Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a motyleqq tak od strony technicznej zapytam - jak wygląda ogólnie wasza praca?
Tzn co ile cwiczycie, ile czasowo, na co nakręcasz psy, jak je uczysz, ile już potrafią itd?
Wydaje mi się że dość sporo masz z psami już zrobione...

Posted

[quote name='Beatrx']no ja mam 172cm wzrostu, także nie tak mało:cool3:[/QUOTE]

ja mam 176 i zeszlej zimy nauczylam psa odbijac sie od mojego brzucha i potem moj pies chcial to robic ciagle i ja wele razy wpadlam przez ti w snieg. juz nie robimy tego:)))

potem nauczylam ja odbijac sie od plecow, ale cwiczylam na moim bracholu, ktory ma 187 i szerokie plery, ale tez nazarl sie sniegu:))))

moj pies wazy tylko 25 kg:)))

Posted

[quote name='Majkowska']a motyleqq tak od strony technicznej zapytam - jak wygląda ogólnie wasza praca?
Tzn co ile cwiczycie, ile czasowo, na co nakręcasz psy, jak je uczysz, ile już potrafią itd?
Wydaje mi się że dość sporo masz z psami już zrobione...[/QUOTE]

wczoraj pisałyśmy jednocześnie i nie zauważyłam Twojego postu :)
Timi teraz praktycznie pracuje tylko na żarcie, bo aport nam się zepsuł i naprawiamy. sztuczki ćwiczę w porze jedzenia, tzn pies nie dostaje z miski, tylko prawie wszystko z ręki, chyba że akurat podaję jakąś kość, której nie da się podzielić, wtedy pies ma wolne :evil_lol: on mało sztuczek ma zrobionych, bo długo trwało zanim nauczyłam się z nim pracować, bo jest zupełnie inny od Etny i na początku po prostu mnie wkurzał. taka sesja jedna trwa kilka minut. dobre zachowanie na dworze też robię na jedzenie
a Etna na dworze pracuje prawie wyłącznie na zabawkę, jedzenie nie interesuje ją zbytnio na powietrzu, chyba że jest Timi obok, wtedy je wszystko :evil_lol: jak uczę czegoś nowego, to na smaczki, bo przy zabawce trochę gubi mózg. ona zna już trochę różnych sztuczek :) Etnę musiałam nauczyć wspólnej zabawy, tzn jak była szczeniaczkiem to uczyłyśmy się tylko na smaczki, bo zabawki to tak średnio, teraz jest na odwrót. a Timi ma wszystko wgrane od urodzenia, co człowiek proponuje, to na pewno jest super :lol:

Posted

[quote name='Gezowa']A gdzie dysk? To jakieś oszustwo, pewnie kota wystraszyła i szpanuje jaki to on frisbowy jest :diabloti:[/QUOTE]

oj, bo na razie uczymy się techniki skoku, bez dysku :evil_lol: