motyleqq Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 też byś tak zrobiła, to było okropne, gigantyczny martwy konik :D o tu: http://anolis.pl/p/3/147/zoo-med-can-o-crickets-mini-size-34g-male-swierszcze-w-puszce-zolwie-wodne-i-bagienne-pokarmy.html te puszkowe, jak widać, nie jest to tanie, a taka puszka starczała na maks dwa dni. jak już pisałam, bywało że tata mi łapał na polu :D później w znajomym zoologiku zamawialiśmy duże ilości puszek nieco taniej. kiedyś zamówiłam też bodajże 100 sztuk żywych na allegro :roll: ale teraz już ich nie mam :( Quote
Maalwi Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 łeee ochyyyda, To matko ile ty wydajesz na te agamy!? Jak na psa wielkości labka ! Quote
motyleqq Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Maalwi napisał(a):łeee ochyyyda, To matko ile ty wydajesz na te agamy!? Jak na psa wielkości labka ! już nie wydaję, od roku ich nie mam. ale to było głupie, mniej się wydaje, jak się hoduje swoje świerszcze Quote
Unbelievable Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 a fuuu, pokarmy z puszki to jakaś tortura.... mogłaś im kupować drewnojady ;) albo mączniki.... ja karmię mącznikami- jest tanio, nie ucieka, nie hałasuje, z drewnojadami podobnie Quote
motyleqq Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 ale mączniaki są tłuste, byłyby wtedy grubaskami :D ale już nieistotne, nie mam ich. teraz mają dobrze, ponoć Dix biega sobie w gorące dni po ogrodzie :) Quote
*Magda* Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 motyleqq napisał(a):nie zrobił się ani trochę. kocha Etnę, jak trzeba to dba o naszego szynszyla Leona, ale na tym kończy się lista zwierząt, które go obchodzą. może dlatego się wzbrania, żeby nie lubić ich za dużo:evil_lol: niestety przez to nie mam za bardzo komu wygadać wszystkich moich psich planów, pogadać o rasach które lubię itp, bo on nie chce już tego słuchać... eeh :shake: Jakbym widział mojego męża :evil_lol: On też uważa, że Tora i Lumpek to wystarczjąca ilość zwierząt w domu :placz: Quote
Unbelievable Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 motyleqq napisał(a):ale mączniaki są tłuste, byłyby wtedy grubaskami :D ale już nieistotne, nie mam ich. teraz mają dobrze, ponoć Dix biega sobie w gorące dni po ogrodzie :) mączniki, mączniaki to grzyby ;) e tam, agamy i tak są grubaskami :evil_lol: te z puszki też są tłuste, a już na pewno mniej zdrowe ;) Quote
keciulinka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 tak czytam i czytam i jakbym je miala to by glodowaly chyba bo ja tego robactwa bym nie dotknela :P ledwo sie przemoglam jak zolwia ochotka karmilam a do dzis mrozonej ryby do rekinie wezme blee :P Quote
awaria Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Motyleq, przepraszam, że się wczoraj nie odezwałam, byłam pewna, że napisałam, ze nie mogę na spacer, wybacz ;) Co do agam to moja najwyraźniej jakoś mało żarłoczna - opakowanie świerszczy wystarczy jej na tydzień, więc na utrzymanie wydaję nie więcej niż 50 zł miesięcznie. No, chyba, że trzeba jarzeniówkę wymienić ;) Quote
motyleqq Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Maalwi napisał(a):A czemu ich nie masz? bo się wyprowadziłam z domu i nie mogłam ich zabrać. może gdybym się bardziej uparła... magdabroy napisał(a):Jakbym widział mojego męża :evil_lol: On też uważa, że Tora i Lumpek to wystarczjąca ilość zwierząt w domu :placz: niedobre chłopy :( Unbelievable napisał(a):mączniki, mączniaki to grzyby ;-) e tam, agamy i tak są grubaskami :evil_lol: te z puszki też są tłuste, a już na pewno mniej zdrowe ;-) ups :D wiesz, kiedyś widziałam zdjęcie naprawdę otyłej agamy, to był straszny widok :evil_lol: keciulinka napisał(a):tak czytam i czytam i jakbym je miala to by glodowaly chyba bo ja tego robactwa bym nie dotknela :P ledwo sie przemoglam jak zolwia ochotka karmilam a do dzis mrozonej ryby do rekinie wezme blee :P hehehe, dlatego teraz wolałabym roślinożerną jaszczurkę, a moim największym marzeniem jest legwan zielony :loveu: awaria napisał(a):Motyleq, przepraszam, że się wczoraj nie odezwałam, byłam pewna, że napisałam, ze nie mogę na spacer, wybacz ;-) Co do agam to moja najwyraźniej jakoś mało żarłoczna - opakowanie świerszczy wystarczy jej na tydzień, więc na utrzymanie wydaję nie więcej niż 50 zł miesięcznie. No, chyba, że trzeba jarzeniówkę wymienić ;-) spoko :) może moje tak żarły z obawy przed konkurencją :lol: Ty to i tak masz fajnie, bo się z psami lubi, jakbym pokazała Etnie taką agamę, to by ją złapała w zęby :shake: Quote
Lucky. Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 nie przepadam za takimi żyjątkami. Siostra chyba nawet lubi :) zdjęcia jakieś by się przydały. Quote
Natalia&Cody Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ja miałam kiedyś żółwia, ale na agame to bym się nie zdecydowała...:) Co tam u naszej celebrytki Etny ? :D Quote
kavala Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 motyleqq napisał(a): do dziś nienawidzę dźwięku świerszcza, kiedyś w korzeń wlazł mi dojrzały samiec, śpiewał dwa tygodnie non stop całymi nocami... A ja lubię. Zawsze wypuszczaliśmy jednego na dom, żeby się gdzieś zaszył i grał :) Moja jadła świerszcze, szarańczaki, drewnojady no i ... ogromne karaluchy. Ale moja miała pół metra długości.:diabloti: Quote
omry Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tak się zastanawiam, jak moje szczury by się zachowały, gdybym im do klatki świerszcza wpuściła. Nie miałabym sumienia, ale to ciekawe :) Kiedyś Bingo złapał muchę na parapecie i chciał ją zjeść, ale za bardzo mu chyba bzyczyła w łapkach, bo się przestraszył i ją wypuścił. Ja to bym chciała mieć kiedyś zbożówkę, ale wiadomo, jak to jest. A mój chłopak to w ogóle nie lubi takich stworów. Nawet ptaków nie lubi. Kilka dni temu byliśmy u jego ciotki, która jest weterynarzem i mają młodego dzięciołka w domu. Karmiłam go mącznikami właśnie, czy jakoś tak, i siedział mi na ramieniu, gadał ze mną, a Maciek się brzydził :) Ale ssaki wszelkiego rodzaju uwielbia, tyle dobrze. Quote
kavala Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 omry napisał(a): Ja to bym chciała mieć kiedyś zbożówkę, ale wiadomo, jak to jest. Mój syn bardzo chce mieć węża mahoniowego. Ale myślę, że jeszcze trochę za młody jest. Może jak sobie uskłada na terrarium... No i on swojemu szczurowi daje na spacerze koniki polne.:evil_lol: Quote
chi23 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Czy zobaczymy jeszcze kiedyś Etnę?:cool3::evil_lol: Quote
Guest Dreaming Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Siemka! Słodka ta twoja Etna. Pozdrawiamy Patka i Alan zapraszamy do nas. :P Quote
omry Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 kavala napisał(a):Mój syn bardzo chce mieć węża mahoniowego. Ale myślę, że jeszcze trochę za młody jest. Może jak sobie uskłada na terrarium... Trochę zachodu z tym jest i w najbliższym czasie z pewnością się nie zdecyduję, ale może za kilka lat. Trzeba się douczyć najpierw. Teraz zbieram wiedzę o akwarystyce, akwarium 200l. kupujemy za pół roku jakoś, na razie musi nam wystarczyć :) kavala napisał(a):No i on swojemu szczurowi daje na spacerze koniki polne.:evil_lol: Szczurki to zwierzaki stadne, gdy żyją same są bardzo nieszczęśliwe. Ale polować podobno lubią, kilka osób ze szczurzego forum daje szczurom żywe stwory, ale bardziej dla zabawy. Quote
kavala Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 omry napisał(a): Szczurki to zwierzaki stadne, gdy żyją same są bardzo nieszczęśliwe. Ale polować podobno lubią, kilka osób ze szczurzego forum daje szczurom żywe stwory, ale bardziej dla zabawy. Zastanawiałam się chwilę nad drugim, ale nie zdecydowałam się jednak, jako, że to pierwszy szczur wolałam zacząć od jednego. Może następnym razem będą dwa. Motylegg nas zabije za te offtopy :) Quote
omry Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 kavala napisał(a):Zastanawiałam się chwilę nad drugim, ale nie zdecydowałam się jednak, jako, że to pierwszy szczur wolałam zacząć od jednego. Może następnym razem będą dwa. Motylegg nas zabije za te offtopy :) To bardzo, bardzo złe podejście. Poczytajcie forum Alloszczur, proszę. Quote
motyleqq Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 [quote name='chi23']Czy zobaczymy jeszcze kiedyś Etnę?:cool3::evil_lol: nie, ODDAŁAM :evil_lol: a tak serio, zaraz wstawię :) [quote name='kavala']Zastanawiałam się chwilę nad drugim, ale nie zdecydowałam się jednak, jako, że to pierwszy szczur wolałam zacząć od jednego. Może następnym razem będą dwa. Motylegg nas zabije za te offtopy :smile: nie zabiję :) kiedy brałam Leona, szynszylę, to też tak myślałam, że pierwszy, to jeden wystarczy... wprawdzie on jest adoptowany, ale czasem kiedy na niego patrzę, to aż mi smutno, że nie ma kolegi. po przeprowadzce na pewno mu sprawię, albo znów adoptuję, albo kupię wymarzonego czarnulka :loveu: a jeśli już przy Leonie jestem, to niezłą akcję dziś mieliśmy. nie dał nam spać, całą noc zawzięcie gryzł deskę... dziś rano patrzę, poidełko puste, byłam zdziwiona, bo on zbyt wiele nie pije, a nalałam mu wieczorem dużo. okazało się, że poidło się zepsuło i cała woda wyciekła na deskę, dlatego tak ją gryzł :shake: mam nadzieję, że mu ten brak wody bardzo nie zaszkodził, a poidełko ma już nowe. kilka fot: chinka :cool3: długi jęzor po aportowaniu ;) słodkości wielkouche :loveu: długonoga blondyna :cool3: i mała złodziejka zabawek. tak, te brudne szare szmaty to jej szarpaki :lol: ich pranie nie ma najmniejszego sensu. są takie po jedynym spacerze ;) a tak poza tym, Etna w końcu wykonuje 'leżeć' bez gestu :multi: jestem dumna z mojego psa :lol: a umiejętność oddania aportu nadal bez zmian :roll: Quote
omry Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='motyleqq']słodkości wielkouche :loveu: Zakochałam się :loveu: Taki nietoperek. Quote
taxelina Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 http://img215.imageshack.us/img215/5143/62183261.jpg Cudnie tu wyszla! :loveu: Quote
Recommended Posts