kalyna Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 motyleqq napisał(a):co do drugiego psa- BYĆ MOŻE staffik, jednak póki co nie zdradzę więcej szczegółów typu co jak i kiedy :evil_lol: czekam na pytania 'ale jak to?' :diabloti: a nie zadam takiego pytania :eviltong: za to mogę pogratulować takich planów ;) oby wszystko się udało :kciuki: Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 ale nie musi ważyć 18 :lol: nieważne są kilogramy, tylko wygląd :) Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 kalyna napisał(a):a nie zadam takiego pytania :eviltong: za to mogę pogratulować takich planów ;) oby wszystko się udało :kciuki: hehe dzięki :) Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 motyleqq napisał(a): co do drugiego psa- BYĆ MOŻE staffik, jednak póki co nie zdradzę więcej szczegółów typu co jak i kiedy :evil_lol: czekam na pytania 'ale jak to?' :diabloti: a owczarek jakiś to kiedyś kiedyś ;) Wow!! Ekstra!!! Byłam przekonana że będziesz brała malinę albo innego belga. Ja wprost ubóstwiam 'naszą' FreeXową Szu, wymiataczkę agilitową :) i taka ciekawostka - ona biega w Skach ;) więc nie musi mierzyc się z borderami Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Oooo stafika się jakoś po Tobie nie spodziewałam ;) A to plany takie bardzo odległe czy raczej nie? Ja mam ten problem co Ty - wiele ras mi się podoba. Najchętniej bym kupiła prawie każdego z rasy z grupy 3 (oprócz yorków, dandie i może ze 2-3 innych), oprócz tego wiele innych pod względem wyglądu, a patrząc na charakter to teriery skradają całe moje serce :iloveyou:Także żeby połączyć pięknego psa ze wspaniałym charakterem zostaję przy terierach i mam nadzieję, że już niedługo (tfu, tfu, tfu) zawita do mnie kolejny :) Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):Wow!! Ekstra!!! Byłam przekonana że będziesz brała malinę albo innego belga. Ja wprost ubóstwiam 'naszą' FreeXową Szu, wymiataczkę agilitową :) i taka ciekawostka - ona biega w Skach ;) więc nie musi mierzyc się z borderami bo kiedyś na pewno zamieszka u mnie jakaś malinka lub inny owczarek :) ale na tą chwilę chcemy po prostu mniejszego psa od Etny, a staffiki to w ogóle jedna z nielicznych ras, które naprawdę podobają się Piotrowi :lol: maliny nie podobają mu się wcale ;) A&L napisał(a):Oooo stafika się jakoś po Tobie nie spodziewałam ;) A to plany takie bardzo odległe czy raczej nie? Ja mam ten problem co Ty - wiele ras mi się podoba. Najchętniej bym kupiła prawie każdego z rasy z grupy 3 (oprócz yorków, dandie i może ze 2-3 innych), oprócz tego wiele innych pod względem wyglądu, a patrząc na charakter to teriery skradają całe moje serce :iloveyou:Także żeby połączyć pięknego psa ze wspaniałym charakterem zostaję przy terierach i mam nadzieję, że już niedługo (tfu, tfu, tfu) zawita do mnie kolejny :) gdyby wszystko poszło po mojej myśli... to plany na grudzień :) więc niezbyt odległe, ale się okaże jeszcze. hihi ja generalnie jednak gustuję w owczarkach :lol: kiedy niedługo? :) Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 omry napisał(a):Gratuluję :) Oby wyszło tak, jak chcesz. dzięki! :) Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 motyleqq napisał(a): gdyby wszystko poszło po mojej myśli... to plany na grudzień :) więc niezbyt odległe, ale się okaże jeszcze. czyli hodowla już wybrana? o więcej nie pytam ale coś mi dzwoni :) Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Moooooże pod koniec tego roku, albo początek przyszłego, ale to zależy głównie od tego jak mi się firma rozwinie i czy będę mogła siedzieć w domu, bo teraz tak pracuję, że nie mogę sobie pozwolić na kolejnego psa, niestety :placz: Ale z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej mam więcej czasu na wybór hodowli, no i jeszcze się waham między 2 rasami i mam czas na przemyślenie sprawy :) Quote
dog193 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Trzymam kciuki :) Mnie raczej żadne TTB nie kręcą, ale psiak na pewno da dużo radości ;) A sportowy staffik - super :) A&L napisał(a):Także żeby połączyć pięknego psa ze wspaniałym charakterem zostaję przy terierach i mam nadzieję, że już niedługo (tfu, tfu, tfu) zawita do mnie kolejny :) Jaki? :) Też kocham teriery :loveu: Tylko u mnie większość odpada ze względu na brodę, której nienawidzę :D Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Są dwie opcje - albo welsh, albo cairn, ale ciemny pręgowany, przy czym bardziej skłaniam się ku temu drugiemu :) Ty masz foksa, tak? Mnie się bardzo podobają szorstkowłose, ale wiele osób mi odradzało, więc sobie go z głowy wybiłam, choć osobiście żadnego nie poznałam. W ogóle jest jakaś różnica w charakterze między foksem szorstko i gładko włosym? A co z broda jest nie tak? :) (Zapraszam do mojej galerii, żeby tutaj nie offować ;) ) Quote
motyleqq Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):czyli hodowla już wybrana? o więcej nie pytam ale coś mi dzwoni :) wybrana wybrana :) to nie jest wszystko jakaś wielka tajemnica, ale nie chcę tu nawypisywać, a potem wszystko musieć wycofać :evil_lol: A&L napisał(a):Moooooże pod koniec tego roku, albo początek przyszłego, ale to zależy głównie od tego jak mi się firma rozwinie i czy będę mogła siedzieć w domu, bo teraz tak pracuję, że nie mogę sobie pozwolić na kolejnego psa, niestety :placz: Ale z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej mam więcej czasu na wybór hodowli, no i jeszcze się waham między 2 rasami i mam czas na przemyślenie sprawy :) noo, ja tak samo teraz pracuje, a jak dojdzie niedługo sklep, to nie będę wiedzieć jak się nazywam :cool3: dog193 napisał(a):Trzymam kciuki :) Mnie raczej żadne TTB nie kręcą, ale psiak na pewno da dużo radości ;) A sportowy staffik - super :) Jaki? :) Też kocham teriery :loveu: Tylko u mnie większość odpada ze względu na brodę, której nienawidzę :D dzięki :) też nie przepadam za brodą :lol: Quote
omry Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 dog193 napisał(a):Tylko u mnie większość odpada ze względu na brodę, której nienawidzę :D Ja po 12 latach z Tori głośno i wyraźnie mówiłam - sierść króciutka i ŻADNEJ BRODY. I co mam? :lol: Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 motyleqq napisał(a):wybrana wybrana :) to nie jest wszystko jakaś wielka tajemnica, ale nie chcę tu nawypisywać, a potem wszystko musieć wycofać :evil_lol: rozumiem Cię, mam dokładnie tak samo ;) Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Agnieszka, ja też niedawno otworzyłam firmę i nie cierpię na nadmiar czasu, dlatego też najpierw chcę ją rozkręcić, a później będę spełniać się w psim świecie :loveu: Ja mam psa z brodą i mi wcale nie przeszkadza :D Quote
evel Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ej, a psy z brodą nie są takie trochę... obleśne? :evil_lol: Bo jakby mnie posmyrała znienacka taka obśliniona broda to nie wiem, co bym zrobiła, a nie wyobrażam sobie biegać za psem z grzebieniem i szmatką co chwila :lol: Quote
dog193 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 A&L, odpowiem u ciebie ;) Omry, tylko ja wiem, że nigdy takiego psa z własnej woli mieć nie będę, po prostu ;) Brody dla mnie są fuj i tyle :D Kiedyś sznaucer mi znienacka przejechał brodą mokrą (pił akurat wcześniej) po gołej łydce - uczucie pełzającego śliskiego robaczka :evil_lol: Nie dziękuję, wolę bez, dla mnie to obleśne :diabloti: Quote
Yuveza Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 evel napisał(a):Ej, a psy z brodą nie są takie trochę... obleśne? :evil_lol: Bo jakby mnie posmyrała znienacka taka obśliniona broda to nie wiem, co bym zrobiła, a nie wyobrażam sobie biegać za psem z grzebieniem i szmatką co chwila :lol: no wiesz co :evil_lol: u nas bródka jest krótka, a mokra tylko jak pije wode, :) Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 evel napisał(a):Ej, a psy z brodą nie są takie trochę... obleśne? :evil_lol: Bo jakby mnie posmyrała znienacka taka obśliniona broda to nie wiem, co bym zrobiła, a nie wyobrażam sobie biegać za psem z grzebieniem i szmatką co chwila :lol: To chyba zależy od psa, bo jak dla mnie to wszystkie śliniące się psy są obleśne :D A mój west się nie ślini i nie ma mokrej brody ;) Jedyne w czym przeszkadza, to jak jej coś ugotuję, to później trzeba jej tą brodę wycierać, ale na co dzień je suchą karmę i broda jest również sucha ;) Quote
Naklejka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Brody są obrzydliwe! Szczególnie u psa który je puszki, a potem popija wodą... :evil_lol: Co z tego, że pies był kochany, posłuszny, ale ta broda... fuj! Quote
omry Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ja już się daaaawno zdążyłam przyzwyczaić do mokrej, brudnej brody. Podświadomie już unikam z nią starcia, to dla mnie już norma. Po piciu woda z wąsów kapie jak by się dodatkowo na tych wąsach jeszcze produkowała. Serio, czasem wydaje się być niemożliwe, że aż tyle jej tam jest :D I powiem Wam, że mokre wąsy Avril czy wcześniej Tori bardziej brzydzą mnie od obślinionych, mokrych fafli Iwana :lol: Quote
kalyna Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 ja mam 2 owczary, ale tak im z pyska leci, ze w domu to mam ślizgawkę.... :roll: najpierw pija pół godziny, potem idą i się rozdziwiają...i ślady robią mokre... a potem z mopem śmigam :D na szczęście normalnie to one siedzą na dworze ;) a etap kopania w misce z wodą jeden pies ma za sobą, a drugiego mam nadzieje ominie ;) za to Ciap jest bardzo reformowalny, bo po nim nie mam takiego sprzątania...i w wodzie nie kopał :loveu: Quote
A&L Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 To ja mam mądrego psa, bo najczęściej po piciu, kiedy ma mokrą brodę idzie sobie tą brodę wytrzeć w dywan, albo pościel :eviltong: Ja nie mogłabym mieć psa, któremu zwisa ślina z pyska. Jak sobie przypomnę bernardyna dziadków, to aż mnie na wymioty zbiera :lookarou: Quote
LadyS Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='A&L']To ja mam mądrego psa, bo najczęściej po piciu, kiedy ma mokrą brodę idzie sobie tą brodę wytrzeć w dywan, albo pościel :eviltong: Ja nie mogłabym mieć psa, któremu zwisa ślina z pyska. Jak sobie przypomnę bernardyna dziadków, to aż mnie na wymioty zbiera :lookarou: Mój robi dokładnie to samo z tym, że najchętniej o czyste ubrania albo moją poduszkę :lol: Ja tam chciałabym mieć doga, ale odstrasza mnie to, że one tak krótko żyją :roll: Quote
Recommended Posts