Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

motyleqq napisał(a):
co do drugiego psa- BYĆ MOŻE staffik, jednak póki co nie zdradzę więcej szczegółów typu co jak i kiedy :evil_lol: czekam na pytania 'ale jak to?' :diabloti:

a nie zadam takiego pytania :eviltong:
za to mogę pogratulować takich planów ;)

oby wszystko się udało :kciuki:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):

co do drugiego psa- BYĆ MOŻE staffik, jednak póki co nie zdradzę więcej szczegółów typu co jak i kiedy :evil_lol: czekam na pytania 'ale jak to?' :diabloti:

a owczarek jakiś to kiedyś kiedyś ;)

Wow!! Ekstra!!! Byłam przekonana że będziesz brała malinę albo innego belga.
Ja wprost ubóstwiam 'naszą' FreeXową Szu, wymiataczkę agilitową :)

i taka ciekawostka - ona biega w Skach ;) więc nie musi mierzyc się z borderami

Posted

Oooo stafika się jakoś po Tobie nie spodziewałam ;) A to plany takie bardzo odległe czy raczej nie?
Ja mam ten problem co Ty - wiele ras mi się podoba. Najchętniej bym kupiła prawie każdego z rasy z grupy 3 (oprócz yorków, dandie i może ze 2-3 innych), oprócz tego wiele innych pod względem wyglądu, a patrząc na charakter to teriery skradają całe moje serce :iloveyou:Także żeby połączyć pięknego psa ze wspaniałym charakterem zostaję przy terierach i mam nadzieję, że już niedługo (tfu, tfu, tfu) zawita do mnie kolejny :)

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Wow!! Ekstra!!! Byłam przekonana że będziesz brała malinę albo innego belga.
Ja wprost ubóstwiam 'naszą' FreeXową Szu, wymiataczkę agilitową :)

i taka ciekawostka - ona biega w Skach ;) więc nie musi mierzyc się z borderami

bo kiedyś na pewno zamieszka u mnie jakaś malinka lub inny owczarek :) ale na tą chwilę chcemy po prostu mniejszego psa od Etny, a staffiki to w ogóle jedna z nielicznych ras, które naprawdę podobają się Piotrowi :lol: maliny nie podobają mu się wcale ;)

A&L napisał(a):
Oooo stafika się jakoś po Tobie nie spodziewałam ;) A to plany takie bardzo odległe czy raczej nie?
Ja mam ten problem co Ty - wiele ras mi się podoba. Najchętniej bym kupiła prawie każdego z rasy z grupy 3 (oprócz yorków, dandie i może ze 2-3 innych), oprócz tego wiele innych pod względem wyglądu, a patrząc na charakter to teriery skradają całe moje serce :iloveyou:Także żeby połączyć pięknego psa ze wspaniałym charakterem zostaję przy terierach i mam nadzieję, że już niedługo (tfu, tfu, tfu) zawita do mnie kolejny :)

gdyby wszystko poszło po mojej myśli... to plany na grudzień :) więc niezbyt odległe, ale się okaże jeszcze.

hihi ja generalnie jednak gustuję w owczarkach :lol: kiedy niedługo? :)

Posted

motyleqq napisał(a):

gdyby wszystko poszło po mojej myśli... to plany na grudzień :) więc niezbyt odległe, ale się okaże jeszcze.

czyli hodowla już wybrana? o więcej nie pytam ale coś mi dzwoni :)

Posted

Moooooże pod koniec tego roku, albo początek przyszłego, ale to zależy głównie od tego jak mi się firma rozwinie i czy będę mogła siedzieć w domu, bo teraz tak pracuję, że nie mogę sobie pozwolić na kolejnego psa, niestety :placz:
Ale z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej mam więcej czasu na wybór hodowli, no i jeszcze się waham między 2 rasami i mam czas na przemyślenie sprawy :)

Posted

Trzymam kciuki :) Mnie raczej żadne TTB nie kręcą, ale psiak na pewno da dużo radości ;)
A sportowy staffik - super :)

A&L napisał(a):
Także żeby połączyć pięknego psa ze wspaniałym charakterem zostaję przy terierach i mam nadzieję, że już niedługo (tfu, tfu, tfu) zawita do mnie kolejny :)

Jaki? :)
Też kocham teriery :loveu: Tylko u mnie większość odpada ze względu na brodę, której nienawidzę :D

Posted

Są dwie opcje - albo welsh, albo cairn, ale ciemny pręgowany, przy czym bardziej skłaniam się ku temu drugiemu :)
Ty masz foksa, tak? Mnie się bardzo podobają szorstkowłose, ale wiele osób mi odradzało, więc sobie go z głowy wybiłam, choć osobiście żadnego nie poznałam. W ogóle jest jakaś różnica w charakterze między foksem szorstko i gładko włosym?
A co z broda jest nie tak? :) (Zapraszam do mojej galerii, żeby tutaj nie offować ;) )

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
czyli hodowla już wybrana? o więcej nie pytam ale coś mi dzwoni :)

wybrana wybrana :) to nie jest wszystko jakaś wielka tajemnica, ale nie chcę tu nawypisywać, a potem wszystko musieć wycofać :evil_lol:

A&L napisał(a):
Moooooże pod koniec tego roku, albo początek przyszłego, ale to zależy głównie od tego jak mi się firma rozwinie i czy będę mogła siedzieć w domu, bo teraz tak pracuję, że nie mogę sobie pozwolić na kolejnego psa, niestety :placz:
Ale z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej mam więcej czasu na wybór hodowli, no i jeszcze się waham między 2 rasami i mam czas na przemyślenie sprawy :)

noo, ja tak samo teraz pracuje, a jak dojdzie niedługo sklep, to nie będę wiedzieć jak się nazywam :cool3:

dog193 napisał(a):
Trzymam kciuki :) Mnie raczej żadne TTB nie kręcą, ale psiak na pewno da dużo radości ;)
A sportowy staffik - super :)

Jaki? :)
Też kocham teriery :loveu: Tylko u mnie większość odpada ze względu na brodę, której nienawidzę :D

dzięki :)

też nie przepadam za brodą :lol:

Posted

dog193 napisał(a):
Tylko u mnie większość odpada ze względu na brodę, której nienawidzę :D

Ja po 12 latach z Tori głośno i wyraźnie mówiłam - sierść króciutka i ŻADNEJ BRODY. I co mam? :lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
wybrana wybrana :) to nie jest wszystko jakaś wielka tajemnica, ale nie chcę tu nawypisywać, a potem wszystko musieć wycofać :evil_lol:

rozumiem Cię, mam dokładnie tak samo ;)

Posted

Agnieszka, ja też niedawno otworzyłam firmę i nie cierpię na nadmiar czasu, dlatego też najpierw chcę ją rozkręcić, a później będę spełniać się w psim świecie :loveu:
Ja mam psa z brodą i mi wcale nie przeszkadza :D

Posted

Ej, a psy z brodą nie są takie trochę... obleśne? :evil_lol: Bo jakby mnie posmyrała znienacka taka obśliniona broda to nie wiem, co bym zrobiła, a nie wyobrażam sobie biegać za psem z grzebieniem i szmatką co chwila :lol:

Posted

A&L, odpowiem u ciebie ;)

Omry, tylko ja wiem, że nigdy takiego psa z własnej woli mieć nie będę, po prostu ;) Brody dla mnie są fuj i tyle :D Kiedyś sznaucer mi znienacka przejechał brodą mokrą (pił akurat wcześniej) po gołej łydce - uczucie pełzającego śliskiego robaczka :evil_lol: Nie dziękuję, wolę bez, dla mnie to obleśne :diabloti:

Posted

evel napisał(a):
Ej, a psy z brodą nie są takie trochę... obleśne? :evil_lol: Bo jakby mnie posmyrała znienacka taka obśliniona broda to nie wiem, co bym zrobiła, a nie wyobrażam sobie biegać za psem z grzebieniem i szmatką co chwila :lol:

no wiesz co :evil_lol: u nas bródka jest krótka, a mokra tylko jak pije wode, :)

Posted

evel napisał(a):

To chyba zależy od psa, bo jak dla mnie to wszystkie śliniące się psy są obleśne :D A mój west się nie ślini i nie ma mokrej brody ;) Jedyne w czym przeszkadza, to jak jej coś ugotuję, to później trzeba jej tą brodę wycierać, ale na co dzień je suchą karmę i broda jest również sucha ;)

Posted

Ja już się daaaawno zdążyłam przyzwyczaić do mokrej, brudnej brody. Podświadomie już unikam z nią starcia, to dla mnie już norma. Po piciu woda z wąsów kapie jak by się dodatkowo na tych wąsach jeszcze produkowała. Serio, czasem wydaje się być niemożliwe, że aż tyle jej tam jest :D
I powiem Wam, że mokre wąsy Avril czy wcześniej Tori bardziej brzydzą mnie od obślinionych, mokrych fafli Iwana :lol:

Posted

ja mam 2 owczary, ale tak im z pyska leci, ze w domu to mam ślizgawkę.... :roll:
najpierw pija pół godziny, potem idą i się rozdziwiają...i ślady robią mokre... a potem z mopem śmigam :D
na szczęście normalnie to one siedzą na dworze ;)

a etap kopania w misce z wodą jeden pies ma za sobą, a drugiego mam nadzieje ominie ;)

za to Ciap jest bardzo reformowalny, bo po nim nie mam takiego sprzątania...i w wodzie nie kopał :loveu:

Posted

To ja mam mądrego psa, bo najczęściej po piciu, kiedy ma mokrą brodę idzie sobie tą brodę wytrzeć w dywan, albo pościel :eviltong:
Ja nie mogłabym mieć psa, któremu zwisa ślina z pyska. Jak sobie przypomnę bernardyna dziadków, to aż mnie na wymioty zbiera :lookarou:

Posted

[quote name='A&L']To ja mam mądrego psa, bo najczęściej po piciu, kiedy ma mokrą brodę idzie sobie tą brodę wytrzeć w dywan, albo pościel :eviltong:
Ja nie mogłabym mieć psa, któremu zwisa ślina z pyska. Jak sobie przypomnę bernardyna dziadków, to aż mnie na wymioty zbiera :lookarou:

Mój robi dokładnie to samo z tym, że najchętniej o czyste ubrania albo moją poduszkę :lol: Ja tam chciałabym mieć doga, ale odstrasza mnie to, że one tak krótko żyją :roll: