Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się wychodzenia z dwójką nie boję, ale to tylko dlatego, że Tonic jest grzeczny. I tak latam na spacery podwójnie, bo jeszcze Beza z nami mieszka, a nie ma opcji, żebym wyprowadziła ją i malucha na raz, niech lepiej nie patrzy na takich psycholi. ;)

Małemu zdarza się siknąć, ale 80% siku robi na dworze. A jak już w domu, to moja wina, bo go za długo przetrzymałam, albo nie zauważyłam, że się obudził itd. No i jeszcze nie do końca wiem, ile po jedzeniu on powinien wychodzić, w końcu tylko kilka dni u mnie jest. Za to kupy jeszcze w domu nie było, więc super. :)

Śmieszne są szczeniaki, dużo radochy będziesz miała. :loveu:

Posted

Aleks89 napisał(a):
A co w tym strasznego?:P

ogarnianie dwóch biegających psów bez smyczy mnie przeraża :evil_lol:

Vectra napisał(a):
nic w tym strasznego i nadzwyczajnego ;) strach ma wielgachne oczy , strach przed nowym i nieznanym.

jedyne ryzyko to takie, że jak Etna będzie pruła się do psów , to młody ją chętnie będzie wspierał i ew lekko Ci rączki wydłużą :diabloti:

a to akurat nie problem, bo ona pyszczy tylko do psów sąsiadów, a tak to jest w pełni opanowywalna krótkim 'nie wolno' :cool3:

Amber napisał(a):
Ja kocham wychodzić z Jarim i Cortiną :loveu: Wredne rude dobrze zdaje sobie sprawę kto z nią idzie i staje się postrachem osiedla i okolic. A jak idzie z Finką to już taka dzielna nie jest :diabloti:

no wiadomo, ma ochroniarza to sobie pozwala :evil_lol:

Unbelievable napisał(a):
no mi Brum zrobiła mega rewolucję ze wszystkim i nawet pójście na spacer z obydwoma psami było problemem. Ale to Brum ;)

Brum się nie liczy :diabloti:

ja po prostu nie umiem sobie wyobrazić pilnowania dwóch spuszczonych psów. te kilka dni co był Aposek to on i tak chodził na smyczy, bo bał się całego świata ;)

Szura, Etna spuszczona ze smyczy też jest grzecznym pieskiem i tego to się w ogóle nie obawiam. jak już to ona nauczy się od niego czegoś złego- szczekania :diabloti:

Posted

Wyrobisz się szybko ;). Nie masz wyjścia :diabloti:

A na serio to nic trudnego, kwestia ogarnięcia i przyzwyczajenia. Np. ja nadal zaskakuje ludzi swoim "sokolim wzrokiem" bo mam oczy dookoła głowy jak idę z Jarim i potrafię np. wypatrzeć joggera nadbiegającego w ciemności, kiedy mój kumpel widzi go dopiero jak nas mija :eviltong: Dlatego wszystko jest do ogarnięcia w zależności od potrzeb.

Posted

Ja wole miec psy luzem niż na smyczy:evil_lol:Nie pilnuje ich ,sami sie pilnują.Ew rozglądam się czy wróg nie nadchodzi.O ile wrogowie Lucasa są zwykle na smyczach to wróg nr jeden Kai czyli ONka Zora jest ZAWSZE luzem w kagańcu ,który jej spada i fajnie sie żrą:diabloti:

Ćma-3kielichy przed spacerem i idziesz na lajcie:diabloti:

Posted

no wiecie, najgorsze jest to, że nie znam zachowań Ti. Etna jest dla mnie przewidywalna i wiem, kiedy ją zawołać, a kiedy może sobie biec i nic się nie wydarzy. z drugiej strony przy drugim psie może zachowywać się inaczej, przy Apo szybko została osobistym ochroniarzem :diabloti: przypominam że Apo był u nas 3 dni

a co do kielichów, to ja mam bardzo słabą głowę i jak to ostatnio ujął mój TŻ 'wódki nie pij, bo się po wódce nie kontrolujesz' i miał rację, bo wtedy tylko jedno mi w głowie :diabloti: i nie jest to spacer z psami :evil_lol:

Posted

No bo chyba gorzej niż Brumsztylem nie będzie :evil_lol:

Dla mnie ogarnięcie dwóch psów na spacerze teraz jest spoko, ale chodzę z nimi razem tylko na pola czy do lasu, gdzie nie ma dużo ludzi, a Gram jak pójdzie w misję to nie wleci pod samochód ;)
Generalnie, Grama muszę pilnować, Brumy nie. Jak robię coś z Brumą to Grama przywiązuję, jak z Gramem coś robię, to Brum siedzi na waruju. Gram jak dostaje smaczki i wołam go w odpowiednich odstępach czasu to nie czuje się urażony :diabloti: i chętnie przybiega na komendę.
Z kolei jak idę z Brumem i drugim ogarniętym psem to w ogóle zero problemu, tylko smaczki rozdaję za przychodzenie ;) albo w ogóle nie, bo taka Draka reaguje na każde słowo niezależnie od wszystkiego :loveu:

Posted

To czeka cię nauka i tyle... Później będziesz z rozrzewnieniem wracać do czasów, jak nie znałaś zachowań swoich psów w bandzie :evil_lol:

a co do kielichów, to ja mam bardzo słabą głowę i jak to ostatnio ujął mój TŻ 'wódki nie pij, bo się po wódce nie kontrolujesz' i miał rację, bo wtedy tylko jedno mi w głowie :diabloti: i nie jest to spacer z psami :evil_lol:

Iiiii masz 2 TŻtów to i łatwiej spełniasz te zachcianki :evil_lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Ja wole miec psy luzem niż na smyczy:evil_lol:Nie pilnuje ich ,sami sie pilnują.Ew rozglądam się czy wróg nie nadchodzi.O ile wrogowie Lucasa są zwykle na smyczach to wróg nr jeden Kai czyli ONka Zora jest ZAWSZE luzem w kagańcu ,który jej spada i fajnie sie żrą:diabloti:

Ćma-3kielichy przed spacerem i idziesz na lajcie:diabloti:

ooo ja tez tak wole.

w sumie nie po to tyle czasu bylam takim zajebiistym dogomaniakiem, zeby teraz drzec o to, gdzie sa moje pieseczki na spacerze.

dodatkowo wypatruje jeszcze bialych dup zajecy, a szczegolnie saren.

swojego starszego kundla to nawet puszczam bez smyczy u nas na alejkach, a obok jezdza nawet samochody. mam do niej pelne zaufanie.
teraz z zajebistego dogomaniaka zrobilam sie nieodpowiedzialnym szarym kowalskim i ktos moze mnie nawet opisze na blozku hahahahaha

a tak na serio to jestem zwolennikiem osobnych spacerow z psami dopoki z tym nowym psem nie wytworzy sie odpowiednia wiez.
chodzi o to po prostu, zeby pies nie znalazl sobie "idola" i nie zaczal slepo nasladowac starszego czlonka stada, gdyz z tego sa klopoty.
psy powinny miec wieksza wiez z wlascicielem niz miedzy soba.

Posted

Ja Brum na skwerku też bez smyczy puszczam, w nocy w ogóle bez smyczy wychodzę, bo ona wie, że się z klatki bez pozwolenia nie wychodzi, że na "do domu" ma natychmiast lecieć do domu, i to wystarczy ;)

Posted

Motyleqq nie dramatyzuj .... będzie drugi pies , wtedy ocenisz stan jaki nastąpi.
Teorią i wyobrażeniami , nic nie osiągniesz.

Da się z 3 , 5 i 10 psami na smyczy ..... jak masz starsze psy wychowane , to młody pięknie małpuje :)

Posted

a_niusia napisał(a):

a tak na serio to jestem zwolennikiem osobnych spacerow z psami dopoki z tym nowym psem nie wytworzy sie odpowiednia wiez.
chodzi o to po prostu, zeby pies nie znalazl sobie "idola" i nie zaczal slepo nasladowac starszego czlonka stada, gdyz z tego sa klopoty.
psy powinny miec wieksza wiez z wlascicielem niz miedzy soba.

dlatego chciałam, żeby najpierw pomieszkał tylko ze mną

Unbelievable napisał(a):
Ja Brum na skwerku też bez smyczy puszczam, w nocy w ogóle bez smyczy wychodzę, bo ona wie, że się z klatki bez pozwolenia nie wychodzi, że na "do domu" ma natychmiast lecieć do domu, i to wystarczy ;)

to tak jak Etna :loveu: mieszkając w Wawie wychodziliśmy na ostatni spacer jakoś koło północy, na trawnik pod klatkę, bez smyczy

Vectra napisał(a):
Motyleqq nie dramatyzuj .... będzie drugi pies , wtedy ocenisz stan jaki nastąpi.
Teorią i wyobrażeniami , nic nie osiągniesz.

Da się z 3 , 5 i 10 psami na smyczy ..... jak masz starsze psy wychowane , to młody pięknie małpuje :)

no dobra dobra, ja zawsze tak przeżywam wszystko :oops:

Amber napisał(a):
Bosze, czemu Cortina nie małpowała nigdy Finki? :lol:

bo małpuje się tylko złe zachowania :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):

to tak jak Etna :loveu: mieszkając w Wawie wychodziliśmy na ostatni spacer jakoś koło północy, na trawnik pod klatkę, bez smyczy

O, widzę że nie tylko ja to praktykuję :diabloti: Nasz ostatni spacer wygląda tak, że stoję w drzwiach, wypuszczam psa, pies się wysika i wracamy. Nie dłużej niż minutę to trwa :evil_lol:

Posted

Lalka i Kano nocą , to wcale nie wiedziały co to smycz :evil_lol: mieszkałam blok w blok z policją i SM :grins:
ale chłopaki przywykli , że moje morderce fruwają luzem. Nocą nie było pół ludzia ;)

Nienawidzę chodzić z psami na smyczy.

Posted

U mnie mogłoby tak wyglądać z jamnicami, ale niestety zbyt blisko mam śmietnik :evil_lol:

U mnie w nocy nawet o 3-4 łażą ludzie :shake:

Posted

tam gdzie mieszkałam za dziecka , to grasują ludzie całą dobę :angryy:
nie wiem jak ja tam funkcjonowałam , fakt wtedy jeszcze nie było tylu słoików na osiedlu ... a to jest plaga obleśna

Posted

Aleks89 napisał(a):
Aniusia-jak przeczytałem o blożku orzygałem pół monitora kawa:evil_lol:Również uwielbiam te wypociny:diabloti:Ciekawi mnie tylko kto to czyta.

TY!!!!!!!

jeszcze sie przyznaj, ze jestes szarym kowalskim.