A&L Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='motyleqq']nic takiego nie napisałam :) sama nie wiem, kiedy będę miała drugiego psa, ale widzę, że dogo już wie :cool3: od dawna mówiłam, że chcę teraz małego psa. w wakacje się w tym upewniłam na 100%. nie żyję w próżni, nie jestem sama- mam faceta, którego zdanie też się liczy, i mam już jednego psa. oczywiście mogę bezsensu wziąć malinę. i skończy się to tak, jak zauważyła Vectra- taki pies będzie się żarł z moją suką. nie wybrałam bostona, bo 'nie mogę belga'. wybrałam małego psa, bo nie mogę mieć dużego. aha, no i kiedy kupiłam PSA NA SIŁĘ?! bo, z tego co mi wiadomo, to ja żadnego psa nie kupiłam... ale może mnie coś ominęło. tak bywa na dogo :)[/QUOTE] Pisałaś gdzieś tutaj, że jak wszystko dobrze pójdzie, to za pół roku możesz już mieć psa. To jednak trochę mało czasu na wybór rasy, jeśli jest się niezdecydowanym, a już tym bardziej na wybór hodowli i miotu. Nie napisałam, że KUPIŁAŚ psa na siłę, tylko że mam wrażenie, że ten będzie taki wymuszony. Quote
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='A&L']Ja wiem, że na dogo o nią ciężko, ale ja nie generalizuję. Jest kilka osób stąd z którymi rozmawiam poza forum i cenię sobie ich zdanie. Czasami też przypadkowe osoby powiedzą tutaj coś, co do mnie trafi i się przyda.Tylko ja jestem jeszcze przedszkolakiem w psim świecie i tutaj jest wiele osób wiedzących więcej, niż ja, może dlatego wyciągam wnioski. W Twoim przypadku jest inaczej :grins:[/QUOTE] Kurna mać , rozmowa zaczęła się od pomysły na rasę psa POMYSŁU .. dyskusja toczyła się o tych pomysłach - wadach i zaletach , plusach i minusach ... o różnych rasach i pomysłach w wyborze .... Więc gdzie tu co krytykować ? i po co , skoro rozmowa jest czysto teoretyczna. I miała polegać na wymianie poglądów , a nie licytacji , kto głupszy :evil_lol: W moim przypadku jest prawda inaczej , bo ja forum traktuje jak budkę z piwem :grins: a nie wyrocznię .... Quote
motyleqq Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='A&L']Pisałaś gdzieś tutaj, że jak wszystko dobrze pójdzie, to za pół roku możesz już mieć psa. To jednak trochę mało czasu na wybór rasy, jeśli jest się niezdecydowanym, a już tym bardziej na wybór hodowli i miotu. Nie napisałam, że KUPIŁAŚ psa na siłę, tylko że mam wrażenie, że ten będzie taki wymuszony.[/QUOTE] wiesz, ile mi zajęła decyzja o wzięciu Etny? tyle, co trwa wypowiedzenie słów 'proszę, zabierz ją stąd, choćby na tymczas' ;) i nigdy, ani przez sekundę, nie załowałam tej decyzji. nie żałowałam jej nawet wtedy, kiedy pokłóciłam się przez to z matką tak bardzo, że tydzień z nią nie rozmawiałam(a mieszkając w Wawie dzwoniłam do niej CO NAJMNIEJ raz dziennie). żaden pies, który trafiłby do mnie, nie byłby wymuszony. nawet gdyby jakiś dziwny los sprawił, że znalazłby się u mnie haszczak. po prostu by był. dostosowałabym się do niego i dała takie zajęcia, jakie by lubił. także mój ŚWIADOMY wybór psa nie jest wymuszony. masz mylne wrażenie. Quote
A&L Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Vectra']Kurna mać , rozmowa zaczęła się od pomysły na rasę psa POMYSŁU .. dyskusja toczyła się o tych pomysłach - wadach i zaletach , plusach i minusach ... o różnych rasach i pomysłach w wyborze .... Więc gdzie tu co krytykować ? i po co , skoro rozmowa jest czysto teoretyczna. I miała polegać na wymianie poglądów , a nie licytacji , kto głupszy :evil_lol: W moim przypadku jest prawda inaczej , bo ja forum traktuje jak budkę z piwem :grins: a nie wyrocznię ....[/QUOTE] Ja inaczej to odebrałam, tyle. Dla mnie forum tez nie jest wyrocznią, ale jest pomocne, wiele się z niego dowiedziałam, rejestrując się nie wiedziałam [SIZE=7]NIC [SIZE=2], teraz wiem [SIZE=1]COŚ.[/SIZE][/SIZE][/SIZE] Z mojej strony dyskusja jest zakończona, ja już napisałam wszystko co chciałam napisać. Quote
A&L Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='motyleqq']wiesz, ile mi zajęła decyzja o wzięciu Etny? tyle, co trwa wypowiedzenie słów 'proszę, zabierz ją stąd, choćby na tymczas' ;) i nigdy, ani przez sekundę, nie załowałam tej decyzji. nie żałowałam jej nawet wtedy, kiedy pokłóciłam się przez to z matką tak bardzo, że tydzień z nią nie rozmawiałam(a mieszkając w Wawie dzwoniłam do niej CO NAJMNIEJ raz dziennie). żaden pies, który trafiłby do mnie, nie byłby wymuszony. nawet gdyby jakiś dziwny los sprawił, że znalazłby się u mnie haszczak. po prostu by był. dostosowałabym się do niego i dała takie zajęcia, jakie by lubił. także mój ŚWIADOMY wybór psa nie jest wymuszony. masz mylne wrażenie.[/QUOTE] Pewnie, że jak pies już się u Ciebie znajdzie to będzie ukochany itd. Raczej chodziło mi o to, że teraz nie chcesz kundelka z niewiadomym charakterem, tylko psa rasowego z cechami jak najbardziej pasującymi Tobie. Dziękuję, dobranoc ;) Quote
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='A&L']Ja inaczej to odebrałam, tyle. Dla mnie forum tez nie jest wyrocznią, ale jest pomocne, wiele się z niego dowiedziałam, rejestrując się nie wiedziałam [SIZE=7]NIC [SIZE=2], teraz wiem [SIZE=1]COŚ.[/SIZE][/SIZE][/SIZE] Z mojej strony dyskusja jest zakończona, ja już napisałam wszystko co chciałam napisać.[/QUOTE] wzrok mam dobry , to już też wiesz z tego forum , więc czcionka gigant jest niepotrzebna :) widzisz , i znów coś nowego wiesz :evil_lol: Quote
motyleqq Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='A&L']Pewnie, że jak pies już się u Ciebie znajdzie to będzie ukochany itd. Raczej chodziło mi o to, że teraz nie chcesz kundelka z niewiadomym charakterem, tylko psa rasowego z cechami jak najbardziej pasującymi Tobie. Dziękuję, dobranoc ;)[/QUOTE] i na razie wszystko wskazuje na to, że takim właśnie jest boston ;) ale żebyście mieli więcej zmartwień, pozwolę sobie napisać, że wcale nie jest powiedziane, że to będzie boston :evil_lol: Quote
A&L Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Vectra']wzrok mam dobry , to już też wiesz z tego forum , więc czcionka gigant jest niepotrzebna :) widzisz , i znów coś nowego wiesz :evil_lol:[/QUOTE] Chciałam żeby było fajnie i żeby to nic było takie wielkie i wymowne, a to coś takie małe :oops: :evil_lol: Kolejna nowa info - idę zanotować. edit. Aga, pozostaje mi tylko życzyć powodzenia w wyborze rasy i trafnego wyboru ;) Quote
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='A&L']Chciałam żeby było fajnie i żeby to nic było takie wielkie i wymowne, a to coś takie małe :oops: :evil_lol: Kolejna nowa info - idę zanotować.[/QUOTE] a ja wiem , że umiesz zmieniać wielkość czcionki :multi: Quote
omry Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Motylek, teraz już nawet nie próbuj pisać, że jednak boston nie :shake: Quote
Aleks89 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Omry-a Ty jesteś jakaś Xena czy inna waleczna księżniczka obrończyni uciśnionych?:lol:W sumie to nawet moja wyobraźnia pokazuje mi ciebie w takich SM łaszkach jak mówisz "Ogień ,woda ,ziemia ,wiatr -Pomóżcie mi ratować świat!!" Pomieszałem bajki ,ale mój zryty łeb mi tak kazał napisać.:lol: Quote
omry Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Aleks89']Omry-a Ty jesteś jakaś Xena czy inna waleczna księżniczka obrończyni uciśnionych?:lol:W sumie to nawet moja wyobraźnia pokazuje mi ciebie w takich SM łaszkach jak mówisz "Ogień ,woda ,ziemia ,wiatr -Pomóżcie mi ratować świat!!" Pomieszałem bajki ,ale mój zryty łeb mi tak kazał napisać.:lol:[/QUOTE] Kiedyś lubiłam Xenę :lol: Nie lubię po prostu, jak ktoś pieprzy głupoty :) Jak się chce sobie popieprzyć, to trzeba wiedzieć jak i gdzie :evil_lol: Quote
Aleks89 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Chyba każdy oglądał Xene :evil_lol: I Nikite :evil_lol: No i Kapitana Planete też:lol: Quote
motyleqq Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 [quote name='omry']Motylek, teraz już nawet nie próbuj pisać, że jednak boston nie :shake:[/QUOTE] kurde, może jednak wezmę tego pekińczyka? :shake: Quote
dorka1403 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='A&L']Pisałaś gdzieś tutaj, że jak wszystko dobrze pójdzie, to za pół roku możesz już mieć psa. To jednak trochę mało czasu na wybór rasy, jeśli jest się niezdecydowanym, a już tym bardziej na wybór hodowli i miotu. [/QUOTE] boszesz to ile trzeba się przepraszam szykować i dowiadywać?w ogóle to trza być chyba alfą i omegą na temat ras, psychik, i innych dupereli wg ciebie? myśle, że gdyby była kasa, możliwości to każdy dowiaduje się na temat swoich ulubionych typów i skraca listę aż zostanie jedna hodowla z jednym wymarzonym szczeniakiem..ale to chyba nie musi zajmować nam nie wiem roku albo 5 lat.. ale pewnie się jak zwykle mylę...i zaraz mi to ktoś tu uświadomi... Quote
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='dorka1403'] ale pewnie się jak zwykle mylę...i zaraz mi to ktoś tu uświadomi...[/QUOTE] LUBIĘ TO :evil_lol: Quote
A&L Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='omry']Kiedyś lubiłam Xenę :lol: Nie lubię po prostu, jak ktoś pieprzy głupoty :) Jak się chce sobie popieprzyć, to trzeba wiedzieć jak i gdzie :evil_lol:[/QUOTE] Wybacz dziecinko, ale będę sobie pieprzyć jak i gdzie mi się będzie chciało, mimo Twojego sprzeciwu ;) Quote
dorka1403 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 ale tak ogólnie, to kobieto, o co ci chodzi? masz problem w tym, że ktoś chce szczeniaka i jak na razie po prostu go szuka i wybiera? to jej kasa, jej życie i ma prawo wybrać skoro ma taką możliwość...a co to kogo obchodzi, że skacze po grupach? równie dobrze może chcieć jednego dnia grzywka a drugiego ( po zaciągnięciu języka np. u hodowcy) sznaucera czy buldoga angielskiego...takie jej prawo..zazdrość? to też kup sobie papisa i będzie gites Quote
A&L Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='dorka1403']ale tak ogólnie, to kobieto, o co ci chodzi? masz problem w tym, że ktoś chce szczeniaka i jak na razie po prostu go szuka i wybiera? to jej kasa, jej życie i ma prawo wybrać skoro ma taką możliwość...a co to kogo obchodzi, że skacze po grupach? równie dobrze może chcieć jednego dnia grzywka a drugiego ( po zaciągnięciu języka np. u hodowcy) sznaucera czy buldoga angielskiego...takie jej prawo..zazdrość? to też kup sobie papisa i będzie gites[/QUOTE] Przeczytaj moje wszystkie wypowiedzi, to będziesz wiedzieć o co mi chodzi ;) Quote
Beatrx Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 a moim zdaniem to lepiej, że Motylkowa "skacze po grupach" i bierze pod uwagę różne rasy niż miałaby się napalić na "jedyną właściwą" i wziąć takiego psa mimo braku warunków. to, ze ja będę miała warunki na kaukaza za 10lat nie znaczy, że mam przez te 10lat nie mieć żadnego psa:roll: Quote
dorka1403 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='A&L']Przeczytaj moje wszystkie wypowiedzi, to będziesz wiedzieć o co mi chodzi ;)[/QUOTE] przeczytałam te wszystkie referaty i to się ani kupy, ani dupy nie trzyma....wonty o nic tak naprawdę...z jednej strony piszesz jej cyrk i jej małpy, a z drugiej ciągniesz swój wywód na kolejnych parę stron...jak ma poznać rasy i zdecydować się na jakąś jeśli nie będzie sobie gdybać, dowiadywać się, radzić..a jak by nie patrzeć to jej forum więc ma prawo dzielić się czym chce... Quote
A&L Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Jesteś nowa na forum, a ja wielokrotnie pisałam, że u Agi zauważyłam takie zachowanie już nieraz. Zresztą jak widać nie tylko ja więc chyba coś w tym jest. Quote
evel Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='A&L'] Normalnym jest, że jak się chce psa, to trzeba wybrać rasę, co robi się poprzez rozmowy z hodowcami, z posiadaczami psów danej rasy, a nawet na forum.[/QUOTE] Nie wolno pisać do hodowców, bo później będzie jak u mnie :evil_lol: Quote
C&B Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='evel']Nie wolno pisać do hodowców, bo później będzie jak u mnie :evil_lol:[/QUOTE] nie wolno? :mdleje:dlaczego piszesz to tak późno? :lol: Quote
Recommended Posts