cockermaister Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):no właśnie o to chodzi. bardzo się staram, żeby mój mały przestał szczekać na psy. ale takie coś nie ułatwia sprawy ;) po tej akcji, jak doszliśmy już do miasta, to szczekał na psa który nawet na niego nie patrzył :roll: Koki jeszcze czasem się rzuca z zębami :( od kąd pogryzł ją pies, który biegał sobie luzem, bez kaganca ona nie toleruje obcych psów... Quote
Jetrel Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq, a ja tak z ciekawości, niebieskie oczko często zdarza się w rasie? Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 cockermaister napisał(a):Koki jeszcze czasem się rzuca z zębami :( od kąd pogryzł ją pies, który biegał sobie luzem, bez kaganca ona nie toleruje obcych psów... współczuję :shake: Timeczkowi się póki co żadna krzywda nie stała, Etna tutaj raz została pogryziona do krwi i raz w Warszawie, ale bez uszczerbku na zdrowiu. na psychice za to tak... Jetrel napisał(a):motyleqq, a ja tak z ciekawości, niebieskie oczko często zdarza się w rasie? nie, to rzadka cecha :) Quote
Jetrel Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):współczuję :shake: Timeczkowi się póki co żadna krzywda nie stała, Etna tutaj raz została pogryziona do krwi i raz w Warszawie, ale bez uszczerbku na zdrowiu. na psychice za to tak... nie, to rzadka cecha :) Ładnie to oczko wygląda :loveu: Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Jetrel napisał(a):Ładnie to oczko wygląda :loveu: tak, każdy gość pyta mnie, co mu się stało i czy na pewno widzi :evil_lol: Quote
a_niusia Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):tak, każdy gość pyta mnie, co mu się stało i czy na pewno widzi :evil_lol: hahahaha mowilam, ze tak bedzie:))) Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='a_niusia']hahahaha mowilam, ze tak bedzie:))) noo, miałaś rację :lol: Quote
Riannei&Garshii Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):no właśnie o to chodzi. bardzo się staram, żeby mój mały przestał szczekać na psy. ale takie coś nie ułatwia sprawy ;) po tej akcji, jak doszliśmy już do miasta, to szczekał na psa który nawet na niego nie patrzył :roll: Pocieszę cię, że po akcji jak wioskowy pieseczek wielkości ONka wyskoczył z ogrodzenia, a ja trzymając sześciomiesięczną Gaszkę w powietrzu darłam się jak opętana, a bydle żarło mnie po nogach to czarna po jakimś czasie się odfiksowała, choć miała problem z obcymi psami. Rozumiem ją, bo moje nogi po wydarzeniu ociekały krwią, a ona powisiała w powietrzu słuchając wszystkiego i pewnie skończyłaby bardzo źle gdybym jej nie trzymała. Jakoś miesiąc, dwa i przeszło jej warczenie i szczekanie na psy. Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 (edited) [quote name='Riannei&Garshii']Pocieszę cię, że po akcji jak wioskowy pieseczek wielkości ONka wyskoczył z ogrodzenia, a ja trzymając sześciomiesięczną Gaszkę w powietrzu darłam się jak opętana, a bydle żarło mnie po nogach to czarna po jakimś czasie się odfiksowała, choć miała problem z obcymi psami. Rozumiem ją, bo moje nogi po wydarzeniu ociekały krwią, a ona powisiała w powietrzu słuchając wszystkiego i pewnie skończyłaby bardzo źle gdybym jej nie trzymała. Jakoś miesiąc, dwa i przeszło jej warczenie i szczekanie na psy. horror :shake: ludzie to w ogóle wyobraźni nie mają. raz dawno temu dwa owczary wyskoczyły z bramy i rzuciły się na małego pieska, który tamtędy przechodził :shake: całe szczęście, że właściciel owczarów tam był i je zabrał. ale z drugiej strony, jak ktoś puszcza psa żeby sobie po wsi polatał, to też jest sam sobie winien jeszcze jedna foteczka moich lamerskich piesków jeszcze filmik, nie ma to jak kocia zabawka [video=youtube;ZxMKRVPTNm0]http://www.youtube.com/watch?v=ZxMKRVPTNm0&feature=youtu.be[/video] Edited June 28, 2013 by motyleqq Quote
Riannei&Garshii Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Dalej jest taki uroczo głupiutki! <3 http://www.youtube.com/watch?v=smewIw3nkfw Jego podobnie inteligentna mama, w podobnej zabawie. :) Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 to jest dobra myśl, powiesić sznur i masz psa z głowy :evil_lol: chyba to dziwnie brzmi...:diabloti: Quote
Majkowska Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Trochę u was fotek, a ja omalże bym przegapiła. Śliczne :) Szalone to timkowe oczko :) Z wioską jest faktycznie trochę cięzko z tymi psami. Ale ja mam ładne i szybkie rozwiązanie - tamten lata luzem to mój też... Raz mnie prześladował taki pseudoratler którego babuszka wypuściła z bramy i gapiła się co mój Waldzior na to, a piesunia leci za nami, drze ryja i jeszcze za kostki próbuje...Odpięłam Waldunię ze smyczy i w 5 sekund piesek był w domu ;) Baba omal zawalu nie dostała :evil_lol: Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Majkowska napisał(a):Trochę u was fotek, a ja omalże bym przegapiła. Śliczne :) Szalone to timkowe oczko :) Z wioską jest faktycznie trochę cięzko z tymi psami. Ale ja mam ładne i szybkie rozwiązanie - tamten lata luzem to mój też... Raz mnie prześladował taki pseudoratler którego babuszka wypuściła z bramy i gapiła się co mój Waldzior na to, a piesunia leci za nami, drze ryja i jeszcze za kostki próbuje...Odpięłam Waldunię ze smyczy i w 5 sekund piesek był w domu ;) Baba omal zawalu nie dostała :evil_lol: wiesz, gdybym była z Etną, to bym tak zrobiła. zresztą pewnie wystarczyłoby spytać szanownych właścicieli, czy ja też mam puścić psa :cool3: ale z małym to nie wiadomo. obawiam się, że mógłby np wyskoczyć na ulicę :roll: Quote
Beatrx Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):wiesz, gdybym była z Etną, to bym tak zrobiła. zresztą pewnie wystarczyłoby spytać szanownych właścicieli, czy ja też mam puścić psa :cool3: ale z małym to nie wiadomo. obawiam się, że mógłby np wyskoczyć na ulicę :roll: nie puszczaj go wcale, tylko na cały regulator powiedz "łojojojjojoj jaki przepiękny pieseczek, chodź Timuś się przywitamy, tylko nie pogryź go jak tego poprzedniego" i radośnie udajcie się w stronę podbiegacza:loveu: tylko właściciele muszą wyraźnie słyszeć tekst o pogryzieniu, bo inaczej nie zadziała:eviltong: Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Beatrx napisał(a):nie puszczaj go wcale, tylko na cały regulator powiedz "łojojojjojoj jaki przepiękny pieseczek, chodź Timuś się przywitamy, tylko nie pogryź go jak tego poprzedniego" i radośnie udajcie się w stronę podbiegacza:loveu: tylko właściciele muszą wyraźnie słyszeć tekst o pogryzieniu, bo inaczej nie zadziała:eviltong: ahaha muszę to wypróbować :evil_lol: małego nie ma sensu puszczać by sam załatwił sprawę, bo on się po prostu boi psów i dlatego się tak zachowuje. myślę, że spierdzieliłby w drugą stronę :diabloti: za to wiem, że Etna umie rozwiązywać takie sprawy, jak jest potrzeba Quote
Beatrx Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):ahaha muszę to wypróbować :evil_lol: małego nie ma sensu puszczać by sam załatwił sprawę, bo on się po prostu boi psów i dlatego się tak zachowuje. myślę, że spierdzieliłby w drugą stronę :diabloti: za to wiem, że Etna umie rozwiązywać takie sprawy, jak jest potrzeba najlepsze w tym jest to, że on wcale by sprawy rozwiązywać nie musiał, bo taki pieseczek widząc Twoją reakcję uciekałby w podskokach a po psiemu by sobie myślał "wariatka jakaś czy co":cool3: Quote
motyleqq Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Beatrx napisał(a):najlepsze w tym jest to, że on wcale by sprawy rozwiązywać nie musiał, bo taki pieseczek widząc Twoją reakcję uciekałby w podskokach a po psiemu by sobie myślał "wariatka jakaś czy co":cool3: one w większości uciekają jak tylko się odwrócisz w ich stronę :evil_lol: Quote
Beatrx Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 motyleqq napisał(a):one w większości uciekają jak tylko się odwrócisz w ich stronę :evil_lol: ale pomyśl, jak tak parę razy przejdziesz się i do piesków pogadasz to ludzie sami będą psów pilnowali, bo "wariatka po wsi łazi":evil_lol: Quote
motyleqq Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 kilka zdjęć moich dziewczyn ;) walkę o źdźbło wygrała Tosia :evil_lol: Zosia dała się dziś po raz pierwszy pogłaskać pod brodą bez odskakiwania, po czym wyraziła piszczeniem oburzenie, że nie dostała w zamian żarcia :loveu: Quote
Majkowska Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Beatrx napisał(a):nie puszczaj go wcale, tylko na cały regulator powiedz "łojojojjojoj jaki przepiękny pieseczek, chodź Timuś się przywitamy, tylko nie pogryź go jak tego poprzedniego" i radośnie udajcie się w stronę podbiegacza:loveu: tylko właściciele muszą wyraźnie słyszeć tekst o pogryzieniu, bo inaczej nie zadziała:eviltong: Hehe, ostatnio widzę na wszystko się znajdują złote sposoby. Rzucić tekst o chorobie też nie jest głupio czasem ;) Ale myślicie że ktoś by uwierzył ze taki słodki Timik pogryzie jakiegoś pieska? Ale świnie cudne,, ta czarna mi się zdecydowanie bardziej podoba, oczka ma jak guziczki. Kochana:loveu:Ona jest łysa czy ma jakieś futerko krotkie? Nie mogę sie dopatrzeć. Quote
motyleqq Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 Tosia jest łysa, tylko na pysku i łapkach ma taką szczecinkę :lol: dzięki :) Quote
Fauka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Kurde, powiedz mi jak obsługuje się kurera (bo ja cholera nie wiem, na stronie nie ma żadnych info, przynajmniej glsu) to ci wyślę tą klatke :roll: Serio nie ogarniam, a PP się boję bo w akie pudło wielkie jej nie wsadzę, a kurierem to chociaż w papier pakowy zapakuję. Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Aga, masz w klatce dry bed? Sprawdza się to u was? Moje świnie mają naturalną ściółkę torfową. Ale kosztuje majątek i szukam zastepstwa. Quote
motyleqq Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 asiak_kasia napisał(a):Aga, masz w klatce dry bed? Sprawdza się to u was? Moje świnie mają naturalną ściółkę torfową. Ale kosztuje majątek i szukam zastepstwa. nie, ja mam matę łazienkową, a pod spodem trociny. mi to odpowiada, bo nie ma takiego syfu, jak nawalą bobków to wystarczy zamieść i znów jest czysto, a jak same trociny/żwirek to ciągle mi się wydawało, że jest brudno :roll: jakiś czas w tej mniejszej klatce były trociny, na to mata i na to siano, wtedy ciągle siedziały w sianie i na nie sikały, więc ciągle to trzeba było zmieniać i dużo siana szła. dziś kupiłam drogie siano więc im zrobiłam remont :evil_lol: Quote
Recommended Posts