motyleqq Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 no i się śmieją ze mnie no :evil_lol: nie wstawiłam, haha :lol: no to powiem, że biegałam sama ze sobą 5 razy żeby potem dobrze pobiec z psem :lol: Quote
Naklejka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Ja też chcę na taki trening agility! Ale muszę się zadowolić jakimiś pseudo-przeszkodami na ogródku ;( Quote
Kirinna Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 mije rude przy takiej ilosci powtorzen tunel i hop by zwialo z toru nie wiedzac o co chodzi:) tez mamy ciki i capki') fajnie wam idzie. nie moge sie doczekac obozu zeby zobaczyc Etne na zywo:) Quote
Kirinna Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 cik i cak chzyli ciasne zakrety. skrocenie kroku i przed hopka i skrecenie /zawrocenie? nie wiem jak opisac. oczyiscie nie capki- tylko caki. czzesc osob stosuje np iny i tam tam:) Quote
Unbelievable Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 hophohphophophop :evil_lol: jesteś straszna :evil_lol: ale tak dla pocieszenia, jak ja byłam na jednym z pierwszych treningów z Gramem, gdzie już był na tyle ogarnięty że mógł pobiec jakąś prostą sekwencję, musiałam przez 15min ogarniać jakiś prosty zwrot, a Gramuś biedny w tym czasie musiał warować na starcie :evil_lol: bo durna pańcia zgubiła mózg i nogi :diabloti: z resztą ja mam w ogóle straszne problemy z takim ogarnięciem się, ale ćwiczyłam w domu dużo z nim i już jako tak ogarniam nawet te trudniejsze "ewolucje", z tym że on się super prowadzi bo w 90% przypadków robi to o co mi chodzi nawet jak źle pokażę ;) Quote
Amber Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Ja jak "ćwiczę" z Jarim to się zawsze cieszę, że nikt kto się zna na tym nie stoi z boku, bo muszę robić straszną siarę i kupę błędów :evil_lol: Na agility się nie znam, ale fakt to hophophop to trochę za często mówisz ;). Wystarczy chyba raz, a dobrze ;). Quote
motyleqq Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Unbelievable napisał(a):hophohphophophop :evil_lol: jesteś straszna :evil_lol: ale tak dla pocieszenia, jak ja byłam na jednym z pierwszych treningów z Gramem, gdzie już był na tyle ogarnięty że mógł pobiec jakąś prostą sekwencję, musiałam przez 15min ogarniać jakiś prosty zwrot, a Gramuś biedny w tym czasie musiał warować na starcie :evil_lol: bo durna pańcia zgubiła mózg i nogi :diabloti: z resztą ja mam w ogóle straszne problemy z takim ogarnięciem się, ale ćwiczyłam w domu dużo z nim i już jako tak ogarniam nawet te trudniejsze "ewolucje", z tym że on się super prowadzi bo w 90% przypadków robi to o co mi chodzi nawet jak źle pokażę ;) jak ja pobiegnę tak, żeby kontrolować jednocześnie siebie, przeszkody i psa, to jest święto :lol: a tak to albo ja wpadam na hopki, albo ona przeze mnie :evil_lol: Etna robi wszystko to, co jej pokażę, więc jeśli robię źle, to ona też robi źle ps. to, co jest na filmiku, to naprawdę nie jest tragedia w porównaniu z tym, co często wyprawiam :diabloti: Quote
gops Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 e tam filmik bardzo dobry :lol: Etna fajnie biega, ale moja chyba by się wystraszyła takiego ciągłego "hophophophop" . Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 szkoda że nie będzie Was na obozie no :diabloti: Quote
Unbelievable Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 motyleqq napisał(a):jak ja pobiegnę tak, żeby kontrolować jednocześnie siebie, przeszkody i psa, to jest święto :lol: a tak to albo ja wpadam na hopki, albo ona przeze mnie :evil_lol: Etna robi wszystko to, co jej pokażę, więc jeśli robię źle, to ona też robi źle ps. to, co jest na filmiku, to naprawdę nie jest tragedia w porównaniu z tym, co często wyprawiam :diabloti: moja rada- załatw sobie hopkę z beleczego, albo lepiej- ze dwa wbijane w ziemię paliki (są takie dla krów białe, one ze 3zł/sztukę kosztują) i ćwicz handling, obieganie, tak samo handling na sucho, nawet nie wiesz jak to pomaga ;) mam filmiki jakbyś chciała Quote
lenka13 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Od dawna już czytam waszą galerię, tylko się nie odzywałam :lol: fajnie wam idzie ;) sporo tego hophophophop :lol: ale musze przyznać, że zazdroszcze wam regularnych treningów we FreeXach.. Quote
kalyna Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-Olarxa6G46s/T93m-aIDzII/AAAAAAAAA0E/2Ef24QVtcPw/s640/_DSC3527%20copy.jpg już nie napisze jak tu wyszła :D wygląda na delikatnie nieszczęśliwą :D jessso jak Wam zazdroszczę tych szelek.. i to różowe :mdleje: niestety jeszcze nie mogę sobie na nie pozwolić :mad: a co do Hop. To powiedz raz a stanowczo. Wtedy gdy będziesz mówiła po kilka razy to pies zrozumie, że dopiero za którymś razem może posłuchać. A jaką my teraz sensację wzbudzamy, bo uczę Gówniarza: równaj. I nie raz robimy coś źle czy jak się plątam, ale miny i komentarze przechodnich bezcenne ;) Quote
Vectra Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 chyba troszkę ją dekoncentrujesz tym hophophop ... jak święty mikołaj dajesz hohohoho :evil_lol: Quote
Natalia&Cody Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 dobrze jest :D :D :D tylko zmniejszyłabym ilość słów, bo to może rzeczywiście ją trochę rozprasza :D :D Quote
FredziaFredzia Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 [quote name='motyleqq']no dobra, to macie moje beznadziejne prowadzenie :diabloti: osobiście uważam, że mój pies powinien mnie sprzedać, bo nie spełniam jej oczekiwań :razz: :roflt: Fajnie Wam idzie! hophophophophop :diabloti: Quote
dorka1403 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 ja tu lukam ii lukam a tu zadnych nowych zdjec..co wy wszyscy robicie z tymi psiurami ze ich nie widac w ogole? Quote
Fantowa Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 hophophophop :diabloti: My w sumie na samo hop żadnej komendy nie mamy, tylko ciki, outy itd. ale to nie jest takie "zwykłe" hopanie :evil_lol: Quote
paulaa. Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Czy mi się wydaje czy w ręce trzymasz zabawkę ? To tylko niepotrzebnie rozprasza psa, który jest bardzo nakręcony, my na początku też zawsze chowaliśmy je po kieszeniach, bo pies nie myśli gdzie biegnie, tylko wpatruje się w piłkę. Widać nawet jak na niektórych hopkach etna skacząc chciała złapać za zabawkę w ręku.. i nie potrzebnie jest do niej totalnie przyklejona. Ale pewnie do ćwiczeń na większą niezależność dojdziecie. ;) Szkoda robić takie błędy, bo tempo ma świetne i widać, że ma duże predyspozycje. :smile: Uwielbiam na nią patrzeć w akcji :loveu: Quote
a_niusia Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 nam tez na pierwszym treningu pan powiedzial, ze jesli wskazujemu psy reka, gdzie ma biec, to zabawke trzymamy w drugiej rece:)) mi sie raz zdarzylo wywalic na dupe, ale za to moj tz prawie wpadl z psem do tunelu, wiec... Quote
paulaa. Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='a_niusia']nam tez na pierwszym treningu pan powiedzial, ze jesli wskazujemu psy reka, gdzie ma biec, to zabawke trzymamy w drugiej rece:)) mi sie raz zdarzylo wywalic na dupe, ale za to moj tz prawie wpadl z psem do tunelu, wiec...[/QUOTE] Ale przy dłuższych torkach, to jest zwyczajnie bez sensu, bo przy zmianach trzeba by bez przerwy przekładać piłkę, a na to naprawdę nie ma czasu. ;) My robiliśmy tak tylko na krótkich odcinkach, w lini prostej na początku.. wtedy to miało sens Quote
Unbelievable Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='paulaa.']Ale przy dłuższych torkach, to jest zwyczajnie bez sensu, bo przy zmianach trzeba by bez przerwy przekładać piłkę, a na to naprawdę nie ma czasu. ;) My robiliśmy tak tylko na krótkich odcinkach, w lini prostej na początku.. wtedy to miało sens[/QUOTE] ale na początku trzeba częściej i szybciej nagradzać, rzeczy które się robi są prostsze i to jest najlepszy sposób ;) a zanim wyjmiesz piłkę z kieszeni czy saszetki mija dużo więcej czasu niż po prostu rzucić ją Quote
motyleqq Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='Unbelievable']ale na początku trzeba częściej i szybciej nagradzać, rzeczy które się robi są prostsze i to jest najlepszy sposób ;) a zanim wyjmiesz piłkę z kieszeni czy saszetki mija dużo więcej czasu niż po prostu rzucić ją[/QUOTE] to też, ale przede wszystkim niechcący poza treningami nauczyłam ją, że jak chowam zabawkę, to jest koniec pracy i ona idzie się zająć wtedy sobą ;) pod koniec jak dobrze pamiętam trzymałam już w tej samej, którą pokazywałam. co na kilku pierwszych zajęciach było niemożliwe i miałam bardzo posiniaczone ręce od zębów. to nie są błędy, robię to, co mówią mi dziewczyny. a jak dla mnie ich osobiste osiągnięcia są powodem, by im ufać :) poza tym jak dotąd wszystko, co mi radziły, przynosiło oczekiwane rezultaty, np zaprzestanie podgryzania, puszczanie zabawki. aa zdjęcia będą, dziś albo jutro ;) Quote
a_niusia Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='Unbelievable']ale na początku trzeba częściej i szybciej nagradzać, rzeczy które się robi są prostsze i to jest najlepszy sposób ;) a zanim wyjmiesz piłkę z kieszeni czy saszetki mija dużo więcej czasu niż po prostu rzucić ją[/QUOTE] dokladnie. moj pies po drugim treningu jest w stanie na raz przebiec dwa dlugie tunele, jeden krociutki, hopke i dzis wlazla na najwiekszy mostek czy jak to nazwac (wiecie-dwie pochylone cienkie deski i na tym jedna dluga cienka deska wysoko nad ziemia), ale wiadomo, ze po tym mostku jak narazie to bardziej truchta niz biegnie. i uwazam, ze jej zajebiscie idzie. ale jak odkryla ten mostek, to juz nawet nie chce pilki, tylko chce wracac na start, zeby sobie jeszcze raz przebiec:))) Quote
Recommended Posts