Natalia&Cody Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 motyleqq napisał(a):no oczywiście :cool3: i tak trzymać. Będę duchowo kibicować :D Quote
Amber Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Jari mimo, że wodę kocha, nie lubi skakać do niej z wysokości ;) Quote
gops Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Amber napisał(a):Jari mimo, że wodę kocha, nie lubi skakać do niej z wysokości ;) nie lubi ale skoczy ? bo moja tez nie lubi ale jak wrzuce piłkę to skoczy bez problemu , mimo że widzę po niej że nie lubi tego. tez kwestia jaka wysokość jest do wody bo im mniejsza tym pies chętniej skacze. kolejna sprawa Jari ma ciete uszy czyt. stoją , i pewnie woda mu do nich wlatuję . Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Etna też ma stojące uszy. widać przecież na zdjęciach jak wskakuje do wody i uwielbia to robić, od kiedy odkryła że tak można ;) Quote
gops Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 [quote name='motyleqq']Etna też ma stojące uszy. widać przecież na zdjęciach jak wskakuje do wody i uwielbia to robić, od kiedy odkryła że tak można ;) Kleo też ma stojące uszy i też nie widzi problemu ;) a moja nie lubi jak wlatuje jej do ucha i pewnie Jari podobnie. Quote
Amber Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Nie lubi i nie skoczy... Będzie stał na brzegu i darł ryja za patykiem ;) Dlatego zawsze wybieram łagodne spady dla niego. Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Etna skacze tak: [video=youtube;OH7taXvBkrk]http://www.youtube.com/watch?v=OH7taXvBkrk&list=UU8X-KGaMuTxSXOWCQq-1fIg&index=2&feature=plcp[/video] ja tam nie mam wątpliwości :eviltong: Quote
a_niusia Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 a do ciebie nie skoczy? w zeszlym roku jak bylam z moja suka nad jeziorem, to ona tez za patykiem nie chciala skoczyc do wody z pomostu, mimo ze juz wtedy byla zajebistym plywakiem. ale kiedy ja sie rozebralam i skoczylam, to dla niej to sie stalo czyms zupelnie naturalnym i od tej pory tylko szuka okazji, zeby sobie poskakac na bombe. Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 a_niusia napisał(a):od tej pory tylko szuka okazji, zeby sobie poskakac na bombe. no właśnie, to tak jak moja :) Quote
gops Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 wiesz co to nie jest daleko ;) fajnie skaczę ale to jest blisko bo tak skaczę moja . Kleo skacze na parę metrów , chyba że to nie jest max Etny :lol: fajne macie miejsce Quote
Amber Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Ta skarpa to nie podest, nie jest tak wysoko... Tam to się mogę nawet przejechać sama i zobaczyć ;) A nikt nie gada, że się psy kąpią? Do mnie to nie wiem czy nie skoczy bo jeszcze z nim nie pływałam nigdy. A on poza tym jest tragicznym pływakiem :lol: Quote
a_niusia Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 moja tak jak etna na tym filmie to nawet wskakiwala jak nie umiala plywac. moja mlodsza suka tez tak wskakuje, ale nie umie jeszcze plywac:))) normalnie identyko behawior. jeszcze widze, ze jak mozna normalnie wbiec, to etna tez woli zrobic bombe hehehehe moja tak samo!! dopiero pomost byl dla niej wyzwaniem. ale pozniej we wrzesniu pojechalismy na takie kapielisko pod miastem i tam byla skocznia. i oczywiscie moj pies zostal mistrzem skoczni!!! nawet sie wybijala!!!!! Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 gops napisał(a):wiesz co to nie jest daleko ;) fajnie skaczę ale to jest blisko bo tak skaczę moja . Kleo skacze na parę metrów , chyba że to nie jest max Etny :lol: fajne macie miejsce jej wyskok zależy od tego, jak daleko poleciała piłeczka :lol: a miejsce mamy pod samym blokiem prawie :) Amber napisał(a):Ta skarpa to nie podest, nie jest tak wysoko... Tam to się mogę nawet przejechać sama i zobaczyć ;) A nikt nie gada, że się psy kąpią? Do mnie to nie wiem czy nie skoczy bo jeszcze z nim nie pływałam nigdy. A on poza tym jest tragicznym pływakiem :lol: to jest na Moczydle, ludzie się tam nie kąpią bo jest syf :evil_lol: więc nikt się nie czepia, wręcz przeciwnie- zawsze jest widowisko ;) a_niusia napisał(a):moja tak jak etna na tym filmie to nawet wskakiwala jak nie umiala plywac. moja mlodsza suka tez tak wskakuje, ale nie umie jeszcze plywac:))) normalnie identyko behawior. jeszcze widze, ze jak mozna normalnie wbiec, to etna tez woli zrobic bombe hehehehe moja tak samo!! dopiero pomost byl dla niej wyzwaniem. ale pozniej we wrzesniu pojechalismy na takie kapielisko pod miastem i tam byla skocznia. i oczywiscie moj pies zostal mistrzem skoczni!!! nawet sie wybijala!!!!! Etna też wskakiwała jak nie umiała pływać, ona nigdy nie wchodzi tylko zawsze wskakuje :lol: z pomostem będziemy jeszcze testować :) ale jestem pewna, że wskoczy. ona najpierw robi, potem myśli. taki był jej pierwszy kontakt z wodą- wskoczyła za kaczką i się baaardzo zdziwiła :evil_lol: Quote
a_niusia Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 my jak podjechalismy na podmiejskie kapielisko specjalnie po wakacjach, to sie zdziwilismy, ze tyyyle ludzi, a i tak nikt nie mial watow. przeciwnie. wszyscy chcieli sie z mloda scigac i kazdy zakladal sie z nami o browar, ze wygra. bardzo duzo piwka wygralam, bo niestety tylko ja mam szanse z tym psem, ale tylko jak ja oszukam i poprosze, zeby na mnie poczekala:))) inaczej to jest straszna lipa-nie ma szans na zwycieztwo ani nawet na remis:))) Quote
gops Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 motyleqq napisał(a):j z pomostem będziemy jeszcze testować :) ale jestem pewna, że wskoczy. ona najpierw robi, potem myśli. taki był jej pierwszy kontakt z wodą- wskoczyła za kaczką i się baaardzo zdziwiła :evil_lol: u nas było identycznie ! suka nigdy nie lubiła wody i raz szłam z nią zobaczyła kaczkę , poleciała skoczyła z pomostu i popłynęła dobre 30m już miałam wizje śmierci własnego psa że nie dopłynie z powrotem do brzegu bo nigdy wcześniej nie pływała, od tamtej pory pływa :evil_lol: ale za kaczkami to niestety mózg jej się wyłącza i nie myśli ,skacze z wysokiego pomostu(nie pozwalam tam bo jest za wysoko ale cóż), włazi w trzciny a potem wyjść nie może bo jest za gęsto i takie tam ..;) będę w sierpniu w Wawie niestety bez suki bo mogłybyśmy się przejść na spacerek :lol: Quote
Amber Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Całe szczęście jak inne psy stały w kolejce po instynkt myśliwski to Jari stał po coś innego ;) i mam wrażenie, że on nawet nie zauważa ptaków - jedne co go kręci to patyczki i jest to tak silny zew, że jak mam badyl w dłoni to inne psy mogą mu spacerować po głowie, a on nic. Co do wątów to jeszcze inaczej ludzie reagują na różne rasy psów, dlatego zawsze wolę się dopytać :eviltong: Quote
Unbelievable Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Bruma dzisiaj też się wodowała pierwszy raz :diabloti: trochę się boi, ale przynajmniej umie pływać, a nie jak Gram stylem "o boże o boże ratujcie mokro" :diabloti: no i ona też kaczki ma w poważaniu, tak jak i wszystkie inne zwierzęta ;) Quote
Agnes Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 gops napisał(a):będę w sierpniu w Wawie niestety bez suki bo mogłybyśmy się przejść na spacerek :lol: dni Ci nie starczy na te Twoje plany ;) ;) motyleqq obserwuje Wasze poczynania od jakiegos czasu i jestem zachwycona Twoja wariatka! Rewelacyjna jest, bardzo fajnie (jak na moje laickie oko) sobie frisbujecie, tutaj fiu fiu skoki do wody ;) Fajowo, jest co robic z takim psem :) Moja Aza raz skoczyla do wody, za psem...ale tak samo jak szybko wskoczyla tak szybko uciekala i musialam ja za szelki wyjmowac, bo nie mogla sobie poradzic ;) Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 a_niusia napisał(a):my jak podjechalismy na podmiejskie kapielisko specjalnie po wakacjach, to sie zdziwilismy, ze tyyyle ludzi, a i tak nikt nie mial watow. przeciwnie. wszyscy chcieli sie z mloda scigac i kazdy zakladal sie z nami o browar, ze wygra. bardzo duzo piwka wygralam, bo niestety tylko ja mam szanse z tym psem, ale tylko jak ja oszukam i poprosze, zeby na mnie poczekala:))) inaczej to jest straszna lipa-nie ma szans na zwycieztwo ani nawet na remis:))) hihihi, fajna forma hazardu :lol: gops napisał(a):u nas było identycznie ! suka nigdy nie lubiła wody i raz szłam z nią zobaczyła kaczkę , poleciała skoczyła z pomostu i popłynęła dobre 30m już miałam wizje śmierci własnego psa że nie dopłynie z powrotem do brzegu bo nigdy wcześniej nie pływała, od tamtej pory pływa :evil_lol: ale za kaczkami to niestety mózg jej się wyłącza i nie myśli ,skacze z wysokiego pomostu(nie pozwalam tam bo jest za wysoko ale cóż), włazi w trzciny a potem wyjść nie może bo jest za gęsto i takie tam ..;) będę w sierpniu w Wawie niestety bez suki bo mogłybyśmy się przejść na spacerek :lol: a ja Ci powiem, że moja od tamtego zdarzenia gania kaczki tylko na lądzie, tych w wodzie się boi :evil_lol: mimo że pływa już bez problemu, jak na filmiku, a wcześniej stylem rozpaczliwym możemy się spotkać i bez suki, a nawet lepiej, bo chyba by się nawzajem zjadły :diabloti: Amber napisał(a):Całe szczęście jak inne psy stały w kolejce po instynkt myśliwski to Jari stał po coś innego ;) i mam wrażenie, że on nawet nie zauważa ptaków - jedne co go kręci to patyczki i jest to tak silny zew, że jak mam badyl w dłoni to inne psy mogą mu spacerować po głowie, a on nic. Co do wątów to jeszcze inaczej ludzie reagują na różne rasy psów, dlatego zawsze wolę się dopytać :eviltong: no masz rację z tymi rasami, nie wiem czy by się im Jari spodobał :cool3: Unbelievable napisał(a):Bruma dzisiaj też się wodowała pierwszy raz :diabloti: trochę się boi, ale przynajmniej umie pływać, a nie jak Gram stylem "o boże o boże ratujcie mokro" :diabloti: no i ona też kaczki ma w poważaniu, tak jak i wszystkie inne zwierzęta ;) hehe znam ten styl, Etna go wcześniej praktykowała :evil_lol: Agnes napisał(a):dni Ci nie starczy na te Twoje plany ;) ;) motyleqq obserwuje Wasze poczynania od jakiegos czasu i jestem zachwycona Twoja wariatka! Rewelacyjna jest, bardzo fajnie (jak na moje laickie oko) sobie frisbujecie, tutaj fiu fiu skoki do wody ;) Fajowo, jest co robic z takim psem :) Moja Aza raz skoczyla do wody, za psem...ale tak samo jak szybko wskoczyla tak szybko uciekala i musialam ja za szelki wyjmowac, bo nie mogla sobie poradzic ;) dziękuję, miło mi bardzo to słyszeć :) hehe, sprytny pies z niej był, nie ma to tamto ;) Quote
a_niusia Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 no kurde ja jestem w 100% pewna, ze moj mlodszy pies nie plywa, bo kolo nas jest malo kaczek. starsza tez polynela za kaczka!!! ale teraz chyba wyginely. poza tym jeszcze starsza nie miala frajera, ktory jej poplynie, wiec sama musiala sie nauczyc. mlodsza ma taki schemat: wlazi do wody, sika, a potem czeka az starsza przyplynie z czyms, co by mogla jej odebrac. do nas juz dwa razy dzwonili psi znajomi z prosba "dziewczyny nie przyszlybyscie na spacer, bo nam pilka wpadla":))) teraz nabylam liczne nowe zabawki wodne, to moze sie mlody budda przekona, aby poplynac!!! Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 macie filmik: [video=youtube;clBkU1VVE0k]http://www.youtube.com/watch?v=clBkU1VVE0k&feature=youtu.be[/video] jak widać Etna łapie nawet beznadziejne rzuty, dzielny piesek :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Boli mnie jak patrzę jak ona czasem spada :evil_lol: fajnego psa masz ;) Quote
dog193 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Super! I ten szybki powrót - miodzio :) Przestałam już wierzyć, że dojdę z moim psem do łapanie w locie :evil_lol: Jak on widzi obiegając mnie, że nie rzucam rollera tylko wyrzucam dysk w powietrze, to od razu podskakuje, mimo że dysk leci 5m dalej :D Aczkolwiek overy nad nogą robi już super ;) Quote
vege* Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 A moja Nuka boi się wody jak ognia. Jak była mała i pojechałam z nią nad morze to ciocia wzięła ją na ręce i chciała włożyć do wody (może z 1,5 m od brzegu, dosłownie :lol: ), a ta się tak przestraszyła, że uciekła szybko na brzeg do mojej mamy i teraz nawet kałuże omija :lol: Nuka też ma silny instynkt myśliwski, ale jak kaczki pływają po rzece koło mojego domu to ona tylko stoi i się przygląda i za cholerę nie wejdzie, a na lądzie by pewnie szybko złapała taką :lol: Chyba wszystkiego próbowałam, żeby wlazła do wody, ale nici z tego :lol: Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Unbelievable napisał(a):Boli mnie jak patrzę jak ona czasem spada :evil_lol: fajnego psa masz ;) wiem, czasem się za głowę łapię bojąc się że właśnie mi się pies połamał :evil_lol: to kwestia złego rzutu czy jej stylu skakania? mi się wydaje, że tego pierwszego dzięki :) dog193 napisał(a):Super! I ten szybki powrót - miodzio :) Przestałam już wierzyć, że dojdę z moim psem do łapanie w locie :evil_lol: Jak on widzi obiegając mnie, że nie rzucam rollera tylko wyrzucam dysk w powietrze, to od razu podskakuje, mimo że dysk leci 5m dalej :D Aczkolwiek overy nad nogą robi już super ;) dziękujemy! :) haha, ale sobie wykombinował... :lol: my w ogóle nie rzucaliśmy rollerów, a ona od razu wyskakiwała do dysku vege* napisał(a):A moja Nuka boi się wody jak ognia. Jak była mała i pojechałam z nią nad morze to ciocia wzięła ją na ręce i chciała włożyć do wody (może z 1,5 m od brzegu, dosłownie :lol: ), a ta się tak przestraszyła, że uciekła szybko na brzeg do mojej mamy i teraz nawet kałuże omija :lol: Nuka też ma silny instynkt myśliwski, ale jak kaczki pływają po rzece koło mojego domu to ona tylko stoi i się przygląda i za cholerę nie wejdzie, a na lądzie by pewnie szybko złapała taką :lol: Chyba wszystkiego próbowałam, żeby wlazła do wody, ale nici z tego :lol: czasem dobrze jest mieć psa, który nie lubi wody, przynajmniej się tak nie brudzi :cool3: Quote
Recommended Posts