asiak_kasia Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Rinuś napisał(a):E tam po co wydawać kasę na jąkąś tam operację? :diabloti: no ale helloł, rasowego psa chcesz ukatrupić? Oszalałas, to nie jest jakiś tam byle kundel :evil_lol: Unbelievable napisał(a):czemu ostatnio wszyscy mają albo będą mieć szczeniaczki :( a ja byłam sama w swej niedoli :( fakt, na dogo wysyp sceniaczkowy :diabloti: ja jak tak sobie o tym czytam, to coraz mniej mi się chce przerabiać od nowa pieska. Jak sobie przypomnę początki wdrożenia Poli u nas, to mi się w ogole psa odechciewa :evil_lol: Quote
a_niusia Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 ja tam uwielbiam wychowywac szczenieta. i mam nadzieje, ze moj pieseczek szybko sie dzwignie ze swoim wiezadlem, to wtedy tez sobie powieksze rodzine. uwazam, ze nie ma nic przyjemniejszego niz ksztaltowanie psiego charakteru. i nic nie daje takiej dumy jak obserwacja efektow. Quote
motyleqq Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 no moje drogie koleżanki fotoblożanki, pieski się zapoznały. oczywiście nic nie było jak sobie zaplanowałam, zapoznały się na podwórku, psy sąsiadów darły mordy, wszyscy wyszli popaczeć... :evil_lol: szczek psów wkurzył Etnę, bo myślała, że to Ti. nawarczała na niego, w domu też trochę powarczeli, ale powiedziałam jej że ma przestać i że nadal ją kocham i uwierzyła :evil_lol: próbowali się bawić, ale tu nie ma miejsca. teraz jest wszystko ok, tzn Ti śpi, a Etna histeryzuje bo pańcio wyszedł ;) zdjęć nie ma, bo latali jak oszołomy :evil_lol: Quote
Beatrx Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 czyli jakoś zbytnio nowym domownikiem się nie przejęła:eviltong: Quote
motyleqq Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Beatrx napisał(a):czyli jakoś zbytnio nowym domownikiem się nie przejęła:eviltong: są rzeczy ważne i ważniejsze :cool3: pańcio jest absolutnie najważniejszy :cool3: Quote
Beatrx Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 to wychodzi na to, że teraz Etna będzie Piotrowa a szczylosław będzie Twój:cool3: chociaż z tego co kojarzę to na odwrót miało być:eviltong: Quote
Ty$ka Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 To cieszę się, że zapoznanie się wyszło bezboleśnie :) A mały jest uroczy, ten jego szczek o dziwo mnie nie wkurza :PP Quote
motyleqq Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 [quote name='Beatrx']to wychodzi na to, że teraz Etna będzie Piotrowa a szczylosław będzie Twój:cool3: chociaż z tego co kojarzę to na odwrót miało być:eviltong: raczej będzie na odwrót, dziś Piotr kilka razy prosił byśmy się zamienili psami :evil_lol: bardzo go polubił, chociaż Ti się go trochę boi. ale uwierzcie mi, wszyscy od razu lubią Timiego :cool3: [quote name='Ty$ka']To cieszę się, że zapoznanie się wyszło bezboleśnie :) A mały jest uroczy, ten jego szczek o dziwo mnie nie wkurza :PP mnie też! chociaż dziś strasznie się darł na podwórku u Piotra, bo tam dużo psów szczeka i zdarłam gardło usiłując go uciszyć :diabloti: wiem jedno, im bardziej próbuje się go przekrzyczeć, tym głośniej on się drze :diabloti: mam brzydkie fotki :cool3: pieseczki bardzo ładnie bawiły się na łóżku w gryzienie i ślinienie :loveu: jak Etna przesadzała to Ti warczał, bardzo to szanowała ;) generalnie jednak dobrze, że jest samcem, bo suczka o takim charakterze jak Ti nie dogadałaby się z Etną wołają, to biegniemy ;) i jeszcze ciasto, które zrobiłam na specjalne zamówienie, czyli urodziny potencjalnej teściowej :evil_lol: Quote
a_niusia Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 lepiej ta owce byscie uczesali a nie... hahaha moglas zrobic ten teczowy torcik:))))) Quote
Aleksa. Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Mam taką samą szczotkę dla Dory :) :D Fajnie, że się polubili :) Quote
Fauka Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Takie tyci i już warczeć potrafi? Charakterek ma :evil_lol: Etna ma minę, jakby jeszcze nie wiedziała że to na stałe już zostaje :eviltong: Quote
motyleqq Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Amber napisał(a):Psy tam psy, ale jakie ładne ciasto! :grins: dziękuję :evil_lol: a_niusia napisał(a):lepiej ta owce byscie uczesali a nie... hahaha moglas zrobic ten teczowy torcik:))))) tęczowy torcik dopiero co był, musiało być coś wyjątkowego :cool3: Aleksandra95 napisał(a):Mam taką samą szczotkę dla Dory :) :D Fajnie, że się polubili :) nie wiem jak z Dorą, ale my czeszemy, czeszemy i ta sierść się nigdy nie kończy :shake::evil_lol: Fauka napisał(a):Takie tyci i już warczeć potrafi? Charakterek ma :evil_lol: Etna ma minę, jakby jeszcze nie wiedziała że to na stałe już zostaje :eviltong: no właśnie, ma charakterek :evil_lol: Etna chyba jeszcze nigdy nie warknęła ani na psa, ani na człowieka Quote
Aleksa. Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 to sobie sama odpowiedz, jak widziałaś na obozie :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Aleksandra95 napisał(a):to sobie sama odpowiedz, jak widziałaś na obozie :evil_lol: a, racja... :evil_lol: Quote
Illusion Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Całkiem smacznie to ciasto wygląda, trochę z kopcem kreta mi się kojarzy :razz:. http://img833.imageshack.us/img833/9992/p5136364.jpg :loveu::loveu: Quote
motyleqq Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 dogo wróciło :loveu: [quote name='asiak_kasia']przepis na torcik poproszę ;) proszę bardzo: http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-czarno-bialy-sernik-z-ciastkami-oreo :) [quote name='Illusion']Całkiem smacznie to ciasto wygląda, trochę z kopcem kreta mi się kojarzy :razz:. http://img833.imageshack.us/img833/9992/p5136364.jpg :loveu::loveu: nie tylko Tobie tak się kojarzy :lol: piesolki były razem na spacerze i po początkowych problemach z dogadaniem się z powodu szczekania Timiego, zaczęli się razem ganiać :) Ti wrócił zielony, bo biegał za Etną w wysoką trawę :evil_lol: poza tym Ti się rozkręca. z szarpaniem to różnie bywa, nie chce mu się, wszystko go rozprasza. ale za to jedzenie jest najważniejsze na świecie :evil_lol: niestety teraz też drze mordę jak robimy komendy na smaczki. niby wie, co ma zrobić, ale siedzi i się drze :roll: jeszcze trochę minie nim się całkiem zgramy, ale wszystko jest na dobrej drodze :) fajnie też aportuje na wymianę. nawet wtedy się trochę szarpie, ale mam wrażenie, że woli się szarpać jak siedzę, niż jak stoję/biegam. nie wiem o co kaman ;) Quote
Rinuś Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Nie kumam tego momentu z folią aluminiową :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Rinuś napisał(a):Nie kumam tego momentu z folią aluminiową :evil_lol: haha :evil_lol: chodzi o to, żeby stworzyć izolację do kąpieli wodnej, bo inaczej wpłynie Ci tam woda z drugiej blachy. ale ja robię tak, że nalewam wrzątek do blachy dołączonej do piekarnika i stoi to sobie pod kratkami, na których stoi tortownica. Quote
Aleks89 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 motyleqq napisał(a):haha :evil_lol: chodzi o to, żeby stworzyć izolację do kąpieli wodnej, bo inaczej wpłynie Ci tam woda z drugiej blachy. ale ja robię tak, że nalewam wrzątek do blachy dołączonej do piekarnika i stoi to sobie pod kratkami, na których stoi tortownica. Odpowiem za Rinuś "Dalej nie rozumiem":diabloti: Quote
Rinuś Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 motyleqq napisał(a):haha :evil_lol: chodzi o to, żeby stworzyć izolację do kąpieli wodnej, bo inaczej wpłynie Ci tam woda z drugiej blachy. ale ja robię tak, że nalewam wrzątek do blachy dołączonej do piekarnika i stoi to sobie pod kratkami, na których stoi tortownica. Aleks89 napisał(a):Odpowiem za Rinuś "Dalej nie rozumiem":diabloti: no cóż....DALEJ NIE ROZUMIEM :diabloti: a można obrazowo wyjaśnić to ? :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 hahahahaha :evil_lol: masz tortownicę. bierzesz folię i robisz ubranko dla tortownicy, bo inaczej nie będzie szczelna :cool3: robisz to z zewnątrz, czyli tam, gdzie nie ma ciasta :diabloti: bierzesz blachę, do której zmieści się tortownica. wlewasz do tej blachy wrzątek, który bez folii wlałby się do tortownicy. pieczesz i masz sernik idealny :evil_lol: edit: jako że woda musi zakryć tortownicę jakoś do połowy, to może być ciężko o odpowiednią blachę, dlatego robię to inaczej, tak jak pisałam w poprzednim poście ;) ps: ten sernik można też upiec 'normalnie', ale nie wiem jak to wpływa na jego smak/konsystencję Quote
Rinuś Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 aaa to już rozumiem :diabloti: tylko ta woda w tym piekarniku mnie dziwi :evil_lol: ale widocznie tak musi być :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 tak, musi :cool3: jeśli chcesz mieć ładny, gładki, nie popękany sernik to musi ;) tworzy się wtedy para wodna i dba o Twój serniczek :evil_lol: jakbyś robiła to uważaj przy otwieraniu piekarnika, nie wsadzaj tam twarzy póki nie przestanie parować :evil_lol: Quote
Recommended Posts