Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja szampon mam ale taki zwykły marketowy Hilton, a wydaje mi się, że dla takiego łysego delikatesa powinien być jakiś bardziej wyspecjalizowany :hmmmm: TŻ kiedyś kupił super szampon w salonie fryzjerskim dla psów, myślę, że tam mogłabyś się zapytać o coś odpowiedniego.

Grzywek jak grzywek, kompletnie nie moja bajka ;), ale mam nadzieję, że szybko się otrząśnie z traumy i zaprzyjaźni z Etną. Co do transporterka to wątpię, żeby Etna w niego weszła, tj. wejść wejdzie, ale wygodnie to jej na pewno nie będzie :roll:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdabroy napisał(a):
Daj im się "poznać" ;) Minął krótki czas jak się poznali, zabrali go do obcego miejsca i ludzi, gdzie jest obcy pies... Niech się troszkę "zadomowi" ;)

no wiem... nie odzywam się do nich, niech się sami zapoznają... Etna leży po mojej prawej, grzywor siedzi po lewej :D

Posted

motyleqq napisał(a):
nie wiem, ale taki do włosów farbowanych to chyba kiepski pomysł? chyba, że męskim Piotra? :D ten piechol naprawdę cuchnie, już mnie głowa boli :(

w takim razie spróbuj tym męskim , albo może masz mydło jakieś nie kolorowe delikatne? to już chyba lepszy pomysł , skoro tak mocno smierdzi to nie ma co sie męczyć . raz nie powinno się nic stać

Posted

gops napisał(a):
w takim razie spróbuj tym męskim , albo może masz mydło jakieś nie kolorowe delikatne? to już chyba lepszy pomysł , skoro tak mocno smierdzi to nie ma co sie męczyć . raz nie powinno się nic stać

szkoda, że dziś święto, skoczyłabym do sklepu i coś kupiła. nic mu się chyba od odrobiny męskiego nie stanie :???:

Posted

Agnes napisał(a):
motyleqq a nie masz szamonu dla Etny? szare mydlo? nic??

Ladniutki jest :)

właśnie nie mam... ostatni się cały wylał :shake: a ja tak rzadko ją kąpię, że nie kupowałam

Posted

Jeśli nie masz nic innego a on naprawdę śmierdzi to ja bym zaryzykowała i go wykąpała zwykłym szamponem, może nawet tym męskim. Ewentualnie jutro poprawisz psim i powinno być w porządku. Ja sukę czasem kąpałam ludzkim szamponem w sytuacji awaryjnej, a ona też wrażliwiec straszny i było w porządku. Może zapytać na jakimś grzywowym wątku?

Posted

Agnes napisał(a):
To trzeba bylo kupic wczesniej:diabloti:

wiem... :D

a może chociaż go wyprysznicuję bez szamponu? myślicie że to coś da?

evel, racja, spytam grzywkowych :)

Posted

motyleqq napisał(a):
jutro jutro, ale on śmierdzi już :lol:

A masz w domu rumianek albo mięte?? Zaparz napar i wykąp ją w tym ;) Zapach powinien się troszkę zneutralizować, a jutro zoologiczny :)

Posted

Nie ;) Wez kapke ludzkiego szamponu i tyle. Ciutke. Nie sadze ze cos mu sie stanie. Nie mieszkal ostatnio w super warunkach, jesli to przezyl to ludzki szampon go nie zabije ;) A jutro kup, a najlepie zamow przez net odpowiedni szampon i tyle.

Posted

motyleqq napisał(a):
wiem... :D

a może chociaż go wyprysznicuję bez szamponu? myślicie że to coś da?

evel, racja, spytam grzywkowych :)

wykąp w tym męskim , jutro porpawisz psim , i powinno być okey

Posted

wykąpię go zaraz, tylko powiedzcie mi... bo jak się z nim zamknę w łazience, to Etna się wścieknie, ale jak się nie zamknę i ona będzie wsadzać nos, to on się wścieknie. co powinnam zrobić? czy może poczekać na chłopaka?

Posted

Etnie gryzaka i niech siedzi, a Ty się zamknij z grzywą w łazience? On i tak będzie zestresowany kąpielą, a jak Etna mu będzie wsadzać kinola co chwilę to może być nieprzyjemnie. Albo poczekaj na P. :)

Posted

motyleqq napisał(a):
wykąpię go zaraz, tylko powiedzcie mi... bo jak się z nim zamknę w łazience, to Etna się wścieknie, ale jak się nie zamknę i ona będzie wsadzać nos, to on się wścieknie. co powinnam zrobić? czy może poczekać na chłopaka?

poczekaj na chłopaka, zajmie się Etną ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
no to poczekam :) może do tego czasu trochę się polubią... :roll: ona bardzo chce, a on bardzo nie :lol:

i nie ma co sie mu dziwić :) nowe miejsce , nowi ludzie i jeszcze jakiś duży pies który chcę się zaprzyjaźniać , tzreba dać mu czas

Posted

Kąp w ludzkim, ja poprzedniego psa bardzo często myłam w ludzkim, nic mu nie było ;) a jutro poprawisz zwierzęcym, bo pewnie na jednej kąpieli sie nie skończy :P

Posted

Zabrałaś ich na spacer razem ? Pierwsze spotkanie najlepiej wypada na neutralnym gruncie, po prostu na spacerze. Idziecie razem, Etna po jednej stronie, Grzywek po drugiej, jak stado, w jedną stronę, wspólnie, macie jeden cel. Po chwili powinni przestać się sobą interesować, emocje opadną, oboje zaczną eksplorować teren. Wiem że pogoda nie rozpieszcza a grzywek jest łysy, ale warto to zrobić dla nich, będzie im łatwiej.

Jak tam w ogóle na froncie ?
I oczywiście gratulacje! życzę powodzenia!