Riannei&Garshii Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Ty$ka napisał(a):Wygląda jakby zamiast mózgu w głowie miał pustkę :evil_lol: Ale jest świetny :loveu: To cecha dziedziczna, jego matka też jest idiotką. :D Co do mudików, mamy kilkanaście w PL, liczyć nie będę, ale jakoś tak. Mioty były cztery, rodzeństwo Teemo w większości zostało w Polsce, oprócz dwóch braci. Cena wszędzie na świecie taka sama, tyle że waluty przeliczane. Tylko w USA drożej, ale to kwestia sprowadzenia szczenięcia i nasienia, u nich jest mudików jeszcze mniej. Dobrego mudi trudno znaleźć, choć od 2012 ilość hodowli badających psy i robiących coś z nimi powiększa się stopniowo, także idzie coś na prawdę w porządku znaleźć w kraju pochodzenia rasy. Quote
Aleksa. Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 http://img819.imageshack.us/img819/5009/94600146695168182851633.jpg też brzydal troszkę wyładniał :diabloti: :) Quote
Aleks89 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 No teraz nawet jakoś wygląda.Ale dalej jest brzydki. Quote
motyleqq Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 pamiętam jak spodobały mi się mudiki i żaliłam się mamie, że musiałabym jechać za granicę po takiego ;) wprawdzie powiedziała, że taki problem to nie problem, bo mój tata lubi jeździć :evil_lol: ale cieszę się, że jednak trochę bliżej trzeba po Ti pojechać ;) zostały 2 tygodnie, chociaż osoba u której jest Ti prosi, bym zabrała go wcześniej. może się uda, trzymajcie za to kciuki :cool3: musiałby wtedy chwilę pomieszkać ze mną u moich rodziców Quote
motyleqq Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Luzia napisał(a):Już aż tak mają go dość? :lol: na to wygląda :diabloti: Tomek mnie prosił o zgodę na zakneblowanie małego :diabloti: Quote
Aleksandrossa Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Hmm to patrząc na to, że mudików w sumie mało w PL to cena nie jest jakaś wygórowana, myślałam że toto droższe :cool3: Ale widać, że świrusek rośnie :loveu: Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 motyleqq napisał(a):na to wygląda :diabloti: Tomek mnie prosił o zgodę na zakneblowanie małego :diabloti: Najlepsza do tego jest stara śmierdząca skarpeta :siara: Quote
motyleqq Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Aleksandrossa napisał(a):Hmm to patrząc na to, że mudików w sumie mało w PL to cena nie jest jakaś wygórowana, myślałam że toto droższe :cool3: Ale widać, że świrusek rośnie :loveu: rośnie rośnie, ale poprosiłam o zmierzenie go i ma w szyi raptem 27cm, dla porównania Etna 45 :evil_lol: teraz może trochę więcej, bo jej się kark umięśnił ;) Luzia napisał(a):Najlepsza do tego jest stara śmierdząca skarpeta :siara: dzięki za radę, pewnie się przyda :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Aleksandra95']http://img819.imageshack.us/img819/5009/94600146695168182851633.jpg też brzydal troszkę wyładniał :diabloti: :) albo w photoshopie go podrasowali :evil_lol: Pewnie im tam rozrabia niele :eviltong: Quote
Selenne Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 My tu pierwszy raz, ale już nam się podoba i będziemy zaglądać częściej :)http://img201.imageshack.us/img201/994/94255946695166982829034.jpg - udaje martwego? xD Quote
Aleksandrossa Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 motyleqq napisał(a):rośnie rośnie, ale poprosiłam o zmierzenie go i ma w szyi raptem 27cm, dla porównania Etna 45 :evil_lol: teraz może trochę więcej, bo jej się kark umięśnił ;) Ej, no to prawie podobnie jak mój Chic w szyi ;) Ma ok.25cm a jest sporo mniejszy ;P Quote
motyleqq Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='betty_labrador']albo w photoshopie go podrasowali :evil_lol: Pewnie im tam rozrabia niele :eviltong: no, sika i szczeka :evil_lol: [quote name='Selenne']My tu pierwszy raz, ale już nam się podoba i będziemy zaglądać częściej :)http://img201.imageshack.us/img201/994/94255946695166982829034.jpg - udaje martwego? xD witamy w naszych skromnych progach :lol: raczej pokazuje swój brak rozumu :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Aleksandrossa napisał(a):Ej, no to prawie podobnie jak mój Chic w szyi ;) Ma ok.25cm a jest sporo mniejszy ;P oj nie wiem, czy jest sporo mniejszy, ile Chic waży? Quote
Fauka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Ja dzisiaj mudiki na wystawie widziałam, były cudowne dopóki biegnąc po torze nie zaczęły się drzeć :evil_lol: Wszystko mają cudowne - idealny rozmiar, sierść, super uszy, tylko to darcie :shake: Quote
a_niusia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 no to trzeba nauczyc komendy "japa", ktora oznacza natychmiast sie zamknij:))) Quote
motyleqq Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 no są szczekliwe, sama nie wiem jak to zniosę :eviltong: Etna mało szczeka, tylko jak ma powód Quote
Fauka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Przy odrobinie chęci można spróbować kontrolować ten szczek (choć u podekscytowanego psa różnie bywa), ale rasa bardzo fajna, borderki przy nich moim zdaniem wypadały marniej :diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 a_niusia napisał(a):no to trzeba nauczyc komendy "japa", ktora oznacza natychmiast sie zamknij:))) nie wszystkie pieski się da ;) a już na pewno nie w tak dużym pobudzeniu Quote
a_niusia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Unbelievable napisał(a):nie wszystkie pieski się da ;) a już na pewno nie w tak dużym pobudzeniu ej...mojego kundla zna cala klatka schodowa u mnie i u moich starych. moj kundel nie szczeka. ONA ROZMAWIA. wydaje dzwieki, ktorych nie spotkalam u zadnego innego kundla. i sadze, ze jesli ja dalo sie pod tym wzgledem w miare opanowac, to kazdego psa sie da. oczywiscie nie twierdze, ze jak pies lubi szczekac to stanie sie nagle cichutkim pieskiem, ktory nie wyda z siebie nigdy zadnego dzwieku... ale mozna z kazdego psa zrobic zwierze, ktore nie przeszkadza innym ciagle drac pale. Quote
drzalka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Już widzę jak Etna uczy się darcia mordy od Ti :D Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 a_niusia napisał(a):ej...mojego kundla zna cala klatka schodowa u mnie i u moich starych. moj kundel nie szczeka. ONA ROZMAWIA. wydaje dzwieki, ktorych nie spotkalam u zadnego innego kundla. i sadze, ze jesli ja dalo sie pod tym wzgledem w miare opanowac, to kazdego psa sie da. oczywiscie nie twierdze, ze jak pies lubi szczekac to stanie sie nagle cichutkim pieskiem, ktory nie wyda z siebie nigdy zadnego dzwieku... ale mozna z kazdego psa zrobic zwierze, ktore nie przeszkadza innym ciagle drac pale. moja Brum tez rozmawia, szczególnie jak jej się coś nie spodoba to sobie burczy pod nosem :grins: ale to zupełnie co innego, niż szczekanie w bardzo dużym pobudzeniu, którego psy często nie potrafią opanować. I Brum też to ma, że czasem, jak się podjara za bardzo, to szczeknie, ale zaraz po tym zwykle przeprasza za życie, bo wie, że nie wolno, tylko się wymskło ;) a ostatnio podjarała się tak że szczekała przy robieniu czegośtam na piłkę, i nie reagowała na opierdziel, to było przy dużej ilości piesków, ludzi i rowerów, przestała dopiero, jak ja się z nią przestałam bawić. A są pieski (belgi na przykład, pyrki, szeltie, czy mudiki) które nie dość, że lubią szczekać, to szczekają przy wszystkim, nawet przy małej podjarce, i cóż, pewnie można to sobie wyplenić, ale kosztem chęci pieska do pracy ;) Quote
a_niusia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 a ja nie widze, bo mij starszy pies kocha drzec pale. jej ulubiona komenda jest "mow" i zawsze szczeka najpierw bardzo cicho, bo wtedy wie, ze powiem do niej "dawaj glosniej!!! no dalej MOW!!" i wtedy bedzie mogla dac prawdziwy koncert. jak sie bawi to drze pale. jak ma pilke i ucieka z nia przed drugim psem to drze pale. jak sie na nia dmuchnie to drze pale, jak sie przy niej pierdnie albo uda sie, ze sie pierdzi to tez ja drze. a moj mlodszy pies w ogole sie nie drze. czasem tylko troce pojamniczy lub pogdera pod nosem. no chyba ze hejtuje jakiegos pieseczka. Quote
a_niusia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Unbelievable napisał(a):moja Brum tez rozmawia, szczególnie jak jej się coś nie spodoba to sobie burczy pod nosem :grins: ale to zupełnie co innego, niż szczekanie w bardzo dużym pobudzeniu, którego psy często nie potrafią opanować. I Brum też to ma, że czasem, jak się podjara za bardzo, to szczeknie, ale zaraz po tym zwykle przeprasza za życie, bo wie, że nie wolno, tylko się wymskło ;) a ostatnio podjarała się tak że szczekała przy robieniu czegośtam na piłkę, i nie reagowała na opierdziel, to było przy dużej ilości piesków, ludzi i rowerów, przestała dopiero, jak ja się z nią przestałam bawić. A są pieski (belgi na przykład, pyrki, szeltie, czy mudiki) które nie dość, że lubią szczekać, to szczekają przy wszystkim, nawet przy małej podjarce, i cóż, pewnie można to sobie wyplenić, ale kosztem chęci pieska do pracy ;) moj pies tez drze pale w bardzo duzym pobudzeniu a nawet w lekkim pobudzeniu ja drze. ale nie zabawiam sie tak z nia w chacie, wiadomo. to jest troche cos innego niz pies co sie pruje, bo jest szczekliwy. Quote
Unbelievable Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 a_niusia napisał(a):moj pies tez drze pale w bardzo duzym pobudzeniu a nawet w lekkim pobudzeniu ja drze. ale nie zabawiam sie tak z nia w chacie, wiadomo. to jest troche cos innego niz pies co sie pruje, bo jest szczekliwy. ale tu jest mowa właśnie o darciu ryja w pobudzeniu : P Quote
Recommended Posts