asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 motyleqq napisał(a):nie, ja mam matę łazienkową, a pod spodem trociny. mi to odpowiada, bo nie ma takiego syfu, jak nawalą bobków to wystarczy zamieść i znów jest czysto, a jak same trociny/żwirek to ciągle mi się wydawało, że jest brudno :roll: jakiś czas w tej mniejszej klatce były trociny, na to mata i na to siano, wtedy ciągle siedziały w sianie i na nie sikały, więc ciągle to trzeba było zmieniać i dużo siana szła. dziś kupiłam drogie siano więc im zrobiłam remont :evil_lol: My przerobilismy wszystko, żwirek, torf, trociny, nawet granulat specjalny. Ostatnio czytałam o dry bedach i to się podobno nieźle sprawdza, ale trochę mnie boli po kieszeni kupić na wszystkie nasze klatki, tak w ciemno :roll: Nie obżerają Ci tej maty? Quote
Naklejka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Dry bedy się sprawdzają, tylko obłażą w kłaki i siano i trochę długo schną. Przepuszczają siuśki i są suche, raz na tydzień wystarczy je wyprać w pralce. Ja też mam maty i jestem zadowolona, tylko mi je obgryzły pierony jedne :mad: Quote
motyleqq Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 BBeta napisał(a):Ładnie :) Hamak im jeszcze uszyj :cool3: mają, poszły do prania :cool3: dzięki :) asiak_kasia napisał(a):My przerobilismy wszystko, żwirek, torf, trociny, nawet granulat specjalny. Ostatnio czytałam o dry bedach i to się podobno nieźle sprawdza, ale trochę mnie boli po kieszeni kupić na wszystkie nasze klatki, tak w ciemno :roll: Nie obżerają Ci tej maty? trochę obżarły na początku, tzn Tosia to zrobiła. smarowałam cytryną, niewiele pomogło(tzn nie gryzła, ale jak wyschło, to już gryzła :evil_lol:), ale teraz chyba już jej się to znudziło Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Naklejka napisał(a):Dry bedy się sprawdzają, tylko obłażą w kłaki i siano i trochę długo schną. Przepuszczają siuśki i są suche, raz na tydzień wystarczy je wyprać w pralce. Ja też mam maty i jestem zadowolona, tylko mi je obgryzły pierony jedne :mad: motyleqq napisał(a):mają, poszły do prania :cool3: dzięki :) trochę obżarły na początku, tzn Tosia to zrobiła. smarowałam cytryną, niewiele pomogło(tzn nie gryzła, ale jak wyschło, to już gryzła :evil_lol:), ale teraz chyba już jej się to znudziło no kurde własnie tego się boję. Obgryzą i będzie po prosiakach...moje cytrynę uwielbiają, wiec im to zupełnie nie straszne. Szczególnie, że skinny nie wytwarzają wit.C, wiec trzeba im podawać dodatkowo. Zawsze do wody, dokraplałam sok z cytryny. I smak im zupełnie nie straszny. No nic zaryzykujemy ;) Quote
motyleqq Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 żadna świnka nie wytwarza wit C :eviltong: też się trochę dygałam, że zeżre i coś jej będzie, ale wszystko spoko. ona ciągle coś zjada, dlatego różnych rozwiązań musiałam szukać, np zjadała sznurki na których wisiały hamaczki :roll: normalnie jak widziała ten sznurek to go leciała i wsysała. jak już nie miała w klatce, ale leżało na podłodze, to po wypuszczeniu z klatki poleciała jak z procy żeby to zeżreć :diabloti: Quote
Naklejka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Ta świnia, która tak obgryza te maty, żyje u mnie 5 lat i dopiero na starość weta odwiedziła- ma chore serce. Nie musisz się obawiać, że coś się stanie. Wit. C najlepiej kupić w aptece (taka dla dzieci, cebion, juvit itp.) lepiej podawać prosto do pysia, bo się szybko ulatnia. Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Naklejka napisał(a):Ta świnia, która tak obgryza te maty, żyje u mnie 5 lat i dopiero na starość weta odwiedziła- ma chore serce. Nie musisz się obawiać, że coś się stanie. Wit. C najlepiej kupić w aptece (taka dla dzieci, cebion, juvit itp.) lepiej podawać prosto do pysia, bo się szybko ulatnia. jak dostawały syntetyczną wit. C to miały sraki... :loveu: cytrynkę, limonke, żurawinkę wtranżalają i jest ok. Także trzymam się tego sposobu. No i zamawiamy dry bed zobaczymy jak się to sprawdzi. Quote
Naklejka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Ja nie daję im dodatkowo wit. C, dostają różne warzywa i owoce, wystarczy ;) Quote
motyleqq Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Naklejka napisał(a):Ja nie daję im dodatkowo wit. C, dostają różne warzywa i owoce, wystarczy ;) ja tak samo ;) co do dry beda, to przy łysych świnkach myślę, że będzie ok, bo nie będzie takie zakłaczone, jak przy kudłatych Quote
Naklejka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Zgrzebłem się dobrze czyści dry beda z kłaków i siana ;) Miałam też kiedyś kocyki polarowe, ale w końcu znowu mam maty, bo się tak nie obkłaczają i nie zapychają pralki. Quote
motyleqq Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 ja to jestem zadowolona z mat i nie planuję już kombinować :lol: jakoś nie jestem przekonana do położenia polaru, mają polarowe hamaczki i one bardzo szybko są zasikane :roll: Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 http://img827.imageshack.us/img827/8514/pbdu.jpg Co za potwór. :lol: Przez tą Twoją czarną łazję chodzi mi po głowie świnka morska, szaleństwo. ;) Quote
motyleqq Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Onomato-Peja napisał(a):http://img827.imageshack.us/img827/8514/pbdu.jpg Co za potwór. :lol: Przez tą Twoją czarną łazję chodzi mi po głowie świnka morska, szaleństwo. ;) potwór jest super, była śliczna jak była mała i teraz nadal jest, a myślałam, że zbrzydnie :lol: Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Odkąd ją zobaczyłam zbrzydły mi kudłate. ;) Ale chyba nigdy się nie zdecyduję, będę co najwyżej wzdychać do cudzych. ;) Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 "weźmie nas czy nie?" niestety nie wziął, poszedł do pracy ;) ale zważywszy na pogodę, to by się psy ugotowały, a nie wyspacerowały... Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Iza. napisał(a):Etna jaka chuda :P taka jak trzeba, same mięśnie, zero tłuszczu :cool3: waży 23,5kg, a przed umięśnieniem ważyła 21 :) mały też jest chudy, tylko ma dużo futra. jak go wykąpałam ostatnio, to byłam aż w szoku :evil_lol: no ale on to jest chudy, suchy, bez solidnych mięśni Quote
Iza. Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 motyleqq napisał(a):taka jak trzeba, same mięśnie, zero tłuszczu :cool3: waży 23,5kg, a przed umięśnieniem ważyła 21 :) mały też jest chudy, tylko ma dużo futra. jak go wykąpałam ostatnio, to byłam aż w szoku :evil_lol: no ale on to jest chudy, suchy, bez solidnych mięśni wygląda jakoś chudą na tym zdjęciu po prostu ;) na innych fotach wygląda na dużo mocniejsza z kudłatymi psa to już tak jest ze zawsze wyglądają na grube :evil_lol: jeszcze ma czas żeby mięśni nabrać ;) Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 może to kwestia tego, że zdjęcie jest z góry. ale w ogóle na zdjęciach mało widać jej mięśnie, trzeba sobie zobaczyć na żywo i najlepiej pomacać :evil_lol: no mały to wiadomo, dzieciak jeszcze, ma prawo być suchy :lol: ja się trochę bałam że go za bardzo utuczyłam(jak przyjechał ważył 9,5kg a teraz 11,5), ale to właśnie te kudły robią takie wrażenie :evil_lol: Quote
Iza. Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 motyleqq napisał(a):może to kwestia tego, że zdjęcie jest z góry. ale w ogóle na zdjęciach mało widać jej mięśnie, trzeba sobie zobaczyć na żywo i najlepiej pomacać :evil_lol: no mały to wiadomo, dzieciak jeszcze, ma prawo być suchy :lol: ja się trochę bałam że go za bardzo utuczyłam(jak przyjechał ważył 9,5kg a teraz 11,5), ale to właśnie te kudły robią takie wrażenie :evil_lol: Noo to pewnie właśnie kwestia ujęcia. To tak jest spory, wydaje się mniejszy na zdjęciach :P Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 jest(niestety:evil_lol:) dosyć duży, tzn będzie w górnej granicy wzorca :placz::lol: Quote
Iza. Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 motyleqq napisał(a):jest(niestety:evil_lol:) dosyć duży, tzn będzie w górnej granicy wzorca :placz::lol: uuuuu to toszkę lipa :evil_lol: Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 jak chudy jest Timi: oraz fajna miejscówa do której dziś dotarliśmy: i mały zaczął naukę pływania ;) póki co- styl rozpaczliwy :evil_lol: Quote
dog193 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Rzeczywiście ładnie tam :) Jeśli w ogóle chce pływać, to pewnie się wyrobi ;) Quote
Recommended Posts