Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest takie przypuszczenie, ale to skomplikowana sprawa... jej mąż był ze świnką u weta i wiedział o torbielach oraz koniecznej operacji, ale nie powiedział o tym żonie. oni mieli wtedy świnkę raptem dwa dni, a jeszcze wcześniejsi właściciele oddali ją niby z powodu alergii dziecka. torbiele były wielkie, nie urosłyby tak w dwa dni i myślę, że tamci też wiedzieli. tutaj powód oddania był taki, że ich druga świnka, którą mają dłużej, bardzo ciężko choruje i chcieli skupić się na opiece nad nią i nie zaniedbywać Lady. wyszło jak wyszło...

Posted

Fredzia, wczoraj kiedy jeszcze Lady leżała pod kroplówką, powiedziałam sobie, że jeśli ona odejdzie, to nie biorę następnej świnki... ale nie wiem, czy mogę to zrobić Zosi, ona jest młoda, ma dopiero rok, dużo życia przed nią(mam nadzieję...) i nie powinna być sama...

Posted

kiedy odeszła Tosia, Zosia wpadła w coś na kształt depresji i dostała grzybicy ze stresu... teraz póki co jest dobrze i mam nadzieję, że nie będę musiała znowu o nią walczyć. potem niby doszła do siebie, ale mało korzystała z wybiegu-bo nudno biegać samej, a zamiast tego robiła przemeblowanie w klatce, bo była znudzona

Posted

zobaczymy jak będzie. ja chyba jestem w stanie zaryzykować jeszcze raz, ale nie wiem jak TŻ, który mimo że to ukrywa, to też to wszystko przeżywa. a u nas od jakiegoś czasu ciągle coś, zaczęło się od Tosi i poszło jak lawina :roll: jak nie świnki, to psy.

z dobrych wieści, udało się nam jednak dostać do grupy czerwonej na LADC :loveu:

Posted

no to trochę kasy do przodu jesteście:eviltong: ja to zawsze liczę koniec marca/początek kwietnia na wielką kąpiel pozimową i po kąpieli na krople, a tu w tym roku krople polecą na pierwszy ogień.

Posted

zdjęcie dla Beatrx :evil_lol:

[URL=https://imageshack.com/i/nfsfgrj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/843/sfgr.jpg[/IMG][/URL]

Timi pierwsze co zrobił po spuszczeniu ze smyczy, to zarycie łbem w resztki śniegu i rozwalenie kołnierza :diabloti:

Posted

[quote name='Majkowska']matko jak on to masakrował... Powinien mieć taki drewniany jak to psy nosiły xx lat temu :lol:
Naprawdę rana by była bardziej interesująca niż spacer?[/QUOTE]

niestety okazało się, że kołnierz popękał z tyłu całkiem :roll: więc chodzi już bez i muszę go pilnować

nie wiem, ale wolałam nie ryzykować, że gdzieś w krzakach się rozwali i wyliże :evil_lol:

[quote name='Pani Profesor']jaki śmieszny łoniak :loveu: on musi być jeszcze bardziej SUPER w dotyku od Patryka :D :D[/QUOTE]

ja nie wiem jak Patryk, ale Timi ma miękką sierść :cool3:

Posted

biorąc pod uwagę, że zrobił to na samym początku spaceru, to pewnie tak było :evil_lol: wcześniej też w sumie próbował, tylko za mało siły wkładał w przywalenie :evil_lol: