betty_labrador Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 haha ludzie sa udani, naprawde. Ja tez nie czaję niektórych jak mają jakieś głupie przesądy i w nie wierzą. Najbardziej rozśmiesza mnie właśnie ten dotyczący karmienia psa surowym. - A pani sie nie boi że jak poczuje troche krwi człowieka to sie rzuci? (poprostu boki zrywać) :eviltong: A to z urodzeniem potwora to masakra- za duzo baśni sie naoglądali :evil_lol: Quote
a_niusia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 jak bylam mala i sobie rozcielam kolano na podworku i nie chcialo mi sie isc do chaty, to dalam psu do wylizania, bo bedac rozsadnym dzieckiem, wierzylam, slina psa dziala przeciwbakteryjnie. jakos mnie nie zezarl, ale mama nie byla zadowolona. Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 ej, słuchajcie. skończyły mi się w sobotę tabletki i od tamtego czasu nie biorę i... nic mnie nie swędzi, oczy nie pieką, wcale nie kicham... przeszła mi alergia? :o Quote
Vectra Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 motyleqq napisał(a):ej, słuchajcie. skończyły mi się w sobotę tabletki i od tamtego czasu nie biorę i... nic mnie nie swędzi, oczy nie pieką, wcale nie kicham... przeszła mi alergia? :o jest taka szansa , podobno się wyrasta :cool3: Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Vectra napisał(a):jest taka szansa , podobno się wyrasta :cool3: hehe tylko że ja nie mam od dzieciństwa, jakoś po drodze dostałam alergii :evil_lol: najpierw na chomiki i oddaliśmy, a potem wzięliśmy kota i się okazało, że też mam alergię, ale kotek został :lol: potem jak byłam na stałe w Wawie i przyjeżdżałam do domu, to nie mogłam pół godziny bez leków wytrzymać. więc teraz mam szok :crazyeye: Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 może być tak że się organizm przyzwyczaił ja tez tak mam , pierwsze zarastanie suki i pełno wysypki swędzącej , ale nie mam czym obciąć postanowiłam zobaczyć co będzie dalej i po miesiącu nawet ciut więcej nie mam ani jednej krostki nic mnie nie swędzi . aczkolwiek jestem pewna że jak ją obetne i znowu będzie zarastać znowu pojawi się wysypka . Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 byłoby bardzo fajnie, jakby mi faktycznie przeszło. dziś też zaryzykowałam i jeszcze nie brałam astmowego leku, zobaczymy co z tego będzie ;) Quote
Victoria Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Niektore tabletki na alergie dzialaja do 2 tyg :evil_lol: Ja cięgle słyszałam żeby szczurom mięsa w ogóle nie dawać bo agresywne będą :cool3: Quote
evel Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Żyjeeeeesz? :evil_lol: Ja mam umiarkowane "uczulenie na psy", ale przy odpowiednich środkach zaradczych daję radę bez leków ;) Quote
Vectra Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a czy ktoś tu jest bez alergii ? :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Vectra napisał(a):a czy ktoś tu jest bez alergii ? :evil_lol: ja :D :D :evil_lol: Quote
Luzia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ja? :diabloti: Ale to się chyba nie liczy :lol: Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 jeszcze żyję :cool3: ale fajowo, jak mi przeszło, to szybciej będę miała kotka :loveu: teraz usiłuję kupić świnkę, ale to trudniejsze, niż kupienie nadpsa, jak się okazuje :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 no to wiara w ludzi powraca , matko i córko .. co chwila alergik ... Motyleqq , a Ty masz alergie na psy ? bo moja Klementyna zabija alergików :evil_lol: serio już nie jeden alergik po kontakcie z nią , wylądował na izbie przyjęć ... Jej ślina ma właściwości mordercze dla alergików , no ale to piczbul to co się dziwić :wink: Quote
Aleksa. Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a mi te świnki się nie podobają :diabloti: koleżanka mi je ostatnio pokazywała, że jej mama taką chciała kupić.:lol: a te różowe fuuu :diabloti: Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Vectra napisał(a):no to wiara w ludzi powraca , matko i córko .. co chwila alergik ... Motyleqq , a Ty masz alergie na psy ? bo moja Klementyna zabija alergików :evil_lol: serio już nie jeden alergik po kontakcie z nią , wylądował na izbie przyjęć ... Jej ślina ma właściwości mordercze dla alergików , no ale to piczbul to co się dziwić :wink: nie, nie mam na psy, a co, chciałaś mnie odesłać do szpitala? :evil_lol: mam na koty, chomiki, brzozę i laktozę :cool3: mam 5 kotów i piję kawę z mlekiem :evil_lol: Aleksandra95 napisał(a):a mi te świnki się nie podobają :diabloti: koleżanka mi je ostatnio pokazywała, że jej mama taką chciała kupić.:lol: a te różowe fuuu :diabloti: różowe to nieładne, ale pozostałe cacy, małe hipcie :loveu: Quote
Vectra Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ja już tak lojalnie się w sumie ludzi pytam , którzy mnie odwiedzają .. czy mają alergię na psy :evil_lol: nic tak nie wzbudza w ludziach uczuć , na wieść że piesek ze schroniska :shake: :evil_lol: luksus jak akurat nie zauważy gościa ( biedny taki piesek , w traumach cały) jak zauważy to zabija jęzorem :cooldevi: Z dogo ktoś u mnie był i miał lekką alergię i nie wierzył w Klamusi właściwości mordercze. I wyszedł cały w krostach :evil_lol: od jednego pocałunku ;) Te świnki to takie se szczerze mówiąc. Dawno temu miałam świnkę , ale taką normalną , w tamtych czasach występował jeden jej gatunek :grins: do dziś jak słyszę kłikanie , to mam ciarki i dreszcze. Rany jakie to było mordo drące stworzenie :shake: :evil_lol: Quote
Luzia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Świnki nigdy nie miałam, ale i mieć nie chcę, a te łyse obrzydliwe są. Jak wszystkie bezwłose gryzonie zresztą, szczury mimo, że je uwielbiam to takiego bezwłosego bym nawet nie dotknęła chyba :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ja mam tylko alergie na głupote ludzką :evil_lol::diabloti: Quote
Victoria Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Luzia napisał(a):Świnki nigdy nie miałam, ale i mieć nie chcę, a te łyse obrzydliwe są. Jak wszystkie bezwłose gryzonie zresztą, szczury mimo, że je uwielbiam to takiego bezwłosego bym nawet nie dotknęła chyba :evil_lol: Mnie też się łyse szczury nie podobają, ale nie az tak ze bym nie dotknęła ;P I łyse koty też bleee Za to kocham dumbo rexy (ciury) :loveu: Vectra, cos wiem o kłikaniu xd Prośki od pół roku stoją na dole :diabloti::lol: Quote
Amber Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ja nie mam alergii, choć mnie kiedyś matka z ciotką w podstawówce zaciągnęły do alergologa (miałam jakąś wysypkę na twarzy, która zeszła i nigdy się już nie pojawiła) na badania i wyszło, że mam alergię na prawie wszystko, a na psa to już ho ho ho :evil_lol: Tylko jakoś w praktyce się to nie sprawdza zupełnie ;) Potem przy okazji innej choroby, nieudolna dermatolog po złej diagnozie stwierdziła, że moje objawy są na pewno alergią i też mnie wysłali na badania, tym razem krwi i wyszło, że mam bardzo wysokie IgE, które owszem mogło być podwyższone ale przez to na co naprawdę byłam wtedy chora, a nie przez domniemaną alergię. I tak mnie leczyły (mądra pani alergolog i jeszcze mądrzejsza dermatolog) pół roku na alergię, której nie miałam, a ze mną było coraz gorzej, aż w końcu trafiłam na starego, doświadczonego dermatologa, który tylko na mnie spojrzał i od razu wiedział co mi jest :diabloti: Dlatego od tego czasu na słowo alergia mam naprawdę alergię :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ale teraz wszystkie dzieci mają alergie i adhd :evil_lol: ja mam dorosłe adhd :grins: i to się wcale nie objawia , że biegam w kółko :diabloti: Quote
gops Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 ja mam alergie na dziwne rzeczy bo nawet na słońce jakkolwiek to głupio brzmi :) nie mogę się opalać bo wychodzą mi plamy na całym ciele . a na psy mam dość słabą skoro mam w domu 2 psy i żyje , uciążliwe tylko wtedy gdy suka mi zarasta i jak odwiedzają nas psy z długą sierść lub dużą ilością podszerstka. Quote
Beatrx Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 gops napisał(a):ja mam alergie na dziwne rzeczy bo nawet na słońce jakkolwiek to głupio brzmi :) nie mogę się opalać bo wychodzą mi plamy na całym ciele. to moja koleżanka wychodząc na słońce z ciemnego pomieszczenia zaczyna kichać:cool3: Quote
Recommended Posts