Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to by były takie bomby energetyczne, że z pewnością nikt by nie wytrzymał :evil_lol:

a teraz brzydkie i nieostre fociaszki ode mnie :eviltong:

:roflt:

wyszło nieco dwuznacznie :lol:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='A&L']A dzieci Etny i Jariego byłyby na pewno piękne :D

I równie bezsensownie powołane na świat, co setki kundli gnijących w schronie. Jednak właścicielki są na tyle inteligentne, odpowiedzialne i myślące, że opcja potomstwa tej uroczej parki raczej nie istnieje ;)

Sorki, motylqq, Amber - wiecie, że do Waszych psów nic nie mam, ale nie mogłam się powstrzymać od komentarza na tekst, który się sprowadza do myślenia o słodkich sceniackach :loveu:
:roll:

motylqowa - nie przeszkadzają Wam te pióra za etnowymi uszami? :lol: Ja swojej wycinam jak tylko mogę, bo przynosi w nich ze spaceru absolutnie wszystko :mdleje:

Posted

[quote name='evel']I równie bezsensownie powołane na świat, co setki kundli gnijących w schronie. Jednak właścicielki są na tyle inteligentne, odpowiedzialne i myślące, że opcja potomstwa tej uroczej parki raczej nie istnieje ;)[/QUOTE]

Przecież to były żarty :)

Posted

[quote name='omry']Przecież to były żarty :)[/QUOTE]

Sorry, ale jak ktoś ma w podpisie artykulik taki a nie inny to jakaś czerwona lampka mi się włącza ;)

Posted

[quote name='evel']Sorry, ale jak ktoś ma w podpisie artykulik taki a nie inny to jakaś czerwona lampka mi się włącza ;)[/QUOTE]

Fakt, nie zauważyłam. :shake:

Posted

[quote name='Fides79']ha ha ha świetne fryzury :evil_lol::evil_lol:

[quote name='paulaa.']http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/3205/piękna fotka, a ten etnowy fryz. :loveu:

dzięki, też mi się te fryzury podobają :D

[quote name='evel']
motylqowa - nie przeszkadzają Wam te pióra za etnowymi uszami? :lol: Ja swojej wycinam jak tylko mogę, bo przynosi w nich ze spaceru absolutnie wszystko :mdleje:

ja uwielbiam tu kudłate uszy :loveu: wprawdzie fakt, często są pozlepiane, a teraz liściaste, ale za bardzo lubię to futerko :lol:

[quote name='chi23']Etna świetnie prezentuje się w łańcuszku:)

dzięki :) też lubię :)

[quote name='Aleksandra95']hej.:hand: dawno mnie tu nie było,ale to też Twoja wina, bo zdjęć nie było.:diabloti:

ale się psiaki wybawiły + fajną Etna ma fryzurkę. hihi.:loveu:

no, nie mam aparatu :placz:

a co do szczeniaczków, to faktycznie były żarty, które same zaczęłyśmy :evil_lol:

jutro znów nagram filmik, coby pokazać różnicę w pracy Etny na dworze, a w domu. dziś do mnie dotarło, że zupełnie inaczej wykonuje komendy na spacerze, tj znacznie energiczniej.

Posted

[quote name='evel']I równie bezsensownie powołane na świat, co setki kundli gnijących w schronie. Jednak właścicielki są na tyle inteligentne, odpowiedzialne i myślące, że opcja potomstwa tej uroczej parki raczej nie istnieje ;)
[/QUOTE]

Uf, dobrze, że mi powiedziałaś, bo wszystkich znajomych namawiałam do rozmnażania kundelków... Super, że są tacy ludzie jak Ty i uświadamiają nieświadomych!
Co do linka w podpisie, to nie wiem jak się to ma do rozmnażania kundli, ale tak to jest, jak się nie umie czytać ze zrozumieniem. I wolałabym, żebyś nie komentowała moich poglądów, bo mnie osobiście żal jest ludzi ślepo wierzących w r=r, ale nie mówię o tym na każdym kroku.
A jak masz zamiar komentować, to przeczytaj artykuł jeszcze raz, albo poproś kogoś, żeby Ci wytłumaczył o co w nim chodzi i dopiero dyskutujmy ;)

Posted

[quote name='A&L']Uf, dobrze, że mi powiedziałaś, bo wszystkich znajomych namawiałam do rozmnażania kundelków... Super, że są tacy ludzie jak Ty i uświadamiają nieświadomych!
Co do linka w podpisie, to nie wiem jak się to ma do rozmnażania kundli, ale tak to jest, jak się nie umie czytać ze zrozumieniem. I wolałabym, żebyś nie komentowała moich poglądów, bo mnie osobiście żal jest ludzi ślepo wierzących w r=r, ale nie mówię o tym na każdym kroku.
A jak masz zamiar komentować, to przeczytaj artykuł jeszcze raz, albo poproś kogoś, żeby Ci wytłumaczył o co w nim chodzi i dopiero dyskutujmy ;)

Zapraszam tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/210704-NIE-jestem-przeciwny-pseudohodowlom-. :)

Posted

Przejrzałam kiedyś ten watek, ale w sumie nie bardzo wiem po co mi go podajesz. Wiem co to jest r=r, wiem co to jest rodowód, pies "w typie" itd. Zdanie innych nie za bardzo mnie interesuje, bo mam już swoje i go nie zmienię. Zgadzam się w całości z artykułem w podpisie i to jest moje zdanie.

Posted

[quote name='A&L']Przejrzałam kiedyś ten watek, ale w sumie nie bardzo wiem po co mi go podajesz. Wiem co to jest r=r, wiem co to jest rodowód, pies "w typie" itd. Zdanie innych nie za bardzo mnie interesuje, bo mam już swoje i go nie zmienię. Zgadzam się w całości z artykułem w podpisie i to jest moje zdanie.[/QUOTE]

Skoro się zgadzasz, to wielu spraw nie rozumiesz i co gorsza - nie chcesz zrozumieć, bo skoro sądzisz, że nie zmienisz swojego zdania, to znaczy, że jesteś całkowicie zamknięta na argumenty innych ludzi. Choćby tej najważniejszej sprawy nie rozumiesz: 'r=r' to tylko hasło, skrót myślowy, a nie, tak jak twierdzi autor tego artykułu i Ty koniec tematu.
No ale w sumie nie ma o czym mówić, tak myślę :)

Posted

r=r to nie jest idea propagująca kupowanie bez przemyślenia rasowych psów, tylko dlatego że mają papier. to idea propagująca MYŚLENIE i NIE WSPIERANIE pseudohodowli. nie ma to nic wspólnego ze wspieraniem hodowli rodowodowych, w których dzieją się różne mroczne rzeczy, taka hodowla również jest pseudo, tyle, że z papierem. nie zmienia to jednak faktu, że kupować powinno się wyłącznie rodowodowe psy, ze sprawdzonych hodowli.

Posted

Stoczyłam już wiele sporów na ten temat i nie chcę mi się toczyć kolejnych. Według mnie, to Wy - Ci którzy mają klapki na oczach na rodowodowe hodowle i wszystkie założenia r=r mało wiecie. I co będziemy się tak spierać? Wiadomo, że moim zdaniem ja mam rację, Waszym - Wy. Zdania nie zmienię, bo wystarczająco zagłębiłam się w temat, aby go zrozumieć, jak chcesz wiedzieć, co myślę, zapraszam do galerii Leny - tam nieraz się wypowiadałam na ten temat. Wiem, że r=r to tylko hasło, ale pod tym hasłem kryją się jakieś założenia z którymi nie do końca się zgadzam i które nie mają ŻADNEGO odzwierciedlenia w rzeczywistości.

KONIEC TEMATU! :)

Posted

[quote name='A&L']Według mnie, to Wy - Ci którzy mają klapki na oczach na rodowodowe hodowle i wszystkie założenia r=r mało wiecie.[/QUOTE]

Mów do słupa, a słup jak.. :)

Nie lubię się spierać, no ale sami wiecie..

Posted

[quote name='A&L']Uf, dobrze, że mi powiedziałaś, bo wszystkich znajomych namawiałam do rozmnażania kundelków... Super, że są tacy ludzie jak Ty i uświadamiają nieświadomych!

Daruj sobie wycieczki osobiste, akurat problemów ze zrozumieniem słowa pisanego nie mam, a artykulik uważam za żenujący. Jeśli ktoś nie jest w stanie zrozumieć, że r=r to tylko hasło, mające na celu zwiększenie świadomości potencjalnych nabywców psów na pewien problem, to cóż ja mogę poradzić :) A link do dyskusji podała omry - myślę, że nie musimy zaśmiecać wątku Etny ;)

[quote name='A&L']Przejrzałam kiedyś ten watek, ale w sumie nie bardzo wiem po co mi go podajesz. Wiem co to jest r=r, wiem co to jest rodowód, pies "w typie" itd. Zdanie innych nie za bardzo mnie interesuje, bo mam już swoje i go nie zmienię. Zgadzam się w całości z artykułem w podpisie i to jest moje zdanie.

Wiesz, jest takie powiedzenie - tylko krowa nie zmienia zdania ;) Człowiek myślący poszukuje wiedzy i nigdy nie stwierdza, że on wie już wszystko i wie najlepiej. A jak ktoś się uważa za alfę i omegę to świadczy tylko o nim - niekoniecznie pozytywnie :razz:

Posted

a ja jestem bardzo ciekawa, na jakie sprawy jestem ślepa i które to założenia r=r są błędne. może czegoś nie wiem? ;) póki co, uważam, że klapki na oczach ma większość nieuświadomionego społeczeństwa i tylko mi ręce opadają, gdy w całym tym pragnieniu niesienia pomocy patrzę, jak w mojej rodzinie pojawia się niby ONek albo ktoś z rodziny mi mówi, że moja suka szybciej by dojrzała, gdyby urodziła szczeniaki :shake:

Posted

[quote name='A&L'] Zgadzam się w całości z artykułem w podpisie i to jest moje zdanie.[/QUOTE]
szkoda tylko, ze niektóre 'argumenty' z tego artykuły nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. no ale Ty tyle już widziałaś i tyle się naczytałaś, ze oczywiście o tym wiesz:diabloti: