Kashdog Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Kieeeeeeedyś, przeglądając forum workingbc zobaczyłam to zdjęcie http://img12.imageshack.us/img12/4710/85309587.jpg i przestałam narzekać na 'szkody' jakie wyrządza czasami mi mój pies :diabloti: Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='Kashdog']Kieeeeeeedyś, przeglądając forum workingbc zobaczyłam to zdjęcie http://img12.imageshack.us/img12/4710/85309587.jpg i przestałam narzekać na 'szkody' jakie wyrządza czasami mi mój pies :diabloti: Ałaaaaa!! Czyja ałaaa to ałaaa noga ałaaaa?! Quote
Aleksa. Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='Kashdog']Kieeeeeeedyś, przeglądając forum workingbc zobaczyłam to zdjęcie http://img12.imageshack.us/img12/4710/85309587.jpg i przestałam narzekać na 'szkody' jakie wyrządza czasami mi mój pies :diabloti: :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:aż mnie wszystko boli Quote
kalyna Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 [quote name='Kashdog']Kieeeeeeedyś, przeglądając forum workingbc zobaczyłam to zdjęcie http://img12.imageshack.us/img12/4710/85309587.jpg i przestałam narzekać na 'szkody' jakie wyrządza czasami mi mój pies :diabloti: :mdleje: a jaką chcesz rasę tego drugiego psiaka? czy to chiński grzywacz ma być? bo ON użytek to mniejszy nie jest :lol: dlatego ja wolę inne sporty z psami, które są bardziej delikatne dla mnie :D choć jest parę Owczarków Niemieckich startujących w Frisbee ;) a jak tam Wam idzie Etny obrona? Quote
Kashdog Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):Ałaaaaa!! Czyja ałaaa to ałaaa noga ałaaaa?! chyba Iwony Gołąb Ale fakt, jak to zobaczyłam to aż sama się z bólu skręciłam! Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 noga straszna, mam nadzieję że moja nie zacznie tak wyglądać :lol: kalyna napisał(a)::mdleje: a jaką chcesz rasę tego drugiego psiaka? czy to chiński grzywacz ma być? bo ON użytek to mniejszy nie jest :lol: dlatego ja wolę inne sporty z psami, które są bardziej delikatne dla mnie :D choć jest parę Owczarków Niemieckich startujących w Frisbee ;) a jak tam Wam idzie Etny obrona? co do drugiego psa- BYĆ MOŻE staffik, jednak póki co nie zdradzę więcej szczegółów typu co jak i kiedy :evil_lol: czekam na pytania 'ale jak to?' :diabloti: a owczarek jakiś to kiedyś kiedyś ;) na obronie więcej nie byłyśmy póki co :oops: aktualnie głównie agility i frisbee, z podziałem ja-agi, mój TŻ- dyski :lol: Quote
gops Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 gratuluje podjęcia tej męskiej decyzji o rasie drugiego psa i gratuluję świetnego wyboru :evil_lol: Quote
Amber Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ale staffik to chyba tak średnio na agility? ;) Quote
gops Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Amber napisał(a):Ale staffik to chyba tak średnio na agility? ;) dlaczego ? z dobrych rodziców będzie się nadawał , wyższy z normalną kufą . raczej nie wróże żadnych mistrzostw ale rekreacyjnie nadaję się i to bardzo . Quote
Yuveza Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ja wystarczy że oglądam Mante Pauli we frisbee i już przestaję wątpić :evil_lol: Quote
gops Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Amber : http://www.dogomania.pl/forum/threads/18024-STAFFIK-Mistrzem-Polski-w-Agility Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 gops napisał(a):gratuluje podjęcia tej męskiej decyzji o rasie drugiego psa i gratuluję świetnego wyboru :evil_lol: hihihi Ty akurat wiesz najwięcej :lol: Martens napisał(a):Ahahhahahaha następna :D to wina gops i evel :oops: :lol: Amber napisał(a):Ale staffik to chyba tak średnio na agility? ;) jest kilka staffików biegających w agi. a poza tym, mi na tym nie zależy, już mam biegającego psa :lol: jeśli chodzi o sport, to dostosuję się do psa :) gops napisał(a):dlaczego ? z dobrych rodziców będzie się nadawał , wyższy z normalną kufą . raczej nie wróże żadnych mistrzostw ale rekreacyjnie nadaję się i to bardzo . no właśnie :) Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 motyleqq napisał(a): jest kilka staffików biegających w agi. a poza tym, mi na tym nie zależy, już mam biegającego psa :lol: jeśli chodzi o sport, to dostosuję się do psa :) Cóż za zdrowe podejście :fadein: Szkoda, że nie wszyscy takie mają :watpliwy: Quote
Amber Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 W klasie medium startują też bordery? Ze staffikiem to chyba najlepiej spoty siłowe ;) Quote
gops Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Amber napisał(a):W klasie medium startują też bordery? Ze staffikiem to chyba najlepiej spoty siłowe ;) staffik to taka fajna rasa że jest mega wszechstronny ;) chociaż w siłowych na pewno będzie mu szło świetnie . co do borderów nie mam pojęcia , staffik jest niższy niż border ale nie wiem na czym polega klasyfikacja grup w agi. Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 A&L napisał(a):Cóż za zdrowe podejście :fadein: Szkoda, że nie wszyscy takie mają :watpliwy: no, bo mi radość sprawia ogólnie praca z psem, jakakolwiek :) Amber napisał(a):W klasie medium startują też bordery? Ze staffikiem to chyba najlepiej spoty siłowe ;) nie, bordery raczej w klasie large gops napisał(a):staffik to taka fajna rasa że jest mega wszechstronny ;) chociaż w siłowych na pewno będzie mu szło świetnie . co do borderów nie mam pojęcia , staffik jest niższy niż border ale nie wiem na czym polega klasyfikacja grup w agi. i ta wszechstronność mi się najbardziej podoba! klasyfikacja polega na wysokości psa :) Quote
Unbelievable Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 w mediumach też są bordery, ale z owczarków głównie to pewnie pyry i szelciaki, no i russelle, chociaż tak "na pałę" strzelam bo dawno mnie na agi nie było Quote
evel Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 BC są mediumami, czasem chyba "wskakują" do large [?] choć nie wiem tego na pewno :lol: Edit: poprawka - large jest od 43 w kłębie, więc głównie bordery i inne poczwary pewnie ;) Motylqowa, zazdroszczę jak cholera :diabloti: Quote
Amber Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 No właśnie, bo coś mi nie grało, że staffik by bordera pokonał w agility ;) Btw jak bordery w klasie large, to w jakiej klasie startują większe psy? ;) Staffik może i wszechstronny ale tak sobie o nich poczytałam więcej i niestety to nie pies dla mnie. W ogóle jak czytam o innych rasach to cały czas coś mi się nie podoba. Tylko jedna ma w sobie wszystko :diabloti: Biedna ja biedna... Serio, dobrze by było mieć kilka ras do wyboru, a tak człowiek cały czas skazany na jedną :evil_lol: Quote
Martens Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Amber napisał(a): Ze staffikiem to chyba najlepiej spoty siłowe ;) Z mocno umięśnionym, 17-18 kg tak, ale z takim 12-14 kg, na dłuższych nogach, lżejszym, już niekoniecznie ;) Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 evel napisał(a):BC są mediumami, czasem chyba "wskakują" do large [?] choć nie wiem tego na pewno :lol: Edit: poprawka - large jest od 43 w kłębie, więc głównie bordery i inne poczwary pewnie ;) Motylqowa, zazdroszczę jak cholera :diabloti: spoko, jeszcze nie ma czego zazdrościć, to tylko wstępne plany :cool3: Amber napisał(a):No właśnie, bo coś mi nie grało, że staffik by bordera pokonał w agility ;) Btw jak bordery w klasie large, to w jakiej klasie startują większe psy? ;) Staffik może i wszechstronny ale tak sobie o nich poczytałam więcej i niestety to nie pies dla mnie. W ogóle jak czytam o innych rasach to cały czas coś mi się nie podoba. Tylko jedna ma w sobie wszystko :diabloti: Biedna ja biedna... Serio, dobrze by było mieć kilka ras do wyboru, a tak człowiek cały czas skazany na jedną :evil_lol: w large startują prawie wszystkie haha :lol: ja mam odwrotny problem- za dużo mi się podoba :cool3: Martens napisał(a):Z mocno umięśnionym, 17-18 kg tak, ale z takim 12-14 kg, na dłuższych nogach, lżejszym, już niekoniecznie ;) my byśmy chcieli 'umięśnić' swojego :loveu: Quote
a_niusia Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 nigdzie nie jest napisane, ze ttb moze tylko ciagnac cos za soba albo wisiec na oponie. u mnie w rodzinie mam kilka przykladow na to, ze bull moze bardzo wiele:))) bardzo duzo zalezy od indywidualnych predyspozycji i zainteresowan psa. powodzenia:) Quote
gops Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 motyleqq napisał(a): my byśmy chcieli 'umięśnić' swojego :loveu: nawet umięśniona suczka raczej nie dobiję do 18kg ale na pewno przy mniejszej wadze też dużo się da . na oponie nie powinny psy wisieć tylko na gryzaku , mniej niszczy zęby ;) Quote
Recommended Posts