Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

darii_iia napisał(a):
Ja też chcę fotki kociaków. ;)
Świetnie, że się tak zagłębiacie w psie sporty ! :)
A jak tam agility idzie ? Może spotkasz kiedyś na treningach brata Luki. :)

z agi coraz lepiej, już mnie nie gryzie po rękach ;) za to ja jestem sierotą i jak trzeba zmienić strony to tak się kręcę, że koniec końców pies na mnie wpada :splat: chyba nigdy się tego nie nauczę :lol:

temperatura sprawia, że mój pies leży plackiem i nie wykazuje zainteresowania niczym, aż doszłam do wniosku że już mnie nie kocha, bo jak weszłam do domu, to leżała i się paczyła :lol: po chwili wstała, zamerdała ogonem i padła z powrotem. na dworze się wlecze, nie chodzi. no i do tego cieczka, ciągle coś muszę wycierać. na klatce też krew :diabloti: tak to bym poszła do parku czy lasu wieczorem, ale będzie trylion ludzi z psami, więc odpada. może po 22.
mam dla Was wspólną foteczkę, jak się przytulamy :cool3: a koty później

i jeszcze jedna we trójkę:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):
z agi coraz lepiej, już mnie nie gryzie po rękach ;) za to ja jestem sierotą i jak trzeba zmienić strony to tak się kręcę, że koniec końców pies na mnie wpada :splat: chyba nigdy się tego nie nauczę :lol:

Na mnie nigdy pies nie wpadł na agility. :razz:
Ale za to ja od czasu do czasu wpadam w przeszkody. :lol:

+ słodkie wspólne foty. :)

Posted

darii_iia napisał(a):
Na mnie nigdy pies nie wpadł na agility. :razz:
Ale za to ja od czasu do czasu wpadam w przeszkody. :lol:

no widocznie Ty umiesz biegać, ja nie :lol:

Posted

kurde kurde ja tez zaczynam oczekiwac drugiej cieczki.

poprzednia wystapila w grudniu.
ma czas do lipca, zeby jej dostac, bo jesli dostanie w sierpniu, to sie strasznie wkurze i jej kupie chyba tampony czy cos takiego.
zadnej cieczki na wakacjach nie chce.

i to sie tyczy obu glabow.

Posted

motyleqq napisał(a):
no widocznie Ty umiesz biegać, ja nie :lol:

Wpadam w hopki, które się potem przewracają albo tyczka spada, zdarzyło mi się też wpaść w tunel...ja też nie umiem biegać. :lol:

Posted

a_niusia napisał(a):
kurde kurde ja tez zaczynam oczekiwac drugiej cieczki.

poprzednia wystapila w grudniu.
ma czas do lipca, zeby jej dostac, bo jesli dostanie w sierpniu, to sie strasznie wkurze i jej kupie chyba tampony czy cos takiego.
zadnej cieczki na wakacjach nie chce.

i to sie tyczy obu glabow.

no cieczka na wakacjach to nic fajnego. a nie ma w razie czego tabletek/zastrzyków zatrzymujących?

darii_iia napisał(a):
Wpadam w hopki, które się potem przewracają albo tyczka spada, zdarzyło mi się też wpaść w tunel...ja też nie umiem biegać. :lol:

haha... ja wprawdzie biegam za blisko, ale jeszcze nie wpadłam ani razu :lol: tylko nie wiem jak u Was, ale u nas każdy mój błąd od razu odbija się na Etnie. jak jestem zbyt blisko przeszkody, to ona nie skacze przez tyczkę w hopce, tylko przez te boczki... jak się miotam i nie wiem, co mam dalej pokazać, to ona się szybko denerwuje i dlatego mnie tak gryzła :roll: a mi jakoś trudno jest jednocześnie patrzeć na przeszkody, na psa i kontrolować swoje ciało :lol: ale wzięłam na luz, wołam ją bez emocji i biega super teraz :)

Posted

U mnie nie ma takiego problemu. Na torze jestem opanowana i jak czegoś zapomnę, to szybko nagradzam psa za to co zrobił i biegniemy dalej. ;) Mój jest za mały aby przeskoczyć skrzydło. :lol: A u nas największy problem to skupienie. Nawet u nas na ogrodzie jak ktoś przechodzi obok bramy, zobaczy kogoś z daleka, usłyszy coś, to ucieka, obszczekuje, robi się głuchy na wołania. :roll: Ale pracujemy nad tym i jest coraz lepiej. Nie wiem jak u Was ale u mnie zamiast smakołyków bardziej nakręca się na szarpak co też dużo pomaga. :)

Posted

no właśnie, opanowanie! dopiero niedawno się go nauczyłam, a wraz ze mną i pies. proste :lol: i od razu żadnych nowych siniaków :lol: Etna też się czasem rozprasza, ale wtedy łapie zawiechę i stoi w miejscu i duma ;)
my praktycznie nie używamy smaków, tylko szarpak/piłkę na sznurku. ale właściwie to bez znaczenia, bo Etna nie widzi nagrody podczas biegu, bo wtedy za bardzo szaleje. dopiero jak skończymy przebieg to ją sadzam i dopiero nagradzam :)

Posted

Hahaha, jak dobrze mieć małego psa. :lol: Ja jedynie mam nogę podrapaną, bo chciałam być fajna i nauczyłam spa odbijania się od nogi. :evil_lol: No u mnie gnojek ucieka ale już coraz rzadziej. :)
Dokładnie, u mnie akurat szarpak. My też biegamy ze schowaną nagrodą ale mimo wszystko przed biegiem mu ją pokazuje aby wiedział co będzie nagrodą...i po skończonym biegu, szarpie się z nim lub rzucam. Teraz uczymy się aportu, bo on łaskawie czeka aż przyjdę i się z nim poszarpię. :lol:

Posted

no jak ja zacznę uczyć odbić od ciała(frisbee)to chyba w jakimś skafandrze ochronnym? :lol:
hehehe, 'Luka, milordzie, teraz się poszarpiemy' :lol: akurat szarpania to Etna nauczyła mnie :cool3: jak dostała swojego pierwszego misia to zaczęła sama z siebie wciskać mi go w ręce :)

Posted

zależy czy Etna będzie taaak wyrozumiała i postara się delikatnie odbijać bez drapania/wbijania pazurów. :lol:
hahahah. :lol:
ooo tak, misie do szarpania są najlepsze...ale bardzo szybko się niszczą i wata z nich wylatuję. :roll:

Posted

nie będzie wyrozumiała :diabloti: ona nie wie co to znaczy być delikatną :evil_lol: nie jest delikatna ani wobec nas, ani wobec innych psów, dlatego ostrożnie dobieram jej znajomych ;)
no niestety, po dorwaniu się do miśka wata jest wszędzie...

Posted

Mi, to mówisz...Luka nawet jak chce być delikatny, to mu nie wychodzi. takie małe a tak potrafi zranić. :lol:
mój tak się cieszy na widok innych ludzi, że chce ich łapać za nos i wgl wleźć na głowę. :evil_lol:
a do inych psów...cóż, nawet jak tamte na niego warczą, chcą zagryźć, too gdzie tam sie przejmować. on chce się bawić i już. :roll:

Posted

hehe, to przyjazny chłopak z Luki :) Apo co był u mnie na DT też kochał wszystkich ludzi i na każdego chciał wleźć :lol: natomiast Etna taka nie jest, unika obcych, ale jak już ktoś ją pogłaszcze, to staje się członkiem stada i ona go kocha :lol: zaś z psami to różnie bywa, jak któryś się awanturuje, to ona od razu też. jak pies jest mniejszy od niej, to go przewraca na glebę i trzyma :roll:

Posted

omry napisał(a):
Agnieszka, sama uczyłaś się rzucać psu? Ja będę chciała się za to zabrać, ale kompletnie nie wiem jak..

w jakim sensie rzucać psu? chodzi Ci o frisbee?

Posted

omry napisał(a):
Tak, tak, dokładnie :)

no to sama, korzystałam z tych filmików, które są dostępne tu: http://www.latajacepsy.pl/psie-sporty/dogfrisbee-krok-po-kroku-czesc-1 była tam też druga część, ale jakoś nie mogę namierzyć. fajnie tam jest wszystko pokazane. tak średnio mi wychodzi to rzucanie narazie, więc przywiązuję psa do drzewa i sama sobie rzucam :lol: przy okazji to nakręca Etnę i potem lata jak szalona za dyskiem.

Posted

motyleqq napisał(a):
no to sama, korzystałam z tych filmików, które są dostępne tu: http://www.latajacepsy.pl/psie-sporty/dogfrisbee-krok-po-kroku-czesc-1 była tam też druga część, ale jakoś nie mogę namierzyć. fajnie tam jest wszystko pokazane. tak średnio mi wychodzi to rzucanie narazie, więc przywiązuję psa do drzewa i sama sobie rzucam :lol: przy okazji to nakręca Etnę i potem lata jak szalona za dyskiem.

Najpierw to i tak z małą podstawowe szkolenie i może szarpaki? Bo szczerze to nie wiem nawet, czy ona się tak kiedyś bawiła.
Chciałabym z nią coś robić, myślę o frisbee właśnie. Postaram się coś wypatrzeć na tej stronie, dzięki :)

Posted

omry napisał(a):
Najpierw to i tak z małą podstawowe szkolenie i może szarpaki? Bo szczerze to nie wiem nawet, czy ona się tak kiedyś bawiła.
Chciałabym z nią coś robić, myślę o frisbee właśnie. Postaram się coś wypatrzeć na tej stronie, dzięki :)

ona jest jeszcze szczeniakiem, prawda? więc pomyśl o frisbee za jakiś czas, chociaż to w sumie mały pies i pewnie już nie urośnie. zacznij od szarpaków i różnych komend/sztuczek żeby zbudować między Wami więź :)
frisbee jest fajne, bo można się za to zabrać samemu, bez żadnego klubu.

ja teraz puszczam Etnę na lince, w razie gdyby poczuła zew miłości ;) no i niestety przejechała mi linką po kostce, bo przed rzutem frisbee musi mnie obiec-inaczej wyprzedza dysk. trochę piecze:lol:
zaczęłyśmy dziś crate games i poszło super, już nawet rzucałam żarełkiem. jak jej przychodziło do głowy wyjść z klatki to sama z siebie się cofała :loveu:

Posted

Jak ja Wam ludzie zazdroszczę, że psy chcą się przeciągać...

mam nadzieję, ze więcej takiego błędu nie zrobię jak z Sonią... uczyłam ją, że jak Pańcia coś chce to biegusiem się jej to oddaje, aporty itp oddaje w rękę lub kładzie pod nogi. O przeciąganiu nie ma mowy, chyba że ją najdzie chęć, a to się zdarza raz na dwa miesiące :(
porażka moja... siostrze raz z pokoju do mnie nie chciało się przynieść taśmy klejącej, zawołała Sonię, dała w pysk... ja Sonię zawołałam i oddała taśmę do ręki... :) wręcz ją wypluła...

Frisbee Ciap zaczyna uwielbiać, za to Sonia agi :) ale niestety nie mam jak trenować z nią agi :(

Posted

no więc zostawiłam Etnę na 6min samą w klatce. nagrałam ją. pierwsze 3 minuty-super, zajmowała się zabawką z żarciem. a potem... same możecie zobaczyć:

[video=youtube;HrK26PEFrAg]http://www.youtube.com/watch?v=HrK26PEFrAg&feature=youtu.be[/video]

polecam przewinąć do tej 3 minuty ;) piszczy, trochę poszczekuje, lekko wyje... aż słychać dźwięk domofonu(wracam)i pies się uspokaja. ale nie zniechęciła się do klatki, nadal tam włazi i daje się zamknąć. chyba przesadziłam z czasem. a może, nie daj Boże, zawsze tak robi jak nas nie ma? muszę to jutro sprawdzić...
jakieś wskazówki, co dalej?

aa i sory że obrócone :lol: