a_niusia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 evel napisał(a):A co zrobiłaś, szurnęłaś ją o glebę? ;) ej za kogo ty mnie uwazasz:))) Quote
motyleqq Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 evel napisał(a):A co zrobiłaś, szurnęłaś ją o glebę? ;) nie wiem, co przez to rozumiesz. nie użyłam siły w ogóle. kazałam ją leżeć, a potem przekręciłam ją na bok i trzymałam póki się nie uspokoiła. nie wyrywała się, więc nie używałam siły. i nie musiałam patrzeć na przerażony wzrok Quote
evel Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 a_niusia napisał(a):ej za kogo ty mnie uwazasz:))) Hahah, to nie było czepialstwo tylko ciekawość ;) Jak widać Motyleq dalej jest do mnie uprzedzona... Quote
motyleqq Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 nie wiem, czemu tak sądzisz. nawet mi się dzisiaj śniłaś :evil_lol: Quote
Amber Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 E, ja liczylam na fotki ze spacerku ;) Ta metoda to ala Cesar Millan... Quote
motyleqq Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Amber napisał(a):E, ja liczylam na fotki ze spacerku ;) Ta metoda to ala Cesar Millan... też liczyłam, ale się okazało, że nie mam tych uchwytów żeby powiesić aparat na szyi :lol: być może, ale to co? :) Quote
Amber Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Nic zupelnie. Stwierdzilam fakt. Ja do CM nic nie mam... jak dziala to znaczy, ze jest dobra :) Quote
gops Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 każda metoda dobra jeśli działa :) cieszę sie że udaję się z Etną bez użycia siły . Quote
a_niusia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 cesar milan przynajmniej mial poslusznego pieska daddiego:)))) Quote
evel Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 motyleqq napisał(a):nie wiem, czemu tak sądzisz. nawet mi się dzisiaj śniłaś :evil_lol: Przepraszam :evil_lol: Mam nadzieję, że nie szarpałam Etny na kolcach czy coś :roflt: Quote
motyleqq Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Amber napisał(a):Nic zupelnie. Stwierdzilam fakt. Ja do CM nic nie mam... jak dziala to znaczy, ze jest dobra :) gops napisał(a):każda metoda dobra jeśli działa :) cieszę sie że udaję się z Etną bez użycia siły . właśnie, ważne by działało :) evel napisał(a):Przepraszam :evil_lol: Mam nadzieję, że nie szarpałam Etny na kolcach czy coś :roflt: nie, w ogóle nie było tam piesków, tylko byłyśmy w dziwnym miejscu i pisałyśmy na fejsie z ladyS :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 o fakt, ja też grama wywalałam na bok jak się rzucał i nie mógł uspokoić ;) zapomniałam o tym zupełnie z tym że terrierka jeszcze trzeba trzymać za tylną nogę tą "od spodu", bo inaczej się wyślizguje i leci dalej Quote
motyleqq Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Unbelievable napisał(a):o fakt, ja też grama wywalałam na bok jak się rzucał i nie mógł uspokoić ;) zapomniałam o tym zupełnie z tym że terrierka jeszcze trzeba trzymać za tylną nogę tą "od spodu", bo inaczej się wyślizguje i leci dalej właśnie Etna nie ma z tym problemu, kiedyś tak robił jej Piotr, jak szalała jako szczeniaczek. nawet potem się kładła sama przez jakiś czas Quote
Marta_Ares Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 hehe dokładnie też z tej metody korzystaliśmy to nam bardzo pomogło, dążyłam do tego, żeby tolerował psy nie musi się z nimi bawić wystarczy jak przejdzie bez wściekłego ujadania na wszystko. Oprócz tego jeden ze szkoleniowców podpowiedział mi, żeby podnosić go za obrożę do góry (na smyczy) tak, żeby się dusił... w momencie największego ataku, żeby go z tego wyrwać (kiedy np. nie poskutkowało odwracanie uwagi) z mniejszym psem można to zrobić z większym sobie tego nie wyobrażam. Gratulację postępów z Etną!! Quote
gops Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Marta_Ares napisał(a): Oprócz tego jeden ze szkoleniowców podpowiedział mi, żeby podnosić go za obrożę do góry (na smyczy) tak, żeby się dusił... w momencie największego ataku, żeby go z tego wyrwać (kiedy np. nie poskutkowało odwracanie uwagi) z mniejszym psem można to zrobić z większym sobie tego nie wyobrażam. Gratulację postępów z Etną!! przy takim podniesieniu pies ma podwozie na wierzchu(wszystkie najważniejsze dla psa miejsca) co go jeszcze bardziej rozjusza , ja tez rozmawiałam z paroma szkoleniowcami i każdy mi mówił że to najgłupszy pomysł , psy czuja sie wtedy bezbronne i jeszcze bardziej będą atakować . ;) ale pewnie co szkoleniowiec to inna rada , w każdym razie moja faktycznie w takiej sytuacji jeszcze bardziej chcę dopaść psa. i jest mocno sfrustrowana sytuacją Quote
Aleks89 Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 marta-da sie "poddusić" i większego i to też faktycznie działa.Bo wyrywa z takiego amoku. Quote
evel Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Marta_Ares napisał(a): Oprócz tego jeden ze szkoleniowców podpowiedział mi, żeby podnosić go za obrożę do góry (na smyczy) tak, żeby się dusił... w momencie największego ataku, żeby go z tego wyrwać (kiedy np. nie poskutkowało odwracanie uwagi) z mniejszym psem można to zrobić z większym sobie tego nie wyobrażam. Ja tam bym była ostrożna z taką poradą - na jednego psa podziała, ale większość psów jeszcze bardziej się wkurzy :roll: plus drugi pies zacznie odbierać taką postawę jako fikanie i spina gotowa. Quote
Aleks89 Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 No wiadomo nie na każdego Kaje np to zachęci do wiekszego ataku ,ale Lucasa wytrąca z takiej największej korby.Zresztą jak wszystkie metody na Zu podziała ,na Aresa nie ,a Lucas np nie zareaguje na to wcale.W ogóle szkolenie psów jest niestety bardzo nieszablonowe ,a szkoda byłoby łatwiej. Quote
darii_iia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 aależ ona jest śliczna. :loveu: czym focisz ? :lol: i świetne foty z DD. :) jak będzie jeszcze kiedyś okazja, to znów wystartujecie ? Quote
motyleqq Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 darii_iia napisał(a):aależ ona jest śliczna. :loveu: czym focisz ? :lol: i świetne foty z DD. :) jak będzie jeszcze kiedyś okazja, to znów wystartujecie ? dzięki :) Canon 450D ze stałką 50 :) hm... raczej nie, bo znów się będzie bała. poza tym za rok zaczynamy sezon frisbee i na tym się skupimy :cool3: Quote
darii_iia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 motyleqq napisał(a):dzięki :) Canon 450D ze stałką 50 :) hm... raczej nie, bo znów się będzie bała. poza tym za rok zaczynamy sezon frisbee i na tym się skupimy :cool3: dobry sprzęcik. :) oo, ambitnie. :cool3: powodzenia. :) Quote
Beatrx Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 motyleqq napisał(a):jego właściciel intensywnie na nas patrzył :lol: czyżby Etna była postrachem osiedla wśród właścicieli onków?:evil_lol: Quote
motyleqq Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Beatrx napisał(a):czyżby Etna była postrachem osiedla wśród właścicieli onków?:evil_lol: hahaha nie :lol: tylko ja bardzo entuzjastycznie chwalę psa w trakcie szarpania i robienie tego na środku chodnika wyglądało nieco dziwnie :evil_lol: aczkolwiek mój chłopak mówił, że ostatnio z daleka zobaczył naszą sąsiadkę z suką ON która nienawidzi Etny z wzajemnością, to od razu oboje zmienili trasę :diabloti: Quote
Beatrx Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 motyleqq napisał(a):hahaha nie :lol: tylko ja bardzo entuzjastycznie chwalę psa w trakcie szarpania i robienie tego na środku chodnika wyglądało nieco dziwnie :evil_lol: aczkolwiek mój chłopak mówił, że ostatnio z daleka zobaczył naszą sąsiadkę z suką ON która nienawidzi Etny z wzajemnością, to od razu oboje zmienili trasę :diabloti: jak robicie show to nie ma się co dziwić, że i publiczność się znajduje:cool3: Quote
Recommended Posts