Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łaaa, dopiero teraz nadrobiłam u Was zaległości :cool3:

Świetna suka, bardzo mi się podoba w agility ;)
A co do zniszczonych talerzy, to ja się własnie boję moich za jakiś czas, bo na razie z Haczykiem tyle o ile się frisbee bawimy, a po kilku sesjach, nasz sofcik jest na skraju wytrzymałości (tu pragnę zaznaczyć, że z Benkiem wytrzymał około trzech lat :evil_lol:, bez większej ryski).
Niedługo będę ewidentnie musiała dokupić kilka talerzyków, pies się cieszy a moja kieszeń nie bardzo :diabloti:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amber napisał(a):
Jutro będę dzwonić po szkoleniowcach bo jest jeszcze jeden, którego chciałam od dawna odwiedzić. Jedzie się w tym samym kierunku co wtedy, tylko kawałek bliżej. Tak więc jak u niego będzie wolne to nas zapiszę. Płatność jest taka sama. Mam nadzieję, że się uda coś umówić :)

czekam na info :)

westie_justa napisał(a):
chyba zapomnialas w ogole o zoomie :eviltong: to moge usunąć z albumu?

nie umiałam go użyć :splat:możesz usunąć :)

evel napisał(a):
Kurde, jaka z Etny jest fajna suka no :) A ta piłeczka to ta za pierdyliard złotych? :evil_lol: Ona jest twarda, miękka, jaka? I ogólnie warto na nią wydać aż tyle kasy? :)

Aleks89 napisał(a):
Evel-taka średniotwarda ,ale nie warte to to swojej kasy.Zdecydowanie wole wydać 10zł na speeda z hiltona.;)(nie mam ,ale miałem w ręce)

jest warta swojej ceny ;) wszystkie inne piłki na sznurku wytrzymują u nas krótki czas. nie ma sensu(przy mojej suce) kupować co 2 tygodnie nowej piłki. ta piłka jest na całe życie :eviltong:
co do jej miękkości, to jest to dziwny materiał i trudno nazwać ją miękką albo twardą. ugina się pod naciskiem, ale nie jest to mięciutka piłeczka i jeśli pies jest wyjątkowo delikatny i wybredny, to raczej tym wzgardzi. moja bawi się wszystkim, więc spoko, ale też na początku nie była przekonana, bo ta piłka jak jest mokra, to robi się śliska i wypada z pyska. teraz już Etna umie ją trzymać :)

Pestka napisał(a):
Łaaa, dopiero teraz nadrobiłam u Was zaległości :cool3:

Świetna suka, bardzo mi się podoba w agility ;)
A co do zniszczonych talerzy, to ja się własnie boję moich za jakiś czas, bo na razie z Haczykiem tyle o ile się frisbee bawimy, a po kilku sesjach, nasz sofcik jest na skraju wytrzymałości (tu pragnę zaznaczyć, że z Benkiem wytrzymał około trzech lat :evil_lol:, bez większej ryski).
Niedługo będę ewidentnie musiała dokupić kilka talerzyków, pies się cieszy a moja kieszeń nie bardzo :diabloti:

dzięki :)
warto zainwestować w coś lepszego przy niszczycielu. tak jest naprawdę ekonomiczniej :lol:

Posted

Speeda nabyłam kiedyś przez przypadek, oddałam, bo dla nas za ciężki, za twardy. A teraz szukam czegoś dla szalonego maliniaka (tego zeschizowanego :D) i jak patrzę na to, co on wyczynia to jakoś mam wrażenie, że zwykłe piłki tego nie wytrzymają :eviltong:

Posted

my próbowaliśmy różnych i wniosek jest jeden- lepiej wydać raz, a porządnie. mieliśmy piłki tenisowe na sznurku- umarły po jednej zabawie ;) funny trzymały się jakieś 2 tygodnie... ale to dotyczy tylko piłek na sznurku. takie zwykłe to rzucamy czymkolwiek i daje radę :evil_lol: najwyżej dziurki się robią, które nie przeszkadzają. natomiast te na sznurku pękały. a ta z planet dog jest niezastąpiona :) takie z lanej gumy pewnie też by wytrzymały, ale mają jedną wadę- mój pies ich nie lubi :lol:

Posted

one są z lanej gumy, tak? więc dla nas się nie nadają. żadna piłka na sznurku się u nas nie sprawdziła. jeśli pies lubi laną gumę, to ok- nie ma potrzeby kupować planet doga. mój nie lubi ;) nie żałuję kasy na zabawki, bo wiem, że tanie się u nas nie sprawdzają, z wyjątkiem zwykłych piłek.
poza tym napisałeś, że nie masz speeda. a masz planet dog? używałeś tych piłek w ogóle? ;)

Posted

Mam speedy i funny.A planet miałem od koleżanki w ręce i jakoś jej nie widziałem oczami wyobraźni w pysku Lucasa:diabloti:On jest psychiczny ,fiksuje się na piłce i zaciska na niej ryj jak tylko mocno potrafi rycząc przy tym jak wół. I taki speed starcza nam na jakies pół roku jeśli się nie zgubi.A gubimy piłki dość często ,bo ja lubie walnąć piłke w wysokie krzaki i wysłać psy na poszukiwania;)

Posted

Pestka napisał(a):

Jak nie chcesz wydawać ponad 50 zł na jawzy czy tam super hero to można się zastanowić nad tymi dyskami z tesco (activity dog) :) Są o wieleee tańsze, bo jeden kosztuje jakieś 10 zł, a wytrzymałością podobne do tych 'oryginalnych' :)

Posted

Kashdog-polewam Ci ,dobrze gadasz.
Też mam te tescowe dyski dla pseudo ON.Fajnie latają ,można na nich podnieść i zakręcić blisko 40kg psem i mimo używania już jakieś 2miechy są jak nowe nawet nie mają głębokich rys. Super jakość za 9,99zł ale są tylko w tesco extra. Zdarzają się w zoologach ,ale za 24zł.Luc hero xtra załatwił w 2tyg.A on znęca się nad frisbee jak nad czarownicą w średniowieczu.

Posted

co kto lubi. ja wiem, że planet dog to jedyna piłka dla mojego psa i nie żałuję wydanej kasy, bo jest faktycznie niezniszczalna. nie ma na niej ani jednej rysy, a mojej suce daleko do delikatności;)

co do dysków, takimi 'podrobionymi' nie rzucisz na zawodach. ale jeśli to ma być tylko na podwórko, to czemu nie ;)
hero xtra nie jest wytrzymałym dyskiem ;)

Posted

można, ale jeśli trenujesz na czymś, a potem nagle robisz zmianę na zawody, to prawdopodobnie będzie lipa, bo inny dysk inaczej lata i pomijając kwestię rzutów, pies może nie łapać. psy zapamiętują jak leci dysk.
myślę, że to fajny dysk do szarpania się, przynajmniej nie jest go szkoda ;)

Posted

Kashdog napisał(a):
Jak nie chcesz wydawać ponad 50 zł na jawzy czy tam super hero to można się zastanowić nad tymi dyskami z tesco (activity dog) :) Są o wieleee tańsze, bo jeden kosztuje jakieś 10 zł, a wytrzymałością podobne do tych 'oryginalnych' :)

Właśnie słyszałam i chyba będę musiała się przejechać i kupić chociażby na trening ;)

Posted

Dzwoniłam i się okazało, że wszyscy mają jakieś egzaminy w ten weekend. Ale, żeby zadzwonić jeszcze po 12:00 w ndz i zobaczyć, bo może będzie miejsce. Jakby co to jesteś w stanie się w ciągu godz. zdecydować? Bo my to psa w szelki i jedziemy jakby co ;)

A jak ze szkoleniem nie wypali to zostaje jeszcze Wisła :)

Posted

Unbelievable napisał(a):
A moja sucz łapie praxisy i po kilkunastu sesjach są tylko trochę podziurkowane :diabloti: już nie mówię o Gramie, którego sonici po 2 latach wyglądają jak nieużywane :evil_lol:

zazdrocha! i to tak z szarpaniem się?

Pestka napisał(a):
Właśnie słyszałam i chyba będę musiała się przejechać i kupić chociażby na trening ;)

spróbować zawsze warto :)

Amber napisał(a):
Dzwoniłam i się okazało, że wszyscy mają jakieś egzaminy w ten weekend. Ale, żeby zadzwonić jeszcze po 12:00 w ndz i zobaczyć, bo może będzie miejsce. Jakby co to jesteś w stanie się w ciągu godz. zdecydować? Bo my to psa w szelki i jedziemy jakby co ;)

A jak ze szkoleniem nie wypali to zostaje jeszcze Wisła :)

okej, ja nic kreatywnego nie mam w planach, więc spoko, jak zadzwonisz to wyjdę :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
z kręceniem Brumą jak trzyma talerz :evil_lol: ale coś czuję że to nie są jej pełne możliwości, niestety :diabloti:

ej, też tak chcę :-( nie chcesz się zamienić? :evil_lol:

Posted

te piłki są albo z lanej gumy(nie lubimy, bo twarde

Tee, to jak ona będzie twardy rękaw gryzła??? :evil_lol:

Tam są też piłki puste w środku, uginające się pod zębami - coś a la trixie na sznurku, ale trwalsze.

Posted

frisbee bez frisbee ;)

[video=youtube;QH7smu4Qv4M]http://www.youtube.com/watch?v=QH7smu4Qv4M&feature=youtu.be[/video]

było więcej filmiku, ale nie ma na co patrzeć, bo po raz pierwszy wzięłam więcej szarpaków i był szał w stylu 'aaa wszędzie szarpaki!!' ;)