Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

za radą evel i użytkowniczki innego forum, postanowiłam zacząć uczyć obracania się wokół książki, co by na koniec uzyskać efekt podążania za moją nogą zadkiem ;)

pierwsza sesja, czyli najpierw dotykanie łapką książki

[video=youtube;so77azwdc9E]http://www.youtube.com/watch?v=so77azwdc9E&feature=youtu.be[/video]

niestety nie nagrywałam od początku, oczywiście najpierw kliknęłam parę razy spojrzenie, wąchanie, przypadkowe nadepnięcie. a potem olśnienie i ostentacyjne walenie łapą ;) szkoda, że musiałam nagrywać sama i nie możecie zobaczyć miny pełnej radości i dumy, że wie o co chodzi :loveu:

kto mi poleci ćwiczenia na świadomość zadu?

Posted

[quote name='motyleqq']Angelika(tak masz na imię, prawda?:D), mówisz, że Cię zaatakowałyśmy, nie mówiąc co myślimy... ale to nieprawda, przeczytaj proszę mój post:

i zastanów się, czy w gruncie rzeczy nie uważamy tak samo. a to:

świetnie wszystko podsumowuje moim zdaniem.

dziękuję dziękuję :D[/QUOTE]

Tak, Angelika ;) Sorry, Ty jeszcze się wypowiedziałaś, ale reszta dziewczyn skrytykowała moją wypowiedź nie mówiąc w sumie jakie ona mają zdanie, zjechałay mnie i tyle. Ogólnie miałam na myśli to, że jedna z dziewczyn (bodajże omry) naskoczyła na mnie, że ona przecież nie uważa, że rodowód daje gwarancję, a ja jej wpieram, że tak sadzi. Nie chce mi się już dyskutować na ten temat i czytać po raz kolejny całego wątku o r=r, żeby poznać zdanie poszczególnych osób - mam lepsze rzeczy do roboty ;) Każdy powiedział co ma powiedzieć i jak dla mnie - ciach temat.

Filmiki super :loveu: Szczególnie nauka czołgania mi się podoba, chyba spróbuję tego nauczyć Lenkę w najbliższym czasie, bo trochę ostatnio zaniedbałam naukę sztuczek... Kliker leży i się kurzy, aż wstyd :D

Posted

[quote name='A&L']Ogólnie miałam na myśli to, że jedna z dziewczyn (bodajże omry) naskoczyła na mnie, że ona przecież nie uważa, że rodowód daje gwarancję, a ja jej wpieram, że tak sadzi.[/QUOTE]

No wybacz, ale podobno w 100% zgadzasz się z autorem tego artykułu, a on właśnie tak sądzi, więc się zastanów ;)

Posted

Nie wiem czy nie za długo klikasz jej jedno? przecież "dojście" do tego żeby stawać dwiema łapami a nie tylko targetować jedną będzie dla niej łatwe, ona jest inteligentna, i ja bym to załatwiła w jednej sesji ;) u szczura w jednej sesji było już zaczęte obracanie :diabloti:

a na świadomość zadu targetowanie tylnymi łapami książki, a później coraz wyżej i wyżej, tylko teraz bym tego nie zaczynała bo jej się będzie bardzo mylić ;) dopiero jak dojdziesz do etapu gdzie ona przednimi będzie już się ładnie obracać

Posted

dziś już klikałam wejście dwoma łapkami. boję się, że zrobię za szybko i będzie klops:lol:

a czy bez ćwiczeń na świadomość zadu ona się zacznie obracać? obawiam się, że nie skuma. gdybym dała targetowanie tylnymi czegoś innego niż książka?

przesyłam filmik z dzisiaj, ale jakoś powoli idzie

Posted

[quote name='motyleqq']dziś już klikałam wejście dwoma łapkami. boję się, że zrobię za szybko i będzie klops:lol:

a czy bez ćwiczeń na świadomość zadu ona się zacznie obracać? obawiam się, że nie skuma. gdybym dała targetowanie tylnymi czegoś innego niż książka?

przesyłam filmik z dzisiaj, ale jakoś powoli idzie[/QUOTE]

skuma, przecież ty masz jej ciałem pomagać się obracać, a jak jej będą łapki spadały to trzeba robic miniaturowe kroczki. Spokojnie, to jest proste ;)
co innego niż ksiązka będzie dla niej tym samym, tak samo mylącym

Posted

[video=youtube;CiMIeZyh7m8]http://www.youtube.com/watch?v=CiMIeZyh7m8&feature=youtu.be[/video]

filmik z dziś.
może i masz rację :)
w takim razie teraz nie będę robić wchodzenia tylnymi łapami, tylko za jakiś czas

swoją drogą dobrze robi takie nagrywanie. można popatrzeć na swoje błędy, niektórych rzeczy się nie zauważa w trakcie. tylko że do aparatu mojego brata, gdzie jest kamera, wchodzi tylko karta o małej pamięci i efekt jest taki, że nawet sesji nie mogę całej nagrać:lol:

Posted

dzięki :) nie wiem, nie wydaje mi się, żeby było za długo. jak kończymy to łazi za mną chwilę, żeby jeszcze porobić ;)
nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak jackpot:oops: rozumiem, że chodzi o to, żeby kończyć sesję super nagrodą?

Posted

[quote name='motyleqq']dzięki :) nie wiem, nie wydaje mi się, żeby było za długo. jak kończymy to łazi za mną chwilę, żeby jeszcze porobić ;)
nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak jackpot:oops: rozumiem, że chodzi o to, żeby kończyć sesję super nagrodą?[/QUOTE]

tak, dokładnie, i na super wykonanym zadaniu ;) ja zawsze do szczura piszczę i mu kilka smakołyków pod rząd daję, a u Etny fajne będzie przeciąganie szarpakiem, bo to dodatkowo emocje rozładowuje :)

Posted

właściwie to nawet wcześniej tak robiłam, kończyłam zabawą szarpakiem. nie wiem, czemu przestałam, zacznę znowu ;) dzięki za rady :)

mam jeszcze jedną zagwozdkę: jak przejść z komendy optycznej do słownej?:hmmmm: szczerze mówiąc, na słowo to Etna tylko siada i kładzie się, ale to drugie tylko jak mam zabawkę :roll:

Posted

witam w naszych skromnych progach nowego gościa :)

Etna robi już małe kroczki, filmik:

[video=youtube;OhYuJNpipKg]http://www.youtube.com/watch?v=OhYuJNpipKg&feature=youtu.be[/video]

musiałam uciąć jego pierwszą połowę, bo są na niej same przednie łapy :roll: ah, samodzielne nagrywanie :lol:
jestem z niej dumna ;)

Posted

miałaś rację, myślałam, że będzie trudniej :) trochę próbowała podskakiwać do góry jak do 'poproś', ale ze 2 razy i się uspokoiła, chyba po prostu za długo już ćwiczyłyśmy :) ogólnie jestem bardzo zadowolona :loveu: