a_niusia Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 no bo juz zrobila ten blad, a to ciezko potem naprawic. mnie szczerze mowiac cholera bierze, kiedy pomysle o tego typu imprezach na moim slicznym nowym lozku czy kanapie. a wczesniej tez na to pozwalalam, bo tak fajnie bylo... u nas o tym mowy nie ma, bo moj jeden piesek jest powaznie kontuzjowany, ale tylko patrza, zeby sobie taka impre urzadzic. nawet na 3 lapach impreza na kanapie jest dobra... Quote
Luzia Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 a moje zawsze ogarnięte były i bawiły się wtedy gdy nie spałam :eviltong: jakieś wyjątkowo inteligentne bestie się zdarzały, a jak już zdarzyło im się raz na ruski rok zapomnieć wystarczyła łacinka drobna i spokój jak makiem zasiał :loveu: Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Dzieńdoberek piąteczkowo :loveu: W temacie zabaw-Pola sobie wbiła kawał gwoździa czy innego cholerstwa w opuszkę-głeboko. Oczywiście w trakcie zabawy z pieseczkami, zero pisku, zero reakcji, dopiero jak wracaliśmy do domu i na chodniku zostawiała plamy krwi to się zorientowałam, ze to moj pies :mdleje: W domu to już przedstawienie jak to łapka boli, jak cięzko po schodach, jak jej źle, aktoreczka kurde :evil_lol: A Brzydal widzę już zadomowiony na całego :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 mi naprawdę to nie przeszkadza. zawsze można zamknąć psy do klatek ;) asiak_kasia napisał(a):Dzieńdoberek piąteczkowo :loveu: W temacie zabaw-Pola sobie wbiła kawał gwoździa czy innego cholerstwa w opuszkę-głeboko. Oczywiście w trakcie zabawy z pieseczkami, zero pisku, zero reakcji, dopiero jak wracaliśmy do domu i na chodniku zostawiała plamy krwi to się zorientowałam, ze to moj pies :mdleje: W domu to już przedstawienie jak to łapka boli, jak cięzko po schodach, jak jej źle, aktoreczka kurde :evil_lol: A Brzydal widzę już zadomowiony na całego :diabloti: uwielbiam jak psy są aktorami, to jest urocze :cool3: pokazuje jakie to inteligentne bestie ;) my np bardzo dobrze wiemy, że Etna jest świetna w manipulowaniu, a i tak ciągle jej się to udaje :evil_lol: brzydal to się wszędzie czuje jak w domu. poszłam z nim do mamy do biura, wszedł, rozejrzał się i w kimę :evil_lol: filmik jest z domu Piotra i tam też czuje się jak u siebie, wchodzi i idzie od razu na górę :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 no i jakby nie patrzeć to jest właśnie dobry socjal szczeniaka, nie ma powodu żeby się bać czegokolwiek :razz: i jak ja bardzo chce takiego psa, z którym nie bede musiała zaczynać od opanowania strachów, lęków czy agresji :placz: Mamy regres klatkowy. Pola odmawia w ogóle jakiejkolwiek interakcji z klatką. Żarcie, zabawa nic, zero, klatka to nagle wróg numer jeden. I czytam sobie wątek o create games, ale kurde, nie mam pojęcia co się stało. Jeszcze 2 dni temu klateczka był dobra...:shake: Quote
Fauka Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ja zawsze trafiam na psy które nie odczuwają lęku i są zbyt pewne siebie, to trochę wkurza jak ma się takiego cwaniaczka na smyczy :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 asiak_kasia napisał(a):no i jakby nie patrzeć to jest właśnie dobry socjal szczeniaka, nie ma powodu żeby się bać czegokolwiek :razz: i jak ja bardzo chce takiego psa, z którym nie bede musiała zaczynać od opanowania strachów, lęków czy agresji :placz: Mamy regres klatkowy. Pola odmawia w ogóle jakiejkolwiek interakcji z klatką. Żarcie, zabawa nic, zero, klatka to nagle wróg numer jeden. I czytam sobie wątek o create games, ale kurde, nie mam pojęcia co się stało. Jeszcze 2 dni temu klateczka był dobra...:shake: niestety nie jest tak kolorowo, bo Ti boi się ludzi, zwłaszcza facetów :roll: nawet potrafi warczeć :roll: ale żółty ser całkiem nieźle załatwia sprawę :evil_lol: hmmm może daj na wstrzymanie z klatką, odpuść na kilka dni, a potem cofnij się nieco w stopniu zaawansowania używania klatki Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):niestety nie jest tak kolorowo, bo Ti boi się ludzi, zwłaszcza facetów :roll: nawet potrafi warczeć :roll: ale żółty ser całkiem nieźle załatwia sprawę :evil_lol: hmmm może daj na wstrzymanie z klatką, odpuść na kilka dni, a potem cofnij się nieco w stopniu zaawansowania używania klatki no chyba damy jej na luz, na jakiś czas, ten pies daje mi popalić na każdym kroku i serio podziwiam ludzi, który dobrowolnie biorą sobie takie egzemplarze. Jednak co molos to molos :razz: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 ja chyba nigdy nie miałam myśli, że wolałabym spokojniejszego psa, nawet jak byłam zmęczona ;) Etna to jest jak podłączona pod prąd :evil_lol: ale nawet jak wzięła butelkę oleju, połowę wypiła i wyrzygała, a drugą połowę rozlała na łóżku, to po prostu pokręciłam głową, wyprowadziłam ją i posprzątałam. potem zamówiłam klatkę :diabloti: ale nadal chciałam żeby mój drugi pies był choć trochę taki jak ona Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 no ja po molosach, które wzięłam dobrowolnie i (powiedzmy) świadomie, to przy Poli mam ochotę sobie włosy z glowy rwać. Wg jej poprzednich właścicieli to jest to mieszaniec CAO z jakimś owczarkiem, jak pokazywali fotki to wygladała suka-matka na maliniaka. No i by się zgadzało, bo ma taka pierdzieloną niezależność, ze głuchnie i ślepnie, a w zasadzie to ma na mnie wywalone, a jednoczesnie, nie może sobie siedziec i nic nie robić bo ją roznosi. Szybko kuma, ale jeszcze szybciej się nudzi. :shake: W porównaniu do Rocisława, który był psem problemowym, ale totalnie elastycznym to Pola czasami jest ponad moje siły. :roll: Dlatego wiem, że zaden owczarek-pracoholik, zaden terrier, zaden gończak, ani nic w tym stylu u mnie nie zagości. Molos to kurde dla mnie ideał. Jak trzeba to się pięknie skupia i pracuje, ale poza tym kanapa tez dobra rzecz. I serio ja podziwiam, jak ktoś daje rade z takimi psami jak Etna i Twój Pleśniak, bo ja osobiście to bym się spakowała i wyprowadziła :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 no tak to jest, co kto lubi po prostu :) ale akurat oba moje psy(rety, jak uwielbiam mówić o posiadaniu dwóch psów :loveu:) są nastawione na człowieka. taka mieszanka jak Pola to na pewno jest męcząca :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):no tak to jest, co kto lubi po prostu :) ale akurat oba moje psy(rety, jak uwielbiam mówić o posiadaniu dwóch psów :loveu:) są nastawione na człowieka. taka mieszanka jak Pola to na pewno jest męcząca :evil_lol: no bo ona sama nie wie co chce :evil_lol: chce coś robić, ale w zasadzie to weź spierrrrrr...uciekaj, bo mam Cię pod ogonem:diabloti: Ale jak olejesz pieseczka, to za chwilę jest stękanie, piszczenie, łażenie z kąta w kąt. :roll: Ona ma takie dni, że serio kazdy pozytywista by ją obdarł ze skóry, pokroił, ugotował w słonej wodzie. I wtedy jej solidny opierd*l pomaga, piesek nagle załapuje, że tak się nie bawimy i znowu jest fajnie :loveu: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 szukam info o treibballu w Polsce :cool3: Quote
Luzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Beatrx napisał(a):Twój pies ma jedno oko:eviltong: pirat :evil_lol: Quote
Rinuś Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Beatrx napisał(a):Twój pies ma jedno oko:eviltong: drugie mu wycięli :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 drugie było brzydkie, zwykłe bo brązowe, to się pozbyliśmy :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):drugie było brzydkie, zwykłe bo brązowe, to się pozbyliśmy :evil_lol: ja bym się nie przyznała ze się pozbyłam, tylko oddałam innemu pieskowi, który był bardziej potrzebujący :loveu: :diabloti: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 [quote name='asiak_kasia']ja bym się nie przyznała ze się pozbyłam, tylko oddałam innemu pieskowi, który był bardziej potrzebujący :loveu: :diabloti: haha, no tak :evil_lol: inteligentny piesek :cool3: Quote
Beatrx Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 musisz mu kupić różową obróżkę, taką w kolorze języka będzie w niej przesłodko wyglądał:loveu: Quote
motyleqq Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Beatrx napisał(a):musisz mu kupić różową obróżkę, taką w kolorze języka będzie w niej przesłodko wyglądał:loveu: ponoć prawdziwi mężczyźni nie boją się chodzić w różu, więc kto wie :evil_lol: Quote
Beatrx Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 motyleqq napisał(a):ponoć prawdziwi mężczyźni nie boją się chodzić w różu, więc kto wie :evil_lol: serio by mu to super pasowało:) my mieliśmy różową obróżkę, ale niestety woda morska ją wykończyła i teraz psisko chodzi w czarnej skórze. Quote
Rinuś Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='Kirinna']motyleqq co to jest treibball?:) http://www.psiogonek.pl/aktualnosci-o-psach/88-treibball-pasienie-pilek pasienie pilek się jej zachciało :diabloti: czego to człowiek nie wymyśli :shake: Quote
asiak_kasia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 a to nie lepiej tak po bożemu się za owieczki zabrać? :shake: :diabloti: Quote
Recommended Posts