzi, a jak siostra wchodzi do pokoju to jest ekstaza :evil_lol: Quote
Victoria Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Aleksandra95']a moja mała gada. :p ale i tak mnie wkurza :p gryzie mi każdego wieczoru w kratki wr :p[/QUOTE] nudzi sie biedna jak jest sama :mad: to nie jej wina :evil_lol: Quote
Sonka95 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 To w końcu jedną bierzesz ? Mi się bardziej podobają owłosione , ale ta nie jest aż tak brzydka ( widziałam o wiele brzydsze ) :p Moje to jak tylko otworzy się lodówkę wychodzą i piszczą oraz chodzą pod nogami ... kiedyś to się je zgniecie :evil_lol: U nas najgorzej jest podczas rui , bo wtedy całą noc piszczą :shake: aż czasami mam ochotę je gdzieś wynieść i rozdzielić Moja Sasha to ostatnio zaczęła zjadać Sonii karmę dla psów nie wiem co jej do głowy strzeliło , ale wyjada tylko te warzywne kawałki :evil_lol: szalona świnka Quote
anetta Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Osz, ale proś :lol: Nie dałabym rady z TAKĄ żyć :evil_lol: Moje darły się jedna przez drugą :evil_lol: Najgorzej było rano jak słyszały szykowane dla nich śniadanie. Quote
evel Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [url]http://img502.imageshack.us/img502/2408/95467624.jpg[/url] słitaśna! :loveu: Tej różowej to bym się brzydziła, ale ta jest jak mały hipcio :lol: Quote
Aleksa. Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Victoria']nudzi sie biedna jak jest sama :mad: to nie jej wina :evil_lol:[/QUOTE] daj spokój jak ją wypuszczam to stoi w miejscu :/ Quote
Victoria Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Aleksandra95']daj spokój jak ją wypuszczam to stoi w miejscu :/[/QUOTE] bo jest sama :p :eviltong: Quote
Naklejka Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Aleksandra95']daj spokój jak ją wypuszczam to stoi w miejscu :/[/QUOTE] Bo jest sama ;) Moja piątka drze ryja zanim mój budzik zadzwoni i drą się dopóki ich nie nakarmię. W nocy nie piszczą, ale hałasują poidłem. Na każdy szelest też się odzywają i Sońka na cmokanie reaguje :) Już nieżyjąca Chrumka biegała za mną, przychodziła na zawołanie jak pies :) Quote
A&L Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 A ile żyją takie świnki? Matko, szynszyla Ci w nocy nie przeszkadzała? :mdleje: Ja w klatkę swojej nawalałam w nocy kapciami lub innymi rzeczami, które miałam pod ręką. Ona robiła taki rozp**ol w nocy, że spać się nie dało :shake: Quote
Vectra Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Gratuluje kłikacza łysacza .... a czemu nie rószofffyyyy ? bardziej dziewczeński niż taki szary :shake: :diabloti: Quote
zaba14 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Fajna świnka! :) ta czarna oczywiście ;) miałam kiedyś świnki morskie, zwykłe z sklepo zoo i powiem szczerze że lubię te zwierzaki, są sympatyczne, łagodne i kontaktowe ;) piszczeć? piszczą ale wcale nie wiele i nie jest to denerwujące ;) nasze piszczały jak ktoś wchodził do domu ;) Quote
Recommended Posts