gops Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):no racja. ale ta małpka coraz mniej się boi warczenia i coraz bliżej podchodzi... odeślij Etne na miejsce , daj jakiegoś gryzaka :) teraz grzywkowi przyda się spokój , za jakiś czas możliwe że sam będzie chciał się zapoznać , on na pewno musi odpocząć , a czym go będziesz karmić ? Quote
Natalia&Cody Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Jaki on jest piękny. :loveu: Co do tego szamponu to raczej zanim go wykąpiesz zapytaj się na grzywkowym. Myślę, że po ludzkim by mu się nic nie stało tylko poprostu musiałabyś nie przesadzać z ilością. Ja sobie kiedyś przez przypadek umyłam włosy psim i nic mi nie było, więc na odwrót chyba też nie. :diabloti: :eviltong: Quote
Lucky. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 kurcze, zazdroszczę Tobie tego dt. Sama bym chciała, ale bym nie dała rady z trzema psami :diabloti: a byłaś z nimi razem na spacerze ? Może tak czułby się pewniej ? Quote
evel Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Migori dobrze radzi, spacer w jednym kierunku bardzo pomaga. Wiem, że grzywkers się średnio czuje na dworze, ale może się przełamie? Masz dla niego jakąś kufajkę w ogóle? :D Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 gops napisał(a):odeślij Etne na miejsce , daj jakiegoś gryzaka :) teraz grzywkowi przyda się spokój , za jakiś czas możliwe że sam będzie chciał się zapoznać , on na pewno musi odpocząć , a czym go będziesz karmić ? właśnie z tym karmieniem, bo teraz chcę przejść na BARF z Etną, i nie wiem czy z nim też? Silky123 napisał(a):Jaki on jest piękny. :loveu: Co do tego szamponu to raczej zanim go wykąpiesz zapytaj się na grzywkowym. Myślę, że po ludzkim by mu się nic nie stało tylko poprostu musiałabyś nie przesadzać z ilością. Ja sobie kiedyś przez przypadek umyłam włosy psim i nic mi nie było, więc na odwrót chyba też nie. :diabloti: :eviltong: już pytałam, będzie kąpanie w ludzkim, a jutro w psim :D Lucky. napisał(a):kurcze, zazdroszczę Tobie tego dt. Sama bym chciała, ale bym nie dała rady z trzema psami :diabloti: a byłaś z nimi razem na spacerze ? Może tak czułby się pewniej ? no, ja też nie wyobrażam sobie z trzema :D próbowałam być, ale on się straszliwie bał Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 evel napisał(a):Migori dobrze radzi, spacer w jednym kierunku bardzo pomaga. Wiem, że grzywkers się średnio czuje na dworze, ale może się przełamie? Masz dla niego jakąś kufajkę w ogóle? :D spróbuję wyjść potem razem z P, mam nadzieję że będzie chciał. mam elegancką kurteczkę cieplutką :D Quote
gops Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):właśnie z tym karmieniem, bo teraz chcę przejść na BARF z Etną, i nie wiem czy z nim też? ał myślę że to kiepski pomysł , wątpię żeby kiedykolwiek jadł surowe mogą być problemy , kup mu na razie suchej lub gotuj ryż z jakimś chudym mięskiem , nie wiadomo co jadł do tej pory . Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 większość psów przechodzących na BARF wcześniej jadło suche :) nie mam zamiaru od razu mu podawać gnatów :D Quote
Guest papillonek Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 zadam głupie pytanie... On nie ma tatuażu ?? Quote
Migori Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Dziewczyny dobrze radzą, ugotowałabym jedzonko jak dla szczeniaczka. Ryżyk, marcheweczka i chude mięsko - kurczak np. pierś, czy skrzydełko. I taką papeczke dała. Może mieć biegunki - ze stresu, albo choroby, warunki jego dotychczasowego życia były podłe - a taki ryż ładnie wygoi jelitka. Życzę udanego spaceru :) Psom on dobrze zrobi. Quote
Agnes Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):większość psów przechodzących na BARF wcześniej jadło suche :) nie mam zamiaru od razu mu podawać gnatów :D ale jakakolwiek surowizna moze wywolac niezle sensacje. Nie wiesz jak on ma z zachowaniem czystosci a chcesz mu zafundowac taki posilek? ;) Ryz + mieso (chude) + ew marchewka i ja bym strzelila zapobiegawczo siemie lniane. Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 papillonek napisał(a):zadam głupie pytanie... On nie ma tatuażu ?? nie, nie ma :) z tym karmieniem, nie będę teraz zmieniać jednak diety, bo jeszcze by się kłócili o żarcie. ale czy nie mogę mu po prostu dawać tej suchej co Etnie? Quote
gops Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):nie, nie ma :) z tym karmieniem, nie będę teraz zmieniać jednak diety, bo jeszcze by się kłócili o żarcie. ale czy nie mogę mu po prostu dawać tej suchej co Etnie? zależy co dajesz, jeśli suche ma on jesć to według mnie coś dla psów wrażliwych na razie ras małych bo z granulkami może sobie nie poradzic . Quote
Agnes Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ja bym dala gotowane, jest to lekkostrawne jedzenie. Zawsze gotuje taki zestaw jak wymienilam po chorobach narkozach etc. I dopiero potem wprowadzam suche stopniowo. Karmic i tak chyba powinnas nie obok siebie, wiec o zazdrosci nie ma mowy, maluch moze sie stresowac przy Etnie. Quote
Migori Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 A co on tam jadł ? Nie odbierz mnie źle - że sie wymądrzam - ale udzielam sie u nas na forum, mamy sporo labków w potrzebie, pochodzących z pseudo. Dziewczyny jak dostają takie bidy do siebie na DT to zaczynają o gotowanego zazwyczaj, bo takie jedzenie jest lekkostrawne, nie pogarsza stanu jelit, które zwykle miewają się kiepsko. Potem jak zrobi pierwsze kupki, zobaczysz jak będą wyglądały wtedy można mu podać suche jedzenie - suchą karmę - powoli stopniowo. I tak jak Agnes radzi najlepiej w osobnych pomieszczeniach np. maluch w łazience , Etna tam gdzie zawsze. Spokojnie zjedzą, nie będą połykać żarcia razem z powietrzem itd. Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 będę karmić oddzielnie, ale Etna przecież będzie wiedzieć, co mu dałam i że to jest co innego niż ma ona ;) ale może faktycznie pogotuję, zobaczymy jak będzie Quote
Agnes Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 I co? Przeciez sie nie poskarzy:evil_lol: (zaraz sie posypia odpowiednie posty, tak wiec...tak na serio to ja bym sie tym nie przejmowala teraz ;) skup sie na innych kwestiach) Quote
Yuveza Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Swietny jest:D ja akurat lubię grzywki :loveu: co do jedzenia to tez bym była za gotowanym;) On ma jakies imie? Quote
Molowe Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 fajny mały :loveu: ja za grzywkowymi nie przepadam ale to już kwestia gustu przecież ;) co do szamponu to myślę że będzie okej jak raz go ludzkim umyjesz a jutro psim. Co do jedzenia to myśle że barf to kiepski pomysł przynajmniej na razie tak jak piszą dziewczyny najlepiej gotowane delikatne i póki mu się nie ustabilizuje wszystko. A co do Etny i jej zazdrości to niestety trudno musi się przyzwyczaić że teraz przez jakiś czas nie jest ukochaną jedynaczka pańci i pańcia ;) Quote
evel Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Moja propozycja imienia i zarazem uzasadnienie:http://pl.wikipedia.org/wiki/Apo :evil_lol: Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 zgodnie z tym co wrzuciła Evel- grzywers nazywa się od dziś Apo :D Quote
Unbelievable Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 łaaa, kocham wulkany :loveu: chciałam nazwać swojego psa po wulkanie, ale jakoś nie było nazwy która by mi odpowiadała Quote
Yuveza Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 swietne imię Apo, w sumie Etna to też wulkan :eviltong: to teraz masz dwa :P Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 u mnie będzie wulkanicznie :) a jeszcze w kwestii żywienia... ile takiego gotowanego dawać grzywkowi? Quote
Recommended Posts