Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gops napisał(a):
jaki masz rozmiar klatki ?

ja to sie nie znam więc nie pomogę .

92x60x60 mniej więcej, nie pamiętam już dokładnie :)

no i teraz nikt nie widzi, że filmik na poprzedniej stronie i że potrzebuję pomocy :cool3:

Posted

to na zachętę byście zajrzeli na poprzednią stronę wrzucam zdjęcie mojego paskudnego psa, który w słodki sposób zajmuje moje miejsce gdy rano wstanę :lol:

Posted

Nie znam się na klatkach ale Jari jest bardzo wstrząśnięty cierpieniem Etny, łazi mi teraz i piszczy po tym co usłyszał :lol:

Posted

mój przyzwyczaił się do klatki bardzo szybko, najpierw zamykalam go jak był bardzo zmęczony i albo coś gryzł albo spał. po ok tygodniu mógł siedzieć już ok godzinę później zaczynał płakać, więc zaczęłam go zamykać na noc to był najlepszym pomysł bo po prostu spał na początku jeczal ale później się przyzwyczail

Posted

Może za długo. A coś robiłaś z nią zanim ją wsadziłaś do klatki? Bo u nas zalecenie brzmiało następująco - najpierw na spacer, rozgrzewka, zabawa ekscytująca np. piłki, potem "luźny" spacer, pies sobie węszy i tak dalej, potem wracamy do domu, nie niuniamy, nie ciućkamy, nie tulimy, dajemy psu odpocząć, potem angażujemy psi móżdżek ale wykorzystujemy np. szukanie zabawek, żeby pies się zmęczył ale jednocześnie żeby mu pomóc się odprężyć. Zabawki do lizania, śmierdziele do podgryzania do klaty, coś do zniszczenia (u nas gazetki), pies do klaty, zostajesz, papa i wychodzimy :eviltong:

Zamykasz ją na noc, albo w ciągu dnia jak jesteś w domu?

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=#A52A2A]Sandomierskie Przytulisko dla Psiaków zagrożone!
Wczoraj Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt otrzymało oficjalne pismo w sprawie wywozu prawie 40 psów do schroniska w Białogardzie! Cała "akcja" ma się odbyć w poniedziałek, dlatego mamy niewiele czasu! :(
Bardzo prosimy o wsparcie!

Wydarzenie na facebook'u:
[URL]https://www.facebook.com/events/407688752596815/408008682564822/?ref=notif&notif_t=plan_mall_activity[/URL]

Wątek sandomierskich psiaków:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194061-Sandomierz[/URL][/COLOR][/SIZE][/B]

[B]Bardzo przepraszam za spam ale to bardzo pilne[/B] :oops:

.

Posted

ona już od 00:30 patrzy, ze coś jest nie tak :eviltong: i 02:54 znowu ten wzrok:cool3:
ale jaka ona jest biedna, tak żałośnie płacze. a jak tą łapką próbuje klatkę otworzyć:(
a nie myślałaś, żeby jej tam coś ciekawszego niż ta zabawka wsadzić? jakiegoś gnata mięsnego? i wyluzować ją trochę przed Twoim wyjściem, niech tak nie stoi w tej klatce, trudno mi opisać, jak to wygląda, ale mój wygląda podobnie jak robimy coś tymczasowego, tylko na chwilę. a na coś dłuższego to już musi się uwalić:cool3:

Posted

[quote name='evel']Może za długo. A coś robiłaś z nią zanim ją wsadziłaś do klatki? Bo u nas zalecenie brzmiało następująco - najpierw na spacer, rozgrzewka, zabawa ekscytująca np. piłki, potem "luźny" spacer, pies sobie węszy i tak dalej, potem wracamy do domu, nie niuniamy, nie ciućkamy, nie tulimy, dajemy psu odpocząć, potem angażujemy psi móżdżek ale wykorzystujemy np. szukanie zabawek, żeby pies się zmęczył ale jednocześnie żeby mu pomóc się odprężyć. Zabawki do lizania, śmierdziele do podgryzania do klaty, coś do zniszczenia (u nas gazetki), pies do klaty, zostajesz, papa i wychodzimy :eviltong:

Zamykasz ją na noc, albo w ciągu dnia jak jesteś w domu?[/QUOTE]

to co opisujesz to robię zawsze jak wychodzę na dłużej. wtedy wyszłam na kilka minut więc ją tylko wyprowadziłam.

zamykam ją w ciągu dnia, dziś spała tam godzinę a potem jej się znudziło. trochę się boję na całą noc :lol:

[quote name='Beatrx']ona już od 00:30 patrzy, ze coś jest nie tak :eviltong: i 02:54 znowu ten wzrok:cool3:
ale jaka ona jest biedna, tak żałośnie płacze. a jak tą łapką próbuje klatkę otworzyć:(
a nie myślałaś, żeby jej tam coś ciekawszego niż ta zabawka wsadzić? jakiegoś gnata mięsnego? i wyluzować ją trochę przed Twoim wyjściem, niech tak nie stoi w tej klatce, trudno mi opisać, jak to wygląda, ale mój wygląda podobnie jak robimy coś tymczasowego, tylko na chwilę. a na coś dłuższego to już musi się uwalić:cool3:[/QUOTE]

ale dokładnie obejrzałaś, że Ci się chciało :lol:
w tej zabawce jest jej ukochane żarełko, więc to nie jest jakaś tam piłeczka. w sumie może trochę zbyt chaotycznie to zrobiłam, powinnam była poczekać aż się położy. ale ona z tej piłki zawsze korzysta na stojąco :lol:

teraz wszystko dostaje w klatce, łącznie z normalnym jedzeniem, więc jak biorę miskę to pies biegiem leci do klatki :lol: czyli jest nieźle. no i nagraliśmy ją też jak została sama poza klatką. raz sobie zapłakała, a tak to leżała i wyglądała na bardzo zamyśloną ;) wstawała co chwilę, szła do kuchni i z powrotem na łóżko/podłogę.

Posted

[quote name='motyleqq']
zamykam ją w ciągu dnia, dziś spała tam godzinę a potem jej się znudziło. trochę się boję na całą noc :lol:[/QUOTE]

Ale czego się boisz? Przecież pies w nocy i tak śpi, to co za różnica czy będzie spał uwalony na Was czy w swoim domku? :)

Posted

[quote name='evel']Ale czego się boisz? Przecież pies w nocy i tak śpi, to co za różnica czy będzie spał uwalony na Was czy w swoim domku? :)[/QUOTE]

no że piszczeć będzie... i że to sprawi, że przestanie lubić klatkę

Posted

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :) U nas to przyszło w pewnym sensie naturalnie. Wieczorem spacerek, później szykowanie się do spania, piesek do klateczki i lulu. Rano piesek piszczy, więc wstaję, zakrywam ją kocem/szmatką, tak, żeby nas nie widziała, bo wtedy ma zwyczaj się gapić tak przenikliwie, że nie da się spać :P i pies normalnie jeszcze śpi 2-3 godziny. Jak wypuszczam to się nie użalam, że była taka dzielna czy coś, po prostu odblokowuję zamki, "OK" i pies wychodzi. Każde żarło dostaje w klatce. Ostatnio została sama w nowym mieszkaniu w klatce i nawet nie mruknęła ;)

Edit: to tylko teoria, ale wydaje mi się, że taka zaaranżowana sytuacja, czyli klatka = sen, która staje się pewnym rytuałem, pozwala lepiej psu zgeneralizować, że w klatce można się położyć i spać, albo odpoczywać a nie łazić i szukać niewiadomo czego.

Posted

[quote name='evel']Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :) U nas to przyszło w pewnym sensie naturalnie. Wieczorem spacerek, później szykowanie się do spania, piesek do klateczki i lulu. Rano piesek piszczy, więc wstaję, zakrywam ją kocem/szmatką, tak, żeby nas nie widziała, bo wtedy ma zwyczaj się gapić tak przenikliwie, że nie da się spać :P i pies normalnie jeszcze śpi 2-3 godziny. Jak wypuszczam to się nie użalam, że była taka dzielna czy coś, po prostu odblokowuję zamki, "OK" i pies wychodzi. Każde żarło dostaje w klatce. Ostatnio została sama w nowym mieszkaniu w klatce i nawet nie mruknęła ;)

Edit: to tylko teoria, ale wydaje mi się, że taka zaaranżowana sytuacja, czyli klatka = sen, która staje się pewnym rytuałem, pozwala lepiej psu zgeneralizować, że w klatce można się położyć i spać, albo odpoczywać a nie łazić i szukać niewiadomo czego.[/QUOTE]

jak napisałam wcześniej u mnie też tak jakoś samo wyszło ze spaniem:)
pies po całym dniu jest zmęczony więc to znacznie ułatwia sprawe
jeżeli polubiła już klatke to tak łatwo się do niej nie zrazi

Posted

no właśnie nie wiem, czy tak do końca polubiła. mam wrażenie, że tylko czeka, aż otworzę. leży grzecznie, ale wyraźnie czeka :lol: dziś ją przetrzymałam, trochę popiszczała, w końcu uznała że nie ma sensu i usnęła, ale długo nie spała. jak się obudziła, to ją otworzyłam nim zaczęła się sama domagać. ale wchodzi do klatki bez problemu. jeszcze kilka dni ją pozamykam na godzinę, dwie, a potem spróbuję na noc :) wolność w łóżku :multi::evil_lol:

Posted

Moja suka bała sie panicznie klatki po tym jak wet ja przed sterylką tam zamkną ( o czym nie widziałam) po roku zdecydowałam sie kupic klatke, pierwsze dwa dni omijała ja szerokim łukiem,zaczyłam ją tam karmić wrzucać zabawki, przed niecale 3 tyg klatka zawsze stała otwarta suka tam spała, czuła sie bezpiecznie dopiero po miesiacu zaczełam ją tam zamykać nie ma żadnego problemu nie wyje nie denerwuje sie tylko smacznie śpi;]
Będzie dobrze;] a klatka to świetna sprawa;]

• 3 weeks later...
Posted

ale mnie dawno nie było :cool3: moja galeria zarosła już kurzem, ale może jak wrzucę foty to ktoś zajrzy ;) więc najpierw zdjęcia robione przez Monikę na zawodach agility bemowo ;)

Ola siłuje się z moim psem :lol:

hopki dla publiczności:

oraz jak to się dla mnie skończyło :evil_lol:

Posted

motyleqq;19151951
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/96/img0217rl.jpg/" napisał(a):
[IMG" rel="external nofollow noopener">http://img96.imageshack.us/img96/7513/img0217rl.jpg

o matko jak ona się patrzy na tego pieska czy czasem jej nie przylezie szarpaka zabrać:evil_lol:

Posted

Co tak mało tych fot? ;) Miałam nawet wpaść na to Bemowo ale spojrzeliśmy na siebie z TŻ i stwierdziliśmy, że Jari mało by tam jednak pasował :lol:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ostatnie najlepsze.:D:D:D

hihhi wiem :evil_lol:

darii_iia napisał(a):
hahah, boskie ostatnie. :lol:
ona jest świetna nawet jak skacze ! :loveu:

dzięki :)

Beatrx napisał(a):
o matko jak ona się patrzy na tego pieska czy czasem jej nie przylezie szarpaka zabrać:evil_lol:

haha, owszem :lol: swoją drogą jeden taki mały nam zabrał i spierdzielił z szarpakiem większym od siebie :evil_lol:

westie_justa napisał(a):
Przypomniało mi się jak się dzisiaj zaplątałas w smych :evil_lol:

to nie moja wina była :lol:

więcej zdjęć jutro wrzucę, jak się pozbędę TŻ z domu, który okupuje kompa :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
Co tak mało tych fot? ;) Miałam nawet wpaść na to Bemowo ale spojrzeliśmy na siebie z TŻ i stwierdziliśmy, że Jari mało by tam jednak pasował :lol:

będzie więcej jutro, patrz post wyżej :lol: oj tam oj tam, bylibyście wyjątkowi, bo dobka żadnego nie było :cool3:

Posted

Na pewno żadnego nie było bo agility to raczej mało dobermanowy sport ;). No i szczerze to mnie też mało kręci i pewnie bym się wynudziła :lol: Na fotki jednak zawsze z chęcią popatrzę ;)