Amber Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 gops napisał(a):bardzo fajne zdjęcia . ja też bym chętnie poszła na ipo ale nie ma u nas nikogo dobrego a do "byle kogo" nie pójdę bo psa zepsuję . Jestes pewna, ze nie ma nikogo? Moge sie zapytac na dobermanim forum czy jest ktos w Elblagu albo okolicach? Btw moj TZ pomylił Misie z avatara z rottkiem :evil_lol: Quote
gops Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Amber napisał(a):Jestes pewna, ze nie ma nikogo? Moge sie zapytac na dobermanim forum czy jest ktos w Elblagu albo okolicach? Btw moj TZ pomylił Misie z avatara z rottkiem :evil_lol: z Elbląga to na pewno nie ma , ewentualnie trójmiasto a to sie wiąże z dojazdami pociągiem :roll: druga sprawa musi być ktoś na prawdę doświadczony bo suka czasami wykazuję agresję do ludzi i nie mogło by to tego pogłębić wiadomo a w rękach nie doświadczonej osoby można psa zepsuć całkiem. co do avka nie on pierwszy nie ostatni :evil_lol: Quote
Naklejka Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Kilkanaście razy już zaglądałam do Waszej galerii, ale się nie odzywałam... ;) Etna jest prześliczna! A zdjęcia z IPO rewelacyjne! Quote
motyleqq Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 [quote name='evel']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9204.jpg barrrrdzo zły pies :evil_lol: Fajnie, fajnie. Ciekawe, czy Zu by się pobawiła w polowanie na szmatę, chociaż ją by pewnie przeraził Straszny Obcy Pan :roll: wiesz, Etna też nie lubi Strasznych Obcych Panów ;) i generalnie bała się nieco Martina, wahała się gdy miała wziąć szmatkę z jego rąk. [quote name='SZPiLKA23']No no pieknie :) [quote name='Fides79']świetne zdjęcia, widać Etnie trening przypadł do gustu:p dzięki :) [quote name='gops']bardzo fajne zdjęcia . ja też bym chętnie poszła na ipo ale nie ma u nas nikogo dobrego a do "byle kogo" nie pójdę bo psa zepsuję . no racja, do byle kogo nie ma co iść [quote name='Silky123']Super! Etna nieźle sobie radzi jak na początek, albo nawet lepiej niż nieźle. :loveu: :D Haha, wyobraziłam sobie Codyego na takim treningu IPO. :grin: Kiedy następny trening? :razz: no Cody na IPO, czemu nie :lol: jak Martin zobaczył Etnę to spytał 'ta mała też na obronę?' :lol: [quote name='Ewa&Duffel']No no, Etna szaleje ! Świetna ona jest, taki pies do wszystkiego ;) tak, powinna być taka etnowa rasa :evil_lol: [quote name='FredziaFredzia']No no, Etna fajnie sobie radzi :) http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9170.jpg tak, mój pies doskonały :) [quote name='Naklejka']Kilkanaście razy już zaglądałam do Waszej galerii, ale się nie odzywałam... ;) Etna jest prześliczna! A zdjęcia z IPO rewelacyjne! dzięki! :) Quote
Natalia&Cody Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Haha, to Codyego pewnie by wyśmiali. :p Quote
Amber Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Są małe psy, które trenują IPO np. tutaj fox: [video=youtube;-YBfZH81Ec4]http://www.youtube.com/watch?v=-YBfZH81Ec4[/video] ale to wyjątki ;). Są rasy do tego bardziej lub mniej stworzone, to na pewno. Quote
omry Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Amber napisał(a):Są małe psy, które trenują IPO np. tutaj fox: [video=youtube;-YBfZH81Ec4]http://www.youtube.com/watch?v=-YBfZH81Ec4[/video] ale to wyjątki ;). Są rasy do tego bardziej lub mniej stworzone, to na pewno. To ja idę z Toriką, ona by się nadawała :D Quote
Maalwi Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Woww, Etna fajnie sobie radzi na IPO! to Ty ją trzymałaś? :) Quote
kalyna Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 motyleqq napisał(a): no Cody na IPO, czemu nie :lol: jak Martin zobaczył Etnę to spytał 'ta mała też na obronę?' :lol: haha mała ciałem, ale wielka duchem :) ja na początek chciałabym iść na PT z Sonią, bo Cip niereformowalny jest :roll: i dopiero później coś więcej robić... a na razie to stoję w miejscu :( choć Etna nieźle wymiata na obronie :) nie myślałam, ze dziewczyna ma aż taki potencjał...faktycznie może z Maliną jest pomieszana.... Quote
motyleqq Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Maalwi napisał(a):Woww, Etna fajnie sobie radzi na IPO! to Ty ją trzymałaś? :) dzieki :) tak, ja trzymałam :) kalyna napisał(a):haha mała ciałem, ale wielka duchem :) ja na początek chciałabym iść na PT z Sonią, bo Cip niereformowalny jest :roll: i dopiero później coś więcej robić... a na razie to stoję w miejscu :( choć Etna nieźle wymiata na obronie :) nie myślałam, ze dziewczyna ma aż taki potencjał...faktycznie może z Maliną jest pomieszana.... w sumie, Etna by nie zdała egzaminu PT w tym momencie, ale w niczym nam to nie przeszkadza ;) więc też możesz iść na obronę :D któż to wie, co to za krew w niej płynie... jakaś dobra na pewno:lol: Quote
A&L Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9168.jpg Łoooo matko, jaki groźny pies :eek2: Quote
Fantowa Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Wow, super! Kiedyś marzy mi się IPO, ale nie z Fantą... A za Wasze dalsze treningi trzymam kciuki! Quote
Patsi Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Wreszcie Was znalazłam :) Wiedziałam, że ten cudny pies z preclami za uszami jest mi skądś znany ;) Świetnie trenujecie, aż zazdroszczę ;) Przesyłam głaski dla Etny i Komy! Quote
Fauka Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Piękny sport sobie znalazłyście! ja mam ograniczone możliwości - labrador :D Ale Etna w IPO mnie absolutnie nie dziwi, miałam znajomą która ze swoim grzywaczem chińskim IPO ćwiczyła, psiak dawał radę ;) Quote
Kashdog Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Fauka']Piękny sport sobie znalazłyście! ja mam ograniczone możliwości - labrador :D E tam! Z labradorem też się da :diabloti: http://www.youtube.com/watch?v=rG9mAbG5OuU A jak tam Wam treningi w FreeXie idą :lol:? Quote
Fauka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Kashdog']E tam! Z labradorem też się da :diabloti: http://www.youtube.com/watch?v=rG9mAbG5OuU Hahahahaa :D komicznie wygląda, mój podobnie "groźnie" wygląda jak wracam po całym dniu do domu i on tak do mnie biegnie :D Quote
motyleqq Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 [quote name='A&L']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_9168.jpg Łoooo matko, jaki groźny pies :eek2: no baa! ;) [quote name='Klaudia.']Wow, super! Kiedyś marzy mi się IPO, ale nie z Fantą... A za Wasze dalsze treningi trzymam kciuki! dzięki :) [quote name='Patsi']Wreszcie Was znalazłam :) Wiedziałam, że ten cudny pies z preclami za uszami jest mi skądś znany ;) Świetnie trenujecie, aż zazdroszczę ;) Przesyłam głaski dla Etny i Komy! rozumiem, że z fundacji Chatul jesteś? :) bo w pierwszej chwili nie wiedziałam, dopiero jak na chatulowe forum zajrzałam ;) dzięki :) [quote name='Fauka']Piękny sport sobie znalazłyście! ja mam ograniczone możliwości - labrador :D Ale Etna w IPO mnie absolutnie nie dziwi, miałam znajomą która ze swoim grzywaczem chińskim IPO ćwiczyła, psiak dawał radę ;) huh, grzywek w IPO... :lol: [quote name='Kashdog']E tam! Z labradorem też się da :diabloti: http://www.youtube.com/watch?v=rG9mAbG5OuU A jak tam Wam treningi w FreeXie idą :lol:? po wczorajszym treningu totalnie bolą mnie ręce. mój pies jest nienormalny ;) znów mnie pogryzła, a od szarpania się z nią mam zakwasy :roll: zachowuje się dużo gorzej niż na IPO, jest na maksa pobudzona, ale w niezdrowy sposób. gdzieś w połowie się trochę ogarnęła, za bardzo ją pobudzają entuzjastyczne okrzyki, więc przestałam to robić. ona tego nie potrzebuje, może w przyszłości trzeba ją będzie 'domotywować' wołaniem, ale w tym momencie... to tylko utrudnia :lol: i tak samo np gdy inni trzymają smakołyk czy zabawkę w ręce to ja nie mogę, muszę pustą ręką prowadzić, bo za bardzo świruje... muszę dużo to ćwiczyć poza zajęciami Quote
dog193 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Amber napisał(a):Są małe psy, które trenują IPO np. tutaj fox: http://www.youtube.com/watch?v=-YBfZH81Ec4 ale to wyjątki ;). Są rasy do tego bardziej lub mniej stworzone, to na pewno. Nasza trenerka z K9 mi opowiadała, jak znajomy Marka Fryca (hodowca JRT) przyszedł z gromadką tererierków na obronę :evil_lol: Ich wrodzona zaciętość dała dość spektakularny efekt - 3 małe pieski wiszące obok siebie na rękawie jednego pozoranta, do tego groźnie powarkujące :diabloti: Fajnie sobie Etna radzi, widać, że z początku niepewna była ;) Quote
Amber Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 dzieś w połowie się trochę ogarnęła, za bardzo ją pobudzają entuzjastyczne okrzyki, więc przestałam to robić. ona tego nie potrzebuje, może w przyszłości trzeba ją będzie 'domotywować' wołaniem, ale w tym momencie... to tylko utrudnia Mocno nakręcone psy, nastawione na pracę z człowiekiem tego nie potrzebują i tyle. Gdybym ja zaczęła piszczeć "super piesek" przy pracy z Jarim to miałabym pewnie podrapaną całą twarz ;) Quote
motyleqq Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Amber napisał(a):Mocno nakręcone psy, nastawione na pracę z człowiekiem tego nie potrzebują i tyle. Gdybym ja zaczęła piszczeć "super piesek" przy pracy z Jarim to miałabym pewnie podrapaną całą twarz ;) no dokładnie, mnie się ludzie pytają co z moimi rękami, bo mam całe w siniakach od jej podgryzania :roll: niestety ekscytują ją też okrzyki innych osób, coś na zasadzie 'pańcia słyszysz, coś się dzieje!!', więc chyba będę musiała odchodzić jak najdalej i zajmować ją np szarpakiem Quote
Teba Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Etna jest przepiękna! I rzeczywiście musi mieć coś z maliniaka skoro ma tak świetny charakter! Quote
Fauka Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 motyleqq napisał(a):no dokładnie, mnie się ludzie pytają co z moimi rękami, bo mam całe w siniakach od jej podgryzania :roll: niestety ekscytują ją też okrzyki innych osób, coś na zasadzie 'pańcia słyszysz, coś się dzieje!!', więc chyba będę musiała odchodzić jak najdalej i zajmować ją np szarpakiem Ty nie narzekaj mój zasypia podczas szkolenia, a raczej sprawia flegmatyk takie wrażenie, tylko po oczach widać że coś tam mu się chce robić :lol: chyba ze mam coś wybitnie fajnego w ręku, ale wtedy nie jest w stanie pozbierać myśli, robi wszystko na odwal się nie słuchając poleceń byle bym mu to dała. Quote
motyleqq Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 no więc jak już wszyscy zapewne wiedzą, zniknęły posty z 10 dni. moja galeria była lekko podumarła, więc mnie to nie zabolało za bardzo :evil_lol: ale jak pomyślę o bajzlu, jaki się zrobił w bazarkach... :roll: Quote
*Magda* Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 motyleqq napisał(a):no więc jak już wszyscy zapewne wiedzą, zniknęły posty z 10 dni. moja galeria była lekko podumarła, więc mnie to nie zabolało za bardzo :evil_lol: ale jak pomyślę o bajzlu, jaki się zrobił w bazarkach... :roll: Nie tylko bazarki :( Zniknęły też posty zwierzaków w potrzebie :( Zanim znowu ktoś je potworzy, zanim się to rozejdzie po forumowiczach... Szkoda słów :angryy: Quote
Recommended Posts