Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Haha mój Michał cały czas napomina że fajniej by wyglądał w takiej czarnej bluzie z napisem "ADIDOG", a nie jakiejś niebieskiej w białe grochy :diabloti:

Ale dobrze mu tam widać! ;)

Co do bluz Adidoga to jestem zakochana w nich - wyobrażam sobie jak Jari by w takiej wyglądał :lol: Z drugiej strony to taki zakup bez sensu, bo nie miałby gdzie tego nosić... ;)

Posted

yamayka napisał(a):
...tak odnośnie nauki aportu (zanim jeszcze pojawisz sie u nas na treningu ;) ), wrzucę jeden z najpiękniejszych filmików z treningu aportowania, jaki widziałam
Przewodnik - pan Zbyszek Górecki. Aż ciary chodzą...

http://www.youtube.com/watch?v=HGOZkQISoZ0

bardzo bardzo fajne! ale przede wszystkim podoba mi się pies, to jest ONek?
swoją drogą, chyba sobie sprawię takie ubranko:cool3:

a co do ubranek dla psów, ten adidog jest MEGA. gdzie to można kupić? :lol: tyle, że tak jak Amber, za bardzo się nam nie przyda... nawet w te mrozy co są teraz Etna nic a nic nie marznie

Posted

Amber napisał(a):
Z drugiej strony to taki zakup bez sensu, bo nie miałby gdzie tego nosić... ;)

Oj tam oj tam, adidog to kolekcja wczesna wiosna/jesień. :diabloti:
Ale ja z kolei mam problem z doborem rozmiaru - Franek szeroki w barach i szyi (ABS :lol:) a krótki!

Posted

Oj tam oj tam, adidog to kolekcja wczesna wiosna/jesień. :diabloti:
Ale ja z kolei mam problem z doborem rozmiaru - Franek szeroki w barach i szyi (ABS :lol:) a krótki!

no kurde, dres a nie nadaje się dla pakera...:lol:

Posted

Dla szpanu jak najbardziej ;). Z drugiej strony przez nami i tak już wszyscy zwiewają, jak wpakuje Jariego w dresiarską bluzę jeszcze to już w ogóle :shake: :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
no kurde, dres a nie nadaje się dla pakera...:lol:

No właśnie! Powinni robić szersze w szyi i klacie, a nie na chucherka. :lol:
Jeszcze tylko kaganiec (jedynie taki jak Hannibal miał się nadaje) i będę miała psa z listy! Ha! :diabloti:

Posted

Amber napisał(a):
Dla szpanu jak najbardziej ;). Z drugiej strony przez nami i tak już wszyscy zwiewają, jak wpakuje Jariego w dresiarską bluzę jeszcze to już w ogóle :shake: :evil_lol:

No właśnie! Powinni robić szersze w szyi i klacie, a nie na chucherka. :lol:
Jeszcze tylko kaganiec (jedynie taki jak Hannibal miał się nadaje) i będę miała psa z listy! Ha! :diabloti:

nie wiem jak z tym rozmiarem, Etna jakaś długa jest, jakieś 45cm grzbietu:roll:

Posted

Unbelievable napisał(a):
na szczura to XL za małe w klacie a XXL za długie :evil_lol: jaki rozmiar dla Etny albo Jariego? :evil_lol:

Powiem ci, że na rozmiarówkę nawet nie patrzyłam... ;) A tu proszę XL za małe na JRT. W sumie można było się spodziewać rasizmu wśród producentów ubranek dla psów :evil_lol: Only for mini... No cóż, zawsze mogę kupić Fince :obrazic: :lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
nie wiem jak z tym rozmiarem, Etna jakaś długa jest, jakieś 45cm grzbietu:roll:

to długa? :crazyeye: moja ma 53cm grzbietu a jest przecież trochę miejsza ;)
dla mnie ten adidog to wygląda marnie w porównaniu do dresu z moyre :lol:

Posted

Amber napisał(a):
Powiem ci, że na rozmiarówkę nawet nie patrzyłam... ;) A tu proszę XL za małe na JRT. W sumie można było się spodziewać rasizmu wśród producentów ubranek dla psów :evil_lol: Only for mini... No cóż, zawsze mogę kupić Fince :obrazic: :lol:

no cóż, to mnie zawsze wnerwia, że najfajniejsze ubranka są małe! Ty masz przynajmniej jeszcze małe psy, a ja nie :lol:

gops napisał(a):
to długa? :crazyeye: moja ma 53cm grzbietu a jest przecież trochę miejsza ;)
dla mnie ten adidog to wygląda marnie w porównaniu do dresu z moyre :lol:

długa, bo nie ma dla niej ubranka :cool3: chociaż wg rozmiarówki podanej na oficjalnej stronie adidoga największa bluza powinna być dobra, przynajmniej na długość, reszty nie mierzyłam :lol:
ten co mówisz też jest fajny, idę chyba adoptować jakiegoś ASTa i będę się wozić :cool3:

Posted

bardzo bardzo fajne! ale przede wszystkim podoba mi się pies, to jest ONek?
swoją drogą, chyba sobie sprawię takie ubranko:cool3:
Tak, to oczywiście użytkowy ON. Wspaniale się razem bawią w tym treningu... Boskie jest to, jak ten pies aż wbija się w człowieka z koziołkiem, wpycha mu go w ręce. I kompletny luz i spokój (świadczący o zaufaniu i komforcie) podczas trzymania w siadzie.
Zainwestuj w kombinezon pozoranta! ;)

Posted

yamayka napisał(a):
Tak, to oczywiście użytkowy ON. Wspaniale się razem bawią w tym treningu... Boskie jest to, jak ten pies aż wbija się w człowieka z koziołkiem, wpycha mu go w ręce. I kompletny luz i spokój (świadczący o zaufaniu i komforcie) podczas trzymania w siadzie.
Zainwestuj w kombinezon pozoranta! ;)

nieskromnie powiem, że Etna tak mi wpycha w ręce szarpak :cool3: ale luzu i spokoju to ona nie osiąga...
kurczę, dobry jest taki kombinezon, bo przynajmniej się człowiek nie uwali cały... teraz na śniegu to nie problem, ale jesienią czy ogólnie jak są deszcze i błoto, to ciągle miałam brudną kurtkę, w której potem trzeba przecież nadal gdzieś iść :lol:

Posted

motyleqq napisał(a):

długa, bo nie ma dla niej ubranka :cool3: chociaż wg rozmiarówki podanej na oficjalnej stronie adidoga największa bluza powinna być dobra, przynajmniej na długość, reszty nie mierzyłam :lol:
ten co mówisz też jest fajny, idę chyba adoptować jakiegoś ASTa i będę się wozić :cool3:

na mojego big psa nie szyją bluz niestety, te adidog czy grande finale są za krótkie i małe w klacie a te amstafowe za duże w klacie a na długość ok :roll:
a tez miałam ochotę na bluzę .
ale też chciałam tylko "bo fajna" takie porządne ciepłe nie przemakające to mamy już .

zdjęcia by się jakieś przydały :eviltong: filmiki to nie to samo :lol:

Posted

przykro mi drogie panie, ale nie mam aparatu, to i nie mam zdjęć :eviltong:

za to mam cały dywan w wiórach od koziołka, który w tym tempie najdalej za tydzień zostanie unicestwiony. czy ktoś może mi polecić jakiś dobry koziołek, który nie sypie się przy byle szarpaniu z psem?

Posted

motyleqq napisał(a):
przykro mi drogie panie, ale nie mam aparatu, to i nie mam zdjęć :eviltong:

za to mam cały dywan w wiórach od koziołka, który w tym tempie najdalej za tydzień zostanie unicestwiony. czy ktoś może mi polecić jakiś dobry koziołek, który nie sypie się przy byle szarpaniu z psem?

Co prawda nie wiem jaki jest dobry, trwały koziołek ale nasz też się posypał, też miałam pełno wiórów:lol: