Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
bardzo fajne zdjęcia .
ja też bym chętnie poszła na ipo ale nie ma u nas nikogo dobrego a do "byle kogo" nie pójdę bo psa zepsuję .

Jestes pewna, ze nie ma nikogo? Moge sie zapytac na dobermanim forum czy jest ktos w Elblagu albo okolicach?

Btw moj TZ pomylił Misie z avatara z rottkiem :evil_lol:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amber napisał(a):
Jestes pewna, ze nie ma nikogo? Moge sie zapytac na dobermanim forum czy jest ktos w Elblagu albo okolicach?

Btw moj TZ pomylił Misie z avatara z rottkiem :evil_lol:

z Elbląga to na pewno nie ma , ewentualnie trójmiasto a to sie wiąże z dojazdami pociągiem :roll:
druga sprawa musi być ktoś na prawdę doświadczony bo suka czasami wykazuję agresję do ludzi i nie mogło by to tego pogłębić wiadomo a w rękach nie doświadczonej osoby można psa zepsuć całkiem.
co do avka nie on pierwszy nie ostatni :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9204.jpg barrrrdzo zły pies :evil_lol:

Fajnie, fajnie. Ciekawe, czy Zu by się pobawiła w polowanie na szmatę, chociaż ją by pewnie przeraził Straszny Obcy Pan :roll:

wiesz, Etna też nie lubi Strasznych Obcych Panów ;) i generalnie bała się nieco Martina, wahała się gdy miała wziąć szmatkę z jego rąk.

[quote name='SZPiLKA23']No no pieknie :)

[quote name='Fides79']świetne zdjęcia, widać Etnie trening przypadł do gustu:p

dzięki :)

[quote name='gops']bardzo fajne zdjęcia .
ja też bym chętnie poszła na ipo ale nie ma u nas nikogo dobrego a do "byle kogo" nie pójdę bo psa zepsuję .

no racja, do byle kogo nie ma co iść

[quote name='Silky123']Super! Etna nieźle sobie radzi jak na początek, albo nawet lepiej niż nieźle. :loveu: :D
Haha, wyobraziłam sobie Codyego na takim treningu IPO. :grin:
Kiedy następny trening? :razz:

no Cody na IPO, czemu nie :lol: jak Martin zobaczył Etnę to spytał 'ta mała też na obronę?' :lol:

[quote name='Ewa&Duffel']No no, Etna szaleje ! Świetna ona jest, taki pies do wszystkiego ;)

tak, powinna być taka etnowa rasa :evil_lol:

[quote name='FredziaFredzia']No no, Etna fajnie sobie radzi :)
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9170.jpg

tak, mój pies doskonały :)

[quote name='Naklejka']Kilkanaście razy już zaglądałam do Waszej galerii, ale się nie odzywałam... ;)
Etna jest prześliczna! A zdjęcia z IPO rewelacyjne!

dzięki! :)

Posted

Są małe psy, które trenują IPO np. tutaj fox:

[video=youtube;-YBfZH81Ec4]http://www.youtube.com/watch?v=-YBfZH81Ec4[/video]

ale to wyjątki ;). Są rasy do tego bardziej lub mniej stworzone, to na pewno.

Posted

Amber napisał(a):

[video=youtube;-YBfZH81Ec4]http://www.youtube.com/watch?v=-YBfZH81Ec4[/video]

To ja idę z Toriką, ona by się nadawała :D

Posted

motyleqq napisał(a):

no Cody na IPO, czemu nie :lol: jak Martin zobaczył Etnę to spytał 'ta mała też na obronę?' :lol:

haha mała ciałem, ale wielka duchem :)

ja na początek chciałabym iść na PT z Sonią, bo Cip niereformowalny jest :roll:
i dopiero później coś więcej robić...
a na razie to stoję w miejscu :(

choć Etna nieźle wymiata na obronie :) nie myślałam, ze dziewczyna ma aż taki potencjał...faktycznie może z Maliną jest pomieszana....

Posted

Maalwi napisał(a):
Woww, Etna fajnie sobie radzi na IPO! to Ty ją trzymałaś? :)

dzieki :) tak, ja trzymałam :)

kalyna napisał(a):
haha mała ciałem, ale wielka duchem :)

ja na początek chciałabym iść na PT z Sonią, bo Cip niereformowalny jest :roll:
i dopiero później coś więcej robić...
a na razie to stoję w miejscu :(

choć Etna nieźle wymiata na obronie :) nie myślałam, ze dziewczyna ma aż taki potencjał...faktycznie może z Maliną jest pomieszana....

w sumie, Etna by nie zdała egzaminu PT w tym momencie, ale w niczym nam to nie przeszkadza ;) więc też możesz iść na obronę :D

któż to wie, co to za krew w niej płynie... jakaś dobra na pewno:lol:

Posted

Wreszcie Was znalazłam :) Wiedziałam, że ten cudny pies z preclami za uszami jest mi skądś znany ;)
Świetnie trenujecie, aż zazdroszczę ;) Przesyłam głaski dla Etny i Komy!

Posted

Piękny sport sobie znalazłyście! ja mam ograniczone możliwości - labrador :D
Ale Etna w IPO mnie absolutnie nie dziwi, miałam znajomą która ze swoim grzywaczem chińskim IPO ćwiczyła, psiak dawał radę ;)

Posted

[quote name='A&L']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_9168.jpg Łoooo matko, jaki groźny pies :eek2:

no baa! ;)

[quote name='Klaudia.']Wow, super!
Kiedyś marzy mi się IPO, ale nie z Fantą...
A za Wasze dalsze treningi trzymam kciuki!

[quote name='Patsi']Wreszcie Was znalazłam :) Wiedziałam, że ten cudny pies z preclami za uszami jest mi skądś znany ;)
Świetnie trenujecie, aż zazdroszczę ;) Przesyłam głaski dla Etny i Komy!

rozumiem, że z fundacji Chatul jesteś? :) bo w pierwszej chwili nie wiedziałam, dopiero jak na chatulowe forum zajrzałam ;)

[quote name='Fauka']Piękny sport sobie znalazłyście! ja mam ograniczone możliwości - labrador :D
Ale Etna w IPO mnie absolutnie nie dziwi, miałam znajomą która ze swoim grzywaczem chińskim IPO ćwiczyła, psiak dawał radę ;)

huh, grzywek w IPO... :lol:

[quote name='Kashdog']E tam! Z labradorem też się da :diabloti:
http://www.youtube.com/watch?v=rG9mAbG5OuU

A jak tam Wam treningi w FreeXie idą :lol:?

po wczorajszym treningu totalnie bolą mnie ręce. mój pies jest nienormalny ;) znów mnie pogryzła, a od szarpania się z nią mam zakwasy :roll: zachowuje się dużo gorzej niż na IPO, jest na maksa pobudzona, ale w niezdrowy sposób. gdzieś w połowie się trochę ogarnęła, za bardzo ją pobudzają entuzjastyczne okrzyki, więc przestałam to robić. ona tego nie potrzebuje, może w przyszłości trzeba ją będzie 'domotywować' wołaniem, ale w tym momencie... to tylko utrudnia :lol: i tak samo np gdy inni trzymają smakołyk czy zabawkę w ręce to ja nie mogę, muszę pustą ręką prowadzić, bo za bardzo świruje... muszę dużo to ćwiczyć poza zajęciami

Posted

Amber napisał(a):

http://www.youtube.com/watch?v=-YBfZH81Ec4

Nasza trenerka z K9 mi opowiadała, jak znajomy Marka Fryca (hodowca JRT) przyszedł z gromadką tererierków na obronę :evil_lol:
Ich wrodzona zaciętość dała dość spektakularny efekt - 3 małe pieski wiszące obok siebie na rękawie jednego pozoranta, do tego groźnie powarkujące :diabloti:

Fajnie sobie Etna radzi, widać, że z początku niepewna była ;)

Posted

dzieś w połowie się trochę ogarnęła, za bardzo ją pobudzają entuzjastyczne okrzyki, więc przestałam to robić. ona tego nie potrzebuje, może w przyszłości trzeba ją będzie 'domotywować' wołaniem, ale w tym momencie... to tylko utrudnia

Mocno nakręcone psy, nastawione na pracę z człowiekiem tego nie potrzebują i tyle. Gdybym ja zaczęła piszczeć "super piesek" przy pracy z Jarim to miałabym pewnie podrapaną całą twarz ;)

Posted

Amber napisał(a):
Mocno nakręcone psy, nastawione na pracę z człowiekiem tego nie potrzebują i tyle. Gdybym ja zaczęła piszczeć "super piesek" przy pracy z Jarim to miałabym pewnie podrapaną całą twarz ;)

no dokładnie, mnie się ludzie pytają co z moimi rękami, bo mam całe w siniakach od jej podgryzania :roll: niestety ekscytują ją też okrzyki innych osób, coś na zasadzie 'pańcia słyszysz, coś się dzieje!!', więc chyba będę musiała odchodzić jak najdalej i zajmować ją np szarpakiem

Posted

motyleqq napisał(a):
no dokładnie, mnie się ludzie pytają co z moimi rękami, bo mam całe w siniakach od jej podgryzania
:roll: niestety ekscytują ją też okrzyki innych osób, coś na zasadzie 'pańcia słyszysz, coś się dzieje!!', więc chyba będę musiała odchodzić jak najdalej i zajmować ją np szarpakiem

Ty nie narzekaj mój zasypia podczas szkolenia, a raczej sprawia flegmatyk takie wrażenie, tylko po oczach widać że coś tam mu się chce robić :lol: chyba ze mam coś wybitnie fajnego w ręku, ale wtedy nie jest w stanie pozbierać myśli, robi wszystko na odwal się nie słuchając poleceń byle bym mu to dała.

• 2 weeks later...
Posted

no więc jak już wszyscy zapewne wiedzą, zniknęły posty z 10 dni. moja galeria była lekko podumarła, więc mnie to nie zabolało za bardzo :evil_lol: ale jak pomyślę o bajzlu, jaki się zrobił w bazarkach... :roll:

Posted

motyleqq napisał(a):
no więc jak już wszyscy zapewne wiedzą, zniknęły posty z 10 dni. moja galeria była lekko podumarła, więc mnie to nie zabolało za bardzo :evil_lol: ale jak pomyślę o bajzlu, jaki się zrobił w bazarkach... :roll:

Nie tylko bazarki :( Zniknęły też posty zwierzaków w potrzebie :( Zanim znowu ktoś je potworzy, zanim się to rozejdzie po forumowiczach... Szkoda słów :angryy: