Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jusia&Szila']tez po tym banerku wlazlam :) i ja tez mam ulepszona wersje belga malinowego:) Najbardziej ulepszona jak sie da! Pozdrawiam Was bardzo!

dzięki :) Twoja ulepszona to ta w avku? :)

[quote name='Tina.Sara']

dziękuję dziękuję :)

[quote name='Talucha']Dołączam do grona wielbicieli banerku :lol:
Powodzenia na wystawie!

nie wiedziałam, że mój baner zrobi taką furorę :D a o wystawie za chwilę:)

[quote name='Aleksandrossa']Ach, cudaki śliczne :smile:

Zapraszamy do nas na spacerowe fotki :P

dzięki:) zaraz skorzystam z zaproszenia :)

[quote name='Aleksandra95']kiedy nowe fotki ?:lol:

za chwilę, jak chłop z myszką przyjedzie :D

[quote name='Onomato-Peja']

http://img89.imageshack.us/img89/5222/58642949.jpg zdjęcie przez szybę? świetne!

zgadza się, dzięki:)

[quote name='Misia&Ruby=']Życzę powodzenia na wystawie! Kotek piękny :smile:

dzięki! :)

[quote name='WATACHA']

Świetny banerek, a kocię przepiękne :smile:

dziękix2 :)

zaraz będą i fotki, tylko czekam na myszkę :)
nie wiem, czy ktoś z Was wie jak wygląda wystawa kotów, także będę wszystko tłumaczyć :D są 2 dni i są to 2 oddzielne wystawy, kot jest oceniany pierwszego dnia przez jednego sędziego, a drugiego przez innego. najpierw jest ocena, a potem wybór BIVa, czyli najlepszego w kolorze. Malta dostała BIVa wczoraj i to wśród dorosłych kotów :) później są nominacje do BISu, czyli Best In Show, dziś Malta dostała nominację, ale BISu już nie wygrała. poza tym sędziowie się nią zachwycali, dziś jej jeden narysował serce w opisie:cool3: a poza tym spytał, czy mój tata jest moim chłopakiem :lol:
ogólnie jesteśmy zadowoleni, z Maltą był taki kłopot, że się stresowała i to powodowało zmniejszenie szans w porównaniu z innymi norwegami.

pokochałam na zabój koty bengalskie...

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to gartulacje.
Ja wiem jak wyglądają wystawy kotów, bo koleżanka wystawia swoją kotkę Ragdolla ;) Ty pokochałaś koty bengalskie, a ja obiecałam sobie, że jak zabraknie mojego Lumpka, to właśnie sprawie sobie norweskiego. W związku z tym, że nie mam znajomych, którzy posiadają taką rasę, a nie wierzę w 100% we wzorzec rasy, to czy mogłabyś mi przybliżyć bardziej charakter tych kotów?!

Posted

magdabroy napisał(a):
No to gartulacje.
Ja wiem jak wyglądają wystawy kotów, bo koleżanka wystawia swoją kotkę Ragdolla ;) Ty pokochałaś koty bengalskie, a ja obiecałam sobie, że jak zabraknie mojego Lumpka, to właśnie sprawie sobie norweskiego. W związku z tym, że nie mam znajomych, którzy posiadają taką rasę, a nie wierzę w 100% we wzorzec rasy, to czy mogłabyś mi przybliżyć bardziej charakter tych kotów?!

dzięki:)
akurat z Maltą spędzam bardzo mało czasu, mieszka z moimi rodzicami jakoś od świąt wielkanocnych, a ja nie mieszkam od roku :D ale wszystkie koty norweskie jakie poznałam, a trochę ich jest, są niesamowicie przymilne, u naszej hodowczyni wszystkie kotki nas obsiadły i czekały na głaskanie, ale chociaż lubią być pieszczone, to nie lubią na kolana :) i to są raczej koty 'jednego pana', tj wybierają sobie swojego jedynego właściciela

Posted

Co niektórzy straszą mnie, że te koty uwielbiaja się wdrapywać na wysokości itp. I że najlepiej jakby taki kot miał "swój pokój", w którym będą porobione półki, na których będzie mógł poszaleć i poskakać

Posted

Mój Lumpek teraz ma wysoki drapak (1.8 metra) więc myślę, że coś takiego powinno starczyć. A jak nie to kupię wyższy, byle tylko się pod sufitem zmieścił :D Ale to narazie plany. Póki co mój Lumpek ma się dobrze i oby tak dalej ;)

Posted

a poza tym spytał, czy mój tata jest moim chłopakiem

Haha :evil_lol: Tata chyba był zadowolony z komplementu? :lol:

Gratulacje dla Malty, na wystawie kotów nigdy nie byłam, ale widzę, że tytuły nawet podobne do tych psich ;)

No i fajnie, że będziesz miała myszkę, w końcu jakieś fotki sobie obejrzymy :multi:

Posted

Gratulacje dla Malty za wygraną i dla taty za dobrą konserwację :D
Ja również przez długi czas byłam zakochana w bengalach, ale aktualnie oszalałam na punkcie najbardziej zmutowanych kotów świata - Bambino Cat :D

Posted

[quote name='Amber']Haha :evil_lol: Tata chyba był zadowolony z komplementu? :lol:

Gratulacje dla Malty, na wystawie kotów nigdy nie byłam, ale widzę, że tytuły nawet podobne do tych psich ;)

No i fajnie, że będziesz miała myszkę, w końcu jakieś fotki sobie obejrzymy :multi:

tata niestety niewiele rozumie po angielsku, więc z opóźnieniem dowiedział się o co chodzi :D

a ja nigdy nie byłam na psiej... jak będzie w Wawie to się wybiorę :)

myszkę już mam, ale wczoraj padłam ze zmęczenia, dziś powstawiam najpierw spacerowe, a potem wystawowe :)

[quote name='awaria']Gratulacje dla Malty za wygraną i dla taty za dobrą konserwację :-D
Ja również przez długi czas byłam zakochana w bengalach, ale aktualnie oszalałam na punkcie najbardziej zmutowanych kotów świata - Bambino Cat :-D

dobrą konserwację, haha :D rozwaliło mnie to :D
ja za bardzo nie lubię łysolków :( ale jedna fota na zachętę:

Posted

motyleqq napisał(a):

ja za bardzo nie lubię łysolków :( ale jedna fota na zachętę:

Łysole razem na czele z Maine Coon, Ragdoll i norweskimi leśnymi są najpiękniejszymi kotami :loveu:

Posted

Witamy i my po raz pierwszy i napewno nie ostatni;)
Widzę, że nie tylko ja jestem zauroczona belgami:eviltong:
Etna jest przeurocza;) Tak patrzę po zdjęciach, że z niej to chyba niezły ,,urwis" jest.?:eviltong:

Posted

gratuluje sukcesu na pierwszej wystawie
Kiedyś byłam na takiej kociej u nas w łodzi, ale odbywała sie w hali i było tam strasznie duszno, i ogólnie nie bardzo sie orientowałam co i jak, poszłam raczej kocie piękności pooglądać, ale to tez nie zawsze było możliwe, bo wystawcy zasłaniali klatki, jakby ktos miał im te koty ukraść wzrokiem albo zauroczyć:roll:

a kocie golaski urocze, moja sąsiadka miała taką kotkę, strasznie przymilna była i niezwykle cieplutka :p

ja osobiscie jakos wielką entuzjastką kotów nie jestem, a jesli miałabym kiedykolwiek miec kota to tylko rosyjskiego niebieskiego ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
http://img90.imageshack.us/img90/1205/37084022.jpg

Coraz bardzie dochodzę do przekonania, że zadowolony pies, to brudny pies. A Malta piękna. Taki bardzo koci kot ;)

Posted

gratuluje sukcesów !! :)

Fides ja znawcą, ani miłośnikiem kotów nie jestem, ale wydaje mi się że zasłonięta klatka to tylko po to aby kot czuł się bardziej zrelaksowany... koty są bardziej podatne na stres niż psy ...

Posted

zaba14 napisał(a):
Fides ja znawcą, ani miłośnikiem kotów nie jestem, ale wydaje mi się że zasłonięta klatka to tylko po to aby kot czuł się bardziej zrelaksowany... koty są bardziej podatne na stres niż psy ...

Też tak sądzę :)

Posted

[quote name='vege*']Łysole razem na czele z Maine Coon, Ragdoll i norweskimi leśnymi są najpiękniejszymi kotami :loveu:

maine coony i norwegi tak, łysolki nie... :D radgole ok :)

[quote name='Klaudia&Aza']Witamy i my po raz pierwszy i napewno nie ostatni;-)
Widzę, że nie tylko ja jestem zauroczona belgami:eviltong:
Etna jest przeurocza;-) Tak patrzę po zdjęciach, że z niej to chyba niezły ,,urwis" jest.?:eviltong:

witam :) gdyby nie Etna, pewnie nigdy nie poznałabym belgów :D urwis owszem, mnóstwo energii, ale lubię to :) często psy na nią szczekają, bo mają dość jej biegania :D

[quote name='Fides79']gratuluje sukcesu na pierwszej wystawie
Kiedyś byłam na takiej kociej u nas w łodzi, ale odbywała sie w hali i było tam strasznie duszno, i ogólnie nie bardzo sie orientowałam co i jak, poszłam raczej kocie piękności pooglądać, ale to tez nie zawsze było możliwe, bo wystawcy zasłaniali klatki, jakby ktos miał im te koty ukraść wzrokiem albo zauroczyć:roll:

a kocie golaski urocze, moja sąsiadka miała taką kotkę, strasznie przymilna była i niezwykle cieplutka :-P

ja osobiscie jakos wielką entuzjastką kotów nie jestem, a jesli miałabym kiedykolwiek miec kota to tylko rosyjskiego niebieskiego ;-)

takie bardzo zestresowane koty się zasłania, bo potem mogą źle się zachować na prezentacji, a to jest ważne w ocenie... natomiast jestem szczęśliwa że nas zasłonili siateczką, nie macie pojęcia ile dzieciaków wpycha łapy do kotów...

[quote name='deer_1987']

lysolki :loveu: lyse swinki i szczurki mielismy, lysy pies moze kiedys bedzie, ale i lyse kotki cudne :loveu:

nie... :D

[quote name='kavala']Coraz bardzie dochodzę do przekonania, że zadowolony pies, to brudny pies. A Malta piękna. Taki bardzo koci kot ;-)

co do psa, to prawda :D za Maltę dzięki :)

[quote name='zaba14']gratuluje sukcesów !! :smile:

dzięki :)

[quote name='Chantell']

hehe, co? :D

Jusia&Szila]

kurcze ciekawe czy ten by mnie uczulal??

raczej tak, alergeny są w ślinie i innych wydzielinach;) niestety, sama mam straszną alergię na koty

Posted

zdjęcia z wystawy :)

wygrany Bis, norweg leśny, 8 lat ma :)

Galypso, kocur naszej hodowczyni, 2x najlepszy w kolorze, raz BIS

najlepszy miot kategorii 2, jeden z kotków

bengalski :loveu:

słodziaki :loveu: