Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jest przesrane jak pieski mieszkajace w jednym domu nie moga jesc z jakiegos powodu tego samego.

ja sie tak prawie rok meczylam. na szczescie osiagnelismy porozumienie w tej sprawie i wymianka misek nie grozi juz sraczka czy innymi bakami.

a wiadomo, ze u sasiada lepsze...

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Unbelievable napisał(a):
najgorsze, że pies może być uczulony na wszystko : P na trawy, na środek przeciwkleszczowy, na nie wiem, szampon do sierści, proszek do prania, i też może się drapać :grins:

Galina na ten przykład jest uczulona na chlorhexydynę (składnik jej dawnego szamponu) oraz jeden ze składników szczepionki na wściekliznę :mdleje:
Temat alergii to temat rzeka.. i coraz wiecej zwierzaków odczuwa jej skutki :shake:

Posted

Justa napisał(a):
Galina na ten przykład jest uczulona na chlorhexydynę (składnik jej dawnego szamponu) oraz jeden ze składników szczepionki na wściekliznę :mdleje:
Temat alergii to temat rzeka.. i coraz wiecej zwierzaków odczuwa jej skutki :shake:

i jak ją szczepisz?

Posted

motyleqq napisał(a):
najlepsze jest zawsze od kotów, nawet woda... :evil_lol:

Ogólnie to kot jest dobry na wiele rzeczy :p
Przykładowo Lena nie je karmy przez cały dzień, wystarczy przynieść kota i posadzić go przy misce, a pies zaraz opędzluje wszystko.

Posted (edited)

[quote name='drzalka']Ogólnie to kot jest dobry na wiele rzeczy :p
Przykładowo Lena nie je karmy przez cały dzień, wystarczy przynieść kota i posadzić go przy misce, a pies zaraz opędzluje wszystko.

Etna tak samo! ewentualnie można wsadzić w kocią miskę :cool3:

fotki dwie z deszczowego spaceru:

po spacerze od razu wylądował w wannie i nie był zachwycony :evil_lol:
zmęczony Ti wreszcie nie piszczy jak go zostawiam ;)

Edited by motyleqq
Posted

omg wstrząsu?? aż tak źle..?
lusia ma alergie na jakis składnik szczepienia i za pierwszym razem myslelismy ze nam kojfnie. Potem poczytalam troche i stwierdzila ze to wlasnie wstrząs był, ale wetka powiedziala ze zwykla alergia, bo przy wstrząsie bez pomocy wet nie mialaby szansy przezyc.

Posted

[quote name='asiak_kasia']hmm bierz TZta i Polę i oddaj jak Cie szlag trafi :diabloti: wiecej niz 3h jeszcze nikt nie wytrzymał z nimi :loveu:
Nie mogę dostać tylko TZta? Psy mi wystarczą moje :evil_lol:

[quote name='motyleqq']najlepsze jest zawsze od kotów, nawet woda... :evil_lol:

u mnie działało to w dwie strony, kot wolał psią karmę i psią wodę, psy piły i jadły z misek kota :evil_lol:

[quote name='a_niusia'] KAZDY COS ma.

wypraszam sobie :grins:

Posted

[quote name='motyleqq']właśnie, wypraszam sobie, fotografię studiowałam :cool3: :evil_lol:[/QUOTE]
to zamiast kundla trzeba było aparat sobie kupić porządny :diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś']to zamiast kundla trzeba było aparat sobie kupić porządny :diabloti:[/QUOTE]

nie, bo już mnie to średnio interesuje :cool3: zresztą mam aparat, tylko jak już pisałam, na spacerze zajmuje się psami i nie ma sensu go brać, bo mi przeszkadza :cool3: boję się że zniszczą mi telefon, a co dopiero aparat :evil_lol:

Posted

[quote name='Luzia']i to jest argument :cool3:[/QUOTE]

cały czas mam wizję, że mój telefon ląduje w rzece, bo pieski mnie stratowały i wyskoczył mi z ręki :evil_lol: Etna to w ogóle nie patrzy, gdzie biegnie... albo może patrzy i celuje we mnie :diabloti:

Posted

Z początku na spacery z moją dwójką też nie zabierałam aparatu, bo bałam się, że psów nie upilnuję, no albo na mnie wpadną i go zepsują.
Teraz aparat nie jest już taki nowy, psy się ogarnęły i spokojnie daję radę robić im zdjęcia ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Z początku na spacery z moją dwójką też nie zabierałam aparatu, bo bałam się, że psów nie upilnuję, no albo na mnie wpadną i go zepsują.
Teraz aparat nie jest już taki nowy, psy się ogarnęły i spokojnie daję radę robić im zdjęcia ;)[/QUOTE]

ja to nie biorę aparatu nawet jak idę z jednym :cool3: po prostu mi przeszkadza, dlatego tak rzadko wstawiam foty ;) jeszcze jak z Timim idę to trochę inaczej, ale z Etną zatrzymuję się na trening i mogłaby np wpaść na aparat, albo ktoś może mi go ukraść :evil_lol:
a no i Etna ma już 2,5 roku i nie sądzę że kiedykolwiek się ogarnie :evil_lol: a przybiega bardzo entuzjastycznie i nie raz wpada na mnie z całej siły, której ma bardzo dużo, bo składa się głównie z mięśni ;)

Posted

Ja noszę aparat w specjalnej torbie na ramię, więc mi nie przeszkadza specjalnie w niczym.

A ten kto chciałby mi go ukraść... Proszę, droga wolna. Jari się ucieszy :evil_lol:

Posted

Zdjec się nie czepiajcie- wyszly takie niewyraźne bo pogoda brzydka :diabloti: ot co ;P

Ej to jak robisz mało zdjęć to nie bedzie co ogladac wspominać... :< tzn bedzie ale mało :lol:
Ja nie zawsze biore moj aparat z wielkim obiektywem bo to dodatkowe coś do ogarniecia-poza dwoma kundlami :evil_lol: ale czasem trzeba nadrobić. Choć jak w zeszła niedziele bylam w Powsinie by porobić fotki psom z frisbee(u mnie w galerii i na fb :P ) to odpuscilam sobie branie Tosci bo by jęczała że ma siedziec w miejscu :P i w sumie dobrze bo zawody sie szybko zakonczyły i mogłam jeszcze po botanicznym połazić jeszcze :) a byla dodatkowa(mała ale byla) wystawa wypchanych ptaków i sskaów arktyki-i musze powiedziec ze nawet to wyochanie sie im udalo :P Tylko rosomak miał dziwną minę :evil_lol:

A kot najlepszy motywator psiego apetytu :D

Jakie Ti sztuczki nowe umie? cos go uczysz?(sory jeśli pisalas to nie doczytalam :D tyle tu napisane :) )

Posted

oj tak mało to nie robię, czasem TŻ ze mną wyjdzie :evil_lol:

Ti umie już: siadać, leżeć, podawać łapkę, prosić :evil_lol: uczy się targetowania łapami ale ciężko to idzie i ciągle drze mordę :diabloti: a to podstawa do treibballu

niestety Timiemu przerzedza się sierść na łokciach, skóra jest czerwona i się łuszczy :roll: nic dobrego z tego nie będzie :shake: