Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ty$ka napisał(a):
Wygląda jakby zamiast mózgu w głowie miał pustkę :evil_lol:

Ale jest świetny :loveu:

To cecha dziedziczna, jego matka też jest idiotką. :D

Co do mudików, mamy kilkanaście w PL, liczyć nie będę, ale jakoś tak. Mioty były cztery, rodzeństwo Teemo w większości zostało w Polsce, oprócz dwóch braci. Cena wszędzie na świecie taka sama, tyle że waluty przeliczane. Tylko w USA drożej, ale to kwestia sprowadzenia szczenięcia i nasienia, u nich jest mudików jeszcze mniej.

Dobrego mudi trudno znaleźć, choć od 2012 ilość hodowli badających psy i robiących coś z nimi powiększa się stopniowo, także idzie coś na prawdę w porządku znaleźć w kraju pochodzenia rasy.

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pamiętam jak spodobały mi się mudiki i żaliłam się mamie, że musiałabym jechać za granicę po takiego ;) wprawdzie powiedziała, że taki problem to nie problem, bo mój tata lubi jeździć :evil_lol: ale cieszę się, że jednak trochę bliżej trzeba po Ti pojechać ;)
zostały 2 tygodnie, chociaż osoba u której jest Ti prosi, bym zabrała go wcześniej. może się uda, trzymajcie za to kciuki :cool3: musiałby wtedy chwilę pomieszkać ze mną u moich rodziców

Posted

motyleqq napisał(a):
na to wygląda :diabloti: Tomek mnie prosił o zgodę na zakneblowanie małego :diabloti:

Najlepsza do tego jest stara śmierdząca skarpeta :siara:

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Hmm to patrząc na to, że mudików w sumie mało w PL to cena nie jest jakaś wygórowana, myślałam że toto droższe :cool3:
Ale widać, że świrusek rośnie :loveu:

rośnie rośnie, ale poprosiłam o zmierzenie go i ma w szyi raptem 27cm, dla porównania Etna 45 :evil_lol: teraz może trochę więcej, bo jej się kark umięśnił ;)

Luzia napisał(a):
Najlepsza do tego jest stara śmierdząca skarpeta :siara:

dzięki za radę, pewnie się przyda :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
rośnie rośnie, ale poprosiłam o zmierzenie go i ma w szyi raptem 27cm, dla porównania Etna 45 :evil_lol: teraz może trochę więcej, bo jej się kark umięśnił ;)

Ej, no to prawie podobnie jak mój Chic w szyi ;)
Ma ok.25cm a jest sporo mniejszy ;P

Posted

[quote name='betty_labrador']albo w photoshopie go podrasowali :evil_lol:

Pewnie im tam rozrabia niele :eviltong:

no, sika i szczeka :evil_lol:

[quote name='Selenne']My tu pierwszy raz, ale już nam się podoba i będziemy zaglądać częściej :)http://img201.imageshack.us/img201/994/94255946695166982829034.jpg - udaje martwego? xD

witamy w naszych skromnych progach :lol:
raczej pokazuje swój brak rozumu :evil_lol:

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Ej, no to prawie podobnie jak mój Chic w szyi ;)
Ma ok.25cm a jest sporo mniejszy ;P

oj nie wiem, czy jest sporo mniejszy, ile Chic waży?

Posted

Ja dzisiaj mudiki na wystawie widziałam, były cudowne dopóki biegnąc po torze nie zaczęły się drzeć :evil_lol: Wszystko mają cudowne - idealny rozmiar, sierść, super uszy, tylko to darcie :shake:

Posted

Przy odrobinie chęci można spróbować kontrolować ten szczek (choć u podekscytowanego psa różnie bywa), ale rasa bardzo fajna, borderki przy nich moim zdaniem wypadały marniej :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie wszystkie pieski się da ;) a już na pewno nie w tak dużym pobudzeniu

ej...mojego kundla zna cala klatka schodowa u mnie i u moich starych.

moj kundel nie szczeka. ONA ROZMAWIA. wydaje dzwieki, ktorych nie spotkalam u zadnego innego kundla.

i sadze, ze jesli ja dalo sie pod tym wzgledem w miare opanowac, to kazdego psa sie da.
oczywiscie nie twierdze, ze jak pies lubi szczekac to stanie sie nagle cichutkim pieskiem, ktory nie wyda z siebie nigdy zadnego dzwieku...
ale mozna z kazdego psa zrobic zwierze, ktore nie przeszkadza innym ciagle drac pale.

Posted

a_niusia napisał(a):
ej...mojego kundla zna cala klatka schodowa u mnie i u moich starych.

moj kundel nie szczeka. ONA ROZMAWIA. wydaje dzwieki, ktorych nie spotkalam u zadnego innego kundla.

i sadze, ze jesli ja dalo sie pod tym wzgledem w miare opanowac, to kazdego psa sie da.
oczywiscie nie twierdze, ze jak pies lubi szczekac to stanie sie nagle cichutkim pieskiem, ktory nie wyda z siebie nigdy zadnego dzwieku...
ale mozna z kazdego psa zrobic zwierze, ktore nie przeszkadza innym ciagle drac pale.

moja Brum tez rozmawia, szczególnie jak jej się coś nie spodoba to sobie burczy pod nosem :grins:

ale to zupełnie co innego, niż szczekanie w bardzo dużym pobudzeniu, którego psy często nie potrafią opanować. I Brum też to ma, że czasem, jak się podjara za bardzo, to szczeknie, ale zaraz po tym zwykle przeprasza za życie, bo wie, że nie wolno, tylko się wymskło ;) a ostatnio podjarała się tak że szczekała przy robieniu czegośtam na piłkę, i nie reagowała na opierdziel, to było przy dużej ilości piesków, ludzi i rowerów, przestała dopiero, jak ja się z nią przestałam bawić.
A są pieski (belgi na przykład, pyrki, szeltie, czy mudiki) które nie dość, że lubią szczekać, to szczekają przy wszystkim, nawet przy małej podjarce, i cóż, pewnie można to sobie wyplenić, ale kosztem chęci pieska do pracy ;)

Posted

a ja nie widze, bo mij starszy pies kocha drzec pale. jej ulubiona komenda jest "mow" i zawsze szczeka najpierw bardzo cicho, bo wtedy wie, ze powiem do niej "dawaj glosniej!!! no dalej MOW!!" i wtedy bedzie mogla dac prawdziwy koncert. jak sie bawi to drze pale. jak ma pilke i ucieka z nia przed drugim psem to drze pale. jak sie na nia dmuchnie to drze pale, jak sie przy niej pierdnie albo uda sie, ze sie pierdzi to tez ja drze.

a moj mlodszy pies w ogole sie nie drze. czasem tylko troce pojamniczy lub pogdera pod nosem. no chyba ze hejtuje jakiegos pieseczka.

Posted

Unbelievable napisał(a):
moja Brum tez rozmawia, szczególnie jak jej się coś nie spodoba to sobie burczy pod nosem :grins:

ale to zupełnie co innego, niż szczekanie w bardzo dużym pobudzeniu, którego psy często nie potrafią opanować. I Brum też to ma, że czasem, jak się podjara za bardzo, to szczeknie, ale zaraz po tym zwykle przeprasza za życie, bo wie, że nie wolno, tylko się wymskło ;) a ostatnio podjarała się tak że szczekała przy robieniu czegośtam na piłkę, i nie reagowała na opierdziel, to było przy dużej ilości piesków, ludzi i rowerów, przestała dopiero, jak ja się z nią przestałam bawić.
A są pieski (belgi na przykład, pyrki, szeltie, czy mudiki) które nie dość, że lubią szczekać, to szczekają przy wszystkim, nawet przy małej podjarce, i cóż, pewnie można to sobie wyplenić, ale kosztem chęci pieska do pracy ;)

moj pies tez drze pale w bardzo duzym pobudzeniu a nawet w lekkim pobudzeniu ja drze.

ale nie zabawiam sie tak z nia w chacie, wiadomo.

to jest troche cos innego niz pies co sie pruje, bo jest szczekliwy.

Posted

a_niusia napisał(a):
moj pies tez drze pale w bardzo duzym pobudzeniu a nawet w lekkim pobudzeniu ja drze.

ale nie zabawiam sie tak z nia w chacie, wiadomo.

to jest troche cos innego niz pies co sie pruje, bo jest szczekliwy.

ale tu jest mowa właśnie o darciu ryja w pobudzeniu : P